iq 600rr

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä evz, 16/4/07.

  1. WSA

    WSA 600 SKS 136" Markoilla ostettu!

    Vs: iq 600rr

    Kannattaa säätää lampulla se sytty!
    Saattaa olla tehtaan jäljiltäkin mitä sattuu, tai siis toleranssin väärässä laidassa. Mistä johtuu, että joku okkeli on "hyvä yksilö" kulkemaan ja toinen ei.
     
  2. Atso

    Atso Polaris iqR 440 hybrid

    Vs: iq 600rr

    Jos en itse ihan väärin muista niin omat suuttimet ovat 400 jotka suutin kairalla tehty saman kokoisiksi ja hyvin on kestänyt nipussa ja ajettu kuitenkin pitkälti yli 20 pakkasissa

    taisi olla toissa keväänä ajokauden päättäjäisissä paikallaan 370 silloin oli noin 0 keli ja ei miten ongelmaa :)
     
  3. hrajasso

    hrajasso Active Member

    Vs: iq 600rr

    Millaisilla klikkerin säädöillä Öhlinsin omistajat ajelee? Itsellä meni takapukin iskarin yläkorvake poikki ja samalla paluuruuvin säädöt. Ei mitään muistikuvaa missä asennossa se oli alunperin. Huollossa olivat laittaneet 15 naksausta aukipäin kireimmästä (täysin kiinni) lukien. Saisi säädön edes perustontille mistä lähteä säätämään.

    Korvake oli hioutunut ohueksi ja sitä myöten antanut periksi. Kelkka ollut itsellä vasta viime loppukeväästä, joten ei tietoa onko mennyt nyt vai edellisellä iskarien omistajalla. Käytettyinä nuo edellinen omistaja käsittääkseni tähän laittanut. Matossa ei hankausjälkiä sen enempää näkynyt ja ylätakarullatkin mitoissaan. Muilla ollut samaa ongelmaa?

    Aika kallis pala metallia oli muuten uusi korvake, 130e. :)
     
  4. loisteputki

    loisteputki Well-Known Member

    Vs: iq 600rr

    Ilman tietoa iskarisi shimmeistä on kenenkään mahdoton sanoa oikeita naksuja. Kuka sen korvan iskariisi vaihtoi ja tiedätkö kenen shimmaama se iskari on? Voi olla että ovat huollossa laittaneet klikit jo kohtuu kohilleen.

    P.S. Kannattaa porata pieni reikä liukurunkoon meisseliä varten ja saman tien lyhennät myös hylsyn (muistaakseni 17mm) ja hitsaat siihen kiinni lyhyen varren. Näin ei tarvi käyttää iskaria irti klikkejä varten.
     
  5. Atso

    Atso Polaris iqR 440 hybrid

    Vs: iq 600rr

    Itse pistin laakerit molemmille puolille takapukin iskarin yläpäätä niin ei hankaa matto sitä korvakkoa..
     
  6. KZorro

    KZorro Active Member

    Vs: iq 600rr

    Nyt ainakin toinen IQ laulelee iloisesti! Kohojen alla imupuolella oli pyöreä alumiinikappale. Juuri sopiva tukkimaan bensan kulun... Nyt on linjastossa suodatin ja luja usko tekniikkaan (???). Kiitokset kaikille oikeista neuvoista!!! (vink vink pääkaupunkiseudun Polaris-huollot, kannattaa käydä lukemassa välillä faktaa täältä, siitä voi vaikka vahingossa oppia...)
     
  7. loisteputki

    loisteputki Well-Known Member

    Vs: iq 600rr

    Usko pois, nyt se melko varmasti pelaa :)
     
  8. Stinky

    Stinky 2016 M8000 Hardcore 162

    Vs: iq 600rr

    Täällä kans veetty viime kausi nelisatasilla. No problems! Tulpan väritki just makiat. 8)
     
  9. ixs

    ixs Skidoo Renegade Backcountry -13

    Vs: iq 600rr

    Oletteko havainneet jotaki hyötyä niistä 400 koon suuttimista vrt 420? tyhjärit 25 ja muut asetukset vakiot`?
     
  10. Viable

    Viable 850 khaos -155 2022.

    Vs: iq 600rr

    Eikö joissain esim: brp 600 vermeissä ole vakiona 300 suuttimet? Ainakin vanhemmissa?
    Eihän sitä tietenkään suoraan voi alkaa vertaan muihin mosiin, mutta vankka usko että esim: 370 suuttimilla pärjäis hienosti ja kestääkin vielä. Täytyy kokeille ku isompaa konetta joka tapauksessa suunnitteilla niin kestää minkä kestää. =)

    Vielä olis kitti kaupan tuolla myynti puolella.
    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=107666.0
     
  11. Rot

    Rot Member

    Vs: iq 600rr

    Itseä kiinnostaisi suuttimien vaihdon vaikutus kulutukseen. Tällä hetkellä taitaa olla 430/35. Reipasta reittiajoa kun ajelee, niin kulutus alkaa olla siellä 35-40l satasella. Mahtaneeko tuota saada paljoa pienennettyä suuttimien vaihdolla. Muuten kelkka pelaa niin kuin pitääkin.
     
  12. viper70002

    viper70002 Well-Known Member

    Vs: iq 600rr

    No jos tuosta suuttimia pykälällä pienennät niin eipä paljon vaikuta kulutukseen. Pitää muistaa että tuokaan pääsuutin ei vaikuta kulutukseen kun lähinnä täyskaasulla koska osakaasulla virtausta rajoittaa neula/neulaputki, ei pääsuutin. Tietysti jos aivan älyttömästi pääsuutinta pienentäisi niin sitten alkaa rajoittaa suutin aiemmin mutta tällainen tilanne ei ole suotavaa. Sen sijaan jos tyhjäkäynti suutin on liian iso ja kelkka tahtoo röpöttää ja käydä alhaalla liian paksulla niin se vaikuttaa kulutukseen vähän enemmän. Olis muuten mielenkiintoista tietää missä säädöissä sytkät on niissä yksilöissä jotka reittiajossa vie sen 40l sataselle..? Oma kun ei vie oikein 25l enempää.. Toki voimansiirto on laitettu uusiks ja suuttimia pienennelty mutta ei nekään niin isoa eroa selitä kulutuksessa :-X
     
  13. Viable

    Viable 850 khaos -155 2022.

    Vs: iq 600rr

    Eikait näitä voi noin verrata keskenään. Reittiajoa kun on monenmoista. Toiset sulautuu turistiletkaan ja toiset on jo kahvit juonu kun toiset saapuu perille ;D Kyllä sen sinunki tankin saa tyhjäksi ennenku 100km on tullu mittariin.

    Edittiä sen verran että en tiedä, mutta epäilisin että saman määrän kait nämä likimain kuluttaa. Suurin ero taitaa tulla kaasuliipasimen kautta? On tieten varmaan niillä valkosilla ruuveillaki osasyy jos ne on liikaa auki niin eikö se sillon käy melko rikkaalla ja näin kulutus suurempi? Vaan en tiedä, arvelen vain.
     
  14. viper70002

    viper70002 Well-Known Member

    Vs: iq 600rr

    Mistäpä arvasin että taas joku tulee kommentoimaan että ajat tietysti niin hiljaa. Sanotaan tähän että tuskimpa. Sitä paitsi normi reittiturraajan vauhdilla tuo oma vie enemmän kuin reippaammassa ajossa, johtunee siitä että kone on silloin "oikealla alueella". Ja on nuita muitakin vähäkulutuksisia rr ilmoitettu olevan, niinkuin oli MK-lehden testivertailukelkankin kulutus alle 25 sadalla. Mutta jos kelkkasi vie sen 40-50 litraa reitillä niin jos kuskia ei haittaa kulutus niin mikäs siinä. Omasta mielestä kelkassa on silloin vikaa, oli se vika sitten sytkän ennakoissa tai jossain muussa.
     
  15. loisteputki

    loisteputki Well-Known Member

    Vs: iq 600rr

    Minulla menee soppaa reilu 30l reittiajossa. Ajonopeus on reipasta reitti lätkytystä. Jos pyrkisin pääsemään 25l kulutukseen niin vauhtia pitäisi ottaa aika paljon pois ja lisäksi kaasun pumppaaminen lopettaa. Pumppaava tyyli on selkärangassa ja sitä on vähän vaikea ottaa pois.

    RR:n kulutus ei ole pienimpiä, mutta tällä on myös etunsa. Koneeseen syötetty bensa voitelee myös laakerit. Rotaxin koneet joissa on kestovoidellut laakerit ei öljyä tarvitse viedä polttoaineen mukana. Olisikohan siinä yksi syy pienempiin polttoaineen kulutuksiin? Nyt kun suuttimia pienennetään 380 tai jopa sen alle niin laakereille menevä voitelu myös vähenee.


    Saman kyllä syö oma Racing vanhukseni. Raskin kumminkin vielä molemmilla ajella...
     
  16. Zammy

    Zammy Well-Known Member

    Vs: iq 600rr

    420/25 pelaa idioottivarmasti -25 asti ja tulpat kestää. Tuo kelkka tulee aina viemään paljon gasoa. Se 30-40L/100km vaatii reittiprofiililta semmosta, että voi/pystyy ajamaan lämä pohjassa. Jos reitti on pattista ja sellasta, että joutuu ajamaan puolikaasulla enimmäkseen, niin silloin kulutus pyörii 25-30L välissä. Suuttimilla ei juurikaan merkitystä kulutukseen, kuin pelkästään kovissa vauhdeissa, jossa saattaa pari litraa "säästää". Suurin vaikuttaja kulutukseen on kuskin peukalossa...
     
  17. Viable

    Viable 850 khaos -155 2022.

    Vs: iq 600rr

    ossaaksie lukea tai ymmärtää lukemista??. Misä kohtaa mie sanoin että ajat hilijaa??
    Sanoin että reittiajoa on monenlaista vai onko se sinun ajo se perkleen oikea tapa millä se kulutus mitataan mitä hä hä??? Niinku sanoin että ei näitä voi toisiinsa verrata ellei ajeta samaan aikaa, samaan paikkaan ja samalla perkeleen peukalolla!!!
     
  18. viper70002

    viper70002 Well-Known Member

    Vs: iq 600rr

    no siehän se varsinainen viisastelija oot. Kyllä minä tuosta kirjoituksestas ymmärsin että meikäläinen ajaa niinku turistit ja siks on niin pieni mulla tuo kulutus. Aika herkkähipiäistä porukkaa ::) Kommentoin lähinnä yleisellä tasolla tuota kulutusta, ei tommosia 20 litran eroja tuu kulutukseen reitillä vaikka se peukalo itse kullakin hieman eritahtiin toimisikin. Lähinnä heitin kysymyksen ilmoille esim. tuosta sytkän ajoituksesta vaikuttasko noihin kulutuseroihin yksilöiden välillä muiden säätöjen lisäksi? Pitäskö sinun itsesi hieman harjoitella tuota lukemisen ymmärtämistä? vai hä hä? Oma ajotyyli on kans agressiivinen ja pumppaava kun patikossa tulee enimmäkseen paukuteltua. Ilmeisesti mulle on sit sattunu hyvä yksilö näistä rr:stä :-*
     
  19. Stinky

    Stinky 2016 M8000 Hardcore 162

    Vs: iq 600rr

    Mie en tuohon kulutukseen ole niin paljo kiinnittäny huomiota. Edelleen se syö kaiken mitä tankkiin kaataa.
    Se etu nuista pienemmistä suuttimista on ollu, ettei tietynlaisissa olosuhteissa enää turraa. Ainoastaan joutokäynti lämpimänä alkaa täyttää konetta. Kolmikymppiset tyhjärit siis nelisatasten kaverina.
     
  20. viper70002

    viper70002 Well-Known Member

    Vs: iq 600rr

    Miks et laita 25 tyhjäreitä niin ei täytä konetta. Saa seisoo pitemmänkin tovin tyhjäkäynnillä eikä rötää lähössä yhtään..
     

Suosittele tätä sivua