Nytro Jakelin tapaan, tötteröstä pusikkomoodiin

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Jakelfin, 20/10/13.

 1. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Ainakin 850 polariksessa antoi voimaa niin paljon ettei mitään rajaa. Sama ahdin nyt sm-kiihari R1:ssä ja joku 340hp siitä taitaa olla mitattu eli ihan hyvän oloinen ahdin on. Viisaaammat sanoo että 2871 olisi vielä parempi mutta ei itsellä kokemusta
   
 2. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  Se oliki toinen vaihtoehto se 2871, pitää kaivella markkinapalstoja jos löytys aito garretti sopivasti, muuten menee kiinankopio tilaukseen. Niilläki saatu 300-400 lukuja penkeistä eri moteissa, mutta enimmäkseen ne oli hondamiesten juttuja...
   
 3. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Jos jostakin löydät mitsun kinkkikopion tdo5-19BIG tai tdo5-20BIG niin sellaisesta irtoaa paremmin voimaa kuin vastaavasta orkkis mitsusta. Itsellä oli tuollainen busassa ja pikkupaineilla lähto 363hp takapyörältä.

  Siinä ahtimessa on pakosarjan laippa poikittain ahtimen akseliin verrattuna, eli laipan pienempi pulttien väli on ahtimen akselin suuntaisesti.

  Proboost niitä jostakin touhuaa ja yhden minäkin olen löytänyt ja ostanut ebaystä
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 4. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  Tulihan se sitten 2860 kopio hommattua, kaippa se jotenki pyörii. Öljykanavaan tuli mukana kuristusnippa jollain millin reiällä, onko tarvetta käyttää? Ei ole aikasemmin ollu käytössä.
   
 5. niemikorpi

  niemikorpi Well-Known Member

  Joo jos kuulalaakeri niin millin kuristin vaan paikalleen.

  Meillä oli rx-1 0.8mm reikä garretissa ja hyvin pelasi.
   
 6. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  Ei oo kuulalaakereilla, mietin vain että miksi semmonen on mukaan laitettu. Paluupuoli on toki alipaineinen että se kyllä vetää reilunki öljymäärän ja hyvin tuo on pelannu kunnes korkkasi. Näemmä oli paluulinja löysänny kannesta ja sillä kusi turbon läpi öljyt. Oli se toki tosi väljäki se turbo jo, niin tai näin, jätän kuristamatta.

  Tuli uusittua paluulinja ja painelinja turbolle, ahtoputkessa oli taas isompi vuoto ollu ku päässy painumaan runkoa vasten se putki tunnelin läpiviennin kohdalta. Hitsailin umpeen ja asettelin putken paremmin. Turbohan ei ihan kivuttomasti asennu ku paluulinjan kiinnityspultit oliki 8mm entisen 6mm sijaan, piti paluuöljyn keruusäiliötä muokata että sain pultit mahtumaan. Tottakai downpipe on myös eri pulttijaolla.. No aloin samaa kuumaa väsäämään uutta, mietin myös että jos kehittelis jonkulaista vaimenninta.
   

  Lisätyt liitteet:

 7. niemikorpi

  niemikorpi Well-Known Member

  Hienoa rojektia kaikkineen.

  Jos saa neuvoa kysyä niin minkä levyinen keula sulla tuo ja onko itetekonen?vähä nytroon suunnitellu itselle keulaa skinz kopio tai vastaava.paljonko sulla viety olkavartta eteenpäin ja miten iskari passaa pitääkö olla mullinsilmät vai tuleeko vaimennin suoraan?
   
 8. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  125mm viety eteenpäin, raideväli 930 ja iskarin yläkorvan etupuolella, casteri jotain 22°. Jos nyt tekisin uuet tai jaksais modata niin tekisin kapeamman, jotain 850-900mm ja casterin säädettäväksi. Barcode performancen kynkät taisi olla mulla mallina. Alakynkän taempi putki iskarin takia 3mm seinämällä, taisi olla 25mm tai 28mm putkea että kestää rasituksen. Iskarin korvan alla vielä terästangon pala vahvikkeena. Jossain tässä projektissa oli kuviaki näistä, ekat kynkät oli 2mm seinämällä ja ne väänty aika helposti iskarin kohalta. Ohjaus on kans uusiksi tehty, tulee siitä imukaulojen välistä alas ja ilman linkkuja. Otin sen alkuperäsen kääntövarren missä neulalaakeritki ja siihen suoraan ohjausakseli, se vain puotetaan laakereineen siihen tappiin joka siirretty sinne likelle konetta mistä akseli tuli hyvin alas. Yläpää on vakiopaikalla. Raietankojen päät on 12mm uniball nivelet ja raietangot muistaakseni 12mm terästä ja väännetty sopivalle mutkalle että pääsee kääntyyn ja kestää. Vakiot oli liian pehmeät.. Tuolta jostain kuvista niitä voi yrittää katella jos photobucketti antaa.
   
 9. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  IMG_20230209_173610.jpg Niin se kaiken vatkaamisen jälkeen läjäyty taas. Jos sillä taas lopputalven pääsis ennenku rojektoi lissää. Mietin jo avarampaa ja lyhempää pakosarjaa, matalempaa penkkiä samalla, kevyempää telastoa jne jne... Pitääpä tässä käyä sääteleen ku ehtii ja testailla mitä se sanoo isommasta turbiinista.
   
  Vesukka, Injektori, Hentte ja 6 muut tykkäävät tästä.
 10. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  Ekat testilenkit käyty heittämässä, selkeästi enempi vetoja jo 0.6bar paineilla ja puolikaasulla. Kiertelee rajottimelle turhanki helposti, eikä asettunu vaikka jousien kanssa puljattiinki. Pitää kytkinjumppaa siis tehä niin saa vetoja matollekki. Heräämisessä en huomannu eroja vaikka pakopesä avarampi ja kompuraki isompi. Voi olla vähän höpö kiertää pusikoita ko saa kiekat asettuun...:eek::)
   
 11. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Tuuppaa jyrkempää helixiä...
   
 12. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  Jossain kylillä lainassa minun helixit, tarvisin kyllä 47 helixin, että jos jollaki on ylimääräsiä niin voi tarjota.
   
 13. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  Ihmekkään ko tuntuu nyt rivakalta ko viime keväänä pelasi noillaki ilman että kierteli yli. 0.6 paineet vs vanhalla turbolla 0.4 samalla setupilla, että jotaki ainaki meni paremmaksi. Pyörittelin bleederiä mutta ei tuntunu paineita nostavan sen enempää, täytyyki eri jousia kokeilla ja tarkistaa ettei bleederi ole jostain syystä tukossa tai jumissa. Hyvän tuntonen laite ja kaasunvaste parempi, toimii tarkemmin eikä niin hyökkäile niinku ennen. Ihmekkään että kierteli ylitte, olin laittanu nytron 8GL painot sisään. Pistin sitte jokku magneettisäätöpainot paikalleen joissa aika likelle samantyyppinen profiili. Arvottiin ensin 81g sisään ja kiersi railakkaasti yli, konttasin hetken hangessa ja näpyttelin lisää magneetteja sisään, jotain 85g kait nyt. Vielä jenggaa 9200 mutta alko se vain jo mattoaki pyörittään, helixiä vielä vaihtoon niin pitää taas varoa missä sitä kaasua aukasee. :cool:
   
  bavo tykkää tästä.
 14. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  45 helixi ja alko kulkuja taas löytyyn. Hukkikseen heitin simmirikat jousien alle mutta paineet vain tippu, nyt jo 0.5-0.6 pyöri mittarissa. Elikkä jouset on sen verran veltot ettei jaksa pitää hukkista kiini, jousia siis metsästään.
   
 15. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  Aikansa ko pyöritteli bleederiä niin kaippa sielä alko jotain tapahtuun, tullu aina vähän pyöräytettyä sitä ko liikutellu kelkkaa. Sukset tuntu tänään kovin kevyiltä ja tuntu että aika vihasesti matto pyörähtelee, tiirailin mittareita niin huomasin että 0,7bar nousi paineet ja napsutteli välillä rajottimellekki. Pitää varmaan hakea seokset kohilleen sinne 0.8-0.9 paineille ja 47 helixi sisään, sitte veivikauppaan...

  Alustassa taitaa etupukin kepakko huuella huoltoa, sen verran veltolta tuntu ja eikä se haitaksi ole jos vilkasis miltä sielä liemet näyttää. Muutenki ajettavuus loistaa poissaolollaan, puskee kovasti ja kallistus vaatii pientä käskemistä ellei ole pehmeää alla, kirrasin etupukin jousta aikasemmin niin siitä johtunee, sain vähän löysättyä niin parani vähän. Balanssi vähän hukassa nyt, vaatii vähän paneutumista. Toki mentiin silti miten sattuu ja tuli kanttailtua niin että kypärä välillä viisti hankea, loistokeli oli ajella täällä itäkairassa, aurinkoki pilkahteli ja uutta luntaki tiputellu, kameraa ei tietenkään ollu mukana että hyviä mielikuvia vain. :cool:
   
  bavo tykkää tästä.
 16. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  Olihan siellä jo kilsat tullu kybbiläisellä täyteen. Samalla löysäsin etupukin remmejä hippusen ja tunkkailin alakynkät suoraksi, tullu näemmä hittiä jo jonku verran tässä muutaman vuojen aikana, jos nyt olis stance taas takasin siinä missä sen joskus suunnittelin olevan, ainaki paljon ryhdikkäämmältä näyttää. Etupukin jousi pitänee vaihtaa takasin jäsympään versioon jos nyt ei toimi niinku aikasemmin, toki tuo telasto alkaa muutenki oleen jo tiensä päässä, vissiin alkaa katteleen uutta.
   

Suosittele tätä sivua