Historic Snowcross

Keskustelun 'Aikojen takaa' on aloittanut käyttäjä full trothle, 1/12/07.

 1. sp racing

  sp racing 440x-01 2xrev-06,re-07 ktm360-07

  Vs: Historic Snowcross

  Tästä olisi hyvä puhua enemmänki, hieman asettaa pelisääntöjä ym. Osallistujia varmaan löytyis. Moni mielellään entisöis ja laittelis sitä "2" kilpuria :). Homma ei olisi niin vakavaa ja kustannuksetki pysyis jossain järjis. Kalustoahan tähän hommaan riittää.


  Ei muutako asiaa eteenpäin,mukana ollaan.
   
 2. rimini

  rimini Retro

  Vs: Historic Snowcross

  Näyttäs olevan topikin aloituksesta melkein kolome vuotta.......

  Tässä pitää nyt olla aloitteellinen ja viedä asiaa eteenpäin, homma ei etene jos puolenvuoden välein kirjotellaan tänne ja toivotaan että jotain tapahtuisi.

  Nyt ruvetaan porukalla hommiin ja tehdään liitolle esitys snowcrossin historic luokasta.

  Yrittäjänä olen kiireinen, mutta voin toimia tässä asiassa puuhamiehenä ja yhteyshenkilönä liiton suuntaan jos ei muita vapaaehtoisia löydy.

  Ekana voitas hiukan palaveerata ja miettiä sääntöjä ja muita juttuja.

  Mallia vois ottaa vaikka näistä Ruottin poikien säännöistä kun löytyvät netistä:

  http://www.alltomlycksele.se/lmu/index.asp?lev1=1739&lev2=1742&Id=1742

  Palaveeraaminen onnistuu helpoiten (ryhmä) s-postilla, tälle palstalle voin sitten laittaa myös tiivistelmää asiasta.

  Kaikki ketä kiinnostaa olla mukana suunnittelemassa ja/tai olisi kiinnostunut ajamaan vanhuksilla kilpaa laittakaa minulle yv:llä yhteystiedot (nimi, s-posti, puhelin) kokoan "postituslistan" s-postiosoitteista ja olen myöhemmin yhteyksissä.
   
 3. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Vs: Historic Snowcross

  Taas tätä ;D

  Oulusa yritettiin muutama vuos sitten saaha näytösajona antiikkivehkeitä radalle. No eipä niitä löytyny sitten kuitenkaan.

  Eiköhän olis järkevintä ensin saada se näytösajo taikka pari aikaseksi ja sitten lähestyä lajiryhmää kun kalustoa/ukko/akkaa on todistettavasti ajamaan asti.

  Yksi pieni kuriositeetti, historicci luokkaa ajetaan muuten samalla kalliilla lisenssillä ku oikeetakin rossia...

  Tarkoitus ei ole masentaa ja innolla itekkin mukana jos on vaan tarpeeksi wanhaa tuo mun kalusto
   
 4. Zeta

  Zeta Well-Known Member

  Vs: Re: Historic Snowcross

  Itse itseäni lainaten kolmenvuoden takaa... Ei tullut ainuttakaan yhteydenottoa... :'(
   
 5. rimini

  rimini Retro

  Vs: Historic Snowcross

  No niin pojat..... Miettikääpä miksi ei kelkkoja eikä kuskeja löytynyt??

  Veikkaampa että juurikin sen takia että näille vanhuksille ei ole olemassa luokkaa missä ajaa.
  Miksi kukaan pitäisi vanhaa kilpuria jatkuvasti kisakunnossa tai kävisi aktiivisesti ajamassa ja harjoittelemassa kun ei ole mahdollisuutta päästä ajamaan oikeasti kilpaa vaikkakin sitten "ei niin hampaat irvessä" millaista kilpailu näillä olisi.

  Harva tollasta vanhusta ilkee etes varikolle työntää saatikka sitten ajaa, asia saisi täysin uuden merkityksen ja arvostuksen jos näille olisi luokka.

  Esimerkki Motocrossi puolelta, vielä jokunen vuosi sitten vanha crossipyörä oli suunnilleen yhtä arvokas kuin käytetty käsikranaatti, kunnes tuli classic-luokka, nyt parhaimmista ja kysytyimmistä aihioista suunnilleen tapellaan ja kisoissa on kuskeja vaikka kuinka. Näkyy myös muuan P. Piippola olevan aktiivinen kisailija. Ratapuolella on myös classic luokat.

  Esimerkki autopuolelta, vanhat äffäläiset sun muut rojotti nurkissa joutilaana kunnes tuli Historic luokka ralliin ja radalle, harrastajia tuli nopeasti, homma on erittäin suosittua, lajin arvostuksen ja suosion vuoksi vanhoja kilpa-autot ovat muuttuneet tallintäytteistä käyttökelpoisiksi harrastusvälineiksi.

  Auto ja pyöräpuolelta voi myös todeta että tärkeää on myös harrastamisen sosiaalinen puoli, moni ajamisen jo vuosia tai vuosikymmeniä sitten lopettanut veteraani tai ex-mestari on historic luokkien myötä palannut kehiin ja voi vain kuvitella kuinka mukava on porista varikolla vanhojen ja uusien kilpakumppaneiden kanssa.
  Välillä sitten vetästään pari lyhyttä erää kuka vähemmän ja kuka enemmän tosissaan.

  Esimerkkinä myös tuo Ruottalaasten Burkar cupen kisailu, siellähän on kelkkoja niin pirusti ja ei ne niin paljo eri kansaa ole etteikö meillä onnistus vastaava. Käsittääkseni siellä on muutama Suomalainenkin käynyt ajamassa.

  Mä rupean nyt työstää tätä asiaa eteenpäin, apua saa tarjota jos tuntuu siltä että haluaa osallistua. Jos koko homma ei syystä tai toisesta onnistu, niin sitten se ei onnistu, kukaan ei ainakaan menetä mitään muuta kuin hiukan aikaa.

  Laitan tänne palstalle sitten infoa kun on jotain saatu aikaan.
   
 6. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Vs: Historic Snowcross

  Hengessä mukana :D
   

Suosittele tätä sivua