Polaris 600 IQ H.O -07

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä MXZx 440, 27/10/06.

  1. Kreivi

    Kreivi LainaLynx

    Tuosta kait se selviää:

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. juuso91

    juuso91 Arctic cat F6 -07 ja Polaris Dragon 600 -08

    Elikkäs tänään vaihtu 550 polaris tommoseen -08 600 dragoniin, jolla ajettu vähän alle pari tonnia   ;D Pakkohan sitä on kohta lähtee testaan  ;D
     
  3. Eikö vakio tyhjäkäynti oo 45 ja pääsuutin 420 ?

    Mulla on nyt 40 tyhjäkäyni ja edelleen tukehtuu lämpimänä, ruuveihin en koskenu kun vaihdoin suuttimet.

    Pääsuuttimena on nyt 410, pelaa aika hienosti mutta bensaa mene reilusti. Jos ennen wanhaan (vuosituhannen alkupuolella) XC 500 EDGE söi normaalissa reittiajossa 22L/100km niin tämä vie samassa ajossa 27L/100km. Jossain mättää ?

    Ajattelin että auttasko tyhjäkäyntiin jos vetäis vielä bensaruuvvit kiinni (laihalle)? PA:n kulutukseen vois auttaa jos pudottais neuloja pykälän ? Vai paanko suosiolla suoraan 400 pääsuuttimet ? Isommat (410) suuttimet tietysti antaa suojaa jos vetelee järvenselkiä 20 pakkasella... Olikos sulla noiden 400 pääsuuttimen kanssa jo se tehoputki ?

    Näillä munkaan ajoilla taida muutama litra tota nykyään niin halpaa polttoainetta isoa lovea tehdä, mutta periaatteesta häirittee. Pitäs saada vehkeet kunnolla säätöihin.
     
  4. Kreivi

    Kreivi LainaLynx

    Vakiona tyhjäkäynti on 50 ja pää 420. Yleinen konsti on tietääkseni ollut vaihtaa vaan pienempää tyhjäkäyntisuutinta, joko 45 tai 40. Itse en ole kokeillut tuota vaihtoehtoa (vielä). Seosruuveja kannattaa koittaa säätää, niiden avulla saattaa saaada säädettyä ihan siedettäväksi.
    Vakiosuuttimillakin tuon sai käymään jotenkuten tyhjäkäyntiä kun veti seosruuvit melkein kiinni mutta muuten pelasi sitten huonosti, oli hengetön alhaalla ja silleen jännästä "pingas" kun pisti kaasun kiinni. Oli ilmeisesti seos tyhjäkäynnillä ok mutta heti kun kaasu aukesi niin veti tosi laihalle.

    Pääsuuttimena pitäisi kyllä kestää käyttää huoletta 400:sta. Jotain voi tietysti päätellä -08 Shiftin vakiosäädöistä: 45 1.0 400. Shiftissä on myös erilainen luistin leikkaus. Joku shiftin omistaja voisi tietysti kommentoida vakiosäätöjen toimivuutta...

    Putkea kokeilin noilla nelisatasilla, enkä huudattanut urku auki muutamaa sekuntia kauempaa. Täytyy sitten kokeilla tosissaan ja ajan kanssa kun saa joskus sen taas paikalleen.

    Käsittääkseni nämä on aika laihalla jossain kohtaa neula-aluetta, joten neulojen laskussa voipi olla omat riskinsä jos unohtuu cruisailemaan sopivalla kaasulla.

    Tuo oma vehjes imasee samat 27l/100km reittiajossa 51mm matolla ja tiheämmillä välityksillä.
     

  5. No mulla vie normi pätkä vakiomatolla ja välityksillä sen 27l/100km

    Minä näistä kakstahtisista paljon mitään tiedä, mutta neulojen laskuun liittyen ajattelin että ei ne männät osakaasulla kovin helposti sula ?

    No Pitää Joulun aikaan Rukalla rassata tota vehettä ja hakea Pätsiltä suuttimia... Pakotemppihän se pitäs olla että tuon sais kunnolla säätöihin, vaan ei raaskis tämän takia ostaa... ja sekin olis tietysti pitäny jo kesällä Jenkeistä hommata että olis jollain järkihinnalla saanu.

    Sitä mietin kans, että käykö nämä liian kylmänä ? Nesteet on jotain 55 astetta normaalissa reittiajossa.
     
  6. Kreivi

    Kreivi LainaLynx

    Ei kait ne männät tieten kovin helposti osakaasulla sula (onneksi ei ole kokemusta), mutta kyllähän sekin on mahdollista. Jos laiha alue on kapea eikä siinä kovin kauan viivy niin mikäs siinä. Eikös se vanha viisaus ole että tasakaasu tappaa...

    Siinähän ne joulunpyhät menee rattosasti suutinsulkeisissa kun hankkiipi kutakin vaikka neljää kokoa ja kokeilee eri kombinaatiot läpi ja säätelee neulat ja ruuvit siinä samalla. Kyllä illalla kinkku maistuu ja tuikku murheeseen tai riemuun ;) .
     
  7. Kreivi

    Kreivi LainaLynx

    Aika kultaa muistot: kiekat jääpi päälle. N.3500 ja putoo siitä 4-5 seköndissä. Seosruuvit 1 kiekan auki, koitin eilen puoltatoista niin meni hiukka paksulle. 
     
  8. Taijan ensalkuun pitää 410 pääsuuttimen, puottaa neuloja pykälän ja kiriä seosruuveja.
     
  9. Tuo ei toiminu, meni vaan helvetin laihalle osakaasulla.

    Vaihdoin nyt 400 pääsuuttimet ja neulat takaisin 2 ylimmäiseen loveen, seosruuvit kiristin niin että ne on 1/2 kiekkaa auki. Ja nyt toimii tosi hyvin... !  Tyhjäkäyntiä käy vaikka Juhannukseen asti ja besaakaan ei enää menny ku joku 22-23l/100km, se on about 5l/100 vähemmän kuin ennen. Vaihdoin uudet tulpat kans, vakio Champpion.

    Tässä koko resepti

    * 400 pääsuuttimet (vakio 420)
    * Neulat 2 ylimmäisessä lovessa
    * 45 tyhjäkäynti (vakio 50)
    * Seosruuvit 1/2 kierrosta auki

    8)
     
  10. Kreivi

    Kreivi LainaLynx

    Aika ei kullannutkaan muistoja, oli vaan syönyt tulppaukset ilmasuuttimista... Minä jo ihmettelin kun tuntu olevan tyhjäkäynti vähän laihalla ja ne kierrokset jäi toillain päälle että ei kait se viime talvena tälleen pelannut. Arvelin että se voi johtua siitä kun perkasin imuboksista sisälmykset poikkeen mutta tarkastin sitten nuo suuttimet. Nyt tulppasin ne ihan kunnolla ja pelaa taas hienosti! Neulaa vaan voisi koittaa nostaa pykälällä.
     
  11. SamiT

    SamiT Ski-doo 600 RS -12, Lynx RE 800 -12

    Liekko 700 CFI Dragon:ssa samaa ongelmaa?
    Onkohan tähän runko-ongelmaan saatavissa vehvikepaloja?
     
  12. viihde

    viihde Member

    Miten teillä on kestäneet hakajouset? Meitsillä on tänä talvena kaksi kertaa mennyt saman puolen jousi poikki, välillä kerkesi ajamaan 500km.
     
  13. Polleiq

    Polleiq Member

    Onx kellään tullu vastaan samaan ongelmaa kun ajaa näillä "nolla" keleillä useemman tunnin niin jousitus lakkaa pelaamasta normisti eli olo on ku ajais kumipallolla :),kylmänä alusta pelaa loistavasti..on simmattu ja jäykemmät jouset..
     
  14. Polleiq

    Polleiq Member

    ..sain selvyyden asiaan..se on Pollen ominaisuus...sano Lynksi kauppias..heh..eli iskari öljy "merkkiä" vaihtamalla pitäis parantua..ja jos ei auta ni iskarin vaihtoo..eli WP:tä alle ::)
     
  15. Tommy T

    Tommy T Polle

    Luultavasti etupukista loppuu vaimennukset ekana, kun ei oo lisäsäiliötä. Huomasin saman pakkasillakin, kun ajoi pattia pitemmän matkaa.
     
  16. teppo175

    teppo175 600 Shift -08

    Totta näissä vehkeissä, mukaanlukien tuo minun vuotta uudempi (käsittääkseni samanlainen), on 15lamelliset ketjut? Vai onko 13? Ja mitkähän mahtais olla vakiovälitykset?
     
  17. pelarus susion

    pelarus susion LYNX 600 RS e-tec

    velipoika osti tollasen iq 600-07 ja pyysi "ASIANTUNTIJAN APUA" ;)
    ongelmanan on vinkuva ääni ajaessa. Kuulostaa jarruääneltä mutta vaikka painaa ajaessa vähän jarrua ääni ei muutu, ja oikea jarrutusääni kuuluu kuten pitääkin... ???

    ps en kerennyt lukea kaikkia topiceja läpi, että sori jos tosta on jo keskusteltu, mutta asiantuntian taakka painaa niin paljon että vastauksella on kiire... 8)
     
  18. Polleiq

    Polleiq Member

    ..mulla kuuluu "metallinen" vinkuva ääni kun lähtee vedättämään hiljaisesta vauhdista tasaisesti..valitin huoltoon heti uutena jo ja siellä sanottin että se kuuluu variaattorista...mutta mitään ei tarvi tehdä asialle..oon ajanu n.4800km eikä ääni ole pahentunu,ei kuulu joka ajokerta..eli ei pitäis hajottaa mitään kun kestänyt näinkin kauan ??? 8)..ehkä joku PRO tietää enempi..
     
  19. ipe1960

    ipe1960 POLARIS PRO X 2 ja( RX-1 GT)

    VAAN OISKO KETJUN KIRISTÄJÄ.KATTELIN TOTA PATAA NIIN SIELÄ ON LAAHAIN KETJUN KIRISTÄJÄNÄ.VANHA RULLA LIENEE PAREMPI. ELI TARKKANA KETJUN KIREYDEN KANSSA JA ÖLJY PINNAN TARKISTUS SÄÄNNÖLISESTI.ONKO KOKEMUSTA TÄSTÄ VIRITYKSESTÄ?
     
  20. Tommy T

    Tommy T Polle

    Vs: Polaris 600 IQ H.O -07

    Nostellaanpas tätäkin välillä. Muutoksia mitä olen omaan kelkkaan tehnyt: Telastossa WP:t, keulassa jäykemmät jouset, suksina SLT:t, SLP:n äänenvaimennin, matto 38 mm harjalla. Alkaa tuntumaan jo aika hyvältä vakioon verrattuna, tärkein muutos oli saada etupukkiin toimiva iskari. Vielä jos kokeilis jäykempiä hakaneuloja, ei tarviis pitää niin paljon esijännitystä.
    Ongelmia ei ole tähän mennessä oikeastaan ole ollut, muuta kuin kohtuu paksut seokset. Penkin päällinen repesi reilun 3000km:n kohdalla. Saa nyt nähdä, meneekö takuisiin.
    Runko revennyt telatunnelin etunurkasta, niin kuin kai aika monissa. Miten on takuu toiminut näissä?
     

Suosittele tätä sivua