Rovaniemen ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä -ERroXX, 16/12/05.

 1. Iletsu78

  Iletsu78 Lynx Rave RE 850 -20

  Kiitoksia paljon vinkistä! Meitä on lähöllään tämän hetken tiedon valossa 4-5 ukkoa, niin pitää porukalla lyödä lukkoon reitti. Tämä kyllä vaikuttas oikein potentiaaliselta.

  Yt. Ilkka H
   
 2. Iletsu78

  Iletsu78 Lynx Rave RE 850 -20

  Rovaniemi tarjosi oikein makiat puitteet "etelänmiesten" keikkailla. Pikkasen oli kiprakka pakkanen, mutta reitit huippuja ja 178km hyvä että tuntuu ropassa.

  - Ile -
   

  Lisätyt liitteet:

  neliveto, Vesukka ja juketsu tykkäävät tästä.
 3. Akem

  Akem Arctic-cat M8000 LTD -16

  Rovaniemeltä meltaukseen menijät HOX!
  Tämä meltaus 21km viitta on pyörähtäny 90 astetta väärään suuntaan ja ohjaa nyt ylläksen reitille vasemmalle vaikka tästä pitäisi ajaa suoraan eteenpäin, me ajettiin innoissaan laput silmillä ja vasta kolarin kunnan rajalla ihmeteltiin että ompa viellä matkaa meltaukseen, ei mahdettu mitään kahteen mieheen vaikka kokeiltiin kääntää oikeinpäin.
   

  Lisätyt liitteet:

 4. jaskap

  jaskap Iso vehje jalkain välissä jo vuodesta seitenkaks

  Jätkänkynttilän sillan alla joka talvi tuo hemmetin kivilouhikko, virallisella reitillä, jota pitkin on pakko ajaa. On se kumma, ettei tuohon tule korjausta.
   
  Nebwy tykkää tästä.
 5. CEERIKSEN

  CEERIKSEN Active Member

  Eihän se iso pätkä ole mitä siitä täytyy ajaa, mutta sais ne jollakin ilveellä siihen lunta kehittäää..
   
 6. Lasy

  Lasy Lynx Boondocker RE 3700 850

  Onko kukaan liikkunut Kemijoella? Pitäisi koskenkylän suunnilta pyyhkästä saaritupien kautta reitille niin mahtaako jo kestää?
   
 7. kuuskolme

  kuuskolme Polaris Khaos

  Kestää. Riippuu toki miltä kohtaa pyyhkäset yli? Saaritupien kohdalta saarten välistä EI pääse yli, iso sula koskenkylänpuolella.
   
 8. Lasy

  Lasy Lynx Boondocker RE 3700 850

  Tuosta ajelin. Koskenkylän puoli aika raakasti vesillä ja vastarannalla oli tarjolla peilijäätä, mutta yli päästiin ☝️
   

  Lisätyt liitteet:

  kuuskolme tykkää tästä.
 9. Mekatsu

  Mekatsu rave 600 -09

  Missäs kunnossa Rovaniemen reitit?
  Entäpä vesistöt? Pääseekö Esim. Pöykkölästä lähteen reiteille?
   
 10. veeqs

  veeqs Well-Known Member

  Näkyi olevan rantavitikan jääalue tikutettu. Maanantaina oli vettä jäällä mutta kun kovalla pysyi niin ei tarvinnut jännittää. Salmijärvellä myös on liikuttu runsaasti.
   
 11. Busse-

  Busse- Lynx 49 ranger 900 ace -17 ja Yamaha et 400 -89

  Joko jätkänkynttilän sillan alle on tampparilla puskettu kivikon päälle lunta?Vituttaa ajaa siitä muutama metri läpi kun pään kokosta kiviä se sillan alus täynnä.
   
 12. pernu

  pernu New Member

  Lumen peitossa näky olevan viime viikonloppuna.
   
  Busse- tykkää tästä.
 13. AarneP

  AarneP Member

  Rovaniemi-Ranua huippukunnossa!
   
 14. jämy78

  jämy78 Well-Known Member

  Hyvä oli kyllä ajaa.
   
 15. BlackJack

  BlackJack Well-Known Member

  Onko kukaan ajanut Pelloon? Missä kunnossa reitti oli?
   
 16. AarneP

  AarneP Member

  Facebookin oli kemppe laittanut että eilen lanattu Rovaniemi-Pello
   
  BlackJack tykkää tästä.
 17. CEERIKSEN

  CEERIKSEN Active Member

  Tänään taas tuossa tankkailemaan mennessä pistin merkille melko vaaran paikaksi, rakkatien mäen kelkkareitillä. Rokesta kai sitä on ruukattu puhua, mutta kuiten.
  Sieltähän vastaan porhalsi taas kolme rattikelkkaa rinnatusten. Hyvin usein siinä on porukkaa mäkeä laskemassa.
  Mäen päällä sitten tuli raatautettua rattikelkkaväen mukana ollut aikuista. Äijähän tuumasi vain "antaa poikien laskia, te muut kulkijat tässä joudatte väistämään".
  Joten kattelkaahan siinä tilannenopeudet kohdalleen, tiä mitä vastaan tulee.
   
 18. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Niin noh ei siinä roken lähellä taida enää kovin montaa paikkaa olla missä stigalla laskea. Mutta on mielestäni kyllä väärä asenne, jos meinaa, että siinä vielä väistellään kolmea rinnan tulevaa stigaa. Eihän siinä kapeassa vanhassa hissikuilussa kolmea rinnan tulevaa stigaa edes mahdu kaikistellen väistämään...
   
 19. FFoxi

  FFoxi Khaos, 5900 LTS -91 & Irbis 150

  Toisaalta ymmärrän Stiga/pulkka porukkaa, kun siinä samassa mäessä on junnuna tullut itekkin laskettua milloin milläkin vehkeellä. Pulkkamäkiä ei ole paljon, kelkkareittejä on.

  Onneksi kelkat pitää vielä ääntä ja sen kyllä kuulee, kun kelkka tulee. Varsinkin ne lujaa ajavat kuulee kaukaa. Se on toinen juttu, että toivottavasti mukulat tajuavat väistää reunaan. Kuten kaikki vähänkään reitillä ajavat tiedetään, niin välillä saa itsekin pelätä, että koska sieltä tulee oman elämänsä enskatähti torvet auki vastaan vasentapuolta.

  Tulipa tässä Rollon alueella törmättyä sellaiseen juttuun, että koiria olin lenkkeilyttämässä ja muutama kelkkamies pysähtyi vähän matkan päähän. Odottelin reitin reunassa koirat kytkettyinä, niin alkaa mutinaa kuulua, että tuolla on joku pelle taas koirien kanssa. Tämä pelle odotti tosiaan, että menisivät vain ohi. Itsellä ottalamppu päässä, koirilla heijastinliivit+liivilamput, joten sen puolesta varmaan huomasivat, että tarkoitus oli tulla nähdyksi.

  Mitähän haittaa tästä oli paikassa missä näkyvyyttä satoja metrejä? Tämä samainen pelle oli polkenut nuo reitit alkutalvesta pohjiin, että passaa ajella. Melko kuningas asenne kavereilla.

  Minusta kelkkareiteille mahtuu hyvin eri kulkijat, kunhan viimeistään kelkan äänen kuullessaan menevät reitin sivuun. Ikävä kyllä porukkaa palloilee turhan usein keskellä reittiä ja vaaratilanteita sattuu. Kelkkailijoiden olisi myös suotavaa ottaa asioita sen verran nykypäivänä huomioon vauhdinpitoa, että kerkiää väistää/pysähtyä, kun siellä mutkan/kumpareen takana onkin yllättävää trafiikkia.
   
 20. Han$a

  Han$a Well-Known Member

  Millanen väli on ajella rollo-ranua, miten rollossa onnistuu tankkaus jos ranualta päin tulleepi? Pääseekö suoraan reitiltä johonki kahvi/ruokapaikkaan?
   

Suosittele tätä sivua