Ski-doo Mach1 1995

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Janne-setä, 3/3/18.

 1. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r Smart Shox -23

  Tästä old skool lakeraceristä ois tarkoitus raapia kasaan orkkiskuntoinen aurinkoisten päivien selänmurskaaja. Kelkka löyty Nettimotosta ja kun isä ja äiti sattuivat olemaan Lahdessa käymässä kärryn kanssa, niin toivat tullessa. Kilvissä kampe ollu viimeksi 2009 keväällä joten kovin isoja odotuksia kunnon puolesta ei ollut, ja niinhän sieltä koneesta paljastui mäntävaurio ja pikkasen oli sylinterikin entrausta vaille. Kiinnijumineessa pytyssä oli jo ennestään 020 ylikoon mäntä ja ei saanu enää ko 050 ylikoon mäntiä joten porautus oli edessä. Toinenkin sylinteri oli koneistajan mielestä sen verta alkanut aukkojen kohdalta pyöristyyn että viisaampi siihenki laittaa ylikoon mäntä. Penkki luonnollisesti viety verhoilijalle ja vaihetaan vaan ahterin alla oleva osa, ei koko nahkaa että säilyy orkkistekstit penkin kyljessä. Jotakin osiakin tarvis kuten tuo etupuskurin ja kuomun välissä oleva muovikäikäle ja kytkimen pultin kohdalla alamuovista puuttuu se kumitulppa. Ilmoitelkaa jos löytyy tällasiiin osia. https://flic.kr/s/aHskx8K4BW
   
  xc 500 sp, tmylsy ja vectoori tykkäävät tästä.
 2. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r Smart Shox -23

  Puskurin tukialumiinit suurinpiirtein suoristettu ja puskuria kans sujuteltu tehtaan mittojen lähelle. Sitäkö on harakan luonne eli kaikki kiiltävä kiinnostaa, niin Autosolia ja kiillotuskonetta näytin pakoputkille ja tämän näköstä jälkeä tuli. Josko maanantaina sais pytyt koneistamolta ja yks kumitiiviste tankin bensaletkun yhteeseen puuttuu, niin vois kokeilla käyntiin. Oli muuten tankin sisällä oleva letkunpätkä murentunu ihan mössöksi vanhojen bensojen johdosta, kumma kyllä, kaikki muut bensaletkut oli ihan hyvässä kunnossa. Kaasaritkin tuli purettua ja pestyä ultraäänipesurilla ja bensapumppu tarkistettu. Kytkimeen laitoin uuden orkkisjousen ja kakkosen esijännitystä pari naksua isommalle.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Joske, Pate^, Tjp- ja 4 muut tykkäävät tästä.
 3. Naatti

  Naatti Well-Known Member

  Oijoi. Tommone makkonen olis ittellekki mieluinen :eek:
   
 4. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r Smart Shox -23

  Entraus etenee, ei ihan toivotulla vauhdilla, pikkasen mäntien tilauksen kans sählätty ja sitten sopivia mäntiä ei meinaa löytyä. Vissiin maahantuojilta on tavarat lopussa ku ollu hyvä kelkkatalvi ja sitä myötä korjaustarvekin lisääntynyt. No koneistaja sitten löysi sopivat männät, ilmeisesti ihan valettua mallia, ei kuulemma pitäny kovin suuressa arvossa takomäntiä, pitää kysellä et miks kun haen ens viikolla pytyt ja männät. Penkkikin valmistu verhoilijalta ja oon kyllä tosi tyytyväinen työn jälkeen, voin kyllä lämpimästi suositella Verliz-nimistä liikettä Keminmaassa. Kuomustakin hierottu pikkasen kiiltoa esille, et kehtaa valosan aikaan liikkua. Eikhän se tästä.

  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Broadspeed, Jakelfin, Joske ja 10 muut tykkäävät tästä.
 5. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r Smart Shox -23

  No nyt on sitten männät ja sylinterit saatu takas koneistamolta. Pikkasen ripeällä tahdilla valmistu, perjantaina soitin aamusella koneistamolle ja sovittiin et hän tilaa sopivat männät kun ei meinannu mistään löytyä ja tänään lauantaina 12.00 pirahti puhelin et valmista ois. Vielä kun kerkeäis tälle viikonloppua kasaamaan.
  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Jannne tykkää tästä.
 6. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r Smart Shox -23

  Tadaa.
  [​IMG]
  VOI ELLÄIMEN KÄSI SENTÄÄN
  [​IMG]

  [​IMG]
  Käynnistinlaitteen jousi oli tullu tiensä päähän. On muuten ihan saakelin raskas vetää käyntiin sen pari kertaa mitä kerkesi nykäseen. Ihan ko -30 asteen pakkasesta yrittäs käyntiin. Dootalkissa joku teki selkoa et uudemmasta mxz 670 :stä kävis käynnistinlaite tähän. Toki pitäs adapterikin vaihtaa magneeton päähän. Tällä hetkellä tuo magneetossa oleva kehä on 105mm halkaisjaltaan oleva ja koko käynnistinlaite 175mm ulkomitta. Onko kellään kokemusta pystyykö tuon uudemman käynnistimen vaihtamaan?
   
  Jakelfin, Joske, edi189 ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 7. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r Smart Shox -23

  Uudemman mallin käynnistyslaite löytyi purkaamolta ja uuden narunkin siihen laitoin. Ihan ei ollu bolt on tuo uudempi käynnistin vaan piti modifioida eli sahata rautasahan terällä moottorin petiraudasta pikku palanen pois. Vaan eipä lähe käyntiin ko kaasarit tulvii bensaa jopa lattialle asti. Pikainen googletus antaa ymmärtää et vika ois kohokammion täyttöventtiilissä, eli päästää bensaa läpi niin paljon ko pumppu jaksaa työntää. Toivotaan et viikonloppuna ongelma ratkeaa.
   
 8. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Neulaventtiilien kunto kannattaa ainakin tarkistaa. Kohojen säätö myöskin, että sulkee venttiilit oikeassa kohdassa. Crossipyörässä tulvi kans kaasari ja siinä riiti kohon säätö.
   
 9. Naatti

  Naatti Well-Known Member

  Epäilen että neulaventtiilin pesän o-rengas on kovettunu ja vuotaa sieltä bensat läpi.
   
 10. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r Smart Shox -23

  No semmosta vikaa tässä itsekin epäilisin. Kaasarit on siis käytetty osina ja ultraäänipesurilla putsattu. Neulaventtiiliä tosin en ruuvannut irti putsauksen ajaksi.
   
 11. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r Smart Shox -23

  No niinhän sieltä tulvivan kaasarin neulan alta löyty muuan kökkäre. Pikainen puhallustesti antoi ymmärtää et venttiileissä ei olisi mitään vikaa ja niinhän se lähti eka nykäsyllä käyntiin. Bräkleeniä ruutasin kytkimen stefaan ja käynti ei muuttunut mihinkään, eli ainakin kytkimen puoli tunnostas olevan kunnossa. Kytkin paikalleen 90nm ja remmi kans. Huomenna vielä ilmata jäähdytysjärjestelmä ja pari hehkua mittaristoon. Eiku koeajolle.
   
  Joske ja maxfun tykkäävät tästä.
 12. maxfun

  maxfun Polaris RXL 1992

  Hyvä ettei ollut sen isompi vika ja lähti käyntiin!
   
 13. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r Smart Shox -23

  Pikainen 1.5km koeajo pellolla ko ei ole vielä kilpiä. Kisakelkan tuntua ko kytkentä liki 5000. Kaikki mittarit ja valot toimii kuten käsien ja peukalon lämppäritkin. Sehän ois vintagerallitkin Roissa ens viikonloppuna, jos vaan lasten hoito jotenki järjestyis niin ois kyllä kiva kävässä mutka.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Jukkis, Joske, Hankisääski ja 11 muut tykkäävät tästä.
 14. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  hienoa jälkeä on! Toivottavasti näkyy rovaniemellä lauantaina.
   
 15. Arsi

  Arsi Well-Known Member

  Ai, että tämä on hieno!!
   
 16. Hankisääski

  Hankisääski Vintage

  Kertakaikkiaan upea laitos! Hienoa jälkeä tehty
   
 17. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r Smart Shox -23

  Son huomenna vintagesafarit rollossa. Lähtä kattoon pääseekö tällä makkaranpaistopaikoille omin avuin. Reilu kymmenen kilsaa shakedownia Kemijoen jäällä tänään, pikkasen meinaa satunnaisesti lähteä itekseen ryömimään etiäpäin parkkipaikalla. Hihna ei ole liian kireällä, kytkimen käytin palasina kunnostuksen aikana ja uus jousi paikallaan. Mikä ton voi aiheuttaa? Eli kierroset tippuu ja lähtee nykimään eteenpäin. Vauhdissa toimii hyvin ja maks kiekat mittarin mukaan aika tasan 8.
   
 18. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Eihän siellä kytkimessä ole mitään ylimääräisiä osia? Siinähän on aivan erinlainen kuin näissä uudemmissa mutta itse laitoin kerran vähän liian paksut prikat väärään paikkaan niin kytkin ei päässyt täysin aukeamaan ja meinas karata.
   
 19. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r Smart Shox -23

  Nyt kun tässä on pari neuvoa antavaa nauttinut, niin en keksi mitään muuta ko linjaus on pielessä tai uus hihna jotenki kanittaa. Kytkin itessään on niin yksinkertainen laite eikä tuosa ole ko yks prikka jousen alla ja toinen kiinnityspultissa. Lautaset kuiten olivat ihan viileät ko käellä koitti.
   
 20. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Samanlainen tra se on kun uudemmatkin periaatteeltaan. Itelle tulis mieleen että remmi liian tiukalla. Jos se ei oo niin sitten vaihtoehto 2 että se jousen alla oleva prikka on laidassa ja hirttää kiinni. Ja kolmantena ois liukunappien kanittaminen. Huomennapa tuo seleviää
   

Suosittele tätä sivua