Ukkohalla-Paljakka

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä santtu, 24/10/11.

 1. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Nytro

  Liukasta oli paljon eilen tuossa Paljakan ympäristössä ja juurikin kahteen suuntaan pakosti ajettavilla pätkillä kuten vaikkapa 10km Paljakka rinkilältä Paltamoon, eipä ole ennen nähty ennen loma-aikoja tuollaista määrää kuskeja keskellä viikkoa. Keskellä liukasta kun porukka keskellä ajaa mutta kun vähän pudottaa kyytiä ja reunassa ajaa 20cm puuterikerroksessa ei hätiä ja on pehmyttä.
  Paltamosta alkaen alkupätkä kuten vaari55 totesi toisessa topiikissa kuten suklaata söisi :D, jos haluaa enempi kumpua päräyttää niin ehdottomasti Kivesvaaran suuntaan möykkyä iskemään, ei mitään älytöntä vaan ihan ajettavaa kuitenkin.
  Kannoin korteni kekoon niin keskivartalolle kuin myös lanalle pari kilsaa ajoja IMG_20200129_153606.jpg
   
  gimpe ja Tuomoila tykkäävät tästä.
 2. MikLop

  MikLop Member

  Minkälaista on ukkohallassa tai hyryn suunnalla?
   
 3. -P-

  -P- ZR 6000R -16

  Minä kiskaisin (laina)kelkan Ypykän kohille ja siitä sit Paljakan puolella pärräsin vajaan satkun.

  En tiiä Hyryn reittien kuntoa nyt, kun en oo vielä kertaakaan käyny ees Ukkohallassa tälle talvea
   
 4. -P-

  -P- ZR 6000R -16

  Vois kyllä iltapäivän puolella käydä vilasemassa kuntoa.
  Ei vaan oikein nyt pysty patikossa menemään, kun huollon ajaksi sain liikkeestä lainakelkan ja sen alusta säälittää sen verta paljon...
   
 5. -P-

  -P- ZR 6000R -16

  Kyliltä Pykälikkömännikön kautta Sumin risteykseen ihan ajettavaa vaillinaisella alustallakin. Siitä Pyöreäsuon risteykseen ok, sitten jo patikkoo kyllikseen...
   
 6. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Nytro

  Ihan patikkomaurien unelmabaanaa Ämmään siitä risteyksestä asti ja ei tartte lepuutella paikkoja sen ~40km aikana ja jos hengittämään kerkeää jossain välissä niin sitähän pääsee perille mutta kun Hyrynsalmen kunnan koneen jäljelle pääsee niin ihme ja kumma on kyllä niin mukavaa pomppua ettei tosikaan, vielä kun pari montunpohjaa ja ojaa tasaavat niin minä jään lopuksi talveksi ajamaan tuota väliä :D, sopivasti kumpua että vauhdit jää kohtuullisiksi mutta onhan se riski että joku lasauttaa kovaa sellaiseen jontkaan että löytyy taas lynxin konepeltiä jne sieltä kuperkeikojen seurauksena. Unohtamatta kivoja patteja Ukkohallan puolella, minä tykkäsin tuon Ämmän hirveyden jälkeen
   
 7. mjuvis

  mjuvis Well-Known Member

  Hyvinki ajettavaa minun mielestä. Ainoa sikapatikko on siinä Paljakan ja ukkohallan välissä. En ymmärrä miksi sille ei ole tehty mitään koko talvena. Vähän sitä mieltä, että jos pitää aina itkiä että on patikkoa ja paskaa kun ei lana ole just sinä aamuna ajanut kun ite menossa niin minun puolesta silloin on sama ajella ihan järvien selekiä tai Kuopiossa autolla moottoritiellä.
   
  Nebwy, Nipademu ja Jake_86 tykkäävät tästä.
 8. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Nytro

  Onhan siellä keskusten välissä kone käynyt vaan ei sille jäiselle möykylle mitään mahda jos ei pitkää lanaa ja isoa konetta ole.
  Sitä vain pitäisi kaikille olla jotain mitä ajaa, jopa nuo Hyrynsalmen parhaimmat pätkät ei ole kaksipäällä kummoisia purkkiorjalle ja kelkkalanalla saatu vaan patin loput heittäviksi.
  Mulle kyllä möykkykin käy mutta tuossa kun laskeskelin taisi just lipsahtaa omat ajokilsat yli 60tkm niin kaippa sitä on pian oman osansa iskuja ottanut vastaan ja olihan ne urat aika kurjia sillloin joskus.
   
 9. Athene

  Athene ACE

  Reittien hoitoa pitäisi kyllä nykyisellä käyttäjämäärällä tehostaa selvästi. Pitemmän päälle ei jäisen kuplavolkkarin ja sikapatin ajaminen innosta, varsinkin kun tavoitteena olisi ajella enemmänkin kuin saunalenkki :rolleyes:.
  Positiivisena puolena, rapaista ei enää ollut ja uutta luntakin satoi taas lisää :).
   
  Yamahisti-Skidoisti ja karra tykkäävät tästä.
 10. Miikka

  Miikka Active Member

  Ristijärvi-Paljakka-Pyssyperä/Aska-Puolanka-Paljakka-Ristijärvi ~220Km

  Iloinen yllätys aamulla Paljakan patikon jälkeen lanan jälki Puolanka-Ukkohallaristeyksessä Puolangalta.

  Höylärille kiitokset!

  IMG_20200203_202500.jpg
   
  Mika_R, Nipademu, Tuomoila ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 11. Anke

  Anke Active Member

  paljakka-paltamo tänään kyllä kunnon rytkytystä.. valtion tarkkailijat olivat baanoille eksyneet myös, eivät kehuneet uraa... :D
   
 12. Nipademu

  Nipademu S-D Iron Dog 600R 2019

  Siellä on nykyään niin pirukseen porukkaa, että mikään lainaus ei riitä. Kannattaa välillä katsella muuallekin. Etelästäkin kun tulee, niin Kajaanissa yleensä pöytälautaa reitit ja saa melkein yksin ajella.
   
  Mika_R tykkää tästä.
 13. Höyläri

  Höyläri Well-Known Member

  Halusimme pitää tämän viikonlopun reittejä pattisempana paljakan kisojen vuoksi. Olisimme kerenneet lanata kyllä mutta tämä nyt oli tietoinen päätös . Alueella on nyt kelkkailijoita joiden vauhtia halusimme pitää kurissa.
   
  Beagle, Kojontti, Nipademu ja 3 muut tykkäävät tästä.
 14. Rampas

  Rampas Well-Known Member

  Hieno päätös, pattia oli :)
  Oli taas loistava pari päivää täällä kelkkailla, kannatus maksu hymyssä suin maksettu.
  Toivottavasti pääsee pian takaisin...
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 15. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Nytro

  Paltamossa joku sulan yli pyyhkäissyt tankille, toivottavasti kukaan ei seuraa jälkiä pimeässä! Sula on muutenkin pidentynyt paljon nyt plussakeleillä, upeat baanat tänään ja Höyräin konekin tuli vastaan.
   
 16. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Polaris indy 500 -98

  Missähän kunnossa Askan lenkki? Jos huomenna kävisi iltapäivästä sen kiertämässä.
   
 17. moppeli74

  moppeli74 ID 600r

  Eilen käytiin Askan lenkki ajamassa ja oli ihan ok.
   
  Mika_R tykkää tästä.
 18. Antsake

  Antsake Lynx 600R

  Paljakka-paltamo-kivesvaara välillä kannattaa vähän varovaisemmin mennä. Reitit oli aurattu,ei lanattu ja reunoille pursunnu nuoskalumesta palleroita jotka nyt jäätyny. Ei kauheen kiva pimeissä paikoissa joissa mielellään reunaan ajaa. Näitä on paljon ja suurimmat +50cm. Nimimerkillä kipeytynyt ranne
   
 19. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Polaris indy 500 -98

  Askan lenkki kierretty paljakasta käsin. Hyvää baanaa, iskaritkin sai tehdä töitä ja ukko lämpes:D. Uramerkinnat Askanlenkillä osittain hiukan hukassa ja kahteen otteeseen ajoin harhaan, kun näytti urajatkuvan. Bensiini meinasi ennen puolankaa loppua, mutta liruttamalla pääsin tankille. Mukavaa oli:).
   
 20. Pylykki

  Pylykki Active Member

  Minäkin ihmettelin noita palleroita
   

Suosittele tätä sivua