Polaris AXYS RMK 850 ( RMK, PRO RMK, ASSAULT RMK) 2019 ->

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Hemmo, 6/3/18.

  1. Nebwy

    Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

    Normi Mauri ei sitä huomaa,,,,älä uhraa ajatuksia tuollaiseen:)
     
    Hemmo, Pistin ja Vilbur tykkäävät tästä.
  2. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Eniten taitaa kuitenkin mennä tehoa hukkaan silloin kun matto hyppii vetareilla yli... Ja juuri siinä tiukassa paikassa missä tarvisi sen viimeisenkin kaakin :D
     
    Kortelaine, Hemmo, mappe ja 4 muut tykkäävät tästä.
  3. Pistin

    Pistin Well-Known Member

    Ja yhtä tiukalla se on piettävä läpivetävilläki mulla ainaki alkaa hyppiin yli jos hiukanki antaa happea jos matto ei ole samalla kireydellä mitä normi vetareilla
     
    Viimeksi muokattu: 11/1/20
    Hesba tykkää tästä.
  4. möykkä

    möykkä Well-Known Member

    Jos aamulla laittas vessiä ja bensaa tankkiin ja ajas auringonlaskuun....
     
    member, Pihevi, Hemmo ja 5 muut tykkäävät tästä.
  5. andyman

    andyman Well-Known Member

    Asiaahan voisi miettiä näinkin, kun tässä on nyt puhuttu paljon kytkimen säädöistä, ja siitä kun meinaa vehkeet kiertää 8400 rpm asti ja mennä pahasti yli alueelta.
    Tällänen 850 patriot antaa erään dynon mukaan kytkimeltä 159,9hv/8400 rpm, huipputeho on 166,2hv/8150rpm, eli tähän yli kiertämiseen häviää kytkimeltä 6,3hv joka on 3,7% .
    Koitin tuossa etsiskellä jotain tietoa että paljonko kelkan tehoa häviää voimansiirtoon, yleisesti ihmiset tuntui puhuvan sen olevan 40-50%. Jos nyt otetaan luvuksi tuo 40%, niin 166,2 hevosesta hukkuu matkalla 66,48 hevosta, joten lumeen päätyy 99,72 hevosta. Jos tuosta 99,72 hevosesta hukataan tuolla meidän ihan katastrofaallisella 8400 rpm asti ylikierrätämisellä tuo 3,7%, se tarkoittaa 3,69 hevosta. Iso osa tuota kelkan melko isoa voimansiirron häviötä on tuo telamatto. Jos nyt ajatellaan että tuosta 40% häviöstä olisi vaikka 15% mattoon, niin melkein tuntuu että isompi hyöty saadaan kun keskitytään löytäämään matton oikea kireys kuin että viilataan niitä moottorin huippukierroksia sadan kierroksen tarkkuudella kohdalleen. ;)

    Voi olla että mun laskelmat on ihan päin persettä. Olisin nimittäin vieläkin yläasteella jos omin avuin olisi pitänyt selvittää ne ysiluokan matikankokeet. Mutta jos niissä nyt olisi edes suuruusluokat sinnepäin.

    Koitin tosiaan etsiä faktaa tuosta kelkkojen voimansiirron häviöstä, mutta löysin vaan keskusteluja aiheesta. Jos jollain jotain faktaa niin olisi kiva kuulla.

    Oma ajatus on vähän sellainen että varmaan se minun päivä on ihan yhtä hauska siellä puskassa vaikka se tela onkin liian kireällä, ja se päivä on ihan yhtä hauska vaikka se kone kiertää vähän yli optimaallisen kierrosalueen, ja päivää ei myöskään pilaa se että on 95E:tä tankissa ja Ethanol kartta käytössä. Mutta pienistä puroista tulee sitten isompi virta, ja kun kaikki asiat laitetaan kohdalleen ja kuntoon, niin sitten erottuu ne vehkeet mitkä vetää paremmin kuin ne vehkeet missä on kaikki vähän sinneppäin.
     
    Viimeksi muokattu: 12/1/20
    tmylsy, Viable ja FFoxi tykkäävät tästä.
  6. Arwid Käkivaara

    Arwid Käkivaara Well-Known Member

    20 pakkasella tulee helposti lappuvikaa, kun jääkamit teräksenkovia, jos niitä ei putsaa. Etusyyläri puuttuu kaaoksesta. Lämmitän itse aina 50 c ennen liikkeelle lähtöä ja putsaan tunnelin.
     
    Viimeksi muokattu: 12/1/20
  7. jussi 77

    jussi 77 Well-Known Member

    Onko kyllä niin kovaa touhua nykyään tässä ketjussa että huh huh. Ei mitään tietoa maton kireydestä mutta tuolla se oottaa kärryllä kun kohta lähdetään...lähtekää te muutkin ajamaan sinne mettään niin ei tartte tallissa miettiä joutavia......
     
    Antti666, Pihevi, Tjp- ja 3 muut tykkäävät tästä.
  8. pexi

    pexi Matryx rmk 850 155 -22, SKS 800 155 -16

    Jäpälä on tuossa aiemmin kertonut oikeat toimenpiteet jos matto hyppii yli ensimmäisen kerran. Tässä kertaus;

    1. Pistä se kännykkä takaisin taskuun äläkä kirjota tänne yhtään mitään...
    2. Kaiva työkalut esiin ja kiristä VÄHÄN (=1 kierros kumpaakin pulttia jos matto kulki keskellä) ja testaa...
    3. Jos et saa hyppimään enää yli, nauti lajista ja pidä kännykkä taskussa, jos vielä hyppii, kiristä uudestaan, vielä vähemmän...

    Tommonen matto pyörii käsin pyörittäessä ainakin notkeana, suoraan ajosta tuelleena todella hyvin.

    Siitä voimalinjan häviöstä suurin osa tulee maton ilmanvastuksesta sen ahtaessa tunneliin ilmaa kovassa vauhdissa. Toinen suuri hyötysuhteen alentaja on variaattorivoimansiirrossa, tehoa muuttuu lämmöksi lautasiin ja kopan sisään... sen kanssa samassa suuruusluokassa on tuo kumimaton jatkuva muodonmuutos sekä sen mahdollinen hankaaminen rulliin/vetopyöriin/liukuihin (joka tuntuu vastuksena kun ilmassa roikkuvaa telaa pyörittää)

    Ai niin, itte asensin remmivetolaitteeseen grillin ja vilttovalot ja muuta en oo tarvinnu.

    Mukavia ajoja kaikille
     
    Northtopi, mappe, Rautane ja 4 muut tykkäävät tästä.
  9. jumo

    jumo Well-Known Member

    Lumen puuteen aiheuttamia oireita ,

    Eilen avattiin kausi länsinaapurissa mukana kaks ajamatonta Khaosta, molemmissa tela alko päivän mittaan kaivata kiristystä.
     
  10. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Mutta se tuskin on totta että kytkin-variaattorissa itsessään häviäisi kymmeniä prosentteja tehoa, kuten joskus mainitaan. Sehän tarkoittaisi kymmeniä kilowatteja lämpötehoa = useita sähkökiukaita konetilassa puhkumassa. Autojen variaattorivaihteistothan pelaa jo tosi hyvillä hyötysuhteilla, mutta toki vähän hienostuneemmissa olosuhteissa(jatkuva öljykylpy ja teräshihna).
     
    andyman tykkää tästä.
  11. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Lumen puutteesta ei tarvi enää kärsiä. Pitkästi toista metriä vitiä tässä rinneparkissa. IMG_20200112_124524.jpg

    Mulle 850 rotaxit on olleet ison kakstahdin perikuvia ja tehomittareita viimeiset pari vuotta. Tänään kävin 850 DS dockeria ajamassa näissä lumissa ja oli oikeastaan aika yllättävä kokemus Khaoksen jälkeen. Kaasua painaessa ei oikeastaan tapahtunutkaan mitään kuin vasta 3-5sek pohjassa pitämisen jälkeen. Koneen herkkyys ei vastannut lähellekkään oman Patriotin toimintaa, eikä terävyyttä tuntunut olevan. Pitkässä huudatuksessa sai vasta tulemaan tehoa ulos, mutta viive tuntui pitkältä. Jännä miten onkin muuttunut tuntemukset viime 850 rotaxin ajon jälkeen. Toki silloin verokki oli aivan eri laite. Dockeria tuntui myös melko panssarivaunulta viedä viltossa ja alarinteestä ei meinannut saada suksia millään takaisin ylämäkeen. Ero on valtava ajotuntumassa.

    Khaos kiskoo tällä voimalinjalla vaikka 300m sukset ilmassa. Veto ei lopu, eikä puudu. Aina on menohaluja, kun kaasuun koskee ja vaste on viiveetön ja terävä. Paras ummenlaite mitä on tullut vastaan. Screenshot_20200112-122704.png

    Voimalinja ei kuumu, vaikka kuinka vinguttaa. Tussit katoaa lautasilta. Säädöt taitaa minun osalta olla tässä ja nyt nautitaan vain talvesta täysillä. IMG_20200112_141047.jpg
     
  12. Viable

    Viable 850 khaos -155 2022.

    Joo kylläpä tämän kans viihtyypi. :)
     

    Lisätyt liitteet:

  13. Hesba

    Hesba Polaris Finland missioner

    Aika paljon näyttäis FFoxilla olevan aluetta käyttämättä vai luisteleeko sulla 1/5 osa lautasesta?

    Tuosa nyt vielä loppuun asti syöttävä lautanen.
     

    Lisätyt liitteet:

    vetkulilm, Korbimotors, möykkä ja 4 muut tykkäävät tästä.
  14. Viable

    Viable 850 khaos -155 2022.

    En tiiä suunnistavatko jokku kuusta, tähistä ja auringosta mutta tämmösen itte eilettäin virittelin jos sattuu olemaan pilvistä.. Hintaa tullee noin 40e.

    Motonetistä 2x USB
    Roswheel pyöräilylaukku
    Kiinan USB Lämmitysmatto
    B-Barkkia käytän kun on pilvistä ja tähet ei meinaa näkyä.

    Nii ja kuhan vaan kerroin ko mattoakkaan ole tarvinnu juuri nyt kiristellä niin jäi tätä aikaa... :)
     

    Lisätyt liitteet:

    nopottaja, Vivvee, Rautane ja 2 muut tykkäävät tästä.
  15. Pistin

    Pistin Well-Known Member

    Tuo kuva kertoo paljon Drt puntista sillä saa tehtyä optimaallisen pidon kytkimeen
     
    Kortelaine, vetkulilm, möykkä ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  16. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Eipähän tuota ole kauheasti vingutettu kuin pari reissua vasta paremmilla lumilla. Tussaukset näytti hyvin katoavan päivän ajoissa. Muutama milli jäi haaleaa jälkeä.
     
  17. Hesba

    Hesba Polaris Finland missioner

    Aivan. Se vaatii siis paljon reissuja että luisto loppuu ylhäältä?

    Tuolla mun kuvassa olevalla kytkimellä on ajettu n. 20 min umpisen testiä.
     
    Kortelaine, Korbimotors ja möykkä tykkäävät tästä.
  18. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Onko tuo sitten luistoa vai ei ole remmi tuolla juuri ollut? En tiedä.
     
  19. Jerppaa

    Jerppaa Well-Known Member

    Riippuu millaset välitykset sulla on? Jos se kovalla kulkee 150 niiku 146 vakiona, niin ei se umpisella ikinä syötä aivan loppuun asti, vai vääntääkö teiä vehkeet 150kmh matolle umpisella?
     
  20. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Aivan älytöntä minusta että vehkeet saavuttaa täysvaihdon umpisesa tuostavaan, ellei sitte välit ole nii lyhyet että kulkee 70?:rolleyes:
     
    Hemmo tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua