Lynx 5900 420cc nelitahtikoneella

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä qntero, 31/10/22.

 1. qntero

  qntero Member

  Suoraan meni kytkin 25,4mm akselille,kiila tuli kytkimen mukana.
   
 2. qntero

  qntero Member  Hyvä moottori puunajoon tuo nelitahti.
   
  Snowmare, Jukkis ja ELhope tykkäävät tästä.
 3. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Sehän on varmasti justiin hyvä kone koivurääseiköihin.
   
 4. ELhope

  ELhope Lynx 49 Ranger Pro 900 -19

  Hyvännäköstä menoa:cool:
   
 5. TS82

  TS82 Hullulla hullun mieli..

  Taitaa olla et kohta joutuu itekki soveltaa 635 tuomonen pata :D. Ei niinkää voiman yms takia mutta tahtoo käry jäähä vaatteisiin ja jos söis vähä vähemmän.
   
  qntero tykkää tästä.
 6. qntero

  qntero Member  Tuossahan oli kaasuvaijerin säätöruuvi pyörinyt ja ei kaasu auennut kokonaan. Huiput oli taas tietenkin testattava uudelleen ja 57km/h gps ja ebayn kierroslukumittari näytti 3680 r/min. Aika sopivat välitykset sattui lynxissä olemaan suoraan.
   
  rupsu, 3xj, Mika_R ja 3 muut tykkäävät tästä.
 7. qntero

  qntero Member

  Bensan kulutus tuli mitattua ja 3 litraa tunnissa meni sekalaisessa ajossa.
   
  jäppinen, FFoxi, karjal ja 3 muut tykkäävät tästä.
 8. qntero

  qntero Member  Taas harrasteltiin,kelkka pysynyt nipussa toistaiseksi.
   
  JiiKoo, 3xj, Mika_R ja 2 muut tykkäävät tästä.
 9. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Jaksaako muuten mennä kovempaa vauhtia(30-40 km/h) tuollainen tukkikuorma perässä auratulla metsätiellä?
   
 10. qntero

  qntero Member

  40 km/h ei kyllä jaksa,mutta 30km/h vois mennä. En ole kokeillut.
  40km/h en tohtisi ajaa tuolla kuormalla ja 30km/h jännittäisi aikalailla,ettei lähde lapasesta. Kelkka ja kuski painaa noin 300kg ja reki kuormineen noin 1000kg.
   
 11. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

 12. qntero

  qntero Member

  Laitetaan yhteenveto/kokemuksia talvesta.

  Polttopuita ajettiin noin 20 kuutiota.
  Tunteja tuli 50-100 välille.Ebayn tuntimittari hajosi kun sai kosteutta.
  Remonttia oli yksi variaattorin hihna ja 2 varin liukupalat hajosi,tulppa sekä pakkivaijeri.Ei kuitenkaan kävelyttänyt kauden aikana:).
  Koitin rotax 503 kaasutinta,huiput 66km/h gps tiellä,mutta ei tuonut kuitenkaan ala ja keskikierroksille juurikaan tehoa lisää.
  Tehoa ei yläkierroksilla ole kovinkaan paljoa,mutta mitä alemmas kierrokset laskee,sen enemmän tuo kone vetää.Erikoinen luonne koneella.
  Polttoaineen kulutuksen ilmoitin joskus 3 litraa tunti. Tuossa saattoi tulla lasku virhe ja se on 1.5 litraa tai 3 litraa tunti. Mittaan ensi talvena uusiksi.
   
 13. Busse-

  Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

  Mitenkä itse kiinan vaaka-akseli kone on pelannut?Itselle on tulossa huomenna halkomakoneeseen hydr pumppua pyörittämään tuommonen ducar 420 pannu.Varmaan järkevin käytellä sisään rauhassa ja vaihdella öljyt.Vois kuvitella,että kiinan kone hiotuu ja tulee mujua öljyjen seassa.
   
 14. qntero

  qntero Member

  Hyvin tuo ducar on pelannut,yksi tulppa mennyt. Öljyt vaihtaa parin tunnin käytön jälkeen ja venttiilien välykset tarkistaa,niin huoleton pitäisi olla. Onko jo käyttökokemuksia?
   
 15. Busse-

  Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

  Mukava kuulla, että hyvin on pelannu.Aika mukavasti nämä kiinan vaaka-askeli koneet on ylipäätäänsä pelannut kun lähes joka puutarha vehkeessä alkaa oleen jonkun kokonen kone.Toki maanantai versioita on joukossa matkassa.Ei paljoa enään uudelle riskille moottorille jääny hintaa kun 188e X-raudassa, kuitenkin vuoden takuu.En ole vielä kerenny tositoimissa moottoria kokeilemaan, kun puuttuu välilaippa pumpun ja moottorin välille.Tyhjänä pyöritelly ja vähän sisään ajanu konetta tuossa
   
 16. Smirkelimies

  Smirkelimies Member

  Tuopas onkin hyvä keksintö. Emäntä on herkistyny 2-t hajuille ja muutenkin hidas 4-t ois pop kun minulle on tärkeintä lyhyen matkan polttopuun kuljetus.

  Erottuukohan joku Kiina-kone ja keskipakokytkin edukseen joukosta vai onko sama mikä se on? Saap vinkata sopivaa yhdistelmää kone+kytkin mitä markkinoilla on. Sitte ku löytäs jonku soppelin konevikasen vaihteellisen kelkan.

  Ny on 3500 okkeli jolla ei juur juhlita.
   
 17. karjal

  karjal Well-Known Member

  Loncin -merkkisistä olen kuullut paljon kehuja. Minulla on myös Atlas Copcon aggregaatti jossa iha tehtaalta Loncin-moottori. Luulisi että eivät käyttäisi jos laadussa on sanomista.
   
  Viimeksi muokattu: 18/1/24
 18. Smirkelimies

  Smirkelimies Member

  Niin olen kuullut muualtakin että Loncin on suht Ok. Huippunopeudeksi riittäisi joku 30 kilsaa tunnissa, vähempikin. Pääasia että jaksais vetää ja ois luotettava. Oli myynnissä 200 kuutioinen Honda, mut se on varmaan liian pieni ku oli kai vaan 5 hv paikkeilla tehot.
   
 19. Smirkelimies

  Smirkelimies Member

  https://autot.tori.fi/motot/myydaan/moottorikelkat/123715466

  No siinä ois aihio. Olis varmaan Suomen ainoo Rs Viking Loncinin koneella. Saiskohan jostain Loncinin tarroja. Vois esitellä että tää on tämmönen pitkälle rakenneltu, konekin vaihettu kevyempään ja eksoottisempaan että ei o ihan perus-jammu.
   
 20. qntero

  qntero Member

  Jos nyt alkaisin samaan projektiin uudelleen niin moottori voisi olla edelleen Ducar,on toiminut hyvin. Muista ei kokemuksia.
  Etuvariaattori on Comet 780 kopio,siitä on katkennut yksi jousi sisältä ja sitä korjatessa huomasin kytkimen olevan kulunut.Toimii kuitenkin vielä.
  Nyt ostaisin aidon Comet 780. Hinta eroa on, kopio n.150e ja aito 300e.
  Takavariaattori on lynx 5900 alkuperäinen.

  Tunteja on arviolta tullut reilu 100 ja puita ajettu noin 40 kuutiota. Vielä olisi tälle talvea n.5 kuutiota ajamatta.

  Keskipakokytkimellä saattaa välityksen sovittaminen olla hankalaa. Pahassa paikassa tai liikkeelle lähtiessä liian iso vaihe päällä ja kun tarvisi vauhtia siihen pahaan paikkaan on välitys liian hidas.
  Mutta arvelua,ei kokemusta keskipakokytkimestä.
   

Suosittele tätä sivua