GLX 5900

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä GLX 5900, 27/12/05.

  1. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: GLX 5900

    Löytyy varmaankin esim. Etrasta.
     
  2. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: GLX 5900

    Luulisin, että syncrolaatikko on tiukemmalla,kun 4-metrinen, ja 60 cm-levyinen tela vetää 300kg mörssäriä, ja päällä parireessä vaikkapa tuoreita koivuja yli karikoiden, ja vaikka tehoa ei olisi kuin 50hummaa, kuin että vähän yli sataheppainen sporttipeli repii ison miehen kumikengän kokoiselta alalta. ;D
     
  3. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Hmm... Good point... ::)
     
  4. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Lisää topikin aihetta... Pitäs alkaa laittaan -87 otsikonmukaista kampetta pikkuhiljaa semmoseen kuntoon että uskaltaa yli 500m kauemmas mökistä.... Varmaan pitäs kaikki mahollinen tarkistaa... mutta ekana tuli itellä mieleen kytkin ja vartsu, varmaan pitäis "huoltaa", eli uudet jouset, tarviiko muuta...?
    Kelkalla on ajettu alle 5000km, mutta monena viime vuotena alle 100km/vuosi...
    Tuntuu konekki heiluvan sen verran kaasutellessa että varmaan pitäs sitäki tutkia..
    Ja huoltoja ei oo tehty kahteenkymmeneen vuoteen ku niin vähä on ajettu...

    Onko mitään ideoita miten lähtis liikenteeseen, vai pitääkö laittaa ihan muttereiksi....?
     
  5. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: GLX 5900

    Elikkä luulisin tuon laatikon kestävän kevyemmässä 5900:ssa, ja variaattorihan on jonkinlainen sulake, ja minun kokemus on, että syncrolootista suurin osa on rikottu väärällä käytöllä(sorvattu hammaspyörien reunat väärällä kytkennällä).
     
  6. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: GLX 5900

    Juu.. Ja eikö tuo kuitenkin ole samaa perua oleva loota, kuin Yeti-malleissa.. Siellähän se on ollut 600Sdi:n ja 1300 V2sen kyljessä kiinni... Eli luulis tuon lootan kestävän. Mutta välipyörien laakerit kannattaa kyllä muistaa aina joskus vaihtaa. Suositus ainakin eräissä ammattipiireissä on noin 7000km.

    Nyt itselläkin 59 pöräjää. Männät meni vaihtoon, mutta noillakin eväillä alkoi jo tapahtumaan.. Ei alakerran laakerointikaan tietty iso nakki olis ollut, mutta koitetaan nyt näin ajella edes pikkuisen. Seuraavana olis tiedossa telaston ja vaihdelaatikon huolto ja samalla se telamaton vaihto.. Eli Vinskille tiedoksi, että kyllä tuota koitetaan pikkukätösillä pikkuhiljaa ropata ja voipi sulle jossain vaiheessa täältä jonkunsortin lähetyskin olla valmiina :)
     
  7. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: GLX 5900

    Tuossa uutena ostamassani m1994 5900:ssa on mittarissa yli 15tkm, ja jos olisi tuntimittari,niin lukemat olisi suhteessa suuremmat, ja laatikkoa eikä konetta ole avattu, ja enempi on ajettu kuorma päällä kuin tyhjänä. Tela ja 2-variaattori on vaihdettu.
     
  8. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: GLX 5900

    Melkein vaihtaisin laatikosta laakerit.. Välipyörästö on ainakin semmonen, jonka laakerit posahtavat noista Sisun laatikoista.. Taitaa olla myös sen vanhemman lootan heikkokohta. Eli suosittelen, ennenkuin kilahtaa.
     
  9. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: GLX 5900

    Jos ne on kestovoidellut, vaihto voi olla ajankohtainen. Eipä ole tullut syncroa purettua, vain vanhemman 5900:n laatikko.
     
  10. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Joo, ja revin kaasuliipasin, siis pelkkä vipu, maksaa brp:n tiskillä 90€

    Siinä sitä on rahoille vastinetta, ruiskupuristettua muovia johon on liimattu vastuslankaa sisältävä epoksiköntti ja 10cm johtoa... Valmistus maksaa ainakin 2 euroa.. ;D ;D
     
  11. HJR

    HJR Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Myyjäliike suostui vaihtamaan tuon uutena rikkinäisen SnoPro säätimen uuteen. No laitoin sen paikoilleen, niin tällä kertaa tyhjäkäynnillä jännitemittari näyttää 0 volttia ja kierroksilla 2,6 volttia. En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa :-X

    Taidan tehdä nyt niin, että laitan takaisin paikoilleen tuon kelkan mukana tulleen paskana olevan SnoPro säätimen, joka kuitenkin laskee 17 volttia läpi ja koitan hankkia sen perään jostain elektroniikkapuljusta 12V regulaattorin. Olisiko ehdotuksia sopivasta regulaattorista? Noitahan on Bebekillä yms. myytävänä muutamalla eurolla.
     
  12. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: GLX 5900

    Oletko varma noista kestovoidelluista laakereista, sillä minulla on Lynxien v.1994 varaosakuvasto, ja niissä on merkitty välipyöriinkin avonaiset laakerit. :-\
     
  13. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    No mitäs jos hankkisit siihen jonkin muun merkkisen jännitteensäätimen? Johan noita 1 johtosia säätimiä on vähän siellä sun täällä noissa vanhemmissa vehkeissä. ::)
     
  14. ntt

    ntt Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Onko siinä sun kelkassa akkua? Eihän nuo nelijohtoset toimi edes ilman akkua.
     
  15. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: GLX 5900

    En ole ihan varma tuosta vanhemmasta Syncro-lootasta, mutta tuon Sisu-boxin suhteen olen melko varma.. Ainakin niissä laatikoissa, joita olen nähnyt purettavan, ovat laakerit olleet kestovoideltuja ihan tehdasasenteisina.

    Selityksenä on juurikin se, että välipyörien sivuilla on niin vähän tilaa, että laakereille ei tule tarpeeksi öljyä. Tähänkin on eräällä Itämaantietäjällä ideanpoikanen, mutta siitä enemmän sitten, kun tulee homma mahdolliseen käsittelyyn.
     
  16. HJR

    HJR Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Mites ne kytketään tuohon kun moottorista tulee 2 keltaista johtoa, joista se puskee vaihtojännitettä about 10-50 volttia kierrosluvun mukaan?

    Ei ole. Pitänee lainata autosta akkua sen verran että saan testattua.
     
  17. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: GLX 5900


    Tuossa on naapurien foorumilta kopsattu kaavio (Marino Carlsson), joka ei selitystä kaivanne.

    [​IMG]
     
  18. Aleksi

    Aleksi Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Miten on mahdollista että kun ilmaruuvi on vain puoli kierrosta auki tyhjä käynti löytyy. mutta kun ilma ruuvi on 1.5 kierrosta auki nii tyhjäkäyntiä ei löydy mistään eli missä vika ? Kelkka siis vm 89 5900
     
  19. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: GLX 5900

    No kun me ukon kans säädeltiin mun 59ä, niin me pyöräytettiin ilmaruuveja (tuplakaasarit) noin 3/4 kierrosta auki ja hyvä tuli.. Eli kai tuo 1.5 kierrosta on rankasti liikaa.
     
  20. dvdr

    dvdr Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    aikaisemmin oli juttua armeijan käyttämistä "puskuraudoista" lynxin keulalla.olisiko kuvaa tai jotain vinkkiä mimmosista raudoista oli kysymys.
     

Suosittele tätä sivua