1100T Kokemuksia?

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Ismo, 21/8/13.

  1. Leekare

    Leekare Well-Known Member

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    Jaahas, tämähän mielenkiintoinen pointti on. Voisikos muiltakin 100T miehiltä kulutuksesta kuulla? Luulin että vois bensassa näin köyhänä säästää ku vaihtas :D
     
  2. Kaimann

    Kaimann Akuutti kelekkakuume ja krooninen rahapula

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    Ihan loogista loppujen lopuksi, ei se riitä että turbo painaa ilmaa koneeseen, pitää sitä gasoakin sinne vastaavasti saada lisää.
    Mutta voisin ajatella että reitti cruisailuun joku 1100t xf/cf vois olla taloudellinen verrattuna isolohkohaisuliin. Ja muissa ralleissa vois ahtamaton 1100 olla vähäruokanen
     
  3. sdi 1000

    sdi 1000 RR 1100 Turbo '13 x2

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    Kulutus on pyöriny 15 -20 sataselle rr 1100 turbossa.
     
  4. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    Iteasiassa en usko että haisuli saa juuri takkiin reitilläkään turbo-nelariin verrattuna. Tuo nykynen 800 on yllättävän taloudellinen nätilläkin ajolla, ei oo isoa eroa etekkiin. Hajuttomuus ja massa on varmaan ne kovimmat nelarin arvot pitkänmatkan reittiajoa varten?
     
  5. Kaimann

    Kaimann Akuutti kelekkakuume ja krooninen rahapula

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    No helevata, tuliko se 800cattikin kuumehourailuihin nyt mukaan.... Nelari jammusta ja vähän nelari catista haaveillut polttoainetaloudellisuutensa ja huolettomuutensa vuoksi, mutta sehän alkaa catiskan 2t olla samalla viivalla
     
  6. T.F.K

    T.F.K Yamaha X-TX SE

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    Eikö köpizillä ollut 162" turbo? Joskus laittelin tänne yhden reissun tulokset, en nyt aivan tarkasti muista, mutta jotenkin näin ne kulutukset oli 800 etec summit -12 23-24 ltr, M800 -11 28-29 ltr ja xf -12 25-26 ltr. Kun tankilla käytiin, niin erot olivat parin litran luokkaa.
     
  7. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    Nuo kulutuslukemat on aikas mielenkiintoisia mitata.. Ja nyt puhun siis reitillä, sillä umpisessa JOS haluaa laskea, niin eikös se tuolla toisaalla jo todettu, että litraa tunnissa ois se oikea metodi siellä..

    Reitillä jonossa ajaessa, mitä taaempana olet, sitä enemmän kelkasi syö. Kärjessä menään taloudellisimmin.
    Kuski ja ajotyyli vaikuttaa niin plajon, että realistiset kulutusvertailut pitäisi olla saman kuskin ajamia. Paljon suurempia eroja tulee kuin esim. autolla maantiellä eri kuskien välilä.
    Nopeus ja sen sopivuus kelkalle vaikuttaa kans tosi paljon, jos nopeus on optimaalisempi toiselle kelkalle ja sen voimansiirrolle, niin se näkyy kulutuksesa tosi reilusti.

    Olen ajanu omalla 700Saberilla 17l/100km, kun kaveri tuli 600ACE:lla perässä 14l/100km
    Toisaalta taas viime keväänä isommalla porukalla rauhallisemmalla ajolla Saberi imi 22l/100km, kun 600e-tecit imi 16 ja acet jossain kympin pintaan. Erona edelliseen paljon hitaammat nopeudet ja eri kuski ACEssa.

    Eli tämänkin perusteella esim. mun saber syö paljon vähemmän kuin 800 ETEC jos ei ajella enemmän fiilistely ja maisemienkatselu vauhtia. Silloinkin kulutus jää 800 ETEC:n tasolle :D (Tästä varmaan huomaa jo tämän vertilun toimivuuden)
     
  8. T.F.K

    T.F.K Yamaha X-TX SE

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    Ei tämä mikään tieteellisen tarkka testi ollut, mutta sama reitti, pikkusen reilu puolet umpista (ei ollut nilkkalumet, oltiin Laisvallin perällä Ruotsissa) ja siirtymät mountaineilla kohtuu rauhallisesti ja samalta mittarilta tankkaus piripintaan, niin tämmöiset tulokset tuli. Se täytyy vielä sanoa, että summit kuskilla oli koko porukan kevein kaasupeukalo, mutta ei nuo erot isoja ole.

    Jos joku ajaa sen takia etecillä, että vie vähemmän ja säästää bensakuluissa, niin siitä vaan. Itse ajan mieluummin kelkalla, joka vie pari litraa enemmän bensaa, mutta ei tarvitse joka reissulla miettiä, tuliko hinausköysi mukaan? Viime talven reissulla kolme samanlaista 800 summittia, niin erot olivat niiden kesken 4-5 ltr paikkeilla ja samat kuskit, kuin edellisessä reissussa.

    Tuohon MVa kommenttiin, että bensaa menee enemmän, mitä taaempana ajaa jonossa, olen eri mieltä, miksikö? Jos ajat reitillä jonkun perässä, niin pystyy aika tasasella kaasulla ajamaan siinä perässä ja ennakoimaan mutkat ja isommat montut, eikä tarvitse jarrutella niin paljon, vaan vauhti pysyy kohtuu tasaisena. Nyt tarkoitan reippaampaa reittiajoa, ei ole tuommoisesta turistien safarityyppisestä ajosta kokemusta, siinä voi asia olla toisin?
     
  9. Leekare

    Leekare Well-Known Member

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    Tuo säästämisjuttu oli vitsi, köyhä mies kohta ei :)

    Ei vaines, muotoilin asian väärin. se on se ja sama syökö 5 litraa enämpi. Se ei tässä konkurssissa tunnu. mutta juurikin tuo ajovarmuus, ja sitten semmoinen, että kuinka iso tankki? tuo sdi mikä mulla on on välillä joukon vähiten syöjä, mutta kunnon puuterissa syö 1/4 enemmän kuin serkkupoja -12 800 M sarjalainen. jako tuo Brp:N pensamittariki on mitä on.

    Eli enemmänki kyse siitä että millon pitää kääntyä takas. 10 litran jerry on mulla aina mukana, mutta siltikin.

    JA offtopikkina ku puhuvat tuosta 600 acesta, tekeekös sillä umpisessa/hillclimbissä mitään? vääntää alhaalta niin hitaasti että kelkka ryömii ylös rinteen ku rinteen? :D
     
  10. Zeppa

    Zeppa Well-Known Member

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    Oma keskikulutus 600km matkalla rivakasta reitti ajelua, aika paljo pumppaavaa kaasunkäyttö(mutkista sisää/ulos) ja vähä leikkiäki välissä ummella niin 18L/100km.
    Tasakaasulla perus reitti ajossa menee helposti varmasti 17L/100km, jopa allekkin varmaan pääsee.
    On sitä löylyäki ku tarttee, varmasti jos painaa kairassa läpykkä tangossa niin meneehän sitä bensaa..
     
  11. T.F.K

    T.F.K Yamaha X-TX SE

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    Ei näitä kirjoituksia blackis ole erikseen sinulle tarkoitettu, vaan yleisesti kirjoitin omia kokemuksia. Eikä kenenkään muunkaan tarvitse henkilökohtaisesti kirjoituksia ottaa.

    Omalla kokemuksella ja ajotyylillä tankillisella umpisajoa 100 km ja reittiajoa 150 km, niin tankkauspaikka ei voi olla enää kovin kaukana, jos ei satu olemaan varabensaa tarakalla. Kerran on loppunut bensa kesken matkan, vaikka tarakalla oli 10 ltr varakannu, bensaa oli yhteensä 50 ltr ja ajomatkaa noin 200 km. Lyneksi hyyty 5 km ennen Abiskon kauppaa. Silloin summitti mies pelasti ja toi vara-astialla menovettä (bompan mies ei toista jätä vai miten se meni?). Lisähuomautuksena samalla reissulla 800 polle oli hyytynyt, kun oli ajettu 50 km Kilpisjärveltä Kiirunan suuntaan. Ja ei muutako summitti mies apuun ja pollen raato hinaukseen ja kohti kilpistä.

    Se on joku yleinen harhaluulo, että etec olisi nykyään jotenkin erikoisen pihi moottori, ainakin tuolla bompalaisten keskuudessa. Mutta jos näin luulevat, niin iloitkoon siitä sitten, muutenhan ne ilonaiheet ovat olleet vähissä viime vuosina? Siinäpä sitä olikin kulutusasiaa, näin viikonlopun alkajaisiksi. Tästä saattaa joku ottaa lämpöjä, mutta ei voi mitään, aika monta bompalaista omistaneena kokemusta on tarpeeksi ja vähän liikaakin, vieläpä useammalta vuosikymmeneltä.
     
  12. Leekare

    Leekare Well-Known Member

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    Nyt meni ohitte, en kyllä mielestäni henkilökohtaisesti mitään ottanutkaan? Jos kirjoitin jotain sellasta, pyydän anteeksi. hurtilla huumorillahan täälä kirjoitellaan, asiat saattaa olla rivienvälissä tai olla olemattakin.

    olikohan 2009 ku tehtiin semmonen rautap reissu. Itellä oli pätkä lynxi, kaverilla 600 switsu ja toisella kusi uus etekki summitti. Pituus oli n. 250 km. Moskuvaarasta peurasuvantoon, sieltä pomokairaan, sieltä vuotsoon (tällä välillä etekki hyty, pensa loppu!) sieltä takas moskuvaaraan. Ainut siis jolla pensa loppu kesken matkaa oli etekki. Eli olen samaa mieltä, etekki ei taida syödä vähemmän muuta kuin öljyä ja se taasen ei ole ainakaan minusta hyvä asia ollenkaan.
     
  13. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    Ainakaan Adventurea ei pidä viedä yli 20cm syvään lumeen ;D Voimansiirto suunniteltu niin taloudelliseksi, että ei mene umpisessa yhtään mihinkään, vaan voima loppuu. Ei se raukka jaksa kaivaa edes itteään kunnolla kiinni. Vauhdilla vähänmatkaa, mutta äkkiäpä sekin juhla loppuu.
    49-Rankku taas on lyhyemmillä väleillä (kuulemma) ja jaksaa kaivaa itsensä tarvittaessa kiinnikkin. Voimaa ei ole hillclimppiin ja siinä hommassa ei mahda väännöllä tehdä juuri mitään, valitettavasti. Menee metsässä yllättävän kivuttomasti ja paljon paremmin kuin sisarensa Adventure.
    Rave, vaiko oliko pätkä Acella joku muu mallinimi, oli reitillä ihan miellyttävä yllätys Adventuren jälkeen ja tuntui hetken ajan jopa kelkalta. Kovien hankien takia ei ko. mallista ole vertailukelpoisia umpisenkokemuksia.

    Totta tuokin, JOS huomaat ajaa siellä takana tutkaillen. yleensä jono alkaa elämään todella pajon ja viimeisten ajo alkaa olemaan jo melkoista pumppailua ja vauhdin humpaamista. Viimeisenä jonossa tuntuu aina, että pitää ajaa kuin mielenköyhä, kun kaveri keulilla körrötelee leppoisaa vauhtia ja ajelee kohtuullisen tasavauhtia koko ajan. Vähemmän tosiaan tulee ajettua tuommoista todellakin reippaampaa reittiajoa, vaan yleensä semmoinen jouheva vauhti niin, ettei mutkiin kauheasti tarvi jarrulla tulla. Pysyy ajo miellyttävän leppoisana ja paksupoikakin jaksaa 100km :eek: ilman että kunto loppuu..
     
  14. Jupe_

    Jupe_ Lynx RE

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    Tuli hommattua kans 2012 xf turbo jos jollain on kokemusta enemmän mitä tässä aiheessa on puhuttu niin yv:tä vaikka tulemaan :)
    Onko kukaan laittanu hengittävämpää äänenvaimenninta tuoho turbo malliin ? Kiinnostais itse laittaa sais painoo pois ja varmaan vähä lyöntiä enemmän mutta nouseeko ahtopaineet kun hengittäis silloin paremmin ? Ettei mene laihalle vehkeet :)
     
  15. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    Jenkit on vaihellu suoria putkiaki näihin ja se nostaa tehoja kyllä. Vakioäänäri kuristaa siis. Meluhan tuolla suoralla putkella nouse...

    Käyppä lukasemassa snowestin foorumilta asiasta enempi.
     
  16. Jupe_

    Jupe_ Lynx RE

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    Ok täytyy yrittää ei tuo lontoo suju hirveen hyvin :)
     
  17. Jupe_

    Jupe_ Lynx RE

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    Nyt tuli vähä testattua tuota turbo kampetta ja tekee sellaista kun lataa kaikki peliin nii hyvin lähtee mutta kierrokset kun menee tappiin niin booaa ja yskäsee putkesta sit taas toimii ??? Meneekö ylikierroksille vai mikä mahtaa olla onko muilla ilmennyt kyseistä hommaa ??
     
  18. Kordari

    Kordari Well-Known Member

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    M1100Turbo pdf

    Tuossa mcxpresin pähkäilyjä
     
  19. Dreamer

    Dreamer A 51

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    Onko kallita settejä?
     
  20. Jupe_

    Jupe_ Lynx RE

    Vs: 1100T Kokemuksia?

    Tuossa olikin hyvää infoa :D
     

Suosittele tätä sivua