SEKALAISET KELKKAPROJEKTIT VOL II

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Hemmo, 12/7/09.

 1. MiKaKi

  MiKaKi #possujuna


  tuleeko paljon alas päin tunnelin sisällä tuo. itselle kanssa tuota miettinyt mutta jos paljon tulee tunnelin sisälle niin ei taida 78mm lappu mahtua matossa pyörimään osumatta
   
 2. Pas2

  Pas2 Member

  Tulee noin 5mm alemmas mitä orkkis jäähdyttimet reunoilla. 64mm lapulla mahtuu hyvin muta 78mm voi tehdä tiukkaa
   
 3. Käsmä

  Käsmä 49 Ranger

  Kai se pieni projekti oli tämäkin

  Pro RMK 800 2013, lisäjäähdytystä täälläkin...
  Syyläri ja flekti

  Prossahan ei ole etujäähyä mutta lähdöt on, eli termarikotelossa on tulppa ja paisarin lähtö on vain porata auki.

  Syyläri on jostain Derbi Senda vehkeestä, kokoluokka samaa kuin Lynx 600 ACE koneessa, semmoista pääsi hiplaamaan.
  Flekti joku pieni autoihin tarkotettu 7 tuumanen, joskin tähän oli turhankin iso mutta kun se ostettuna oli niin piti käyttää.

  Letku 16mm sisähalkasija, termarikotelon lähtö 5/8 NPT tais tulla nippelit.fi

  Rungon olis voinu tehdä nätimmin, puolien paikkaa en siirtänyt vaan tein vinon petin.
   

  Lisätyt liitteet:

 4. butriz

  butriz RMK -18

  aikas kuumassa paikassa on lisäjäähypaketti..saattaa flektin muovit olla kovilla pusikossa
   
 5. Käsmä

  Käsmä 49 Ranger

  Niinhän se on, on se kuiten imevä eli pukkaa alaspäin. Jos rupiaa käryään pahemmin sen (flektin) saa vartissa pois.
   
 6. ttervola

  ttervola Active Member

  flektin jäähdytys ominaisuus on aivan olematon ku on irti kennosta. Suurimman osan ilmasta imee tuolta sivuista jossa ei ole vastusta.
   
 7. Käsmä

  Käsmä 49 Ranger

  Saman huomasin jo itse, kehitteillä ohjarit joilla ilma menis syylärin läpi
   
  forestapox tykkää tästä.
 8. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Prinsessan 570 Pantheriin vaihdoin uudet männät viikonloppuna, 9200 km mittarissa (en tiedä onko siinä kaikki), öljyäkin on näköjään saanut riittävästi, laadusta ei tietoa aiemmilta kahdelta omistajalta, kaasareiden säädöt manuskan mukaan. Männistä tuli mieleen vanha elokuva jonka nimi on puhallus, oli sen verran ohipuhallusta havaittavissa eli korkea aika vaihtaa mäntälöiset:D

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 9. dontsa21

  dontsa21 Well-Known Member

  39 sai valopäivityksen LED aikakauteen.

  Ebaysta tilasin 4"x 6" led valon.

  Metsässä oikein hyvä valo, valaisee hyvin ja tarpeeksi ylös.
  Lyhyet jää pitkien kans samaan aikaan palamaan niin umpisessakin on valoa hyvin lähelle.

  [​IMG]

  [​IMG]
  Lyhyet

  [​IMG]
  Pitkät

  [​IMG]

  [​IMG]
  Lyhyet

  [​IMG]
  Pitkät

  Tuossa on keskellä vielä huomiovalo, se olisi tarkoitus ktkeä palamaan vaihtokatkaisijan kautta, että saa valita joko huomiovalon tai ajovalon.
   
  Rautane, Joske, kimblek ja 2 muut tykkäävät tästä.
 10. Akimatic

  Akimatic Well-Known Member

  Tämmönen helmi tuli pelastettua klupujen iloksi.
  Ollut viimeiset kaksi vuotta räystään alla ja talvella parin metrin lumikinos suojana.

  Sukset puuttuu, tukivarsissa oikomista ja telasta puuttuu vetonappuloita. Kaasutin puhdistettu ja nyt olis käynti kunnossa.


  Jos jollain on osia tällaiseen ni voi kaupata. Screenshot_20170704-130444.png Screenshot_20170704-130500.png Screenshot_20170704-130521.png
   
  Joske tykkää tästä.
 11. Mara

  Mara startrak

  No tuo täyty kyllä olla Ilmanen :eek::D
   
 12. Mik4--

  Mik4-- Freeride 146"

  Joske, Turskaa ja Hemmo tykkäävät tästä.
 13. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Tulipa otettua Daniel (ruåtsin prinssi joka on lähtöisin Ockelbosta on saman niminen) esille. Tuo Sachs ravistaa kaikki irti tai hajalle "jostain" syystä, kaasari ei tahtonut pysyä kiinni, K&N puhki, aiemmat ravistelun ihmetykset toivottovasti ratkaistu. Kaasarin kurkkuun kaveri tiggasi palkoa notta lemmari pitäisi, saa nähdä auttoiko. K&N sai päälleen rosteriverkon, takapäästä "ompelin" rautalangalla kiinni, etupäästä vetelin puuruuveilla kiinni, prikat happosta tietenkin tällaisessa projektissa. Kaasarin päähän en saanut O-rengasta pysymään urassa "kurkkuletkua" laittaessa, tekasin happosesta laipat joista nippareilla kohokammion takaa kiinni. Uusi kytkimenjousi (keltainen, arvoista ei mitään tietoa :cool: ja kohtuu hyvin rokkaa, vastaa jopa kaasuun. Kyllähän tuo kone sen verran ryskää että bensapinta on "välillä" sekaisin mutta kulki varmaan viittäkymppiä alamäkeen suljetulla alueella. Luulis että Daniel on murrosikäinen kaikkine oikkuineen mutta kyllä se on 44 vuotias wanhapoika. En muuten ole Suomesta löytänyt orkkis Mikunin kaasarinkurkkua tuohon, jenkeistä löytyis mutta 50€ on kohtuu sijoitus Danielin elämään ... Korvikekurkkuja kokeilin, kumpikin kesti puoli päivää kunnes repesivät. Moottorin kiinnityskumit vois kyllä vaihtaa jossain vaiheessa jos jostain löytäis ...

  KN.jpg

  KN_2.jpg

  Kaasari.jpg

  Konehuone.jpg

  Daniel.jpg
   

  Lisätyt liitteet:

  • KN.jpg
   KN.jpg
   File size:
   151.3 KB
   Näyttöjä:
   0
  Viimeksi muokattu: 2/1/18
  Jakelfin ja Joske tykkäävät tästä.
 14. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Prinsessan kelkka huollettu, lupasi lainaan parin parin viikon päästä kunhan on yhtä siisti ja toimiva
  Puunattu.jpg


  Putsattu.jpg

  Viimein sain talliin laitettua Thundercatin julisteen laminoituna jonka kaveri pelasti vuosia sitten. Tarkoitus oli kehystää yms mutta nyt laitettiin nastoilla seinään.

  DSC_0097.JPG
   
  Beagle, andyman, Jakelfin ja 8 muut tykkäävät tästä.
 15. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  DSC_0066.JPG DSC_0062.JPG No niin, OC Simpson tai Daniel, tottelee kumpaakin nimeä sai vähän vierihoitoa. Tuollehan tuli sellainen wittumainen tapa viime talvena että kun yritti yleensä kerta laakin Sachsia tempasta käyntiin niin nykäs kahvan kädestä välillä niin rivakasti että melkein kynnet lähti näpeistä. Kevättä kohti sitten alkoi vielä laiskaksi eikä kelannut käynnistimen vaijeria takaisin. Olihan tuo savotta saada käyntiin, vaijeri ei kelaudu takaisin tai ryöstää kahvan kädestä, primer ei pumppaa. Tulpan reiästä bensaa muutaman kerran ja suostui jäämään käyntiin ja ei kun talliin. Magneetto pois ja tutkintaan, mekaanisen ennakonsäädön kiinnitystapin ratas sokka oli irronnut ja käpälä kiilautunut magneetin taakse. Tämä kuntoon ja sitten ihmettelyä tuulettajan siiven kanssa. Oli kiinni vain kahdella pultilla, 3. pultin reikä pilassa ja 4. sisällä kierretapin pätkä. Magneetto piti purkaa kahteen osaan notta pääsi entraamaan kierteet, yhteen tuli 1/4 tuumaset kun reikä oli niin väljä, kierretapin pätkä pois ja jengojen selvitys niin ok. Käynnistin on aikain saatossa saanut näköjään kipeää oikein kunnolla, ulkokoppa hajalla, korjattu sinne päin, sisältä akseli hitsattu kohtuudella. Ilmeisesti jossain vaiheessa räjähtänyt kunnolla eikä kaikkia osia ollut käynnistimessä mutta putsauksen ja herkistelyn jälkeen tuntuu pelaavan jotenkin aiemmilla virityksillä, ei ihan keskitä. Laitoin muuten orggis käpälät käynnistimeen, ei mitään kopioita. Tarrasarja jonka "ostin" FXR:ltä oli jo niin old school ja haalistunut päivitin tähän päivään kun tuli tilattua joululahjoja ja niiden mukana tuli uusi "tarrasarja".

  DSC_0058.JPG

  DSC_0060.JPG

  DSC_0065.JPG
   
  Viimeksi muokattu: 28/12/18
  Jannne tykkää tästä.
 16. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member


  Myynnissä, joutaa tarvitsevalle.
   
 17. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  7 vuoden eristystä vastaavissa olosuhteissa vietetty aika tallissa päättyi tänään. 2013 PSI leikkoi kiinni, pytty pinnoitukseen ja mäntiä tilaukseen. Pytty oli reissussa lähes vuoden (ensimmäinen pinnoitus oli huonoa laatua) ja muutenkin kesti. Kaasareihin teetin kurkut blingillä, bensan jakotukin tein itse yms. Koekäytössä yksi kaasari vuoti bensaa ja nestevuotokin oli, mienkiinto loppui. Oli välillä mönkijä projektia ja yleistä kyllästymistä rassaamiseen. Nyt viimein -97 luovutti vakio tonnisen koneen uudempaan runkoon, jos ensi talvena tulis sitten enempi ulkoilutettua wintage kelkkaa. -97 odottaa inspistä laittaa 1004 kone kunnostuksen jälkeen paikoilleen, nyt pitää pestä ja puuhata odottaman varastoon. Kokeilis välillä täysin vakiota, pl. vapaavirtaus suodattimet niin ei menis täysin Digatronin tuijottamiseksi. PSI 1400 vois olla myynnissäkin.

  Polish_20200524_201623663_resize_60.jpg

  DSC_2430_resize_6.jpg

  DSC_2432_resize_95.jpg
   
  Beagle, Temek85, Jannne ja 3 muut tykkäävät tästä.
 18. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Joko laitoit mosqitomagnetin pöhisemään?
   
 19. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member


  En, sekin on laiskuuden takia tuolla tallissa, toki huollettu jo syksyllä.;)
   
  Fudge tykkää tästä.
 20. Prormkpolle

  Prormkpolle Well-Known Member

  Polaris 800 cfi-2 turbokitti, garretin gtx keskiöllä, powercommander v5 sytkänsäädöllä,välijäähdytin,modattu moottorin ohjain Silberturbon,isommat suuttimet,.pakolämpöanturit. tällä on ajettu 5100km eikä kertaakaan ole hinattu metsästä pois. Jos joku haluaa lisätietoja niin kysykää..
   

  Lisätyt liitteet:

  M.H93 tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua