Zippolan retroraaseri V-Max XTC 600 -97

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä zippola, 25/2/22.

 1. zippola

  zippola Retroraaserifani

  Tservuskahaidis, det limadetsiero!

  Tässä itehhi ihastellut tuon @Hemmo :n retroilukelkkailua jo tovin aikaa ja kyttäillyt jotaki potentiaalista kampetta itellekkin ajoon ja työstettäväksi. Tullu vähän kipnä kaikkii ysärin retrokamoihin niin nyt se sitten tuli ostettua itellekkin viimein tommonen kiilakoppainen maxi. Vaikkakin tuli pitkään kytättyä enemmän noita tolppakeulaisia, mutta tuli sitten semmonen ohittamaton tarjous vastaan niin piti sitten hakia talteen tuosta lähistöltä.

  Eli siis kampe on -97 XTC, historiaa tiedossa sen verran, että edellisen omistajan edesmennyt velipoika ostanut jostakin huutokaupasta (poliisien) aikoinaan paperittomana ja seissyt tovin paikallaan. Tää entinen omistaja ottanut omaan käyttöön 10v sitten, ajettu lapsille latuja ja hänen omat penskansa ajaneet taloa ympäri. Max 100km talvessa ajettu. No sanotaanko näin että oli varmaan Suomen halvin ja suhteellisen rujonnäköinen laitehan tuo on vielä.

  Mittarissa näppi 5600km ja mittari lopettanu toimintansa sillon 10v sitten, parilla nykäsyllä tulille 3 vrk seisomisen jälkeen ja vedot tuntuu olevan tallessa.

  Noh sitten niitä miinuksia tieten tän hintaisessa vehkeessä on.....
  - Etupuskuri puuttuu
  - Vasen pitkittäisvarsi on melkein poikki
  - Mittari ei toimi
  - Penkki on mallia atomipommin räjäyttämä
  - Tappokytkin ohitettu
  - Takavalon lasi puuttuu
  - 2 vari on säätöä vailla (uudella remmillä lähtee karkuun tyhjäkäynnillä)
  - Visiiristä puuttuu palanen
  - Moottoritila on mallia 15v shaisset päällä
  - Takapuskuri mallia vääntynyt

  Mutta on kuitenni plussaakin....
  + Kuomu ehjä
  + Käy hyvin ja vetää hyvin
  + Ajovalo toimii
  + Matto vielä ajettava
  + Alusta tuntuu ehjältä
  + Tuorevoitelu poistettu, onko ny sitten plussa vai ei
  + Ohan se kuitenni veemaksi

  Tarkotus tosiaan kilvittää tälle talvea vielä, vaihdella tuo tukivarsi + säätää vari, ettei karkaa + laittaa tappokytkin. Kesällä sitten purkaa muttereiksi ja käydä lävitte ensitalvea varten. Huomenna käyn penkomassa kaverin varastoja mitä kaikkea kivaa sieltä tuohon voisi löytyä.
  IMG_20220222_203235.jpg
  IMG_20220223_181633.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 25/2/22
  Jannne tykkää tästä.
 2. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Jos tarvii osia, niin otappa yhteyttä. Noita on tiimillä purettuna useampi.
   
 3. zippola

  zippola Retroraaserifani

  No minäpä laitan yv!
   
 4. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Kakkosvarin säätö, remmi pois(toivottavasti alkuperäinen), ota keskipultti pois, ota prikat pois pulttien alta sieltä vartsun takaa (8mm kanta) ja kokeile. Mutta jos uusi alkuperäinen remmi niin osta uudet pultit sinne variaattoriin kun ne ei juuri maksa mitään ja alkuperäisiä prikkoja käyttämällä ajat hymyssä suin. Toki kytkin puslineen kannattaa pitää kunnossa, osat maksaa painonsa kultaa, kuvassa yhdet rullat prikkoineen kytkimeen ja kait on alennuksen kanssa... Älä osta variaattoriin tarvikenastoja ne ei kestä kuten Fiiberi sanoo klo12:sta puoleenpäivään :D
  Takavalon kupu on miljoonassa jammussa sama, tarvikkeena saa.
  Tuorevoitelun poiston epäilen jonkun tehneen hätävarjeluna
  Nopeusmittarin vaijerin sulake luultavasti rikki, älä laita uutta ennen kuin olet ottanut vaiherin pois, laittanut desin aseöljyä vaijeriin ja pyöritellyt vuoroin sillä ja bräkleenillä sitä porakoneella tms. ja lopuksi crc aseöljy sisään.
  Ja parhaimman nautinnon tällä saat jos mattosi on mallia liukas :). IMG-20220221-WA0000.jpeg
   
 5. zippola

  zippola Retroraaserifani

  Matto on liukas kyllä :) Joo varin sain säädettyä, kytkimessä tuntuu vähän väljää kyllä se pitää sitten uusia kyllä jossakin vaiheessa. No tota voitelun poistoa mietin samalla periaatteella, sekin on sitten kesän hommia tutkia tarkemmin. Tästä sulakkeesta on moni maininnutkin jo :)
   
 6. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Öööhhh... 600 kuutiota ja 2 sylinteriä? Minä kun olen aina ollu siinä uskossa, että näissä 97:ssa 600:ssa olis kolme sylinteriä ja vanhemmat tolppakeulat olis 2 sylinterisiä? Vai onko tää edes kuussatku? Että ei oo viissatku, johon vaihdettu kuussatku kuomu? Kertokaa joku.
   
 7. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  600 triple tuli yamahan vmax 600 deluxeen ja ventureen vasta 99 vuonna. Ensimmäiset tukivarsikeulamallit 600 97 ja 98 olivat vielä 2 pyttyisellä. Tolppakeulaiset 600 myös 2 pyttyisiä,ne oli niillä vanhemmanmallin moottoreilla. Nämä tolppakeulan 2 pyttyiset 600 koneet on 94-96.
   
  zippola ja T-Cat tykkäävät tästä.
 8. zippola

  zippola Retroraaserifani

  Ja tosiaan oli tuo tukivarsi mallia moro, löysin jo nyt ehjän ja on matkahuollossa tulossa. Muutamia nippeleitä on vielä haettava tarvikkeena ja jostaki se penkki jos ensvkl pääsisi ajamaan
  IMG-20220226-WA0047.jpeg
   

  Lisätyt liitteet:

 9. zippola

  zippola Retroraaserifani

  Nonnii, tukivarsi saapui ja sen ruuvailin eilen paikalleen. Saa tuohon sen oikeanpuoleisen kanssa vaihtaa, on aika rujonnäköisesti korjattu. Tänään sitten saapui uudet ohjainraudat ja suksimuovit, tuli kieltämättä tarpeeseen. Toisesta muovista oli ehkä 40% jäljellä ja ohjainraudat poikki molemmista. Sukset tuli kanssa vähän putsattua ja maalattua siistimmiksi.

  Nii ja kaverin jemmoista löytyi vähän parempi srx:n penkki joka eksyi tottakai paikalleen.

  Taakse asentelin jonku tingeltangel-ledivalon kun ei sattunu olemaan orkkista varaosaputkassa tarjolla. Tallista tuuppasin kartanolle ja ekalla nykäsyllä käyntiin, aivan asiallisesti tuntuu toimivan. Pikkusen edelleen yrittää lähteä liikkeelle tyhjäkäynnillä, mutta pitää tunnustella. Hyvin tuntuu kyllä vetävän ja nyt jopa kääntyykin jonnekki kovallakin pinnalla. Ei muuta ku tankki täyteen ja kattomaan mihin tuo sitten leipoo kiinni :D

  Vakuutus tuli just otettua ja jos huomenna hakisi kilvet :) Toisen retroraaserin omistajan kanssa jo sovittu ensviikolle ajotreffit, lähtään kattomaan mitä hajoaa :)
  IMG_20220303_193354.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 3/3/22

Suosittele tätä sivua