Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 19/2/13.

  1. Luuseppä

    Luuseppä SR Viper Turbo, Nytro Turbo Mtx

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Se on oikein mukava näitä amerikan ihmeitä rassata. Nytrossa ketjukotelon purku on vartin homma, tässä Viperissä pitää olla rivakka remonttimies jos meinaa samaa aikaan päästä. Koneesta öljyt pois ynnä muuta mukavaa. Mutta sen se tekee kun ei suunnitella puhtaalta pöydältä. Yamahaa ei toki tarvi rassata jos ei itte halua mutta nyt on menossa Peakki alle. Ketjukotelosta oli yksi korvallinen murtunut, muuten osat oli uuden veroiset. Seiskapiikkiset vetarit on paikoillaan, kovin ahtaalta näytti ja vähän epäilytti saman maton mahtuminen 8-piikkisillä vetareilla. Loota ja sumppu kasattu, sumppuun tieten piti tuhrata tiivisteliimaa kun siinä on kertakäyttötiivisteet (oikeasti!). Ei se olis monta taalaa maksanut ihan oikea tiiviste niinkuin lootan kannessa on. No, toiveissa on että lumi liikkuu entistä paremmin kun saan tuon keksinnön kasattua.
     
  2. gontso

    gontso Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Juu ihan ajattelin tasakaasulla tai vaikka kaasun löysäämis tilannetta. Nuo kierrokset ovat ehkä vähän alemmalla tasolla kuin itsellä tällähetkellä ja ainakin minä kaipaisin niitä vieläkin ylemmäs ;) Saisi sitä kaasunvastetta ehkä terävämmäksi, nyt kelataan sieltä alhaalta ylös (vähän kuminauhamaisesti).
    Jos sen saisi vähän lähemmäs kuin samassa vehkeessä eri valmistajan tarroilla varustettuna, jossa vaikuttaisi herkemmin pyörivän siellä 7000 yläpuolella kaikissa tilanteissa.
     
  3. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Tänään raskaalla kelillä kyllä ihmeen hienosti pelasi verrattuna mitä tuo on aiemmin toiminut noilla keleillä.
    Aiemmin tälläisillä keleillä kuulosti tosiaan että nyt mennään eli kone parkui hetken ja kierrokset tippui 7500 luokkaan josta yritti kivuta ylöspäin, nyt kun samoista vauhdeista lyö lusikan tankoon kierrokset nousee tuonne 8400-8900 välille joskin mittaristossa välillä välähtää yhden päivitysvälin noin 7500 kierrokset mutta ei kyllä korvalla kuule että kierrokset laskisi edes hetkeksikään, sellainen turha parkuminen puuttuu kokonaan ja oikeasti mennään että vanhempaa hirvittää puiden välissä
    Catissa on kyllä paljon sivistyneemmän kuuloinen voimansiirto ja joku voi tykätä sen luonteesta ja joku ei, itse huomasin että tuollaisissa 90 mutkissa jarrulla sutissa mutkaan ja kerrasta kaasu selälleen catti toimii paremmin, toki kelkat on olleet 137" telalla.
    Nyt on lennokkaassa pikkupatti kunnossa reitit ja tuo remmin vaihto josta johtui kierroksien putoaminen tasakaasu törräyksessä, pääsi kulutus yllättämään vaikka parhaillaan 35km matkalla tais keskituntinopeus olla 70-75, 16l/100km ja tuossa se sais pysyäkin jos ei lähdetä lurtta tangossa mutkasta vaan kuten itsellä on tapana ajella tasakaasulla ajettavat mutkat läpi ja hieman vauhtia suorille nostaen aiemmin mennyt 20-22 reittiajossa.
    Enpä tiedä kehtaanko enää edes testata 8JP hihnaa kun tuo tuommoisenaan tuntuu olevan parempi sen huomasin eilen että 7mm alempana Maximissaan käy kytkimen lautasella mitä 8JP:llä, kaverin Viperi ei kuulemma muuttunut nimeksikään 1000km sisäänajetulla 8DN hihnalla.
     
  4. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Kelkutin lehdessähän jamput ja pollet sai pyyhkeitä pikkusen juurikin tuosta mutkissa jarruttamisesta, ei ollu cattia siinä vertailussa mukana mutta brb:n oksennukset sai kehuja miten voimansiirto pelaa jarrua käytettäessä...
     
  5. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Jenkkipoikien sivustolta ja kuten itsekin tuumailin sen entisen remmin fiiliksiä kanssa tässä topiikissa:
    The 8DN belt is more consistant as the belt gets more miles on it. The 8JP will work great for 400 to 500 miles, after that the RPM will begin to change and fluctuate. The 8DN belt will stay consistant from the day you put it on new until the day you decide to take it off, doesn't matter how many miles it gets on it.

    Performance wise, a brand new 8JP versus a brand new 8DN, there is no performance difference. It's after you get 400 to 500 miles on the belts where you will start to see the 8DN belt be better.
     
  6. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Kyllä siihen voimasiirron toimintaan myös jarrutustilanteissa on jo muutos saatu aikaiseksi.
     
  7. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Toimiskoha tuo 8DN myös umpishommisa MTXssäsä?

    Ja mukava jos reittihommissa menee vähemmällä, ku tuntuu että siirtymäajossaki menee huomattavasti enempi bensaa mitä Nytrossa.
     
  8. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Mulla ei kyllä ole voimansiirrossa tollasia on ongelmia mitä Hemikoo kuvaili. Toimii kyllä vakiona siinä määrin hyvin että en meikän taidoilla ala tekemään mitään. Ties vaikka menis huonommaksi ::)
    Kulutus oli alkuun reippaanlainen mutta jo nyt vajaa tonni ajettuna oli aika vauhdikkaassa ajossa 16,1/satku. Ei aiheuta toimenpiteitä.
    Hemikoolle ten points noista "lisäroiskeläpistä" , ei tuu persiille lunta kuin nimeksi enää! :)
    Jotenkin tuntuis että on aika isoja eroja yksilöissä kun tätä topikkia lukee.
    Ongelmia mulla ei vielä ainakaan ole óllut. Kahvanlämppäreitä moitin puoliteholla tehottomiksi, no sekin selvis ku perehty niiden toimintaan, ne onkin pois päältä siinä keskiasennossa ::) Logiikka eri kuin aiemmassa.
    Mittarivalon vasen puoli paloi alkuun milloin huvitti, nyt sekin pelaa kuten pitää. Jotain kosketushäikkää...
     
  9. jabakanada

    jabakanada 5900 GLX

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Ainakin TViperillä oon pari päivää umpista työntäny 8DN:llä ja hyvin suhisi. Kannattaa simmata kakkosvari 1,5 - 2mm prikoilla. Laitoin ens viikonlopuksi kokeeksi 8DN:n hyllystä paikoilleen 1,5mm prikkojen kera. Ameriikan turpo-ukot ajaa laijasta lukien sillä.
     
  10. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Millainen muutos siihen tulee? Eipä siitä apua ole jos vaan kerrotaan että ongelmat korjattu
    Jos sulla on semmoista kittiä tarjoile privalla hinnan kanssa niin mietitään asiaa ja kokeillaan tai kerro mitä pitää tehdä ja mihin muuhun muutokset vaikuttaa.
    En tiedä miten MTX:n voimansiirto pelittää ja jos sulla on Nytron tai Venturen remmi tallessa (luultavasti molemmat käytti samaa) niin kokeile, säädä ensin kireys kohdalleen ja eikun sinkki kireelle! Toki jos kaikki pelaa kuten haluat niin miksipä sitä hyvää muuttamaan?
    Nämä jenkkien virityspajat jotka tarjoaa pakoputki/ilmaotto/softa/kytkinsettejä tekevät kytkinsetit joissa suositellaan käytettäväksi 8DN:ää
    Mulla kierrosten heijaaminen ja muut oireet alkoi vasta siellä 1000-1400km ajetulla remmillä, toki ylikiertäminen oli heti kun kehtasi survoa kaasua pohjaan, epäilenpä että oikeasti siinä remmissäkin oli vikaa uudesta asti kun sen verran erilailla toimi sillä uudella remmillä jonka jouduin laittamaan hajonneen tilalle.
    Hyvä että kelpaa.
    Mulla oli tosiaan soppeli pränikkä uudella hihnalla kun laittoi ihan perus prikat mitä myyvät rautakaupat ja pultit oli kuluneet ajossa 2tkm verran joka vaikuttaa jo aikalailla, kokeilin myös uusilla pulteilla ja olisi pitänyt olla ohuen ohuet prikat lisäksi
     
  11. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Mitä näissä on vakiosetti voimalinjassa? Tuntuu että jotaki puuroa taas tukittu ku kaikilla meinaa vastustaa.. Eipä silti, on se vakio nytro xtx myös puuroa ko mtx:n kanssa vertaa.
     
  12. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Sini-valko-sini tais olla ykösen jousi ja kakosessa pinkki. Helixi 37.

    MT-X:ssä heijaa kyllä kierrokset reilusti ummella. Tokkiisa tuollane matto nii tottakai jonkun verran heijjaa. Kokeillaan viikon päästä tolla 8DN:llä, jos pellaa nii tilata varalle sellane tai mikä ettei jos hyvin pelaa nii laittaa suoraa käyttöö ja 2000km ajettu 8JP varalle. Jotkut ruottissa hionu kytkimen painovarresta jonku niitin vähemmäks. Katotaahan vielä. :)

    Minä en vielä ole päässyt kun kerran alle 20L sievällä reittiajolla.
     
  13. jarimink

    jarimink yamaha viper xtx

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    kumman nyt sit ostais vaihtelevaan käyttöön xtx 14 vai 15 ltx ja siihe pikkujatkot ja pitempimatto
     
  14. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    B-S-B kytkin 8GL00 ja vari Pink 43/60
     
  15. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Vähemmän syöttävä puntti kehiin ja jäykempi jousi isommalla painolla. Nuo 110++ loppuset on aika pehmeitä ja tuo gl puntti on aika syöttävä heti alusta. 8f?? sarjan puntti ja joku 130 loppunen jousi, helixi maton mukaan.
     
  16. Värjäri

    Värjäri Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Janzkalla on 153sessa todennäköisesti
    eri puntit kuin muissa malleissa.
     
  17. OsKu92

    OsKu92 vector bb 144, srviper xtx

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    onko vielä muilla katkennut kytkimen jousta (b-s-b)? 3,1tkm ajettu.
     
  18. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    No se joutaakin sieltä pois :D
    vaihda tilalle jäsympi jousi.
     
  19. jabakanada

    jabakanada 5900 GLX

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Kylläpä toimi hyvin kelekki 8dn:llä kun oli simmattu kakkonen kireemmäks. Paljon paremmin pitää kierrokset kohillaan lortta pohjassa mitä 8jp.
     
  20. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Laitoin hanskillle YV:tä.
    Nyt sairaan raskaalla+pitävällä kelillä kierrokset jäi samalle tasolle kuin 8JP hihnalla mutta tällä kertaa remmi kesti, kierrokset ei pysy tarpeeksi korkealla vaan tippuu sinne missä näissä pyöri kierrokset ennen mitään päivityksiä 8200-8500 täyskaasulla.
     

Suosittele tätä sivua