Mara:n startrak 494

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Mara, 11/11/14.

 1. Mara

  Mara Rev life

  Vs: Polaris star trak 250

  Sukset askartelin tänään valmiiksi. Aikasemmin jo parantelin vähän nuita lehtijousen kiinnkkeitä että saa paremmin sukseen kiinni ja sitte maalia päälle. Lenkit tein nuista entisistä pro x:n suksien lenkeistä. pikku sulattelemisella ja leikkomisella tuli ihan hyvät.
  Tommoset niistä tuli:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Olkatapit tuli sorvarilta uusilla puslilla varustettuna. Alkas olla sitte aika valmista ekalle testiajolle ku saapi sukset kiinni. Jos sitä viikonloppuna kerkiäis käyä koittamassa.
   
 2. Camorider

  Camorider RatLynx

  Vs: Polaris star trak 250

  Onko nuo lehtijouset vakioita lyhemmät? Lynxissä ainakin ovat niin pitkät että mieli tekis lyhentää niitä. ;D
   
 3. Mara

  Mara Rev life

  Vs: Polaris star trak 377

  Ihan vakiomittaset on. N. 66cm oli latijousen kiinnikkeiden väli.
   
 4. Mara

  Mara Rev life

  Vs: Polaris star trak 377

  sivakat ja olkatapit löysi paikkansa ja pitihän se pikkusen pihalla jo kokkeilla. Ompa mukava ku kelkka kääntyyki johonki ensimmäisen kerran koko historiansa aikana ;D

  [​IMG]

  Mukavasti tuli ryhtiä keulaan nuilla koropaloilla. Vaikuttas että kyllä se makaa vielä etupukikinki päällä että ei tarvi sitä säädellä ja ohjauskaan ei vaikuta liian raskaalta. Sunnuntaina näkee paremmin ku joutaa lähtiä ajamaan.

  [​IMG]
   
 5. Mara

  Mara Rev life

  Vs: Polaris star trak 377

  Tänään testiä reilu 90km, Hyvin toimii eikä mitään edes hajonnu! Sukset tosi hyvät. Kääntyy sinne mihin kääntää ei vetele eikä ole raskas. Yhtään kuvaa ei tietenkään tullu otettua ;D :-\
   
 6. Mara

  Mara Rev life

  Vs: Polaris star trak 377

  Tai on tuossa yks lähtökuva kärryn päältä..

  [​IMG]
   
 7. JepaJonttu

  JepaJonttu Well-Known Member

  Polaris star trak 377

  On kyllä oikeesti komian näkönen kelkka! :D

  E: Hammerillako maalasit tuon etupuskurin?
   
 8. Mara

  Mara Rev life

  Vs: Polaris star trak 377

  kiitos! Joo samalla mastonin hammer metallimaalilla millä telatunneli ja keula peltiki maalattu.

  Tasasuuntaussillan kävin ostamassa jos sais virran ulosoton tuohon värkkäiltyä. Pitäs luettujen juttujen mukaan saaha puhelimen/navin laturille riittävää tasavirtaa tuolla. Xenonitki laitan jos saan ne vaan pelaamaan ilman akkua, kun sitä en aatellu laittaa. Tai varmaan laitan jos ei muuten saa xenoneja toimimaan ;D
  Jonkinlaisen kotelon tekoki kävi mielessä tuohon lampun päälle minkä sisään laittas sen virran ulosoton niin sais puhelimen sinne suojaan samalla.

  Tuota virta puolta vaan mietin että mitenkän tuossa virta riittää..
  Valopuola on teholtaan 160w.
  mittarivalot+takavalo vie 25w.
  Etuvalo 55/60w, Xenonina 35w
  Mitä muuta?

  Vai onko tämä edes niin yksinkertaista kun mitä ajattelen.. :D
   
 9. Mara

  Mara Rev life

  Vs: Polaris star trak 377

  Tälle ei ole juuri muuta tapahtunu ku ajettu. Niitä xenoneita sen verran kokeilin että ei toimi pelkästään tasasuuntaussillalta saatavalla tasaviralla eikä sittemmin ole jaksanu niitä värkätä. Ehkä pitäs panna se akku..

  Onko kukaan käyttäny tuommosta tasasuuntaajaa, ja saisko tuolla tarvittavaa tasavirtaa akun lataukseen?
  http://www.emc24.fi/product_info.php?products_id=87909 Ois helpompi kytkeä mitä tuo tasasuuntaussilta.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tuossa vielä joku räkänen kiikutusvideo..
  https://www.youtube.com/watch?v=ZG9szZLEtqE&feature=youtu.be
   
 10. Mara

  Mara Rev life

  Vs: Polaris star trak 377

  tämmöstä tänään, rekisteröintikatsastus suoritettu. Moottorin kokokin tuli samalla päivitettyä otteeseen.
  [​IMG]
   
 11. Camorider

  Camorider RatLynx

  Vs: Polaris star trak 377

  Mitä tarvihti, että sait kilivet ja paprut? Ois nähkääs itelläki kohta tuo homma ;D
   
 12. JepaJonttu

  JepaJonttu Well-Known Member

  Polaris star trak 377

  Mitäpä katsastus mies tuumasi kelkasta? :D
   
 13. Mara

  Mara Rev life

  Vs: Polaris star trak 377

  Eipä siinä ollu mitään sen ihmeempää. Tuo on ollu kilvissä viimeksi 2004 eli rekisteröintikatsastus oli tehtävä että sai kilpiin. Kävin eilen kysymässä vinkkejä tuohon hommaan ja tänä aamuna sitte kelkan kans konttorille. Sattu oikein lepposa katasastusmies niin ei menny etes tinkaamiseksi. Kelkasta katto että heijastimet ja äänimerkki on paikallaan, mittasi mitat ja puntarilla käytti että sai omamassan otteeseen. Muuta kelkan suhteen ei kattonu, ei käytetty käynnissä eikä etes kuomun alle kattonu. Sitte vajaa puoli tuntia paperi hommia ja se oli siinä. Siinä samalla kun tietoja näpytteli koneelle niin päivitti samalla kuutiotilavuuden (368) ja tehon (26,5Kw) otteeseen. Thäts it! :)
   
 14. Mara

  Mara Rev life

  Vs: Polaris star trak 377

  Reitillä päristelty ja kilstoiltu kairoissa jokusen kerran ja hyvin pelaa.
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Mutta sitte todellisuuteen. Viime reisulla oliki jo remonttia. Ohjaus oli hyvä niin kauan ko se kesti. Ohjausakseli banaanilla vähän joka suuntaan. Raskas keli, ottavat sukset ja pari suunniteluvirhettä tuossa niin ei kestäny.

  Reissussa sitä jo vähän korjailtiin ku sukset sojotteli sinne ja tänne eikä kääntyny kelkka huonostikkaan. Yläpää väänty vielä lisää kun jäin rinteeseen kiinni ja pyöräytin katon kautta ympäri alamäkeen. Käynnistinlaitteen naruki meni siinä tolskatessa poikki.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tuohon pisteeseen jäi tältä illalta. Uusi akseli pitäs tehä ja nakata moottori takas jos vaikka näille lumille pääsis vielä ajelemaan. katotaan kiinnostaako..

  [​IMG]
   
 15. Mara

  Mara Rev life

  Vs: Polaris star trak 377

  Uusi ohjausakseli tuli tehtyä. alempaa laakeripukkia siirsin jonku 15cm alemmas niin ei ole vipuvartta ja tukematonta akselia niin paljon. Yläpää lyheni reilu kymmenen senttiä ja hommasin paremman ja korkeamman koropalan paikaamaan tilannetta.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tuommosen longtrakin penkin hommasin ja meinasin tehä siitä vähän fiksumman ja penmeämmän tuon nykysen heinäpaalin tilalle. Muokkausta ja korotusta tuoki vaatii että saa kelvollisen..
  Ja moottorin laitoin takasin ja kasailin kelkan ajokuntoseksi. Jos sitä viikonloppuna kävis köröttelemässä jossaki.

  [​IMG]
   
 16. Mara

  Mara Rev life

  Vs: Polaris star trak 377

  Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 120 päivään.
  Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.


  Tuosta tekstistä tietää että kesä on lusittu ja ois aika siirtää katseet talveen. Kelkka haettu talliin ja syyshuolto alotettu.
  Alustan näppäsin pois tarkempaa tarkastelua varten, mutta näyttäs että riittää kun nakkaa uuet liukumuovit kiinni ja takasin. Takapukin alakiinnikkeen siirsin joskus viime keväänä takimmaisiin reikiin ja tuntu välistä niinku takapukki ois menny "lukkoon" eikö toiminu oikein eikä joustanu, joten pitää siistää takasin keskelle.
  [​IMG]

  Ketjukopan näppäsin pois kun tuossa vetarin laakerilla ei ole stefaa ollu ja huomasin jo viime talvena että vuotaa ketjukotelon öljyä laakerin läpi telatunnelin puolelle. Tuohon vissiin pitäs kuiten stefa löytyä? vetarin kylmään päähän pitää panna uus laakeri kun näky rohisevan siihen malliin.
  [​IMG]

  Jarrulevy on piettäny ärsyttävää kilinää ja purkaessa huomasin että kiila kulunu melko reilusti. Saako jostain vielä uutta kiilaa vai käynkö purkaamolla penkomassa?

  Akun asennus myös alotettu. akkukotelon tein pellistä ja sen verran jo kokeilin että pelkällä tasasuuntaussillalla lataa akku jo tyhjäkäynnillä n. 17v, eli jänniteensäädintä vielä kaipailee väliin. Fiksuin ois tieten ostaa valmis poksi missä ois molemmat samassa. Sais tuon akun latauksen toimimaan niin sitte ois tarkotus panna xenon valot ja virran ulosotto esim. gepsin/puhelimen lautausta varten.
  Nuo johdot on vain testausta varten eli ei jää nuin ;)
  [​IMG]

  Edit. kuvia lisätty ja kirjotushäröjä korjattu.
   
 17. Mara

  Mara Rev life

  Vs: Polaris star trak 377

  astinlautojen tekoa tänään. Rautaahan ne on ku ei ole vehkeitä eikä taitoa alumiiniä hitsailla. Tommosen näppärän muotin tekasin ihan ens töinä niin nätti tuossa panna putket ensin heftiin..

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 18. JepaJonttu

  JepaJonttu Well-Known Member

  Vs: Polaris star trak 377

  Kyllä tullee hyvät! Aika ovela keksintö tuo muotti, tullee varmasti suora kun tuossa näppii kiinni.
   
 19. Mara

  Mara Rev life

  Vs: Polaris star trak 377

  vapaapäivä niin alko astinlaudatki valmistuun.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Sitte rälläkkä käteen ja vanhat pois. Pätkä vanhaa astinlautaa jää tuohon taakse kun tulee tuo takapukin korvakko siihen. sopivasti uusien astimien 2 poikkiputkea satttuu siihen kohdalle niin saa siihen tukea pulteilla.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  painoa nuille kuvittelin tulevan reilusti,mutta on ne nuo entiset vahvikkeetkin näköjään painanu. käytin vaakalla niin alkuperäset laudat+minun tekemät vahvikkeet n. 2,3kg, uudet 2.8kg. tuskin tuota puolen kilon eroa huomaa ;D
   
 20. Mara

  Mara Rev life

  Vs: Polaris star trak 377

  jaa pitäskö se tätäki päivitellä välistä. jääny kirjottelut kokonaan kun läppäri paskana ja ei ole jaksanu puhelimella näpytellä..
  tuli askarreltua tuommonen kuomupäivitys eli istutin edgen kuomun tuohon. ei ollu muuten ihan vaan näpätä :D
  tässä vaiheessa mietin kaks kertaa että onkohan tässä mitään järkeä, arvelin että ei oo ja eiku rälläkkä soimaan.

  [​IMG]
  [​IMG]

  sitte uutta kuomua mallailemaan ja kyljet siitä lähti loppujen lopuksi melkeen kokonaan. onneksi on muovia niin vähän helpompi muotoilla ku tuota vanhaa lasikuitu seos mitälie kuomua. vaikein oli tuo saaha muotoon tuo takaosa kun oli reilu 10cm pidempi tuo kuomu kun vanha. muoville käypää liimamassaa väliin ja popniitit laitoin tuohon saumaan ja kittiä päälle.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  ihan viimesen päälle siittä ei tullu mutta välttänee. on tuo kittaus ja hionta niin tympiää hommaa että meinas jo alkaa tympäseen ;D
  sitte maalia päälle. keskiosa jää näillä näkymin valkoseksi, mutta pitää sitäki vähän paikkoa.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   

Suosittele tätä sivua