Projekti polaris 600rr

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä arskak, 10/5/17.

 1. arskak

  arskak tohelo

  noniin! tuli tuossa haettua vähä tekemistä kesäksi :) elikkäs tekniikaton polaris 600rr.
  moottori jäi aikasemmasta pulkasta pollen 600cc edge x. se pitäs sinne sovitella.

  rakennella kelkkaa vähän uusiksi vanhan omistajan toimesta tehtyjen vähän sinne päin rakennelmien takia... elikkäs uusiksi pitäs telatunnelinjatko tehä ja yrittää saaha vahva siitä on nimittäin melkostä reikä juustoa ne telatunnelin takasivut..

  polle2.jpg
  vanha omistaja tehny jo suurimmat muutokset alustan suhteen vaihettu 144" liukurungot switsu pollesta rr pukeilla. mattona on camoplastin power claw 38x358x57.

  pistetäämpä tähä muutama kuva! tosiaanki kokonaan musta oli ostohetkellä, mutta eihä se sen näkösenä edes kärryltä talliin päässyt :D kuomu oli veetty kumimaalilla mustaksi mikä lähti nyppimälä heti poies. kuomu todennäkösesti jää punaseksi posket ja telatunnellin vois aikanaan teipata kiiltävän mustaksi? paljon on tekemistä mutta niin on aikaakin!
  polle5.jpg polle6.jpg

  polle7.JPG
   
 2. arskak

  arskak tohelo

  jees se olis taas vähä ihmetelty ruongoteko hässäkkää pidemälle. purettu vanhajatko pois ja jäähyttimet irti.
  IMG_0568.JPG
  melkosta reikäpeltiähän ne oli sivut päädystä jo....
  IMG_0569.JPG
  eli seuraavaksi pitäs alumiinilevyä ostaa ja kantata kulmat sopiviksi ja leikkoa sopivaksi tuohon rungonjatkoksi.

  moottori osuuttaki ihmeteltiin jo eteenpäin. vauhtipyöränkanssa tappelemiseen vierähti normaalia pitempikin aika.. oli melkosesti kastunut vauhtipyöränpuolen stefanympäriltä olikuitenki stefa kunnossa silläpuolen. kytkimenpuolen stefa olikin eritanrina jo :D halennut tuo ns.stefan sisähuuli revennyt irti melkeen kokonaan vähän ihmetytti miten ei oo kone kiinnileikannut.. ja viimetalven kummmittelevat säätövaikeuden syyt selvis samalla :D taas kävitoteen ei ulkoapäin voi varmaksi sanoa :D
  IMG_0578.JPG
  IMG_0575.JPG

  eli tällähetkellä koko kone auki pitäs osat käydä pesemässä kunnola että saa sitten puhtailla osilla kasailla koneen!
   
  Viimeksi muokattu: 11/5/17
  racer ja tmylsy tykkäävät tästä.
 3. arskak

  arskak tohelo

  seon taas alkanu varpaita paleltamaa siihemallii että kelkkaa pitäs alkaa tekemää valamiimmaksi.
  mitään eioo kelkkaan tapahtunut juurikaan kun eiole taaskaan kerinnyt tekemään.
  tuosa vähänaikaa sitten tuli rr läpät ja imukaulat ostettua mistä ilmeni ensimmäinen "isompi" ongelma eivät passaa edgen lohkoon mitenkään. onko täällä jotaki samanmoisen projektin tehneitä jotka tietäisi ratkasun tähä ongelmaan lohkonvaihto? selviäiskö pelkän ylemmän lohkon vaihdolla sopiiko vanhaan alalohkoon ja kampiakselille? vai onko koko moottori tuhoon tuomittu rojekti alkuperäiset läpät ja imukaulat taasen ei sovi tähän hommaan koska niidenkanssa kaasareita eisaa paikalleen:(
  Snapchat-875451410.jpg Snapchat-1691306601.jpg
  reikäväli eipassaa millään imukauloissa eikä läpissä ja läpät eivät edes mahdu lohkoon:(
   
 4. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Onko orkkis kurkuissa kulma väärä ja kaasarit osuu runkoon vai miksi ei sovi paikoilleen. Yks ratkaisu vois olla blingillä kurkkujen koneistaminen alumiinista?
   
 5. arskak

  arskak tohelo

  Kurkut mitkä olivat aiemmin koneessa on blingin alumiini kurkut jotka ovat aivanliian pitkät voin illemmalla kuvaa heittää kurkkujen eroista ja kaasarit eivät sentakia mahdu vaan hankaavat runkoon. mahtaa olla melko kovapaukku lompakolle teettää blingillä kurkut
   
 6. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  onnistuuko niiden olemassaolevien kurkkujen modaaminen lyhyemmäksi?
   
 7. arskak

  arskak tohelo

  Sekävi ensimmäisenä itelläki mielessä mutta on tehty juuri semmosiksi ettei juurikaan millään saa lyhennettyä. Mielessä pyörinyt vain kunnolisena ratkasuna mahdollisesti vain ylemmän lohkon vaihto..
   
 8. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Älä edes harkitse lohkojen puoliskojen sotkemista. Ne on aina parit.
   
 9. arskak

  arskak tohelo

  Aivanjoo! Mitenhän tuotalähtis setvimään vai onkohan aivan tuhoontuomittu idea moottorin osalta:( saiskohan sotkettua vanhastakoneesta kampiakselin ja pytyt uuempiin lohkoihin vai onkohan kampiakseli erinlainen:rolleyes:
   
 10. kantola78

  kantola78 Lynx Re 600h.o 2007

  Et ihan helppoon projektiin ole lähteny. Voin sanoa yhden tuommosen moottorin vaihdon rakentaneena että kaikenlaisia haasteita tulet matkallasi kokemaan. Minun rr oli -08 ja kone -03 prox 600cc. Ensinnäkin sille moottorille piti tehdä uudet kiinnitys reijät rr vakio petirautoihin että saat linjaukset ja kaikki kohdalleen. Se itsessään on semmonen työ mikä kannattaa tehdä ja kunnolla että remmejä ei tarvi vaihtaa 50m välein. Sitten tuo kaasari homma eli noissa vanhemmissa koneissa noitten kaasareiden kulmat vaihtelee eli ne on paljon enemmän vaaka asennossa kuin rr koneessa ja tuo semmosen ongelman että kaasarit vastaa runkoon. Minulla ei onneksi ollut noitten kaasarien kans muuta ongelmaa kuin ne tyhjennysroput kaasarin pohjassa eli ne piti eliminoida niin kaikki muuten passasi ihan ok rr vakio ilmanputsarikoteloa myöten. Ja pakoputkea joutuu pikusen muokkaamaan koska pakosarja on väärässä kulmassa vakio putkeen nähden.
   
 11. -jasso-

  -jasso- Member

  Oon -01 600 VES koneen laittanu R runkoon ja ei se paha rasti ollu. Pro X kurkuissa on oikea kulma ja kaasareiden pohjaropuiksi vaihtaa samallaiset ku RR eli ilman letkulähtöä. Läpät ihan sama mistä VES padasta ottaa saman mittaset ne on kaikki. RR petiraudat ja spacer (19mm?) kytkimen puolelle koneen ja petiraudan väliin (+pitemmät pultit) ja 6mm shimmit petirautojen alle (eteen vai taakse vai sekä että en muista..) ja linjaus oli just eikä melkeen eikä uusia reikiä tarvinnu (alumiinilatasta vaikkapa hyvä olla työkalu tehtynä jolla saa kampuran ja kakkosen välin helposti katottua konetta sovittaessa. Mulla RR pakosarja muistaakseni ja 600R putki eli RR putki menee samoten ja lienee helpoin ratkasu. HCS foorumilta esim löytyy 440->600 swap ohjeita joilla pääset pitkälle: http://www.hardcoresledder.com/forums/354-440-race-modified/221760-iq-conversions.html
   
 12. arskak

  arskak tohelo

  jees! elikkä etintää nyt pro x kurkut. saapi alkaa kohta pikkuhiljaa kasailemaan alakertaa koneeseen. mutta eiköse kone asetu aika vinoon jos sinne 19mm palikat laitaa kytkimenpuolelle ja miten tuo linjauksen tarkastus 1vari irti lattapätkä kampiakselinpäähän ja siitä kakkosvariaattorin taakse vai väliin? asettuupi varmaan rr remmille sopivaksi?
   
 13. -jasso-

  -jasso- Member

  korjaan 1/2" tuumaa se spaceripalikka pitäs olla VES koneelle (yhdestä kappaleesta kannattaa tehdä) ja sillä se nimenomaan asettuu suoraan. Petiraudoista voi joutua viilaamaan reikiä että saa konetta eteen/taakse ja alapuolelta kannattaa pyöristää niin se holahtaa paremmin perille kumien pultteihin eikä takertele sovitusjumpassa. Clutch 'center to center distance' 10.625", lattaan kytkimen päähän reikä pultin halkasijan mukaan ja kakkosvariaattori päähän akselin halkasijan mukaan ja rälläkällä aukasee akselin mentävän hahlon sivuun. Eli etäisyys katotaan tällä työkalulla suoraan kampuran päästä kakkosen akseliin kytkin/vari irti. Ja kytkinten linjaukseen sitten oikea työkalu kytkin/vari paikallaan ei tarvi eikä kannata pultata kiinni ennenkun sekä etäisyys että linjaus on pariin kertaan varmistettu
   
 14. arskak

  arskak tohelo

  No nyt se sataa jo luntaki:rolleyes:
  IMG_20171017_074804.jpg Elikkäs putkilinja omaan silmään kohtalaisen hyvä ainakin nuin istuu tasaisesti y-haaraan. Onkos näissä muuten vakiona moottorinpetikumien päällä montako prikkaa? että mahtaskoha olla suorassa motti jo nyt paikalla siis ollut 600cfi motti muistaakseni aikaisemmalla omistajalla. :eek:
  IMG_20171017_081426.jpg
  Tuon verran hankaa vastaan alukurkuilla ilman kaasarin ja kurkun välistä letkua ja pohja roppuja. Mistähän kannattas kysellä käytettynä tai uutena rr pohjaroppuja?
  Elikkäs etsinnässä nyt prox kurkut ja hyväkuntoiset läpät.
   
 15. -jasso-

  -jasso- Member

  Vakio imupönttö ei mahdu ton kuvassa näkyvän akselin päällä olevan pellin kanssa ja näyttäs puuttuvan se peltilipare johon pönttö tulee kumirinksulla kiinni. VES mallin roput voi muokata tekemällä kierteen siihen letkulähtöön johon pultti sisäpuolelta ja sitten katkasee natsan ulkopuolelta, se pitää vaan saada tiivistettyä kunnolla O-renkaalla tai kierteeseen jotain bensankestävää. Ehkä menis jopa noilla alukurkuilla kun asettelee sopivat simmirikat kumien päälle tai alle..
   
 16. arskak

  arskak tohelo

  tuo vanhanomistajan tekemä akselin suojakötöstys porattu pois. tuohan vois olla ihan toimiva idea nuihin pohjaroppuihin jos ei löydä jostakin rr roppuja (muualta kuin jenkkilästä) ainaki kokeilemisen arvonen. mitenhä sitte tuon voimasiirtopuolen akselien etäisyyksien käy jos lähtee simmeilä nostamaan moottoria mitä pitäs tehä aika rankalla kädellä kun imupönttöki pitäs saaha väliin o_O vai pitääkö petirautojen toisiakin reikiä vinguttaa pitemiksi että saa kunolla liikkuman motin kumien päällä? (olo vähän niinku tietämättömällä mutta joskushan se on ensimmäisenkerran hommat tehtävä):D
  onko porukka mistä hommaillu näihin neulaventtiili paketteja? 50e oli paikallisesa tarvikeliikkestä hinta kappaleelta..
   
 17. -jasso-

  -jasso- Member

  pitää se 1/2" spaceri olla siellä magneeton puolellakin myös katoin just iteltä ja näin tuolla HCS foorumillakin on mainittuna ja takapuolelle raudan ja kumin lisäksi noin 8.5 mm rikkoja (osa kumin alle niin jää kierrettä enempi näkösälle) niin se etäisyys on aika lailla kohdillaan. Mutta sen työkalun avulla sen etäisyyden sais varmistettua helposti. Petirautojen reikiä olen R ja RR koneistakin vinguttanu jotain 5mm niin saanu etäisyyden just oikeaksi, ei ne tehtaan jäljiltäkään ole aina just kohillaa. Voi tuo vaatia ne oikeat ProX kurkut, nuo alumiinit kuvassa näyttäs ehkä saman pitusilta mutta kaasarit kun ei menekään noiden sisälle ollenkaan..
  Neulaventtiilejä ei ton halvemmalla saa. Tosin O-renkaat niistä yleensä kovettuu ja vuotaa kaasarin rungon ja muovisen neulaventtiilirungon välistä, esim ETRAlta löytää kun ottaa vanhat malliksi
   
 18. arskak

  arskak tohelo

  jees tuossa perjantaina kävin hakemassa postista proX kurkut. tuosa tuumiskelin eilen illasta että häätypi enne viikoloppua leikellä alumiini levystä sopivat speiserit ja käyä hakemasa pultit. alumiini kurkuilla eisaa istumaan siinä vaiheesa meneepi vielä ahtaammaksi ku alkaa niitä liitos kumeja tunkemaan väliin. pittääpä hakia etralta renkaat eipä net varmaan hirviänä maksa sielä halvempi kokeilla vaihtamala ne ku käyä suoraa tiskiltä hakemasa uuet neulavettiilipaketit.:D
   
 19. zzracing

  zzracing Lynx RE 850 -19, E-Tec 600 3300

  Kyllä se siintä etenee Tein saman homman 440r ihq -> prox 600 -03 padalle, muistaakseni joskus 2008 vuonna. Konetta vaan riitävästi ylöspäin. Mulla oli orkkis imupömiskä pikkusen muokattuna paikoillaan ja tuorevoitelu yms.kondiksessa. Ihan tehtävissä oleva rosessi.

  E: muistaakseni pilkoin spacerit koneen korotukseen toisesta ylimääräisestä konepedistä. Paljon lie silloin tullut korotusta 20mm??
   
 20. zzracing

  zzracing Lynx RE 850 -19, E-Tec 600 3300

  Sen aikaiset kisapelit muistaakseni juuri 08 vuonna oli duunattu muuttuneen kuutiotilavuus säännön takia 440->600 samoilla konsteilla. Vai oliko se nyt sit se 440-> 800 swappi
   

Suosittele tätä sivua