Wanhat Snowcrossit

Keskustelun 'Aikojen takaa' on aloittanut käyttäjä Jakelfin, 13/7/06.

 1. rimini

  rimini Retro

  Vs: Wanhat Snowcrossit

  Crossia Phazerilla:

  http://www.youtube.com/watch?v=GA6j6BHDzsg&feature=g-vrec
   
 2. JIHUU

  JIHUU Well-Known Member

  Vs: Wanhat Snowcrossit

  No eihän siitää ajasta paljon vikkaavikkaavikkaa jäänyt.
  En tiä onko se nyt sen helpompaa, hyppäävätkin jo pitemmälle kö me latikeuloilla ;D, aikansa kutaki.
   
 3. espi2

  espi2 Well-Known Member

  Vs: Wanhat Snowcrossit

  Kappas kappas, löyty tämmönen vanhempi keskustelu vanhemmista jutuista. Millonkas Kemijärvellä on suljettu toi Karvakon rata? Ketolan rataa en muista ollenkaan. Voi olla, että oon ollu katsomossa ketjun alkupäästä löytyneissä -87 vuoden kuvissa.
   
 4. KingOnTheRoad

  KingOnTheRoad Polaris sks 155"

  Vs: Wanhat Snowcrossit

  Sama kiinnostaisi itselläkin ja missä nämä radat tarkalleen ovat sijainneet? Jos joskus kävisi katselemassa paikkoja.
   
 5. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  Vs: Wanhat Snowcrossit

  Käytiin tuota Karvakon rataa muuan vuos sitte kattomassa mutta oli aika hyvin jo kasvanu umpeen. Vanha linkkarin raato joka ollu jonaki koppina sielä on yhä paikallaan ja kyllä sieltä ajolinjat löyty ko entinen rossikuski niitä sielä muisteli. Tuosta ketolan radasta en muista ees kuulleeni.. ???
   
 6. espi2

  espi2 Well-Known Member

  Vs: Wanhat Snowcrossit

  Ketolan rata on varmaan ollut jossain taimitarhan paikkeilla? Eipä siinä ole paljoa vaihtoehtoa, kun pian alkaa armeijan maat. Muistan tosi hämärästi ton Karvakon. Se oli sitä aikaa, kun Pauli Piippola oli kova nimi :)
  Kovin vehje oli tietysti 3300 Lynx ja käytettyjä käytiin kyttäämässä Nivan rautakaupasta. Gianttihan tais tulla -92? Muistankohan ihan oikein, että eka Giant oli 1000km? Ainakin se on kai lyhentyny alkuvuosista tosi paljon. Sit siinä Pöyliöjärvellä oli kiihdytyskisoja. Lähtöpaikka oli leirintäalueen rannasta. Mahtaako niitäkään enää olla?
   
 7. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  Vs: Wanhat Snowcrossit

  Ei kai täälä oo ko giantti ja sprinttiki vaihtelevalla menestyksellä. Ei oo muka kellään koskaan aikaa järjestää eikä tietenkään kannattavuuttakaan, niin miksipä kerhokaan vaivautuis muutaman ihmisen voimin tekemään kisoja.

  Niin ja kesällähän ajetaan vesirossit ja kisapaikkahan on melkeinpä paras vesikisoissa, ainaki yleisön kannalta.
   
 8. espi2

  espi2 Well-Known Member

  Vs: Wanhat Snowcrossit

  Mukava kuulla, että edes jotain toimintaa. Samahan se on kaikissa ry-hommissa. Talkoomiehiä ei ole. Itse olen vain muutaman kerran käynyt Kemijärvellä viimeisen 15v aikana enkä ole seurannut tapahtumia. Onhan se toki selvä jos väkiluku putoaa 13000->7000 niin vaikuttaahan se harrastustoimintaankin. Kemijärvihän oli aikanaan Euroopan kelkkailun pääkaupunki? Joskus kuulin, että se olisi nykyään Rovaniemi. 80-90 luvuilla uusia kelkkoja myytiin ainakin kolmessa paikassa: Tuovirengas (Polaris & Skidoo), K-Rauta Niva (Lynx) ja Tmi Vuorenpää (Yamaha). Moottorikelkkailu sai hyvin näkyvyyttä paikallislehdissä. Haikonen oli paljon esillä, samaten Rovaniemen kuskeista Pauli Piippola, myöhemmin Janne Tapio ja kumppanit.

  Tsekkasin noi Giantin nettisivut. Siellä ei ollut alkuvuosien tuloksia, mutta osallistujamäärätkin on kai pienentyneet. Eikös Giant ollut jonkinlainen Enduro-kisailun pioneeritapahtuma?
   
 9. KingOnTheRoad

  KingOnTheRoad Polaris sks 155"

  Vs: Wanhat Snowcrossit

  Kyllä minä sitten olen kurvaillut ihan oikeassa paikassa kun se peltoperän vanha linja-auto siinä jängän reunassa on mistä luulin radan löytäneeni.
   
 10. Knato

  Knato Well-Known Member

  Vs: Wanhat Snowcrossit

  off, Piru ko mie kohta etin alan lehdet 91-94! makia lukia just Giantista ja -93 ekan thundercatin tyypit.... jne, eikö eka(t) Giantit ollu 900km tms? -91 eka? Jesaria rulla naamaan.... Forsell ajaa phazeria katteista ko stonga poikki! jne ;D jossain ne on tallessa , ko muistas missä.
   
 11. espi2

  espi2 Well-Known Member

  Vs: Wanhat Snowcrossit

  Toivottavasti Giant ei mene liikaa offtopiciksi, mutta olihan se crossin jälkeen suunnannäyttäjä nykyisille suosikkilajeille. Toi "knaton" veikkaus ekan Giantin pituudeksi (900km) voi olla lähempänä totuutta kuin mun muistelema 1000km. Siihen pituuteenhan se nimi viittaskin. Kai niissä Gianteissa on sattunut useampiakin haavereita, mutta alkuvuosilta tulee mieleen sellainen, jossa joku kelkka harhautu reitiltä, palas takas omia jälkiään ja törmäs toiseen niitä jälkiä tulleeseen. Lopputulos oli sairaalareissu ja ranteet poikki tms.

  Toi Giant oli varmasti yks Pollen XCR:n myynnin valtti. Pollethan siinä pärjäs alkuvuosina. Etelä-Suomessa kelkkailu on yksi ("luontoa saastuttava") moottoriurheilulaji muiden joukossa, mutta Kemijärvelle sillä oli oikeasti aikanaan merkitystä. Giant toi väkeä = rahaa paikkakunnalle.
   
 12. rimini

  rimini Retro

  Vs: Wanhat Snowcrossit

  Namu!

  http://www.nettimoto.com/lynx/rave/1472259
   
 13. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  Vs: Wanhat Snowcrossit

  Mulla ne on tuossa näkösällä, tallessa, hyvin luettuina.. :)
   
 14. Naatti

  Naatti Well-Known Member

  Vs: Wanhat Snowcrossit

  Hei. Tollanen catti olis tulos loppukuusta, osaako kukaan sanoa onko toi vanha kisapeli vai joku huvikseen tuunannu? Koneena 530 tuplaputkilla ja lisälauhdutin konehuoneessa...

  [​IMG]
   
 15. rimini

  rimini Retro

  Vs: Wanhat Snowcrossit

  1994 Kivimäki , Kajaani

  <a href="http://www.freewebproxy.com/"><img src="http://www.freeimagehosting.net/newuploads/mrtou.jpg" alt="Free Web Proxy"></a>

  <a href="http://www.freewebproxy.com/"><img src="http://www.freeimagehosting.net/newuploads/m67kx.jpg" alt="Free Web Proxy"></a>

  <a href="http://www.freewebproxy.com/"><img src="http://www.freeimagehosting.net/newuploads/pxkch.jpg" alt="Free Web Proxy"></a>

  <a href="http://www.freewebproxy.com/"><img src="http://www.freeimagehosting.net/newuploads/uw62o.jpg" alt="Free Web Proxy"></a>

  <a href="http://www.freewebproxy.com/"><img src="http://www.freeimagehosting.net/newuploads/yc31j.jpg" alt="Free Web Proxy"></a>

  <a href="http://www.freewebproxy.com/"><img src="http://www.freeimagehosting.net/newuploads/itjpi.jpg" alt="Free Web Proxy"></a>
   
 16. KimmoP

  KimmoP Member

  Vs: Wanhat Snowcrossit

  rimini, kyselit sitä 400:sta fööniä tuossa aiemmin. Olikohan tämä kelkka kyseessä? [​IMG]
   
 17. rimini

  rimini Retro

  Vs: Wanhat Snowcrossit

  ;D Kyllä vaan! Mieltä lämmittää nähdä vanha ratsu 20 vuoden jälkeen. Kiitos! Pitää laitaa kuva nyt talteen. ;)
   
 18. KimmoP

  KimmoP Member

  Vs: Wanhat Snowcrossit

  Jos jollain tietoa tästä kuvan kelkasta niin olisin erittäin kiinnostunut. 1998 myytiin tuo pois Lynx 747:n alta pois. Tekniikka perustuu 1995 XCR Polarikseen ja moottorina oli Indy 500 SLP RZ, Aaenin putkella. Erittäin mukava ajettava kun oli suht kevyt siihen aikaan.

  [​IMG]
   
 19. Naatti

  Naatti Well-Known Member

  Osaisko joku auttaa..

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ostin tämmösen pikkuluokan veteraanin kainuusta. Moottorina "totaltek" 377.

  Moottori tarttis uuet männät ja ovat 64.50mm kokoiset, renkaiden katkoskohta keskellä imuaukkoa.

  Laitoin tiittaselle viestiä muttei tähään hätään muistanut tehneen näitä pikkulohko läppiksiä.

  Kelkan historia kiinnostaa kovasti ja otan vinkkejä vastaan noitten mäntien suhteen.

  Löytyy myös tämmönen pihasta

  [​IMG]
   
 20. Hippo

  Hippo Well-Known Member

  Vs: Wanhat Snowcrossit

  Ei tuo Totaltekin tekemä kyllä ole, ne moottorit mitä minä oon nähny on kyllä paljon siistimmin tehtyjä. Logo pitäis myös löytyä sylintereistä.
   

Suosittele tätä sivua