RapuRacing Vol4. Ralli RS ja köyhän miehen Freeride RS.

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Ässä, 15/10/14.

  1. Reimond

    Reimond Cleated tracks

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Aika typerää tuo aukkojen pystyreunojen pyöristely ???
     
  2. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Miten noissa vakio männissä on se katkoskohta?
     
  3. pena78

    pena78 AC 9000rr -18 ,ZX WC-Mod. ,mach-z 800-98

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    RS:n tarkoitetut wisecot tulee aina yhellä renkaalla ja katkos kohta keskellä imupuolella..jos sillä nyt mitää virkaan on tässä topikissa!? ;D
     
  4. Ässä

    Ässä G4 RS & REX2 RS

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    eipä tuosta tiedosta haittaakaan ole. Hyvä että tietoa löytyy ja sitä jaetaan. :)

    Taitaa olla keskellä imuaukkoa jos en väärin muista. Tarkistetaan huomenna ja jos joku tietää varmuudella niin saa kertoakin.
     
  5. Tertzi

    Tertzi Well-Known Member

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Vakio männissä on männänrenkaan päät keskellä imuaukkoa ja silloin ne päät pääsevät aukkoon päin niin vähän että se ei pääse ottamaan kiinni aukon reunoihin...tuon aukon kohalla männänrengashan pyrkii menemään myös pakoaukkoon.

    Tuossa kuvassa on täysin vakiopytty -13 mallin RS Ski-Doosta jossa on ollu juuri nämä wössnerit paikallaan jossa on katkokset kannaksien kohalla ja männänrenkaat on vähän viistäny aukon reunoja. Löytyy kuvat myös toisenpuolen pytystä ja se oli just saman näkönen. Sillon ko laitettiin männät paikalleen niin ei ollu tommosia viisteitä :mad:
     
  6. unppi

    unppi Yamaha

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Ookkonää varma... ::)

    [​IMG]


    [​IMG]

    08 rs koneesta aikoinaa
     
  7. pena78

    pena78 AC 9000rr -18 ,ZX WC-Mod. ,mach-z 800-98

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    No helekatti...mulla on joku yksinäinen uusiki vielä tallissa nii siinä on keskellä ja ei muuten ole ees pinnoitettu?
    Ja parit oon laittanu käyttönki ja niissä oli kans keskellä 08-10 tarkoitetut!
     
  8. Ässä

    Ässä G4 RS & REX2 RS

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Taidanpa päätyä sellaiseen ratkaisuun että otan moottorin auki ja sovitan miten rengas istuu sinne sylinteriin. Kiitokset KKKP hyvistä taustatiedoista ja avusta tässä asiassa. Tuo -11 malli taitaa olla jonkinlainen väliaste 8-10 ja -12-> sylinterien valistä. Kuulemma tuo -11 mallinen -481 sylinteri on kuitenkin ollut jo mäntiä kehitettäessä mukana ja -11 mallin sylinterin pitäisi vielä näiden mäntien kanssa sopia yhteen. Toivottavasti eivät liian tiukasti takerru toisiinsa kuitenkaan... ;D

    On se hienoa, että tietoa jaetaan ja porukka auttaa miestä mäessä! Otan moottorin auki ja teen omat johtopäätökset sen pohjalta mitä kaikkea infoa oon asiasta saanut. Lisääkin saa toki kertoa ja tottakai saa laittaa wisecoiden yms kuvia ja spekuloida niitäkin. Eiköhän näistä kaikista jotain opita ja täällä topicissa tuo tieto säilyy nätisti.

    Skuissi oli kauhean iso tuolla 0,7 alapahvilla (1,65-1,7mm), joten voi olla että Wössnerin ja vakion välillä on jotain pientä korkeuseroa. Mittaan vielä molemmat männät ja katson alapahvin sen mukaan että skuissi asettuu samaan mitä on ollut vakioillakin. Mitä mieltä olette paljonko olisi sopiva mitta?
     
  9. pena78

    pena78 AC 9000rr -18 ,ZX WC-Mod. ,mach-z 800-98

    Vs: Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Muisti pätkäs vähän eli onki pinnote mutta tappi keskellä! :p
    [​IMG]
     
  10. KKKP

    KKKP Well-Known Member

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    2444MO7200, rotax 600 HO, 2003-2009. Pinnoitettu, 1 rengas, renkaan päät sivussa, käytettiin myös 600 RS moottoreissa ilman ongelmia, kevyempi kuin elko. Saatavana myös keveämpi männäntappikin.
    2458MO7200, rotax 600 RS 2008-2010. Pinnoitettu, 1 rengas, renkaan päät keskellä.

    Uudempiin 600 RS moottoreihin ei ole wisecoa tarjolla. www.wiseco.com.
     
  11. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Squissi 1,4 mutta joutuu vähän avartaan palotilaa. En tiä paljonko rs:n motissa on vakiona ruttuja mutta en yli 13 menis.
     
  12. Pasi 69

    Pasi 69 Lynx RS -09

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Miun -09 koneessa oli 0,6 pahvilla ja vakio männillä squissi 1,6. wössyköille heitin 0,7 pahvin kun ei tarvii niitä viimesiä heposia noissa tourinki hommissa.
     
  13. Ässä

    Ässä G4 RS & REX2 RS

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Jatketaan mäntäspekulointia. Otin moottorin vielä auki ja merkkasin mäntien lakiin renkaiden pidätintappien paikat pienellä merkillä. Toisessa sylinterissä osuu hienosti keskelle kannasta. Toisessa menee varsinkin toisen kannaksen reunaan. Aika isoja eroja näyttää olevan tuotantosylintereissä tehtaan jäljiltä. :-\

    Parempi. Renkaiden katkoskohta näkyy himmeänä pienenä viivana kokolailla keskellä kannaksia.
    [​IMG]

    Huonompi. Vasemman puolesen kannaksen kapeimpaan kohtaan sovitettuna.
    [​IMG]

    Mittasin myös squissin ja oli molemmin puolin 1,68-1,7mm. Taidan vähän ohentaa vielä alapahvia... Pitäisi vaan päättää kasaanko näillä männillä vai olisiko ne vanhemman malliset wössnerit paremmat. Tuplarenkaiset männät laittaisin kuitenkin mielelläni.
     
  14. KKKP

    KKKP Well-Known Member

    RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    No, kyllä "ässä":lle pitää antaa kiitokset, että jaksaa, mutta oikeassa omaavassa asiassa. Siinä näette kuvassa, tuotanto sylinterin ja brp:n toleranssin sylintereissä, voi olla jopa silmä määräisesti pienemmät kannakset männänrenkaiden kannaksielle, kun on mitä mitattu. "Helvetti" valloillaan ja kaikille asioille pitää olla näköjään tarkempi ja sylinterietä laidasta laitaan mitattavaksi. Enpä enään suunnittele ja mieti ko. asiaa. Niin moni on, jo liiaksi samaa mieltä luultua kehityksen rattaista. Saispa aina sylinterit tarkastettaviksi.

    Laita hyvä "poika" noihin sylintereihin, ne toisen omaavan rengastuksen männät eli keskelle mäntää, kiitos mittauksista ja kuvista. "Kerpele "!
     
  15. Tertzi

    Tertzi Well-Known Member

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Hyvä että avasit moottorin ja lähdit tutkimaan asiaa.. vältyttiin yheltä täystuholta jonka harrastaja maksaa kalliisti :) Tuossa alemmassa kuvassa näkyy että renkaanpää menee niin läheltä aukon reunaa että sanoisin niin jotta varmasti hajoaa kun aletaan antaan happia vaikka tätä ongelmaa ei millään meinata tunnustaa. Renkaan päät liikuvat yllättävänkin paljon tuolla.

    On tullut tässä tutkittua tätä asiaa ja näitä mäntiä sekä sylintereitä on silmäilty sekä mittailtu myös monen ammattilaisen voimin tässä viime kevään ja menneen kesän aikana ja tuomio on ollut että "ei tää voi näin toimia" :eek:

    Laita vaan ne vanhemman mallin wössnerit suosiolla sinne ja alkuperäiset on vielä paremmat.

    Squissi on ainaki -12 malleissa ja uuemmissa 1.1-1.2 välillä ja on ajettu enskaakin sellaisenaan.. ite oon käyttäny noissa 1.2-1.3 squissia eikä tunnu persdynolla että sieltä lähtis tuolla vielä tehoja pois. Ja joo wössnerillä tulee samalla tiivisteellä isompi squissi verrattuna vakiomäntään noin 0.10-0.15 ja männänlaen kaarevuus ei välttämättä ole sama kuin vakiossa.
     
  16. matti

    matti XRS 600 -07

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Akateemisesta mielenkiinnosta... Onko renkaiden katkokset tyypillisesti aina imupuolella? Esimerkiksi tuo kuvan mäntä väärinpäin laitettuna, olisi molemmat katkokset pakoaukossa. Vaatii tietenkin identtiset helmat... Mutta onko se täystuho samantien?
     
  17. Kertturacer

    Kertturacer Well-Known Member

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Mitä todennäköisimmin. Aukko on niin leveä, että renkaan päät tulevat liikaa ulos ja napsahtaa poikki, kun tulee aukon reuna vastaan.
     
  18. Skoo

    Skoo Well-Known Member

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Alapahveista vielä sen verran että toimi wössnerit 0,4mm alapahvilla, 09 kone. Squis oli 1,1 luokkaa mikäli oikein muistan, vakio kannella.
     
  19. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Olipa hyvää viihdettä ja paljon asiaa, laitetaan seurantaan!
     
  20. Ässä

    Ässä G4 RS & REX2 RS

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Noniin.. Eli männät menee joka tapauksessa vaihtoon ja tilalle tulee joko Wössnerit joissa renkaan katkos on keskellä imuaukkoa tai orkkikset. Uskon että tuo toimii molemmilla niin katsotaan mitä marmoritiskillä pyytävät moisista...

    Tästä oppineena vois sanoa, että kannattaa ihan oikeasti katsoa mitä tekee kun kasailee näitä kamppeita. Melko isot on vaihtelut samalla osanumerolla olevien vakio sylinterien välillä ja isot on myös vaihtelut vakio ja tarvikemäntien välillä. Nämähän pitäisi olla itsestään selviä asioita mutta ihan oikeasti kannattaa mitata kaikki osat mitä sinne moottoriin tunkee ja samalla miettiä mitä ne siellä tekee mosan käydessä.

    Älyttömän isoja eroja on squishissa mitä olen nyt useamman ihmisen kanssa asiasta jutellut ja amerikan foorumeita selaillut. Osa menee tietenkin mittaustarkkuuden piikkiin, mutta aika tarkasti tinalangalla sen saa kyllä mitattua kun itselläkin parin satkun sisään osu kaikki lukemat halppis digi tönärillä mitattuna. Tönärin tarkistin että näytti parin satkun tarkkuudella oikein. Mokasin vähän kun en mitannut squishia orkkis männillä.

    Lukemat on vaihdellut seuraavasti:
    Skoon kertoma 1,1mm (Wössnerit ja 0,4 alapahvi)
    Mun 1,7mm (Wössnerit ja 0,7 alapahvi)
    Tertzin kertoma -12 ja uudempien 1,1-1,2mm (orkkis männät ja ilmeisesti orkkis 0,6 alapahvi)
    Vainionpään Mikon blogista (v. 2008) löytyvä 1,15-1,2mm (ilmeisesti orkkis männät ja 0,6 alapahvi)
    Pasi 69:n -09 koneessa 1,6mm (orkkis männät ja 0,6mm alapahvi)
    Jenkkifoorumeilla on puhuttu pääasiassa 1,4-1,5mm squishista pumppubensakamppeille.

    Noista voi vetää yhteenvetona sen, että squish on mitattava joka koneesta joka kerta kun sen kasaa. Nämä on niin yksilöitä, että samoilla osilla voi toisesta moottorista tulla laiska paska ja toisesta niin kireä ettei kestä pumppubensalla jos sopivasti osuu.

    Itse koitan omani rakennella tältä pohjalta tuonne 1,3-1,4mm kohdille.
     

Suosittele tätä sivua