2t öljyt

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Hemmo, 24/1/06.

 1. rainbow6

  rainbow6 Well-Known Member

  ^ Se täyssynteettinen eli kalliimpi on aika uus juttu, ei sitä ole Suomessa ollut kuin vuoden tai kaksi. Technosynthese-versiota on ollut ainakin 10 vuotta.

  Tosiaan kannattaa tiedostaa että "synteettinen/tekno-/semi-/osasynteettinen öljytuote on seos jossa mineraaliperusöljyä, synteettistä perusöljyä plus lisäainepaketti. Yleensä mineraaliöljyä on näissä 70-80% ja synteettistä 20-30%.

  Tämä ei ole mitenkään huono asia. Se on jopa saattanut pelastaa monta moottoria, erityisesti niissä laitteissa joita säilytetään sään armoilla. Yksi perusvirhe on ajatella että synteettinen on aina parempi kuin mineraaliöljy. Toiseksi suurin osa "synteettisistä" on kuitenkin enimmäkseen mineraaliöljyä.

  Täyssynteettistä haluaville löytyy TÄYSsynteettisiä tuotteita kuten Motulin kalliimpi Snow Power, Mobil Racing 2T, Neste Super Racing 2T. Suurin osa 2T-öljyistä taitaa olla sekoiteöljyjä, mineraalia ja täyssynteettisiä löytyy nykyään vähemmän.
   
 2. rainbow6

  rainbow6 Well-Known Member

  Viimeksi muokattu: 2/12/19
 3. jallu80

  jallu80 Well-Known Member

  Olikos tuosta Mannolin- öljystä enempää kokemuksia? Luokitukset näkyisi riittävän van mikä on sitten käytännön totuus. N. 8€/4l halvempaa kuiten kuin esim. Motul. Motul on kyllä toiminut eikä savuta pahasti.
   
 4. Busse-

  Busse- Yamaha sidewinder xtx 141 -19 ja Yamaha et 400 -89

  Kyllä se on fakta että öljyissä ei kannate säästää, olise kelkka uus tai vanha.Nuita halpoja öljyjä kannate laittaa kuin moottorisahaan
   
 5. JEP

  JEP RE -14, IQ600, XCF, Viking II, Lynx 3500

  Juu, halpisöljyt sahaan ja nimenomaan ketjunvoitelun puolelle :)
   
 6. mPi

  mPi Axys Assault 800 -17 144

  Tullut joulukuun aikana turrattua 8litraa motulin täyssynteettistä. Tutkiskelin 20c pakkasessa eri öljyjen juoksevuutta, teboilin 2t osasynteettinen, xps, motul täyssynteettinen, shell snowcooter täyssynteettien. Tuolla shellin öljyllä ajoin muinoin paljon, sai 20litran pytyssä, oli punaisen väristä aivan kuin xps. Tätä ei tietääkseni enää ole saatavilla. xps ja shellin juoksevuus oli samaa luokkaa. motuli yllätti olevan aikas jäykkää verraten aiempiin. teboil oli jäykintä ja tosin luokituksiltaakin köyhin.
   
 7. jallu80

  jallu80 Well-Known Member

  Eli siis kellään ei ollut Mannolinista mitään kokemusta vaan pontevasti silti tuomitaan koko tökötti. Normaalia keskustelupalstameininkiä. Pitänee itse testata.
   
  Fudge, FFoxi ja pezq^ tykkäävät tästä.
 8. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Miten tuo todetaan toimivaksi? Ajetaan pari vuotta ja jos kone ei leikkaa kiinni niin todetaan hyväksi? Varmaan kovin moni ei jaksa tehdä "turhia" testejä muutaman euron takia kun toimivia öljyjä saa niin halvalla.
   
  Fudge tykkää tästä.
 9. jallu80

  jallu80 Well-Known Member

  No milläs ne "toimivat" on todettu, muutoin kuin kokeilemalla? Logiikka ontuu... Eihän tällä koko ketjulla sitten ole funktiota!
   
  pezq^ tykkää tästä.
 10. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Kait niistä toimivista on kertynyt ajan mittaa sen verran kokemusta että voi sanoa niiden toimivan. Jos omistan vaikka 9000€ kelkan niin en jaksa alkaa testaileen uusia öljyjä jos tiedän että teboilin öljy toimii ja on melko halpaa. Kait niitä jotku jaksaa testailla. Jos samalla öljyllä ajais vaikka 8000km ja sen jälkeen käyttäisi koneen auki, niin varmaan voisi jotain sanoa jos on enempi kokemusta siitä miltä koneen sisällä yleensä näyttää. Sen näkee kuka vaan että kuinka juoksevaa öljy on pakkasella ja haiseeko pahasti. Sille aivan sama jos öljy ei voitele kunnolla. Aloitappa itse sellainen pidempi testi? Aja ensin 8000-10000km ja tule sen jälkeen kertoon tuloksia kuvien kanssa.
   
 11. jallu80

  jallu80 Well-Known Member

  Se olisi tarkoitus. Pitäisi löytää joku sopiva konevammainen yksilö. Uuteen koneeseen löisi vain yhtä öljyä ja avaisi vaikka yhden talven jälkeen uudestaan. Kone, jolla on hierottu kaikilla tunnetuilla ja tuntemattomilla öljyillä, ei ole oikein otollinen uhri.
   
  Jii.Pee tykkää tästä.
 12. Bete

  Bete Well-Known Member

  Teboil 2-t snow (täyssynteettinen) ei mene jäykäksi pakkasellakaan. Näkyy olevan aika paljon noita laatuluokituksiakin.
  Suorituskyky: API TC; JASO FD; ISO-L-EGD; ISO GD++; Rotax 253
   
  jaffa, FFoxi, mPi ja 2 muut tykkäävät tästä.
 13. mPi

  mPi Axys Assault 800 -17 144

  Tarvii kanssa ottaa testiin tuo teboilin täyssynti, joskus tais olla ulkovarastossa tuota ja arctic catin öljyä. Taisi olla pakkasta juuri tuona jouluntienoona 40c paikkeilla kun JAGgia käymään ryittii ja öljyjä testattii :)
   
 14. Beagle

  Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

  Se syy miksi Mannolia Suomessa yleisesti haukutaan johtuu siitä, että sillä ei ole kunnollista maahantuontia Suomessa ja hintataso ulkomailta ostettuna on huomattavasti halvempaa, kuin Suomessa myytävillä öljyillä. Tämä antaa mielikuvan heti, että se olisi huonompaa kun mihin ollaan totuttu. Tosiasiassa Mannol on erittäin iso toimija Euroopassa.

  Ainakin omissa autoissa ja vaihdelaatikoissa olen käyttänyt mannolin öljyjä, eikä mitään huonoa sanottavaa. Mersussa esimerkiksi jakoketjun korahtelu kylmäkäynnistyksissä on selvästi vähentynyt verraten Teboilin öljyyn.
   
 15. Paabo

  Paabo Well-Known Member

  Ajoin viime talven 2007 kaasari RE.llä teboilin 2t-mix öljyllä mitä sai puuilosta 4litraa 16€. Tuollainen vanha kaasari peli syöttää sitä öljyä muutenkin niin helvetisti, että ihan sama mitä se on kun alle kaikki ajot on olleet 0 ja -15 välillä.
   
  rainbow6 tykkää tästä.
 16. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Ittehän en kyllä käytyä öljyä joka kuulostaa mexikolaiselta allaspojalta :D:D:D:p
   
  M.E.A ja Jannne tykkäävät tästä.
 17. rainbow6

  rainbow6 Well-Known Member

  ^ MANNOL, MANN-OL, mies-öljy, ei tuo nyt niin meksikolaiselta kuulosta. :D Teboil 2T Mix voisi laittaa BRP:n kataloogiin viralliseksi tuotteeksi koska onhan siinä etiketissä jo R-EVO:n kuva! [​IMG]
   
  Fudge tykkää tästä.
 18. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Motul ja TB.n synteettinen jos ei halua ajaa merkki kohtaisilla öljyillä.niillä ajettu vuosia ilman ongelmia.
   
  Seiti ja Janne.mikael tykkäävät tästä.
 19. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

 20. KKKP

  KKKP Well-Known Member

  Valvoline durablend snowmobile 2-t öljyä 4 litran astia 30€ tai 4 x 4 litran astiaa 100€. Yhteydenotto yv:llä.
   

Suosittele tätä sivua