15v vanhoja urheilukelkkoja! Äänestä makkein kelekka kautta aikain!

Keskustelun 'Aikojen takaa' on aloittanut käyttäjä Hemmo, 16/12/05.

?

Vuosi 1990/1991, mitä näistä vehkeistä silloin kuolasit eniten!?

 1. Lynx Rave 3800/643

  31 vote(s)
  21.2%
 2. Yamaha Exciter/2

  32 vote(s)
  21.9%
 3. Polaris Indy 650

  40 vote(s)
  27.4%
 4. Arctic Cat Wildcat 650/700

  14 vote(s)
  9.6%
 5. Skidoo Mach 1

  29 vote(s)
  19.9%
 1. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Muisteltiin tuossa joku päivä sitten "vanhoja" SUPERkelkkoja. Tehoa yli 100 heppaa ja kuutioitakin pitkästi yli 600! Mitä itse kuolasit näistä silloin lama-ajan nurkilla ja urheilukelkkailun löytäessä oikeeta paikkaa maastoliikennelain jo rajoittamassa Suomessa.

  Saa keskustellakkin! Itse tietenkin kusin hunajaa kun pääsi ekaa kertaa testaamaan 583 Raven vetoja 3800 Lynen kirveellä veistetyn pellin alla. Teki poikaseen melkoisen vaikutuksen ;D
   
 2. Puppe

  Puppe BackyardKing

  Naapurille tuli talveksi 90 Ameriikasta sellanen 3 sylinterinen Polaris 650. Ääni oli kuin ukkosen jylinää! :p(siltä se tuntu ku kelkkana oli Ockelbo 4000 :'( (powered by Rotax 377).
   
 3. Fania

  Fania 14 vuotta ilman kelkkaa ja taas tuli laitettua.

  kyllähän tuo kuuspuolikas Roland oli jotain aivan sairasta .. vielä ilmestymisensä jälkeenkin.. ;D
   
 4. machz

  machz Guest

  No, makkoset tietenkin! Vakiot ei kiinnostanut silloinkaan, vaan erikoismallit; FASTin pajan Johansson special ja X- malli, jotka myös tallista löytyi. :)
  Olihan Rolexissa hienot äänet, mutta mikään ei sitten pitkään toiminutkaan! Ja kahden kokemuksella...
   
 5. Generation X

  Generation X Active Member

  No meidän kulmilla kaksi merkkiä oli yli muiden; Ski-Doo ja Yamaha. Polleista näki joskus kuvan lehdestä, Lynxi myös harvinaisuus, joku Catti taisi olla.
  Ski-Doo:n Formula Plus ja Yammun Exciter oli kovia, sitten tuli Mach 1. Jollain oli se pitkäjousto Krister Johansson special, eikös se ollut se peli, jolla Ahmasalokin kisaili?
  Näiden jälkeen tulivat V-Max 4 ja Mach Z, mutta se oli jo toista se.
  80-luvulla kuolattiin SRV:n, Vmaxin ja jopa Exelveen perään. Ja olihan myös Yamaha SS.
   
 6. InDy

  InDy Polaris Rush

  Ehottomasti oli makkeimpia vanahempia pelejä oli net 3pyttyset polarikset....... Itekin omistin XLT:n ja voi jiisus ne soundit oli makeet !!!!
   
 7. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Kyllähän se poijaat oli tuo Wilttikissa kova sana kulkujen suhteen silloin, älkää vain muistelko vaan lukekaa niitä vanhoja kelkkalehtiä joita jokaisella itseään kunnioittavalla kelkkailijalla on jostain -80 luvun lopulta tallessa (Mr Cool antoi osan omistansa mulle toissa kesänä, nyt mulla on jopa tupla numeroita) ;) Anyway, kovia olivat Catit kulkemaan silloinkin, mutta alustasta ei oikein voinut puhua. edelleen lämmöllä muistelen -92 AWS Wildcattia moottorin suhteen, selkäni muistuttaa edelleen muutaman kerran vuodessa siitä "pienestä" patista mihin ei kannata hiljentää :(
   
 8. frosty

  frosty Well-Known Member

  Kyllä se juu se Wildcat oli sellanen tiukka peli. Samaa mieltä.
  T-cat, jos sulla on ylimääräisiä numeroita, voin ostaa ne sulta pois. Jos siis ovat myynnissä... ;D
   
 9. Breeze

  Breeze Ski-Doo ja Lynx

  Oli Lynx 3300, sitten tuli 3500 ja lopuksi ruokaketjun ylimpänä 3800 RAVE-koneella. Kovia vehkeitä, kysykää vaikka Pauli Piippolalta...
   
 10. Fiiberi

  Fiiberi Guest

  Oma kelkkaharrastus on saatu verenperintönä, mut kasarikelkoista mainittakoon isä-ukon laitteet; 1980 SS440, 1982 SS 440, 1983 SRV 540, 1985 SRV 540, 1986 SRV 540, 1987 Exciter, 1989 Exciter, näitä sitä tuli piiskattua.... -84 ukko ei vaihtanu uutta kun grafiikat oli liian rumat. Ja 1987 Exciter oli kaikkein kovin koneeltaan, 1988 mallissa oli pirusti päivityksiä, kuten myös 1989 mallissa, johon vaihdettiin mm. lähes kaikki kaasarin sisukset, muutama hukkaletku päälle. Erikoisuus -87 Exciterissä oli puolipuristaja, jolla silloin 11 vuotias goljatti sai ko pelin myös kylmänä käyntiin.
   
 11. Maunusjokke

  Maunusjokke Lynksi

  kyllähän se makkonen oli :) kun on opetettu skiduu-mieheksi pikkujuniorista pitäen ;D
   
 12. Jo vain

  Jo vain M8000

  Penikkana tuli paljon ajeltua polaris indy 440:llä. Kyllä muuten kulki, ite painoi silloin joku 30 kiloa. Kelkka oli vuosimallia 1985, ja kyllä muuten sai kenkää. Sisäänajon suoritti kilpisjärven kaupan henkilökunta ja kuin myös kaupan omistajien 240 turbovolvot.

  Mittarin vaijeri meni poikki ensimmäisen vuoden aikana jolloin mittarissa oli 1985! Sen jälkeen kelkalla ajettiin tuhansia kilometrejä.. Tällä hetkellä en tiedä missä kelkka on, mutta olis kyllä mukava tietää!
   
 13. SvaR

  SvaR Well-Known Member

  Mie kallistun kyllä phazer2 puoleen... hullu kun oon! ;D Tommosen kyllä vois ostaa takasin taloon jos jostain hyvän löytäs. Siitä vois rakentaa semmosen "umpis pelin"
   
 14. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Dragon! Onko tuo Blizzard lähtösin Rovaniemeltä? Siis tästä lähimenneisyydestä? Tuplaputket ja 340 nestemylly?

  Nuista 90-luvun alun vehkeistä entisöitäväksi kyllä joutaisi 650 SKS yhen istuttavalla penkillä ja matalalla lasilla :p Alle sen ajan huiput, Öhlinsit ja Kawan vihree 80cc rossin stonga niin avot :eek:

  Jos sitä joku kesä sais aikaa ja rahaa...
   
 15. machz

  machz Guest

  Kyllä Yammun Phazer/Exciter menopelit hauskoja oli. Parastahan niissä oli keveys ja sukkulointi puitten välissä. Ajovakaudesta ja jousituksesta niinkään puhu... ( Eipä kyllä muidenkaan merkkkien vakiomallien jousituksesta voinut puhua!)
  Jotainhan kertoo sekin, että Phazer oli suosittu peli porohommissa jatkettuna.
   
 16. obelix

  obelix Well-Known Member

  Erittäin hyvin sanottu... Phazeria on itelläkin tullut ajettua useampi talvi, parhaillaan meillä oli niitä parikin. Avain uskomattoman keveitä ajaa ja olihan ne kommeita tuohon aikaan :D
   
 17. HasseB

  HasseB Guest

  Polaris 650. Sekä hyviä että huonoja puolia. Hyvä -selvisi lippistestistä loistavasti (Lippistesti = pysyykö lippalakki päässä yli 100 km vauhdissa? = jos pysyy, niin tuulilasi on hyvä) Huono puoli - kulki niin penteleen lujaa että vastaranta tuli aina liian nopeasti eteen. Piti opetella löysäämään kaasua ja jarruttamaan satoja metrejä aiemmin kun normaalisti.
   
 18. Axi

  Axi AC ZR 600 APV ja projekteja

  Jotenkin tuntuu, että Exiteri olisi väärässä (lue liian kovassa) seurassa. Tuossahan oli tehoa alle 80 hv ja 570 cc; korjatkaa, jos muistini pätkii.
  Ei sillä, kyllähän Exiter kulki yllättävän lujaa kyytiä kevätkeleillä, muistaakseni yli 160 tauluun.
   
 19. WeePee

  WeePee Lynx Enduro

  Kyllähän se 650 polaris on jäänyt vahvasti mieleen 90-luvun alusta.
   
 20. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Kyllähän Yammukin on ihan oikeessa seurassa. Tohon kultaseen 90 luvun aikaan valmistajat syyllistyi melko mukavaan "paperihevosvoimasotaan", RXL 121hp, Wildcat 122hp jne.. Todellisuudessa RXL jäi alle sadan viivan.. Ja tosiaan äänestyksessä on vaan 90-91 valmistajien huippumallit :)

  Melko tasapäin mennään, niinkuin sen ajan mittauksissakin..
   

Suosittele tätä sivua