GLX 5900

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä GLX 5900, 27/12/05.

  1. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: GLX 5900

    Helix kulunut. 2-vari pöydälle, kumivasaralla napakka isku helixiin,että menee sisäänpäin,lukkorengas irti, ja lukkorenkaan alle paksumpi prikka(shimmilevy).
     
  2. TEPI

    TEPI Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    tuo 1049 on oikea remmi.
     
  3. mualaistollo

    mualaistollo Member

    Vs: GLX 5900

    Lana toimii ku unelma 59:n perässä. Tie pysyy puhtaana ja laskut kurissa!!!
     
  4. Broadspeed

    Broadspeed +10 kelekkiä

    Vs: GLX 5900

    Pics or didn't happen ;)
     
  5. mualaistollo

    mualaistollo Member

    Vs: GLX 5900

    Pitänee ottaa kuvia ku seuraavan kerran lanaa tietä ;)
     
  6. YZFR1

    YZFR1 New Member

    Vs: GLX 5900

    Moikka. Niin se rantautui Lynxi meidänkin pihaan. Kelkoista sen enempää mitään en tiedä, joten opettelua on niin ajamisen kuin tekniikankin suhteen.
    Ensimmäinen ongelma on ohjattavuus. Ei käänny oikein kovalla eikä lumella. Luin täältä Vuotsolaisista joilla ainakin pehmeällä ajo korjaantuu. Sekä uusista ohjainraudoista joilla saadaan laite kääntymään jäällä/ tiellä. Vanhat ohjainraudat on hitsattu suksen ala pintaan kiinni. Ne ovat kuitenkin loppuun kuluneet, joten uusintaan menee nekin. Suksessa enää jäljellä raudan takimmainen reikä. Muita reikiä suksessa ei enää ole. Sen verran niitä on hitsailtu.

    Muutenkin kun suksia tarkastelin, huomasin että niihin on ilmeisesti rakennettu uusi pohja. Lienee vanha kulunut puhki. Nyt en enää tiedä onko suksen profiili enää sama kuin alkuperäisessä. Eli mahtaako vuotsolainen sopia tuohon? Onko kenelläkään hyvää profiilikuvaa alkuperäisestä suksesta tai muuta mittakuvaa josta asian voisi varmistaa. Tietysti mitat vuotsolaisistakin auttaa.
    Minulla muutama huono kuva noista omista suksista. Josko se selvittää asiaa. Tosin ensin pitää harjoitella kuvan liittäminen ;)

    Mitkähän olisi oikein järkevimmät vaihtoehdot? Uudet muovisukset? Aika hintavat kelkan hintaan nähden. Toki tarvitaan tuohon aika paljon muutakin osaa. Tuulilasi, etukuomu (musta), penkki. Noista lasi lienee kirjoitustenne mukaan helpoin. Penkkejä ei enää pohjanmaalla ole.

    Kelkka on 5900 LTS -91

    Koitetaas laittaa kuvat tähän:
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  7. jyrmy

    jyrmy Lynx X-trim 600 und 5900 glx Kittycat

    Vs: GLX 5900

    Muovisukset on kyllä siihen tosi hyvät. kevyet ja saa niihinkin ne vuotsot. Multa löytyis molempia käytettynä Crtl 2muovit hyvillä raudoilla 120e ja orggis raudatasukset ? raudoilla 50e muovisukset kin pitäis olla ihan bolt on.
    Laita yv jos kiinnostuit.
     
  8. muumi prox

    muumi prox 600 rs

    Vs: GLX 5900

    Apua kaipaisin samaan ongelmaan mitä aarno77. Eli hihnaa ei saa vaihdettua vekottimeen millään lailla ilman että irrottaa ilmanputsarin ja imukurkut, jolta puolelta hihna pitää pujottaa 2-variin eli siis toiselta puolelta mitä kytkimeen. En tiedä onko kaikissa 59:ssä samallalailla tekniikka vai onko tähän rakennettu tuo konehuone kokonaan uudestaan. Kyseessä siis vm:01. Jos jollakin ois kuva konehuoneesta niin tietäs ainakin onko muunneltu versio itellä kyseessä.
     
  9. YZFR1

    YZFR1 New Member

    Vs: GLX 5900

    Kiitos Jyrmy tarjouksesta. Palaan asiaan kunhan saan asiaa jotain tolkkua. Osaako joku kertoa mitkä muovisukset tuohon sopisi, suoraan mielellään.
     
  10. jyrmy

    jyrmy Lynx X-trim 600 und 5900 glx Kittycat

    Vs: GLX 5900

    No ainakin ne crtl: 2 set ja evo mallin vanhemmat muovisukset. Slt kanssa käy jos brp kiinnityssarjalla.
    Ittellä käytössä noi evon vanhat vuotsolaisilla ja on mielestäni hyvät.
     
  11. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: GLX 5900

    Moro. Noissa 1997- malleissa (tuplakaasarit) on konehuone rakennettu juuri niin, että hihnan vaihdossa pitää imukotelo irrottaa ja varin puolen kaasaria hieman taittaa pois hihnanvaihdon tieltä. Eli se on ihan normijuttu noissa. Sama ominaisuus on myös STssä. Siksi ainakin tuossa mun 5900sessa on pikakiinnitettävät imukurkut. STssä puolestaan ruuvattavat, mutta parin toiston jälkeen tuo hihnanvaihto käy kuin tanssi vaan.. ;D
     
  12. muumi prox

    muumi prox 600 rs

    Vs: GLX 5900

    Joo asia selvä. Pääs vaan jäällä yllättämään kun hihna meni ja rupesin vaihtamaan niin eipä onnistunukkaan ilman työkaluja
     
  13. joge

    joge Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Onhan se meikäläiselläki 5900. Vm. -99 494 neste rotaxilla. Laitettu RCG alusta 500ST lynxistä ja samaisesta kelkasta myös penkki joka on hitusen korkeampi kuin orkkis. Tanko on jostain manki hondasta ja pieni korotuspalakin asennettu, nyt voi ilman selkäsärkyjä ajella. LTS tuubeihin vaihdettu iskarit ja muovista sorvattu parin sentin kiekot jousien päätyihin pitämään keula vähän jämäkämpänä ja ryhdissään.
    Mukava ja monikäyttöinen kelkka tämmöinen vaikka kapean/karkean telan nimeen olen aina vannonut.

    [​IMG]
    [​IMG]

    Jos tämä tulee minulla säilymään niin army mallin puskurin voisin väännellä sekä hitusen karkeampi tela, edes se 32mm tai 38 tai...
    vaihelootankin voisi laakeroida kun alkaa 14,5tkm olemaan mittarissa.
     
  14. mualaistollo

    mualaistollo Member

    Vs: GLX 5900

    No nyt sitä lunta sit tuli
    [​IMG]

    Työn jälkiä
    [​IMG]

    Ja valmis
    [​IMG]

    Eiku kelkat vaan hyötykäyttöön ;)
     
  15. Broadspeed

    Broadspeed +10 kelekkiä

    Vs: GLX 5900

    Kyllä tuo kolan voittaa ;)
     
  16. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: GLX 5900

    JÄRKYTTÄVÄN HIENO PELI!!!!!! Tuo on just semmoisilla setupeilla, joilla minäkin tuota omaa 5900sta olen ajatellut päivittää.. Tosin, minä ilmeisesti pidän tuon 503sen tuolla konehuoneessa, vaikka 494nenkin on hankittuna.

    Mutta todella hieno kelkka sulla.

    Vaihteisto kannattaa kipinkapin pistää laakerointiin, jos ei ole tätä ennen avattu.

    Itsellä on nyt tallin nurkassa 38harkkoinen matto tuohon omaan ja alle sen meinaan tunkea. Se vain on harvemmalla jaolla, joten liukukiskojen etuosiin pitää hommata lisärullat ja tietty uudet vetopyörät. Sun kannattaa tarkkaan mitata, ottaako telaston jäähyt niin paljon tilaa, että sopineeko se esim. 38 matto sinne. 32nen menee kyllä varmuudella. Tuon penkin yrittäisin sinuna vaihtaa esim. ST600sen jakkaraan. Se on paljon korkeampi ja tarjoaa todella hyvän ajoasennon. Pohjanmaan ylijäämätuotteelta voisi hyvällä tuurilla vielä löytyä..

    Mutta on se hyvä, että muillakin on modattuja 59jä ;D
     
  17. muumi prox

    muumi prox 600 rs

    Vs: GLX 5900

    Mitähän meni asennuksessa vikaan, kun 2-variin vaihdoin jousen ja laitoin takasin kasaan niin nyt toimii eteenpäin niinkun pitääkin, mutta kun sähköpakin laittaa päälle niin lautaset leviää kaasuttaessa erittäin paljon ja hihna rupeaa samalla luistamaan. Muutenkin lautaset tuntuu kovin herkästi leviävän, kun käsinkin kokeilee? Apua jos sais mahollisimman pian niin pääsis ajamaan. Voiko olla että helixin oon laittanu jotenkin väärin vai missä vika mahtaa olla???
     
  18. aarno77

    aarno77 Member

    Vs: GLX 5900

    Jostain syystä kelkassani ovat variaattori ja kytkin n 7-8mm kauempana toisistaan kuin vertailukohteena olleessa 3900:ssa, jossa sama hihna käytössä ja lautasetkin näytti olevan saman kokoset. Liekkö minulla väärät (liian paksut) petikumit takana, jolloin ne ikäänkuin työntäis konetta liikaa eteenpäin... Laitoin variaattorin lautasten väliin nyt yhden prikan ja seekerin, jolloin remmi tipahtaa pikkasen syvemmälle ja sen saa jonkummoisella väkivallalla paikalleen ja ei vingu enää pienillä nopeuksilla. Oikeempi korjaus ois tieten jotenkin lähentää konetta ja vaihelootaa tai sitten hommata pitempi remmi... Hyvin tuo tuntuu tosin kulkevan tämän hetkisellä "viritykselläkin". Pitää kesemmällä katella mitä tuolle vielä tekee vai tekeekö mitään...
     
  19. Puppe

    Puppe BackyardKing

  20. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Tuli vaihdettua 5900:n väljän orggiskytkyttimen tilalle 2 vuotta tallissa tyhjän panttina ollut IBC. Kannatti. Vaikka kytkin on vielä säätämättä, niin silti oli vaihtaminen aivan eri jouheata.

    Suosittelen muillekkin jotka ovat kyllästyneet sen väljän orggiskytkimen tekohengitykseen. :)
     

Suosittele tätä sivua