Ski-doo Mach1 1995

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Janne-setä, 3/3/18.

 1. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Joo nykyisessä laitoin jousikupin pulttien prikkojen tilalle nordlocit niin otti pultin kannat jonnekkin ja kytkin ei auennut. Alkoivat vielä pyöriin auki niin meinas toisissaan jäädä veto päälle.
   
 2. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r

  Vintagerallit käyty ja vikoja ajettu esiin. Niinhän siinä kävi et vika löyty kytkimen jousikupin kiinnitysmuttereiden petettyä. Elikkästä tässä kytkimessä on jostain syystä käytetty pinnapultteja jousikupin asennuksessa ja mutterit oli sitten lähteny aukeamaan ja lopullinen avautuminen tapahtu makkarapaikalta lähtiessä. Ei onneksi sen isompi vika. Kiitokset kanssamatkailijoille avusta ja seurasta.
   
 3. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Tärkeintä oli että ajamalla kuitenki kärryyn :D

  safari1.jpg
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 4. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r

  On se niin komia tuo Mach tuolta kuomun alta että joka tauolla joku halus kattoa sinne:) Kattelin nuita Hemmon kuvia ja joka toisessa oli tuuletus menossa. Selvisi sitten syykin siihen miks tuolla kytkimessä on käytetty nuita pinnapultteja, on joskus ennekin menny kierteet ja tehty tollanen korjaus.
  [​IMG]
  Yks pinnapulteista(vai mikä noiden nimi sitten onkaan) oli menny poikki ja alumiini sitten antautunut noiden muiden kohdalla ja vetänyt kierteet horoksi kytkimen lautaselta. Mutterit eivät siis olleet lähteneet itestään aukeamaan kuten aluksi epäilin. Uus pultti kuvassa vastaava kuin alkuperäinen pultti.

  [​IMG]

  Porasin tuon katkenneen tumpin pois ja taikinoin 8mm kierteen uusiksi noihin kaikkiin reikiin. Onhan ne vähän semmosia väljän tuntosia vaikka reijät keskimäärin 27mm syviä. Oisko tuommoset Tapsert holkit raadin mielestä mistään kotosin? Vois käyttää alkuperäsiä 6mm kuusiokolo-pultteja, passais aika hyvin tuo alkureijän koko tuohon 6mm holkkiin? http://jasper.fi/wp-content/uploads/2017/10/Tapsert-kierteenkorjausholkit-esite-web.pdf
   
 5. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Ei juuri tuosta sarjasta kokemusta, mutta yleensä nuo on olleet järjestään varsin toimivia. Vahvempiahan nuo kierteenä ovat kuiten, kuin alkuperänen. Kunnon liimalla oikean kokoseen reikään, nii ei pitäs olla ongelmia. Paitsi ehkä jäljelle jäävän seinämän kanssa tuossa ulkopuolella...
   
 6. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r

  No tuosa kuvissa on jo 8mm reikä et ihan hirveesti isompaa alkureikää ei tarvis porata tuon ohjeen mukaan alumiinille. Pitäs vaan jostaki Kemi-Tornio alueelta löytää pikasesti ettei mene pääsiäinen ilman 2-tahdin hajua.
   
 7. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Irtojengalla vaan fiksaat niin tulee hyvä. Jousivoima noihin pultteihin ainoastaan kohdistuu ja se kyllä korjattuna kestää.
  Nuo kierteet saa kyllä näistä vanhoista tra kytkimistä helposti pilalle jos vääntelee pultteja miten sattuu linkussa pesään.
   
 8. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Nuo umpinaiset kierteenkorjausholkit on hyviä. Kunnon myrkyillä vaan liimaa kiinni puhtaaseen pintaan. Helicoileilla saa heittää vesilintua.
   
  Seiti tykkää tästä.
 9. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r

  Tommoset Tapsert holkit tilattu. Saapa nähä kerkeääkö pääsiäiseksi. Tarviketukulle pisteet erinomaisesta palvelusta. On kyllä asiakaspalvelu hallussa.
   
 10. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r

  Ja nehän kerkesi, olivat Tarviketukusta laittanu vielä lippiksenkin kaupantekijäisiksi. Iso Peukku. Laitoin Kent Nutlockia kaveriksi kun ohjeessa sellasta suositeltiin.
  [​IMG]

  [​IMG]
   
  tmylsy, Hemmo, T-Cat ja 3 muut tykkäävät tästä.
 11. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r

  Kymmenen kilsan testin jälkeen ovat pultit vielä pysyneet kii. Pikkasen ehkä kiertää liikaa, karvan yli 8000 pehmeällä joen jäällä. Pitoahan tuossa matossa ole yhtään, rengasura-mittarilla kuution harjakorkeudeksi 18mm ja kulunutkin vielä. Käytetty 25mm matto ois pian sunnuntaina tontilla, uudet liuvutkin oottaa valmiina. Paneudutaan sit tuohon ylikiertämiseen ko saapi ees vähän pitoa.
   
 12. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r

  No eihän se paska kestäny. Mikä ihme noita pultteja katkoo, yks oli pakittanu ittensä irti ja toinen napsahtanu poikki ja kun sai kytkimen päätimmäisen kolmion irti missä rampit on kii, niin meni toinenki pultti poikki. Kasasin nuo kierrelukitteella ja nuilla lukiteprikoilla et varmasti pysyy, niin paskat. Nuo kierreholkit on suorassa ko pultit meni käsin pyöritellä paikalleen jousikuppi paikallaan. Onko nuo liukupuslat muka niin kulunu että käy pulttien päälle. Pultitkin pitäs olla vielä kovempaa materiaalia vai pitäskö tuohon käyttää normikovusia pultteja. Videota viimistä kuvaa klikkaamalla.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 13. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r

  Siinä vielä yks video.
  [​IMG]
   
 14. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Väljät nuo on. Hihnan aiheuttama vetokuorma lisänä niin eipä maailman ihme ettei kestä.
   
 15. verhoilija

  verhoilija polaris iqr 600

  Juu ei tuommoista välystä sais olla.
   
 16. TS82

  TS82 Hullulla hullun mieli..

  Itelä on ollu iha kytkimen omat pultit (liekkö 10.9 vai mikä) ja onkoha kaikissa ollu ees lukkorikkoja. Eikä liimoja. Sillee kiini et narahtaa niin eipähä oo vielä irtoilleet vaikka puslat olis ollu vielä väljemmät ku tuossa.
   
 17. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r

  Niin ne loppu suvikelit ja tämäkin keksintö on saanut osakseen kaikkea pientä ehostusta. Sukset purin atomeiksi ja vein peltiosat puhallukseen ja pulverimaalaukseen. Telasto pitäs irrottaa ja uusia jo keväällä hankitut liukumuovit, muuan laakeri piti vaihtoon oikeuttavaa rohinaa. Työkaveri hallitsee 3d- tulostuksen ja kun noita alkuperäisiä osia taho oikein helpolla löytyä, niin tulosti mulle tuon puskurin päätymuovit. Toisella puolella oli ehyt orkkisosa jäljellä josta sai mitottua muodot kohdilleen. Tulostehan vaatii hiontaa ja maalauksen siistin lopputuloksen aikaansaamiseksi. Näitä voi tulostaa muillekin, jos tarvetta on.
  PS. Se tuo kytkin pysy nipussa ku laitoin ihan normikovuset pultit nordlock prikoilla momentin kans.
  [​IMG]
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Hemmo ja Broadspeed tykkäävät tästä.
 18. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r

  Telastoa huoltaessa tuumasin, et etupukin rajoitinremmi oli aika rispaantunut, köyhänä/laiskana etsimään uutta/perjantaikaljoissa tekasin kätevästi uuden vanhasta putoamisvaljaiden remmistä.
  [​IMG]

  [​IMG]
   
 19. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r

  Tämäkin löytyy myytävien listalta. Tuli hankittua Mach z seuraavaksi kunnostusprojektiksi ja tämähän alkaa oleen melko lailla kunnostettu niin laitetaan säilytystilan ahtauden vuoksi myyntiin. Löytyy nettimotosta ja torista.
   

Suosittele tätä sivua