Voimansiirron setupit

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä JariG_, 21/12/07.

 1. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Se on 850 Pro RMK.

  Kaveri ajoi mukana viime talvena vakio 155" 850 proolla ja ei se kyllä nostanut tassuja vaikka kuinka yritti. Lunta mittasin silloin siinä vaarankyljessä 140cm (kainaloon), joten ei ollut siitä kiinni etteikö lunta ole. 850 Summitit kaivoi vuoroin kiinni hankeen, mutta ei sitä Proota saatu tarttumaan, vaikka yritti kuovittamalla tartuttaa. Lähti vain eteenpäin aina vetämään. Etenemiseen ainakin todella huippu kampe. Näillä kokemuksilla (Alphasta ei havaintoja) sanoisin, että paras.
   
 2. jumo

  jumo Well-Known Member

  Millähän selvittäs mikä tuo on. Venomin Mountainspeedshopille tekemä. Ainut merkintä tuo MS803. ProRmk 800 kitistä tuo ja black/purple jousi.
   

  Lisätyt liitteet:

 3. osku1619

  osku1619 Polaris Boost RMK Khaos 155"/3" -22


  Niin tuon perusteella ei se yletön keuliminen taida aina niin hyvästä olla... ? Tietyissä tilanteissa tottakai helpottas jos ees vähän nostas tarvittaessa keulaa. Mutta oishan se voittajafiilis jos ajetaan oikeesti syvässä lumessa ja eikä olis ite ekana upoksissa.

  Kyllä tässä vois yhen Posion reissun vetää ensin ja verrata miten oma kulkine kulkee kunnon umpisessa versus kavereiden BRP:t ja sen jälkeen miettiä pitääkö ennen Riksgränseniin menoa tehdä muutoksia vai ei..
   
 4. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Nyt kun lunta on niin pitää kokeilla ensi reissulle kiriä takapukin säätöjä ja löysätä etupukkia. Tilanteissa missä ei saanut pohjavauhteja yhtään nousuun tuli välillä haastetta pitää keula alhaalla ja nousu keskeytyi jenkkikäännökseen tai ympäri keulimiseen. Toki paikat kunnon mäkiä ja pehmeää lunta paljon. Pienilläkin pohjavauhdeilla Khaos kiipeää kyllä omiin tarpeisiin nokko. Pää loppuu kuskilta ennen kuin kelkan menohalut.

  Mahtava peli ajaa, kun veto ei lopu kesken. Vähemmälläkin tulisi hyvin toimeen, mutta ei olisi niin hauskaa.
   
 5. Hesba

  Hesba Polaris Finland missioner

  Tuossa nyt pari clippiä tällä hetkellä myynnissä olevasta DRT-kitistä -19 vuojen Pro RMK:ssa:

  Kyllä kai tuo minusta keulii tasamaalla ja rinteessä sen mitä tarvii vaikka pro onkin. Kyseinen setti on tehty niillä resursseilla mitä tuohon aikaan valmistajalta tarjottiin. Nyt tänä talvena olen päässy ite jo vähän enemmän vaikuttaan palikoihin mitä tulevan talven setissä on ja se on jo herkempi ja parempi.
   
 6. osku1619

  osku1619 Polaris Boost RMK Khaos 155"/3" -22

  Joo mulla nousee just ja just sukset lumenpinnasta ylös vaikka mitä kokeilis. Eli nuihinkin videoihin ero on kuin yöllä ja päivällä. Että kyllähän siinä joku homma on pielessä.
   
 7. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Tälläistä juttua tuli yv:llä sen jälkeen, kun ihmettelin DRT-kitin toimintaa täällä palstalla. Tässä 700km ajettu kelkka kyseessä ja liikkeessä asennettu kitti. Screenshot_20200202-231442~2.png

  Just samaa kokemusta kaverin melkein uuttavastaavassa 800 axys prossa. Eikö näihin juuri saada valmiiksi toimivia perussäätöjä, kun tiedetään tälläisen kitin ostajan haluavan 100% varmasti kaasunvastetta kelkalleen? Säädöt jää asiakkaan vaivoiksi vaikka on 500-600€ maksanut (+asennus) valmiista kitistä.
   
 8. Hesba

  Hesba Polaris Finland missioner

  Samoin multa on kyselty monestakin eri suunnasta että ajaako sillä holeshotti säädöllä kukaan ihan oikeasti kunnolla ku eihän siinä tapahu mitään sen alkupotkun jälkeen, mutta ei oo ollu tapana huuella näistä netissä, varsinkaan jonkun yv viestejä jakaa julkisesti.

  Muutama 800 on tehty ja näihin kyllä meikään yhteydessä olleet asiakkaat on ollu tyytyväisiä mutta eivät niinkään huutele netissä vaan hakevat ratkaisuja sitä kautta mistä ne ois mahollista saaja.
   
 9. Faraz

  Faraz New Member

  Jep, tuo olin minä joka kyselin apuja. En itse valitettavasti kokenut saavan juuri hyötyä DRT-kitistä 800cc koneisessa SKS:ssä. Jonkin verran ehkä tuli räväkkyyttä lähtöön ja kytkentäkierrokset nousivat. Muutos oli kuitenkin hyvin hyvin pieni hintaan nähden.

  Ostin tuon koska monet suosittelivat ja koin juurikin niin, että ei tarvitse itse enää säätöjen kanssa painia kun kerralla panostaa tuohon. En tiedä oliko omassa setissä sitten joku ongelma, yritin sitä kyllä selvittää mutta kaikki näytti olevan ohjeistuksen mukaisesti. Säädöt itse kitissä oli valmistajan suosittelemat.

  Lopulta kelkka meni vaihtoon ja Khaos tuli tilalle. Ajattelin nyt Khaoksen kanssa kyllä muuttaa voimalinjaa muulla tavalla kuin DRT-kitillä.
   
  Viable ja FFoxi tykkäävät tästä.
 10. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Tässä tulee asian pointti selväksi. Kallista ja lisäksi tulee turhaa vaivaa asiakkaalle. Sama laittaa halvemmat palikat, jos itse pitää säädöt kuitenkin hakea, että toimii toivotusti.

  @Hesba Jos toimimatonta tavaraa on markkinoilla, niin olisiko aiheellista tehdä asialle jotain, eikä vain kiukutella. Palaute palautteena. Hyvät palautteet tuntuu kuitenkin kelpaavan.
   
 11. Hesba

  Hesba Polaris Finland missioner

  Kyllä minusta täällä kiukuttelee joku muu, enkä ole yksin tämänkään mielipiteen kanssa mitä palautteita kuuntelee. Kehitystyö on käynnissä kokoajan sekä 800 että 850 malleihin. Palautteet huomioidaan kyllä ja ne negatiiviset kehittää. Mustamaalaaminen ei niinkään eikä sillä pelkällä huutelulla netissä tapahdu sitäkään vähää.
   
  Hemmo, Pihevi, möykkä ja 2 muut tykkäävät tästä.
 12. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Niin onko se varmaa että kelkka on kunnossa jos ei kitit pelaa? Ei kait näistä 800 kaasunvaste parane vakio säätöihin verrattuna, mutta vetoja saa hieman lisää eri säädöillä. Vakio säädöt melko kevyet mutta ajaa niilläkin paremmin kuin liian raskailla säädöillä. Sopivan pitävällä kelillä 800 pro jopa keulii vakiona o_O
   
  möykkä ja Hesba tykkäävät tästä.
 13. jumo

  jumo Well-Known Member

  Hieman ihmettelen tätä hyökkäystä yhtä kittimerkkiä vastaan.

  Varmasti kaikilla kiteillä on tyytyväisiä ja tyytymättömiä asiakkaita ? Joku ostaa kitin Prohon ja pettyy kun se ei keulikkaan auringonlaskuun ? Paska kitti ?
  Mitä sen kitin pitäs alunalkaen tehdä ? Millä mitotaan hyvä kitti esim. umpilumen kelkkaan ? Kuinka se keulii ? Kuinka se pärjää kiihdytyskisoissa toisia kelkkoja vastaan ? Vai hä ?

  Itte täys noob voimalinjojen kanssa, senkun tankkaan ja ajan,välissä korjaan mitä tuli hölmöiltyä. Ostaessa Prossa oli kitti ( ei kyseessä oleva valmistaja) jonka siirsin 155" SKS:ssää, yhtään remmiä en saanu rikki, umpisessa pomppas hangelle ja lähti etenemään. En tiä oliko hyvä vai pas#" kitti, tai edes paljon erilainen ko orggis ko en oo koskaan orgikksella ajanu, mulle riitti tuo. Kertaakaan ei ojanylitys yms. jääny siitä kiinni ettei keuli takapuskuria solmuun ko kaasuun koskee.

  SKS146 meni eka reissusa heti remmi, ei tietoa kuinka paljon ajettu. Uusi remmi pesään ja ajellaan, jos sekin posahtaa täytyy alkaa voimalinjasta varmaan alkaa hakea vikaa ? Noobille ois mukava ko ois valmis resepti joka lyä sisään jolla tuo helpottaa. Reilu parisataa euroa / remmi ja jos remmi ja reissu niin kitti maksas ittesä äkkiä. Itte en osaa paljoa tuolle tehä, tai joo onhan noissa keskusteluissa paljon välityksien lyhentämisestä painojen ja jousien suosituksiin jotta vois alkaa säätörumban. Jos löis sokkona sisään tuon edellisen helixin ja jousen ja kattos mitä se tekee. Kelloa en meinaa käyttää määrittelyyn oisko se hyvä vai ei, jos ei huua tyhjää tai hyydy ja remmi kestää niin bueno.

  Absoluuttinen keuliminen tai kiihtyvyys ei ois mulle se eka kriteeri, voimalinja jossa remmit kestää ja kelkka etenee ois.
   
  möykkä, 1kyrp ja Hesba tykkäävät tästä.
 14. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Kertokaapa miten ummenkelkan voimalinjaan tehtyjä muutoksia voidaan vertailla, jos kaasunvaste tai toista kelkkaa vastaan kiihtyminen pitkässä vedossa ummella ja paikaltaan pomppaaminen vauhtiin eivät kerran merkkaa mitään? Pitkä BOOOoo...ko sieltä pitää kuulua?

  Onko joku valittanut viimeisten ummen Polaristen remmin kestoa? En ole kuullut ainuttakaan menevän ja tutuilla on vakiota, painoilla säädettyä, holeshottia...ei yhtään remmiä rikki.
   
 15. jumo

  jumo Well-Known Member

  No tuo linkkaamasi "asiakaspalaute" ei kauheasti myöskään valaissu mitä haettiin ja mikä oli pielessä ? " En kokenu suurta muutosta" no mitä lähdettiin korjaamaan, mitä odotettiin vs. mitä saatiin. Muutaku paskaksi haukuttiin ja Khaos ostettiin ratkaisuksi, jota nyt vissiin kans säädellään johonki suuntaan.
   
 16. 1kyrp

  1kyrp Well-Known Member


  Ei tuo kaaoskaan turhaan suksia nostele vaan lähtee paikaltaan aika vihasesti.
   
 17. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Tähän voi palautteen antaja itse ottaa kantaa.

  Jännä nuo Khaos vs. Alpha vedot. Toisilla jäleen jää Alpha ja toisilla Khaos. Kyrpiltä kyselty pari kertaa mitä noille on tehty, mutta edelleen vastausta vailla.
   
 18. jumo

  jumo Well-Known Member

   
 19. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  Omhan se vastannut jos malttaa lukea eikä vaahtoa suu vaahdossa kuinka drt kitti on huono ja toimimaton ja brp tuotokset silppuu remmejä yms... siinä alphassa oli vakio voimalinja ja kaaosta oli koittanu saaha vakiota paremmaksi...
   
 20. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Topikin otsikko on voimansiirron setupit. Mitä vittua ne setupit on, kun vaahtoamisesta huolimatta ole niitä kerrottu?

  Laittakaa niitä setuppeja tänne esille millä pelaa ja millä ei.

  Edit. @Mazaa Meillä on porukasta yksi remmi mennyt tälle kaudelle. Arvaapa mistä vehkeestä? Kymmenen pisteen vihje, se ei ollut Polle, Yammu, eikä Catti...oli yhdestoista remmi siinä kamppeessa. Lautaset käy niin kuumana ettei kädellä kestä koskea.
   
  Viimeksi muokattu: 4/2/20

Suosittele tätä sivua