Yamaha SXViper

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä viperi, 15/3/06.

 1. Yamacatti

  Yamacatti Well-Known Member

  Vs: Yamaha SXViper

  Mittaa seuraavalla kerralla jännitteet, kun kelkasta sammuu valot niin tiedät mihin asti tulee jännite vai tuleeko ollenkaan.
   
 2. viper123

  viper123 Yamaha SXViper

  Vs: Yamaha SXViper

  Joo luistit on säädetty oikein. pari mm välystä jätetty. Käy ihan auki ku käynnistää/sammuttaa ryypyllä. ei se nyt oo silleen herjannu ku oon kikkaillu sitä. Ihmetyttää että miten se niin viiveelä rupeaa aukaseen luisteja ku antaa jenggaa. Mutta kuiten, tod.näk jossain on kosketushäikkä vain...

  Tänään kävin ekat tyypit ottaan "autotiellä" tosin, ojissa kävin kans vähän. lähti kuin hauki rannasta vaikka vain piikkiä pienemmät pyörät D Kerran vain keljuili se y.p.v.s valo. Uus alusta toimi TODELLA hyvin ja keulan "korotus"/kavennus onnistu täydellisesti. Voisinpa sanoa että tuntuma oli ajaa kuin uudella kelkalla (tai siis mulle uudella ;D )

  Jos seuraavaksi alkais säästään rahaa kesäksi niin SLP tai jokin vastaava putkisto(saa ehdottaa parempaa), porata niin ylikokoon putket ku vain voi, tai tilata ns "big bore" sylinterit, sitten jotkut hyvät männät (viseco?) ja kaikki laakerit vaihdattaa koneesta ja tasapainottaa kampura.
  kivahan se on unelmoida... :)
  Helpompihan se ois vaihdattaa kelkki muttaku on rakastunut johonkin niin ei voi päästää irti :-*

  -Masa

  P.S onko nuo sylinteriputket niitä pinnoitettuja että voiko niitä ylipäätään porata?
   
 3. viper70002

  viper70002 Well-Known Member

  Vs: Yamaha SXViper

  Sylinterit on pinnoitettuja. Orkkismännät taitaa toimii jammuissa kaikkein parhaiten. Kun kyselet alakerran laakereiden hintoja ota tuoli alles. Konehan näissä on kestävä jos vaan säädöt/käyttö edes sinnepäin. Jos tehoja mielit niin jostain triplaputket ja voimanlinjan laittaa kuntoon. Muuta ei tartte. Muun unohtaisin ihan suoralta kädeltä.
   
 4. Jakelfin

  Jakelfin MtxT

  Vs: Yamaha SXViper

  Jenkkilästä ku tilailee laakerit niin saa huokasta. Saa vaikka koko kampuran siinä missä suomessa juuri ja juuri saa runkolaakerit.
   
 5. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Vs: Yamaha SXViper

  Teo Lehtimäki oy kautta saa jenkeistä kunnostettuja kampiakseleita vipereihin hinta kohtuullinen :)
   
 6. viper123

  viper123 Yamaha SXViper

  Vs: Yamaha SXViper

  kiitti vastauksista!

  ku oon tota miettiy niin 2,5-3k ois budjetti... tehoja tuo hinkuis :) riittääkö tuo ~2000e alakerran kunnostukseen ja mahd isommat sylinterit? SLP putket ja änkkärihän on jotain vajaa 1k.

  Sinänsä noloa, mutta sillä mie nuita laakereita olisin vaihtamassa ku kelkka oli ilman yläkertaa 1,5kk pihalla ja oli keränny nestettä ihan kivasti alakertaan (ei ollutkaan se minun pussipatentti niin hyvä, toimi juurikin toisinpäin ku oli tarkoitus). sen jälkeen kun laittanut kasaan niin alkanut kuuluun semmoinen ihan lievä naputus. on tosin joku halpa tiivistesarja laitettu, se alempi yläpään tiiviste oli pahvia. tuskin se siitä vois johtua? sylinterit on kyllä laitettu ihan käsituntumalla kiinni ku ei saanu momenttiavainta.

  Sekihän ois jos löytyisi SRX kone "apulaitteineen" jostain purkuvehkeestä.. tiä vain että kuin iso homma saada pelaan se. kuomu taitaa ainaki ottaa kiinni putkiin :)

  ja huom! tää on vasta AJATUS. nuo putket mie ainaki laitan kuhan on rahaa, mutta tuo toinen sitten... huolestuttaa ettei kestä kauaa tämä kone näillä laakereilla.

  -Masa

  P.S täähän on kans tällanen ikirojekti kuten vanha natsikoppani... :) ja mites, suosittelisitteko juuri SPL putkia vai onkohan mtn parempia olemassa? ei ole ennen näitä 2t tullu viritettyä ku en saanu mopoa enää ku muutin ouluun 14v :E
   
 7. znowmobile

  znowmobile Member

  Vs: Yamaha SXViper

  ongelma = mittariston valot + muut valot häviää yhtä-äkkiä välillä

  tehty=johtosarja käyty läpi, konkat ei ole oikosulussa ja jännitteen muunnin testattu antaa 14.4 volttia ulos...

  nyt sain staattorin irroitettua, mites tuon testais? mittailin staattorin runkoa vasten kolmesta tinnistä ja kaikista tuli staattorin runkoa vasten mitattuna noin 0.7ohm onkos se kaput ??? saisiko olla yhteydessä maihin?

  ja jos jollain ylimääräisenä staattoria niin voisin ostaa ;D tai jos joku viitsisi mitata saako omasta tuloksia maata vasten :D
   
 8. TaMiLo

  TaMiLo RX-1 144"

  Vs: Yamaha SXViper

  Tyhmä kysyy ku ei tiedä...

  Onkos SRX:sän pakoaukon säätimet siis se luistin sama ku viperissä?
  Osanumeroissa oli pikku ero alussa niin siitä rupesin ihmetteleen...

  viperin osa numero oli 8EK-1131A-00-00 ja SRX:sän 8DN-1131A-00-00

  Pikkasen ahistaa ku ens viikonloppuna pitäs olla ajamassa.... :'(
   
 9. znowmobile

  znowmobile Member

  Vs: Yamaha SXViper

  Morjens! Mistä porukka tilailee yammuun osia yleensä? staattoria huutais viperiin, oman kaupungin kelkka liikkeet ei saa sellaista jostain syystä hommattua ???
   
 10. Jakelfin

  Jakelfin MtxT

  Vs: Yamaha SXViper

  Viperin luisti on leveämpi, ei käy.

  Partzilla, löytyy kaikki oem osat ja halavallaki vielä. On toki muitaki liikkeitä, jos pelkkää staattoria niin kattele tuo.. http://www.rmstator.com/en/sx-viper-700-mtn/stator-rm01333
   
 11. vemu

  vemu Well-Known Member

  Vs: Yamaha SXViper

  Tuli ostettua tuollainen Viper ja vähän lueskelin tätä topiccia niin ajattelin putsata ensityökseni nuo YPVS luistit? Olisikohan tähän jotkut selkeä ohjeet? Ei ole minkäänlaista kokemusta tälläisistä, etten menis mitään vaan tunaroimaan.
   
 12. vemu

  vemu Well-Known Member

  Vs: Yamaha SXViper

  Onko mitään väliä kun nuo YPVS luistit putsaa, sammuttaako koneen normaalisti vai imulla. Vai onko tuo imulla sammutus vain kun säätää vaijerit?
   
 13. Lahtinen

  Lahtinen cf8 -11

  Vs: Yamaha SXViper

  Joo tosiaa se imulla sammutus liittyyy niiden säätöön, ajaa ne luistit ylös kun kierrokset laskee riittävän alas. Puhdistusta varten ei tota vaadi.
   
 14. TaMiLo

  TaMiLo RX-1 144"

  Vs: Yamaha SXViper

  Nyt testanneena voin sanoa että käy!
  Ainut ero on se että luistin on pikkasen lyhkäsempi mut muute samanlainen...
  Viperistä ei käy SRX:sään kun viperin luistin on pitempi se ottaa srx:ssä mäntään kiinni...

  Eli se kaula on erilainen...
   
 15. Jakelfin

  Jakelfin MtxT

  Vs: Yamaha SXViper

  Sama varaosanumero kaikissa srx:sissä, viperi ainoa erilainen. Mulle tuli viperin luisti varaosaksi ja se oli selvästi leveämpi koska ei menny paikoilleen hyvällä tahollakaan. Tiä sitten mikä se oli..
   
 16. kari v

  kari v RX-1 2008

  Vs: Yamaha SXViper

  Ootteko vaihdellut Viperiin (-02-04) kytkimen painoja ja mitä on ollut vaikutukset ?
   
 17. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Vs: Yamaha SXViper

  Kytkinhommissa kaikki vaikuttaa kaikkeen, joten esim. painojen vaihto vakio 8DN10:stä 8DN20;seen tiputtaa max kierroksia kuten myös kytkentää koska massaa on enemmän.
  Nuo säännöthän pätee tietenkin vaan silloin jos muita muuttujia ei tule, mutta joskus käy niin että joku helixyhdistelmä taas saa jonkun setin toimimaan ehkä hieman epäloogisesti.
  Vaikuttavia seikkoja on painon profiili, painon massa, jousi kaikkine muuttujineen variaattori erilaisine helixineen ja jousineen sekä esijännityksineen.
  Yleensä moottorin ylikierrokset on haitalliset sen kun muistaa niin silläkin pärjää.
   
 18. viper123

  viper123 Yamaha SXViper

  Vs: Yamaha SXViper

  itse laitoin samalla kun jatkoin alustan 356 niin MountainMaxin painot. en oo huomannu vielä muuta eroa ku vain että kytkin nappaa vasta 4500rpm kohdalla, mikä ei ainakaan mua haittaa :) ei ole päässyt vielä kunnolla tosiaan kokeilen...
   
 19. kari v

  kari v RX-1 2008

  Vs: Yamaha SXViper

  Juu, tässä minun kelkassa on tosiaan vaihdeltu kaikkia mahdollisia osia, joten arvelin aloittaa testin laittamalla painavemmat painot. Ei mahdolliset yli kierrokset minua muuten haittaa, kun pitää kontrollissa, mutta kun vaikuttaa niin pirusti tohon kulkupuoleen, vois pitää pienempiä kiekkoja, ettei lämpeä liikaa...täytyy testailla...
   

Suosittele tätä sivua