Rare exports -leffa

Keskustelun 'Linkit' on aloittanut käyttäjä Nalle, 25/11/10.

 1. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  3.12 rävähtää teattereihin hieman erilainen tarina Juulegubbesta, elikäs Jyylebissestä, eli Jouku-ukosta, eli vanhasta kunnon PUKISTA.

  Rare Exports lyhytelokuvat lienee monille tuttuja.. Nyt noihin lyhytelokuviin pohjautuva kokoillan leffa on viimeinkin valmis.. Tai, ollut vissiin valmis jo monta kuukautta, kun on kerennyt jo kansainvälistäkin mainetta niittämään.

  http://www.rareexportsmovie.com/fi

  Ja jos tää nyt jostain palstan syövereistä löytyypi, niin modet poistakoot.
   
 2. Hösö

  Hösö rev ss-x 137"

  Vs: Rare exports -leffa

  Ohan tätä jo kohta vuosi kuumoteltu! :eek:

  Pakkohan tuo on mennä kyllä leffaan kattomaan ja ittellekki kokoelmiin ostaa!
   
 3. Dankova

  Dankova Well-Known Member

 4. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Vs: Rare exports -leffa

  Ja oliha älyttömän hyvä leffa. Jos ei muu houkuta, niin siinä on kelkkailuaki, keulumista jne

  ( en paljasta enempää että ei tule juonispoileria)
   
 5. kimblek

  kimblek Well-Known Member

  Vs: Rare exports -leffa

  ("Inkerin fööni, mitä V*ittua") ;D
  Katsomisen arvoinen leffa. 9+
  Valitettavasti Suomalaista maisemaa ei näy, koska leffa kuvattu Pohjois-Norjassa.
   
 6. Sumi

  Sumi Well-Known Member

  Vs: Rare exports -leffa

  Minun mielestä oli ihan paska. :D eile käytiin katsomassa
   
 7. Jondikka

  Jondikka ropaliksen xc600sp bäckcaunrtri ja tourinki 550

  Vs: Rare exports -leffa

  hyvähän se oli :)...mielipitetä taason kunkin omaan makuun ;D
   
 8. djcarrot

  djcarrot Kelkaton..

  Vs: Rare exports -leffa

  Just tuli käytyä kattomassa. Suomalaiseksi elokuvaksi oli aika jees. :eek:
   
 9. Golfster

  Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

  Vs: Rare exports -leffa

  Oli ihan jees, mutta ei hirveasti enempaa. Verratuna tavallisiin ryyppaa-nussi-tappele-kotimaantuotantoihin tuo oli kylla piristavan erilainen leffa. Sen kylla ymmartaa, etta kun kotimainen elokuvateollisuus vasta havittelee ulkomaanhilloja, niin ei budjetit mitaan tolkuttomia ole. Usein se johtaa siihen, etta elokuva rakentuu noin niinku maantieteellisestikin pienen piirin varaan. Samalla kylalla ja kourallisella porukkaa tassakin seikkailtiin koko puoltoistatuntinen. Pikkasen vetastiin lopussa viela Ameriikan tyyliin overiksi. Kylla mina Napapiirin sankareille melekeen tassa pointsit silti antaisin, jos ruetaan oikeen viime aikaisia vertaileen. Tosin sen verta komiasti Okkeleilla vejettiin freeraidia, etta tiukoille se vetaa... ;D
   
 10. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Vs: Rare exports -leffa

  semmonen ehkä 7½ leffa. Hyvä suomalaiseksi tuotannoksi, mutta juonen puolesta liian tasapaksu. Kokoajan ootti että oisko jossaki välissä se kovin kohta tulossa, sit se leffa jo loppuki. Napapiirinsankareissa istuin mielummin, vaikka jasper pääkkönen siinä oliki ;D .
   
 11. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  Vs: Rare exports -leffa

  Ja eilenhän se sitten viimein käytiin katsomassa. Enkä turhaan odottanut.

  Elokuva noudattelee erittäin ansiokkaasti noita lyhytelokuvia, tai itseasiassa sitä ensimmäistä lyhäriä, johon se pohjautuukin. Kuvaus oli mielestäni täyden kympin luokkaa, samoin, kuin maisematkin. Edelleen, näyttelijöiden tulkinnat ahdingossa elävistä duunaireista olivat aivan loistavaa tasoa.. Edelleen, elokuvasta oli onnistuttu tekemään kaikista fantasiaelementeistään huolimatta kohtalaisen realistinen. Tarinasta on onnistuttu tekemään ns. uskottava. Legenda, johon elokuva pohjautuu, on käsittääkseni täysin käsikirjoittajan kynästä napattu ja sen kun pitää mielessään elokuvaa katsoessaan, nostaa kyllä pisteitä entisestään. Lisäksi, mikä minua mielytti tuossa elokuvassa, oli se tosiasia, että sinä ei oltu yritettykään mitään tuotteistuksella kaupallistamista. Esimerkiksi nuo kelkkavalinnat olivat osuneet varsin nappiin, samoin kuin päähenkilöiden autovalintakin.

  Mutta bäk to leffa.. Eli tarinahan on mitä loistavin. Edelleen se, että elokuvan todellinen aikajana on vedetty oikeastaan kahteen päivään ja tuohon pieneen piiriin Korvatunturin juurelle. Se teki elokuvasta mukavaa seurattavaa ja tapahtumat saivat näin kohtalaisen realistisen valon. Näyttelijöiden suoritukset, pikkupoika mukaan luettuna, loi elokuvaa semmoista äijäenergiaa, ettei paremmasta väliä. Tähän kun yhdistetään tonttua näytteleva Peeter Jakobin, ilmeisesti luonnostaan hurja olemus, niin ei lie ihmekään, että minä ainakin nautin joka ikisestä teatterissa vietetystä minuutista oikein tosissani. Edes se tosiasia, että popparit loppuivat kesken, ei haitannut.

  Ainoa, mikä jäi hieman vaivaamaan oli se tosiasia, että elokuva olisi kenties saanut olla tuon 1.40 mittainen, mutta toisaalta, piruako sitä tarinaa suotta jatkamaan, kun parikymmentä minsaa lyhyemmässäkin ajassa tarina tulee kerrottua.

  Mutta Nallen elokuvatarkastamon tähdittämöltä tämä leffa saa täydet viisi tähteä. Ja ainakin täällä odotetaan sitä jatko-osaa, joka toivottavasti ilmestyy ennemmin tai myöhemmin.. Vaikeaa ei olisi arvata, että jatko osa seuraakin sitten tuon lyhärin toista osaa :)
   
 12. Masai

  Masai Well-Known Member

  Vs: Rare exports -leffa

  Nalle, millä määrällä poppareita lähdit katsomaan leffaa. Ihan sillä, että tietää itse varata sopivan määrän mukaan.
   
 13. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  Vs: Rare exports -leffa

  Tais olla se keskikokoinen pönttö.. ;D
   
 14. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Vs: Rare exports -leffa

  Meillä riitti keskikoko kahdelle. Tosin se oli vähän outo kauppa. Ku otti 0,8 juoman ja keskikokoisen popparilootan, tuli se kalliimmaksi ku sama juoma ja isompi paketti niitä styroksipalloja!
   
 15. NikoP

  NikoP M8000 Sp Es 2.6" - 18

  Vs: Rare exports -leffa

  Oli kyllä mahdottoman hyvä leffa! Vetää vertoja jopa Napapiirin sankareille. ;)
   

Suosittele tätä sivua