SUOMUSSALMEN MAANMAINIOT URAT

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä slater, 23/11/15.

 1. Marne79

  Marne79 Lynx 850 Xtrim Re

  Tervehdys,
  Suomussalmelle on nyt syksyn aikana perustettu Suomussalmen Kelkkailijat Ry. Kerhon tarkoituksena on edistää urien talvikunnossapitoa ja yhdistää harrastajia ympäri suomen. Kerholle on avattu ryhmä facebookiin ja sitä kautta saa tietoa tapahtumista ja kerhon toiminnasta. Sivua päivitetään kattavammaksi lähiviikkojen aikana. Jäseneksi pääsee entisen kannatustarran hinnalla ja varat käytetään urien talvikunnossapitoon.

  Ensimmäiset talkoot ovat la 3.10.2020, kokoontuminen klo 8 Aittokosken montulle. Kaikki innokkaat ja asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita.
   
  warrejori, gimpe, Iletsu78 ja 4 muut tykkäävät tästä.
 2. Iletsu78

  Iletsu78 Lynx Rave RE 850 -20

  Tervehdys arvon kelkkakansa! Viikonloppuna pidettiin Suomussalmen kelkkakerhon ensimmäiset "viralliset" talkoot ja teemana oli reittimerkkien uusiminen. Luntahan Suomussalmella perinteisesti on ollut rutkasti ja nyt kun saadaan reitit kuntoon, niin puitteet kelkkailuharrastukselle on mitä parhaimmat:) Nyt viikonloppuna viitotimme Suomussalmi - Ukkohalla reittiä jota jo aiemmin on tasailtu kuvan mukaiseen kuosiin. Infotaan tällä palstalla myös jatkossa Suomussalmen kelkkailuhommista!

  Tervetuloa kelkkailemaan Suokkulaan tulevana talvena! :)

  - Ilkka H -
   

  Lisätyt liitteet:

  Viimeksi muokattu: 6/10/20
  Athene, M.E.A, F3 ja 8 muut tykkäävät tästä.
 3. Nipademu

  Nipademu S-D Iron Dog 600R 2019

  No perkule! Nyt jos vielä vakuutatte reittien kunnossapidolla, niin kannatusmaksun maksaa mielellään. Toivotaan myös, että aktiiveilla riittää viitseliäisyyttä useammalle vuodelle. Älkää tehkö monien muiden seurojen virhettä, että hommat kaatuu liikaa pienen porukan niskaan. Sopiva annos tekemistä, hyvälle porukalle, niin tulevaisuus on meille kaikille kelkkailijoille valoisa :)
   
  Marne79 ja Iletsu78 tykkäävät tästä.
 4. Iletsu78

  Iletsu78 Lynx Rave RE 850 -20

  Täytyy kyllä sanoa, että näin "etäsuomussalmelaisena" olen kyllä tyytyväisenä seurannut tätä pöhinää, mikä kelkkailun ympärille Suomussalmella on nyt kasvanut vuosikausien tauon jälkeen :) Mietitytti, paljonko talkoisiin löytyy tulijoita, niin siellähän oli rapiat parikymmentä osallistujaa ja oikein hyvä tekemisen meininki. Homma saatiin hienosti hoidettua ja samalla suunniteltua varovaisesti tulevaisuuden kuvioita. Kyllähän se niin tuppaa olemaan, että nämä harrastusyhdistys hommat tarvii muutaman vahvan vetäjän, että hommat etenee ja kehittyy. Nyt näyttää kyllä oikein hyvältä sen suhteen, ruoriin vai pitäisikö sanoa sarviin on löytynyt hyvä porukka!:)
   

  Lisätyt liitteet:

  Janne.mikael, Polaris Janne, Nipademu ja 5 muut tykkäävät tästä.
 5. Janne.mikael

  Janne.mikael Well-Known Member

  Jokohan marraskuussa pääsee hossan seudulla pohjia polkemaan?Miten on lunta sielläpäin
   
 6. mjuvis

  mjuvis Well-Known Member

  Elekää hötköilky...eijole lunta.
   
 7. Janne.mikael

  Janne.mikael Well-Known Member

  vai ei ole lunta :D viikonloppuna oli yli 15cm kun kävin kahtoo
   
 8. mjuvis

  mjuvis Well-Known Member

  Jeps
   
 9. pexa

  pexa Ski-Doo Renegade 850 -20

  Ompa mahtava juttu että hommat on lähteny hyvin liikkeelle. Maksun maksaa mielellään kun baanat on kunnossa. Viime talvena ei tullu käytyä edes sumilla, mutta haaveissa olisi lopultakin päästä kiertelemään Suomussalmen pohjoispuolen reittejä Hossa ja mitä sieltä löytyykään. Nyt kun tulis vielä sitä lunta :rolleyes:
   
  Iletsu78, Marne79 ja Janne.mikael tykkäävät tästä.
 10. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Minä kun kyselin Ala-Vuokki - Heikkisenvaara - Kuhmo / Moisiovaara reittien tilanteesta niin minulle kerrottiin että :
  "
  Kamore-hankkeen toimesta toimenpiteet Suomussalmella tämän vuoden osalla on ollut reittiväli Hyrynsalmen rajasta ( Ukkohallaan päin menevällä reitillä) Raatteeseen välisellä reittiosuudella, lisäksi Hossaan päin menevällä vesistön länsipuolen reitillä suurinpiirtein Alajärvelle saakka olevalla reittiosuudella.
  Kysymälläsi reittiosuudella toimenpiteitä ei ole tehty tänä kesänä. Sille rettiosuudelle pääsemme toivon mukaan ensi kesä aikana. Tarkempaa korjaustarpeen suunnittelua tehdään tulevan talven ja kevään aikana.
  "
   
 11. Marne79

  Marne79 Lynx 850 Xtrim Re

  Urien talvikunnossapidon kannatustarroja nyt saatavilla Teboil Turjanhovissa, Hotelli Kiannon Kuohuissa, Lounaskahvila - konditoria Herkkusuussa ja Ylä-kainuun kone- ja varaosassa 40€ kappale hintaan. Halutessasi pääset samalla tarraa lunastaessasi Suomussalmen Kelkkailijat Ry:n jäseneksi. Tuotot käytetään lyhentämättömänä suomussalmen urien talvikunnossapitoon.
   

  Lisätyt liitteet:

  Viimeksi muokattu: 23/11/20 klo 19:24
  Iletsu78 ja Janne.mikael tykkäävät tästä.
 12. Janne.mikael

  Janne.mikael Well-Known Member

  Tuohan on hyvä systeemi, miten sielläpäin lumitilanne
   
 13. Marne79

  Marne79 Lynx 850 Xtrim Re

  10-15cm tällä hetkellä ja loppuviikosta lisää luvassa. Jäätä ei vielä ole.
   
  Nipademu ja Janne.mikael tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua