GLX 5900

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä GLX 5900, 27/12/05.

  1. Pietu-Petteri

    Pietu-Petteri Member

    Vs: GLX 5900

    Tämän olen huomannut. Lumi ainakin itä-lapissa on nyt sellaista että ei kanna mitään.
     
  2. tomppa74

    tomppa74 Lynx GLX 5900

    Vs: GLX 5900

    No niin, 2006 viimeksi tänne kirjoitellut, mutta silloin ostettu vm-89 5900 SA-mallinen edelleen käytössä. Panostin koko alkuviikon huoltoon ja vaihdettua tuli varihihna, tuulettimen hihna, suksien harituksen säätö, variaattoreiden puhdistus ja rasvaus, variaattorien lautasten kevyt hionta ja rasvanpoistoaineella puhdistus ja kaasarin pieni puhdistus. Telaston otin pois ja vaihdoin liukupinnat, kaikki akselit pois ja punaista rasvaa täyteen. Laitoin kokeeksi takajousen kohdalle kahteen akseliin lyötävän rasvanipan. Täytyi vain ekana hitsata mutteri akselin ulkopuolelle ja sitten porata reikä läpi, niin nipan pää ei ota akseliin kiinni. Ajattelin näin säästyväni tuolta akselien irroitukselta tulevaisuudessa, kun rasvaa lisätessä se työntää epäpuhtaudet ulos. Avasin ja puhdistin kaikki 11 kuulalaakeria, jotka olivat jo aikas karhean kuuloisia, mutta kyllä ne siitä sitten heräsivät. Matto on vielä alkuperäinen ja hiukan murtumaa löytyy, mutta ajan niin kauan, kun kestää. Pohjanmaan Ylijäämätuotteelta vissiin saisi noita viimeisiä mattoja, mutta tuossa on se kuusikulmainen vetoakseli, niin voisi harkita jotain uudempaa ja karkeampaa mattoa. Tätä ketjua lukeneena lisäsin vaihteistoon öljyä reilusti yli mittatikun ja vaihteet kyllä toimivat selkeästi paremmin. Ennen sai tota pakkia hiukan houkutella pikku kaasutuksilla.
    Viikonloppu sujui puita vetäessä ja hyvin kyllä kaikki toimi. Joskus kun tulee moottorin stefan vaihto ajankohtaiseksi, niin lähteekö kytkimen sisempi lautanen pois samanlaisella pultilla, kuin millä on kiinni. Tarvitseeko sinne "alle" laittaa joku tappi, mitä vasten pultti painaa lautasen irti? Ulosvetäjää ei ole, eikä kaupasta tunnu saavan, ainakaan Tampereelta. Saako jostain/mikä kierre pultissa? Hyviä neuvoja otetaan mielellään vastaan.
     
  3. aarno77

    aarno77 Member

    Vs: GLX 5900

    Justiinsa tuli kone rempattua ja samalla kytkinkin tieten irrotettua. Vesitekniikalla lähtee nätisti. Kelkka kylelleen ja vettä tai öljyä sinne kytkimen akselin sissään. 3/4-16 UNF (tuumakoko ja ainakin IKH:lta sai). Jengateippiä kierteeseen 20-25 kiekkaa, muttei ihan päähän jotta paremmin lähtee kierteelle. Sitten väännetään aikansa ja poks lähtee irti. Reili 25-30cm jakarilla vääntelin joten ei aivan mahotonta voimaa tartte. Jotku pyörittelee nesteen sijaan 1/2 UNF katkastun pultin sinne kammen kierteille. Sen verran lyhyt se pultti että isompia kierteitä jää sentteröinen. viilaa pultin päähän ura josta voi sitä pyöritellä. Sitte sillä 3/4-16 UNF:llä väännettään. Tämä siis toimii jos nordtrackin kytkin.
     
  4. tomppa74

    tomppa74 Lynx GLX 5900

    Vs: GLX 5900

    Kiitokset tästä! Luulisin saavani näillä tiedoilla lautasen pois, sitten kun tarttee.
     
  5. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Ei siihen kytkimen irrotukseen tarvi ainakaan 503 rotaxissa kuin yhden tarpeeksi pitkän sisemmän lautasen kierteisiin sopivan pultin joka ylettää kampiakselin nokkaan. Oisko se riittävän pitkä pultti jotain 6-7 senttiä?
     
  6. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Tänään tuli fiksailtua vanhusta. Laitoin uuden tankinkorkin ja pakkivaijerin. Samalla rasvasin kaasuvaijerin. Päivän ajeluiden innoittamana tuli myös tilattua tuulilasi oulusta, 55€ jäi hintaa sille.
     
  7. Tuomoila

    Tuomoila switchback 600 / lynx 5900

    Vs: GLX 5900

    Jahas, mistähän firmasta sie noin halvalla sait tuulilasin? tahtoo itekkin tuohon hintaan uuden ;)
    Nimittäin ollut kohta 10vuotta ilman ku marmorilla maksaa hivenen yli 100e!!
     
  8. Broadspeed

    Broadspeed +10 kelekkiä

    Vs: GLX 5900

    http://www.luettelomedia.com/markkinapaikka/tuulilasit-kelkkoihin-537

    ;)
     
  9. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Jepulis, jaakolta tilasin.

    [email protected], sinne ne edulliset tuulilasit menneet on. :D
     
  10. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: GLX 5900

    Oliko tuon pakkivaijerin vaihto paha homma?
     
  11. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Ei todellakaan. Laatikon etupuolella on mutteri jossa on pienempi pultti, kanta oli 12 millinen. Sen pienemmän pultin kun avaa niin vaijerin saa vaihdettu. Meniköhän 2 minuuttia itse vaijerin vaihtoon ja 5 minuuttia ruuvinipan kanssa värkkäämiseen..
     
  12. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: GLX 5900

    No ei se sitten paha ollut. Omassakin se on jo aika rispaantunut.
     
  13. mualaistollo

    mualaistollo Member

    Vs: GLX 5900

    Tollalanen tuli sit tuunattua 5900 perään. Jos ei omista mönkiää tai traktoria niin 59 ajaa saman asian!!! ;)

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  14. Dynamo

    Dynamo Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Käheän näköinen lana 59:n perässä, toimii ilmeisesti samalla keulimisen rajoituspalikkana kun tehoahan tuossa vempeleessä on ainakin riittävästi ;)
     
  15. aarno77

    aarno77 Member

    Vs: GLX 5900

    Moro. Onnistuuko 5900:ssa (-89) löysyttää variaattorin remmiä mitenkään? Konetta ei voi ainakaan siirtää eikä varmaan variakaan. Vaihoin uuden remmin (Dayco 1049) ja meinaa vedot jäädä pikkasen päälle vaihde päällä kun löysää kaasun ja pysähtyy -> sammuu sillon tällön. Tyhjäkäynti mielestäni sopiva. Hihna myös meinaa vinkua liikkeelle lähtiessä. Eipä nuo maailmanlopun ongelmia ole, mutta jos pääsee eroon niin kuulisin mielelläni miten.

    Onko jollain hihnan paikalleenlaittoon pätevää ohjetta. Itse sain voimakeinoilla pois, mutta paikoilleen en saanut muuten kuin irrottamalla kytkimen liikkuvan lautasen. Voisko joku mitata lautasten välisen etäisyyden esim. keskeltä keskelle, niin vois tarkistaa senkin onko oikea.
     
  16. TEPI

    TEPI Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    veikkaisin et jumittaa kytkimen painovarret ja sen takia jää kytkin kantamaan ja veto päälle. ootko kattonu et liikkuvat herkästi?
     
  17. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: GLX 5900

    Voi myös olla kuoleentunut jousi moottorinpuoleisessa kytkimessä
     
  18. Rizhto

    Rizhto Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Tuohan on loistoidea! Kerro kuinka toimii käytännössä. Mun tarttee väkertää samanlainen oman panssarivaunun perään.
     
  19. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: GLX 5900

    Ensiksi: Onhan sulla nyt oikea hihna siinä kelkassa? En nyt muista tuon ekan Syncron hihnan mallia, mutta tarkasta ennenkuin jatkat lukemista.

    Ainakin tuossa myöhemmässä Sisu-laatikollisessa mallissa pystyy vaihdelaatikkoa liikuttamaan eessuntaas.. Mutta itse en välttämättä suoranaisesti suosittelis, sillä mikäpä sitä sun lootaas olis liikutellut.. Miten kakkosen lautasten välinen etäisyys? Pyrkiikö hihna nousemaan kakkosella hieman liian ylös? Tämä voisi nimittäin aikaansaada sen, että hihna menee liian kireälle.. Oletko itse vaihdellut hihnoja tuohon, vai oliko siellä paikalla semmoinen aataminaikuinen remmi, jonka vuoksi kakkosta olis kenties joskus säädelty?

    Ainakin noissa alumiinivariaattorimalleissa kakkosen lautasten säätö on kohtalaisen helppo tehdä ja sillä siis voi pelata tuon hihnan leveyden suhteen. Niissä laustasten väliä pitää kiilata hieman auki, esim. puulistalla (ei mitään rautaista, joka voisi vahingoittaa alumiinia). Sieltä näkyy muistaakseni 13-14 milliset mutterit. Ei muuta ku avain niihin muttereihin kiinni, varin ulkopuolelta mahdolliset lukitukset auki ja pyörittää niitä pienempiä ruuveja, jotta variaattorin lautaset saadaan säädettyä soppelille välille. Ja noiden tiukkuuttamisen kanssa pitää olla tarkkana, ettei jää kieroon. Alumiinivarissa on muistaakseni kolme noita ruuveja. Mutta tarkasta pelkällä hihnalla ensin tuo sun variaattorisi.. Eli ota hihna pois ja kokeile sitä siihen kakkoselle pelkästään. Kuinka paljon hihnan selkämys pyrkii tulemaan kakkosen lautasten yläpuolelle? Jos pyrkii, niin kakkosta pitäis avata hieman. Senverran, että hihna menee liki tasalle. Millin voinee jäädä yli, muttei paljon enempää, paitsi jos on yläpuoleltaan hammatettu hihna, jolloin sen hammastuksen verran voi jäädä yli.. Tai näin on ainakin isoot pojaat kertoneet.

    Mutta vaihteiston kiinnityspultteja kun löysää vähän, niin pitäis päästä liikuttamaan lootaa hieman. Sisussa ainakin on nimittäin ihan vasittu säätö niissä pultinrei´issä.

    Ja kokeile vääntää ilman hihnaa niitä kakkosen lautasia erilleen. Eli väännä toista lautasta suunnassaan taaksepäin ja toista eteenpäin (lautasia eri suuntiin).. Kuinka notkeasti liikkuu?? Ja samalla työnnät sisempää lautasta konehuoneeseen päin. Siten se variaattorin avaaminen tulee noissa työkaluttomissa malleissa tehdä. Eli joskus olen nähnyt, kun vedetään pelkästä hihnasta, mutta itse mieluummin pyrin "avaamaan" kakkosvaria hieman ennen tuota hihnan vetoa. Ei ole normaalia, jos kytkin pitää purkaa alta pois.
     
  20. aarno77

    aarno77 Member

    Vs: GLX 5900

    Kiitos vinkeistä. Vekuttimessa oli paikoillaan pitempi ja kapeempi remmi. Varahihnana oli dayco 1049 ja semmosen uuden hommasin, koska peksin mukaan se on oikea. Nyt toi remmi menee silleen että on ehkäpä 5-10 mm varin lautasen ulkoreunan sisäpuolella eli periaatteessa pitäs kaiketi kirrata entisestään jotta nousis tasalle... Pitääpä tutkia voiko loodaa kääntää... tai sitten josko pikkasen levittäis lautasia
     

Suosittele tätä sivua