Nytro Jakelin tapaan, tötteröstä pusikkomoodiin

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Jakelfin, 20/10/13.

 1. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Mitä niittejä olet käyttänyt? Astinlautoihin tulee varmaan vielä jotain pitoja?

  Kuinka paljon nuo olkavartta eteenpäin siirtävät tukivarret helpottaa rinne ajoa ja meneekö reitillä kuinka paljon huterammaksi? Itsekkin harkinnut tuollaisia. Miten aurauskulmien säätö onnistuu kun raidetangot mutkalla? Vai säädetäänkö ne vaan suurinpiirtein.

  Elähän keuli telatunelin perää solmuun :D
   
  Viimeksi muokattu: 12/5/17
 2. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Kyllä nuihin astimiin pitoja tulee, tunneli on kymmenen senttiä "ylipitkä", tulevaisuutta ajatellen. Parempi tuo keula on joka paikassa, säätäminen ihan tavallista. Ei oo mitenkään järisyttävää eroa tämän päivän "huippukelkkoihin", korkea painopiste häirittee eniten. Vilttoa menee auringonlaskuun ihan mukisematta, turbon kans vain tulee ohjelmaa ko se tarjoaa sitä ohjelmaa ihan omiksi tarpeiksi ja enimmäkseen ylikki. Burantin peukalo ja omat käjet ei ole hyvä yhistelmä... Niitit on wurthilta. 1494599350715-1940572029.jpg
   
  Jii.Pee ja Mika_R tykkäävät tästä.
 3. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Grippiä. On astimissa ja matossa. Nyt vois silpassa yhen konjakin. IMG-20170513-WA0002.jpeg

  Penkin väsäys huomenna, sitten säätöhommiin. Nesteet ja öljyt pysy omissa koloissaan, samoin kaikki muuki oli about kohillaan, hyvin tuntu heräävän mitä pihalla eestaas sutittelin.
   
  janzka, mappe, JepaJonttu ja 2 muut tykkäävät tästä.
 4. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Hyvin tuhisi kunnes jostaki irtos jotaki. Veikkaan että tunnelista konehuoneeseen menevä ahtoputki, tai sen silikoni liitospätkä, varmaan tela himpannu siihen että lähteny irti. Paineita tais olla toista kiloa kunnes hokasin että yks liitos vuotaa mittaristoliittimiltä. Oli aika kevyt keula siihen asti. Löysäsin hukkiksen kokonaan auki mutta hetki sen jälkeen ahot tippu mystisesti ja alko vaan tuhina, max 0.3bar. Kulki se silti ihan ilosesti, turbo vaan hohkas täysilä ko yritti vissiin koko jänkää ahtaa ylipaineelle... Pientä säätöä ennenku uskaltaa tunturiin tämän löysätä. Pitoja on 3" matossa ihan muikeasti, kevätsoseessa aika mukavastikki. Menee sohjossa ja vedessäki ihan pintakaasulla. Uuen tunnelin miinuspuolena lahkeet kastuu hetimmiten, penkin runko tuli turhan korkealle ja ääntä riittää, eli sitä on aika paljon. Muuten paketti on suht onnistunu, ahdot nousee pehmeästi niinku sidewinderissä, mutta silti siinä on sitä turbokoneen raivoa ko antaa kaasua. Pitää kehitellä vähän vaimenninta sekä nuita perussäätöjä hakea kohilleen. Uus walbron bensapumppu pitää laittaa tilaukseen, eikös se mcx käyttäny kans semmosta vakiopaikalla?
   
  Kojontti tykkää tästä.
 5. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Kipiänä ollessa ehtii tutkaileen nettiäki, tuli japanialainen korvauspumppu orkkiksen tilale, pitäs olla vähän enempi jerkkua jolla paikkaa sen puuttuvan sopan. Jos ei riitä niin sitten se saa syöttää boschia tai walbroa, soppa ei sen suhteen sitten lopu. Alkaen malliston klemmarit ei kestäny kiristystä ja molemmat tunnelista meni vaihtoon, uuet tilale ko pääsee tästä joskus tervehtyyn sen verran että pääsee kylille. Eli ahtoputki oli irti silikonipätkästä, tilale tuli kunnon luja kuminen ja kiinikki sen saa ko ne klemmarit saapi. Onneksi ruottissa näkkyy kelejä piisaavan, viime vuona oli tähän aikaan jo lumitilasto lopetettu, 24 toukokuuta viime vuonna oli viiminen lukema 20cm, nyt on 144cm. Tokihan tuola näkkyy ulkona vetävän maata valkeaksi että pianaikaa sitä pääsee kotipihalaki ajeleen, vaikka tuskin tulee sen vertaa että 3" lappu ei varpuja käännä... On sitä takamettissä kuiten ettei ihan varvikossa tartte testiä käyä, tai ruottissa. Eturunkoa oon jo tässä miettiny uusiksi...
   
 6. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Vettä tuossa lisälaitteitten releessä ja jäätyny niin mittaritja boxit ollu taas päälä. Akku oli kuollu ja jäätyny, otin sulaan ja latailin, nyt nollakeleillä ainaki jakso pyörittää koneen käyntiin. Kävin jo uuen hakkeen niin ei tartte arpoa sen kanssa. Ahtoputkea vääntelin paikalleen mutta jäi kas kummaa pohjolan tallissa vähän vaiheeseen ko piti sisäle tulla vääntään housut kuivaksi. Märkä keli. Penkin väsäys vielä eessä mutta sais nyt ensin tuon vietyä halliin, ei viitti kantaakkaan ko se omin voiminki liikkuu.
   
  paikkari ja Hemikoo tykkäävät tästä.
 7. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  jaa, seon Kemijärven elämäntapa ru...inkkari ruvennu elvytys hommiin ;)
   
  Jakelfin tykkää tästä.
 8. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Eikä vain elvyttäny vaan kävi myös ajamassa. Lisäsuuttimet ko nappas pääle uuen releen kans niin suuttimet selälleen ja kone täyteen bensaa... :D Hetken sai starttailla että heräs taas, vein talliin kuivumaan, ens viikonlopuks vaikka ajeleen jonnekki. Olihan se vain makia taas pyörähtää vaikkei paineilla juuri käyny.
   
  paikkari tykkää tästä.
 9. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Muistelin viime talven tötöilyjä, välissä ei menny niinku strömssössä.

  vlcsnap-2017-05-28-23h12m12s972.png


  Huomasin myös, että finboostin boxi oli ottanu vähän reilummin kosteutta sisäänsä. Ei pysyny pressu koko kesää päällä ja tuo kosteussuojateippais ilmeisesti antaunu, muutenki niin kuiva kesä... No eipä silti, muutenki sen kanssa sai olla koko ajan säätämässä, pittää vähän miettiä mitä sille tekis. Haluttais käyä selättään tuo kuvan paikka, oli sen verran risukkoa ja vaikeahko keli ettei oikein reikää löytyny mistä kulkea. Joskus hankikeleillä tuolla käyny ja oli sillonki ihan haasteellinen maasto. Nyt saa kampe kuivua kunnolla ja kattoo jos löytys sopivasti ratkasu polttoaineensyötölle.
   
  Turskaa ja Värjäri tykkäävät tästä.
 10. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Kuivuttuaan piti käyä testillä ja todettu bensansaanti riittämättömäksi pelkästään vakioruiskulla, pitää vielä kokeilla toisella pumpulla ja nostaa paineita. Ja pihalle ko tulin niin kävi kahella, varmaan kanki solmussa ja männässä reikä ja lohkoki halki. Tai sitten meni tulppa, oishan neki voinu vaihtaa jo muutama vuosi takaperin, tai edes viime talvena. Pelas kuitenki johonki 0,6-0,7 paineille, 0,8 meni niin laihalle ettei tullu kokeiltua. Siihen asti kuitenki oli kovin kevyt keula. Nam.
   
 11. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Oho, maaliskuu. Miehän oon käyny jo monestikki(kahesti ainaki) ajamassa ja laitteeseen on ilmaantunu powercommander 5 ja wideband2 sekä näyttö läsähtäny tankoon ja monenlaista ohjelmaaki jo kokkeiltu. Tulpat vaihettu ja keulan iskarit huolsin, toinen oli mystisesti liki kymmenen senttiä lyhempi(jäätynyt) niin vissiin se piti sillekki jotaki tehä. Olipa harmaat öljyt sisällä, mutta eihän suutarin lapsilla kenkiä ole, millon lie viimeksi huollettu(-15 keväällä :D).
  Nyt ku nuo lisäsuuttimet on jääny pois toiminnasta sen finnboostin boxin kuoleman jälkeen, on bensansaanti ollu kovin haikeaa kun vakiopumppu ei jaksa isompaa painetta pitää. Tilasin walbron gsl392 pumpun joka on speksattu 255l tunnissa pukkaavaksi ja näillä eväillä olis nyt bensanpaineen stabilointi tarkotus suorittaa. Suuttimia ei tarvi tähän kokoonpanoon vaihtaa, mutta jos jostain syystä tästä kotikulmilta alkaa e85 saamaan niin pakkohan se on jotku isot tykit laittaa että saa ahtoja yli kilon. Sen verran tullu ajettua että tuo tunneli ja astinlaudat tuntuu oikein sopivilta, ei keräile lunta ihmeemmin ja muutenki kelkka on pieniä hipistelyjä lukuunottamatta toiminu ihan mukavasti. Nyt on paineet puolisen kiloa eli vakiosuuttimilla ja pumpulla vielä soppa riittää, lussuhan tuo on mutta tuo 3" lappu pitää sen verran hyvin että kyllä keulaki vielä nousee nuilla jotain 170+ heposilla. Näppäsin bleederin kuitenki hukkiksen letkuun että voi pikkusen lisätä, hukkiksen jousista ei löytyny sopivaa setuppia tuohon että ois saanu 0,6 bar, pitäähän se suuttimet olla selällään, muuten ei oo yrittämisen makua. :D Kaappasin myös tallilta pussillisen kytkinpalikoita mukaan ja pitääki kokeilla vähän eri setuppia että sais keskialuetta vähemmän kuormaavaksi.
   
 12. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Powercommanderin kans eletty suht sopusasti. Näyttö ei nyt näyttäny enää tietoja viime reissulla ja joutu korvakuulolta arveleen onko kaikki ok. Ilmansaantia pitää taas näille puutereille muokata, saa tuota lämminta ja kosteaa tunnelista aina ko pehmeälle kurvaa. Eli turraa ja pökisee.. Uuenlaiset palloniveletki löyty, jos nuo nyt kestäis.
   

  Lisätyt liitteet:

 13. frosty

  frosty Well-Known Member

  Mukava topiikki lueskella läpitte. Tekemisen makua.
   
 14. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Niin tosiaan tulihan sinne se walbron pumppuki paikalleen ja nyt painetta riittää ihan sen minkä tarviiki. Paineensäädin on vähän mysteeri kun se lisää painetta alipaineella ja ylipaineella. :D No pääasia että laite toimii, en tiiä miten sen säätimen lopunviimein pitäs toimia... Meinas vähän käydä rikkaalla ku ahtopaineilla kipus bensapaineet yli 6bar ku mittarissa loppuu asteikko siihen, äkkiäkös sen puotin normaaliksi ja rupes jo vastaileen kaasuunki. Sen verran on rääpyä kun testilenkillä kävin katteleen tuota ilmanoton toimintaa niin meinasi liki paikaltaan kipata selälleen, näemmä sekin onnistuu kun lunta riittää.

  No nuita niveliä kun lähin tänään asenteleen ja potkin jäitä vähemmäksi niin pakilla tapana pyöräyttää tunnelista jäät sitten pois, no pakkivipu vaihteeksi jäässä ja otin sitten eteenpäin, tuttu rusahdus kun jäät pyörähti tunnelista. No hetken perästä rupes kelkan alta löytyyn turhan paljon vihreää lammikkoa, jotain vissiin irtos... Kunhan ei vain tuo etujäähytin ottanu itteensä, on meinaan astetta kovempi irrotella taas seki. No kelkan pukkasin lavalle ja eiköhän se huomenna taas uusin voimin löydä hallille ja saada taas omatekeleestä viat ulos. Ei ihan jaksanu alkaa tuohon pihalle lumihankeen purkaa telastoa, vissiin ne on niitä vanhuuen merkkejä ko haluaa lämpimään rassaamaan.

  Uuella takarungolla on nyt joku 300km takana ja vielä ainaki toimii ja pysyny nipussa, pientä säätöä toki nyt samalla tulossa kun tallile kerran vien. Vähän stancea kattoa ko oli taas viime säädön jälkeen vaikeamman tuntunen viiä ja jos sais kytkimen vaihettua ehjempään. Alkanu lautasien tyvellä näkyyn halkeamia niin hyvä vaihtaa ehjempään ennenku mahollisesti räjähtää. Toki ne on ollu siinä ainaki viimiset 2-3tkm, mutta hyvähän se on varmistaa. Keulan kulmia kans tarttee kattoa ko meinaa olla kaatumatautinen ja levoton kovalla, gripperitki vois nakata alle, tiiä vaikka tykkäisin.
   
 15. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  Totta tuo tekniikka on ensviikolla pakkauudessa rämäkoossa :p
   
  Jakelfin tykkää tästä.
 16. jarimink

  jarimink yamaha viper xtx

  Laitas muutama kuva laitteesta. Sanoisin kyllä että yksi euroopan hienoimpia nytroi
   
 17. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Niin pönökuva kovalla alustalla...

  _20180324_144833.JPG
   
 18. jp10

  jp10 Well-Known Member

  kyllä sun täytyy tilata blingin jatko tuohon nissaniin
   
  teikka, Värjäri ja Jannne tykkäävät tästä.
 19. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  Eiköhän se oo nissani joka vaihtuu ennenku jatkoja kehitellään... :D
   
 20. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

  No olihan se lussu puolen kilon ahoilla, mutta ainaki sillä on päässy ajamaan. Pakko tykätä tuosta 3" lapusta, on mukavasti pitoja ja pituus on aika passeli ko ei joka paikassa yritä kaivaa pystyyn vaan etenee. Pikku pätkä tuossa tuolta jostaki ko oli porukka vähän sekasin ja jumissa ja vissiin vähän väsymystäki ilmassa. Harmi ko meni näyttö mykäksi niin ei nähny seoksia, piti vajaakaasulla ja vajaapaineilla ajella ja paikalliselta huoltikselta ei saanu ko 95 bensaa niin seki rajotti ahtamista aika hyvin. Hyviä reissuja kuitenki, makkarat paistettiin ja bensaa palo.

   

Suosittele tätä sivua