Historic Snowcross

Keskustelun 'Aikojen takaa' on aloittanut käyttäjä full trothle, 1/12/07.

 1. Jauho

  Jauho Rmk 155" ja CFI800RR 128"

  aika vähän noita ihan sarjaa varten..
   
 2. JariG_

  JariG_ Well-Known Member

  Noin äkkiseltään ajateltuna ei varmaan kannata ruveta miettimään jotain ei kannata hommia vielä, esim. liian vähän ratoja tai.. luulenpa että jos edes nuihin kolmeen kisaan saatas historiikit viivalle, se olis jo kova sana! Ja innokkaimmat varmasti syöttää nykytyylin radalla myös cobrilla ja indyillä jne.. Mutta niinku full throttle hiukan mainitsikin, monella on varmaan muutakin tekemistä, ja toisaalta haluttaa käydä harrastemielessä muutaman kerran ajamassa eli ei ehkä ole ees hinku johonki 11 kisan maailmancuppiin.. (vielä ;D)

  Tottakai Iken maxi viivalle, PPS:ssineen.. pitemmälle kun katsotaan niin ongelmia voisi tulla tulevaisuudessa tyyliin miksei mulla saa olla kans eri alusta kun tollakin.. siihen mahtaa kuitenkin olla pitkä matka!

  Summa summarum, ei muutaki homma henkiin justiin tolla "näytösajo" hengellä, sitä mukaa sitten varmasti kuskeja lisää ja homma kehittyy!
   
 3. Zeta

  Zeta Well-Known Member

  Laitoin tuonne toiseen topiciin tämän, mutta oikea paikka lieneeki täällä...


  Moro!

  Viime keväänä jo tästä huutelin. Eli Oulussa järjestetään crossin SM-kisat 23.2.2008. Sinne voidaan harkita tauolle näytösajoksi vanhoja snowcross-kelkkoja. Jos kiinnostuneita löytyy, niin ottakaa yhteyttä meikäläiseen privalla tai kännyllä.
  Jos saadaan edes puolikymmentä vähintään 20 vuotta vanhaa omillaan liikkuvaa kisaratsua, niin voidaan polkea homma pystyyn. Kun tehdään se näytösajona, niin lisenseejä, eikä osallistumismaksuja tietenkään tarvita...

  Pallo on nyt teillä, joilla ne kelkat on. Ottakaa yhteyttä!

  t. Zeta
  p.040-5275144
   
 4. rotax494

  rotax494 yamaha warrior,aktiv karibo88

  mitenkäs tämä projekti etenee,onko tullu ilmottautumisia? väliaikatietoja!!!
   
 5. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Oulun kisat on peruttu
   
 6. JariTapani

  JariTapani Guest

  pska. Olisin niin mieluissani ollu ku hyper-hippo ois lähteny syöttään rxällällä kisaa, että ois ollu pakko ouluun suunnata :D
   
 7. Hippo

  Hippo Well-Known Member

  Sanoinko minä että rolexilla oisin ollu menossa ;)
   
 8. proxfan

  proxfan PROXR 440,

  Seinäjoella joupiskan laskettelurinteessä järjestetään crossi kisat 12,4,2008
  Olisko porukalla kiinnostusta tulla ajamaan jos järjestetään historic luokka? vuosimalli -98 ja vanhemmat, viritys aste vapaa
   
 9. Lynx 530

  Lynx 530 '71 200, '80 530, '87 GLS3300, '92 Giant Special

  Vois viedä Lynxin sinne ainaki näytille, jos silloin on edes lunta.
   
 10. viperi

  viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

  suattaa olla lumet jo meleko vähissä puolvälissä huuhtikuuta ::)

  jos näitä "kisoja" rupiaa olemaan niin pitänee kyl hommata jonkinlainen vanhus (yamaha) ;) .. ei ihan kehtaa tolla winhalla paikalle kurvailla toki näytille vois se tuuva jos intoutus sen entisöimään aikansa loistoon
   
 11. proxfan

  proxfan PROXR 440,

  no lunta on tykitetty lisää aina kun vaan on keliä, kyllä rinneyrittäjä meinas että lunta on, toki nytkin sataa vettä niin että peltikatto kohisee ja on pari lämmintä :eek:.
   
 12. rellu02

  rellu02 Well-Known Member

  Ai että kun tällasii saatas tänne lähistölle (oulu) järkättyä ni oishan se makijata käyä vähä vanhusta ajeluttamassa!!! Näin äkkiseltään ajateltuna mahtas olla esim. iinatissa noi ajat indyllä aikaslailla huonompia mitä on tottunu kesällä crossilla rataa kiertämään ;D
   
 13. rotax494

  rotax494 yamaha warrior,aktiv karibo88

  onko tämä homma kuopattu? sitä vain ku tasan vuosi sitte on viimeksi tänne kirjoteltu
   
 14. SX700Racing

  SX700Racing Well-Known Member

  Oilishan tuo jo aika alkaa miettiin vanhemmillekkin vehkeille edes jotain näytös lähtöä?

  Näkyy olevan palstalaisillakin jo kiitettävä määrä 80 luvun kelkkoja...
   
 15. J.J.A

  J.J.A Well-Known Member

  olis kyllä tosi hyvä homma jos tämmöset kisat järjestettäs.mutta ei ole toteutunut mitä lukenu sivuja taaksepäin ::)
   
 16. full trothle

  full trothle Ajamaton Cobra Snowcross

  Vs: Historic Snowcross

  no niin arvon kisaveljet! joko me tänä talvena? polte taas heräsi tuossa kuntosalilla. jututin MR Piippolaa. oli kuulema olkapää jumissa. ja syynä: "mie kaavuin mopola" no joo vaari oli ollu jawalla ajamasa jotain kisoja belgia/hollanti akselilla...ja oli kuulema lyhyet erät (n.18minuuttia!!!) lyhyt??? :eek: no tulos oli: 1 erä pakoputki irti. keskeytys johto paikalta. 2 erä kammo voltit. keskeytys johto paikalta... kertojan mukaan mahtava reissu vaikka tulosta ei tullutkaan... ja kisat ajettiin "oikealla" crossi radalla hyppyreineen päivineen. ehotin paukalle thai-hierontaa kipeytyneeseen olkapäähän... vaari totesi, että taitais tulla liian hyvä olo! ;D
   
 17. SX700Racing

  SX700Racing Well-Known Member

  Vs: Historic Snowcross

  Jovain vois kokkeilla! Kunnonpuolesta olen varmaan viiminen, kalustosta en tiedä?
   
 18. rimini

  rimini Retro

  Vs: Historic Snowcross

  Tulipa tässä, jo jokunen kuukausi sitte Tolos Jussin kanssa kahvipöydässä puhetta kelkkacrossista kun kehu olevansa menossa lajiryhmän (snowcross) kokoukseen Rovaniemelle.

  Juteltiin muunmuassa että olisko ideaa touhuta historic-luokka kelkkacrossiin, historikit kun on nykyään olemassa suunnilleen kaikissa muissa moottoriurheilun muodoissa paitsi moottorikelkoissa.
  Viime kesänä esim. trialissa kokeilivat ja suosio yllätti kaikki, ja se jos mikä on marginaalilaji.

  Jussi aiko ottaa asian esille kokouksessa, pitää kysyä ottiko asia tulta liiton puolelta.

  Sitten hieman pohdintaa:

  Veikkaan että aluksi ongelmaksi muodostuisi osanottajien puute, joten ainakaan alkuun ei tarvittaisi minkäänlaisia monimutkaisia sääntöjä rajoittamassa osallistujia.

  Ainut sääntö voisi alkuun olla yksinkertaisesti kelkan ikä 20 vuotta tai vanhempi, tarkoittaen vähintään 20 vuotta MALLIN ensiesittelystä, eli tulevana talvena saisi ajaa -90 tai aikaisemmin esitellyllä kelkalla.

  Tuo mallin ensiesittelystä laskettava aika tuo sen edun että esim. -92 mallisella 3500:lla saisi osallistua vaikka itse kelkka ei 20 vuotta vielä olekkaan.

  Sitten jos osallistujia riittää voi hommaa jalostaa jakamalla esim. ilmakoneet ja vesikoneet erikseen, tai yli ja alle 20v, yli 30v tms.

  Jos hommaan riittää kiinnostuneita ja osallistujia, se herättää myös liiton kiinnostuksen, saadaan viralliset säännöt, ehkä cup arvo jne, ja aina kun saa ajaa virallisesti kilpaa se tuo myös lisää kuskeja.

  Pienestä se on aikanaan auto ja pyöräpuolellakin lähteny ja ovat nykyään erittäin suosittuja, on EM-sarjaa ja vaikka mitä.

  Ajaakohan ne Ruotsissa tai missään muualla vanhuksilla kilpaa??
   
 19. SX700Racing

  SX700Racing Well-Known Member

  Vs: Historic Snowcross

  http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=26563.0
   
 20. Lynx 530

  Lynx 530 '71 200, '80 530, '87 GLS3300, '92 Giant Special

  Vs: Historic Snowcross

  No onkos tällä rintamalla mitään uutta. Tuossa rupesin taas suunnittelemaan että jos rakentelisi aikansa kuluksi Historic snowcross kelkan, jos joskus saataisiin vaikka jotkin kisat pystyyn. Kokeeksihan voisi koettaa pitää jotkin puoli epäviralliset "reissit" jonkin esim. jäsenten välisten tai jonkun muun kisan yhteydessä.
   

Suosittele tätä sivua