Switchpack 600 (2006-2010)

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Jeziz, 12/1/06.

 1. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Mistäkähän tuohon omaan 06-mallin Switsuun muuten löytäisi edullisesti tangolle sellaisen 4-5" nostavan koropalan? Kävisikö vanhemman mallin koropala?

  Edit:Tokihan nyt itsekkin oon yrittänyt etsiä, mutta kun tahtoo olla, että hinnat alkaen tyyliin 100€ ja yli, niin ei oo enää mielestäni niin kovin edullinen. Tai sitten sopivuudesta ei tietoa. Sen tiedän, että ainakaan kaikki Sno-x:n palikat ei mee.
   
  Viimeksi muokattu: 28/5/20
 2. 230GL

  230GL Lynx ST600-03

  Olisko kokemusta mistä alkais ekana tutkiin kun purkaa akun vuorokaudessa ( potentiaalisia paikkoja varmaan "jokainen johto.." ). Laite on vm. 2007 startillinen ruisku.
   
 3. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Kokemusta polariksesta ei ole. Mutta kuitenkin vinkin heitän. Akunkenkä irti (+), vaikka molemmat. Liitä (kytke) kohtuu hyvä yleismittari (+) johtoon ja runkoa vasten. Mittaustulos (ohmeina) tulisi olla lähes ääretön. Mikäli näyttämä on ohmeja tai osia niin jotain outoa. Mittarin ollessa kiinni irrota sähköliittimiä yksitellen, jos ei näyttämä muutu niin liitin takas kiinni. Kun näyttämä muuttuu lähes äärettömäksi (megaohmeja) liittimen irrotuksesta voi olettaa harmin olevan siinä virtapiirissa. Tätä samaa menetelmää voi käyttää mitaten virtaa joka kuormittaa akkua. Kun virran tulos on nolla, on liittimen virtapiirissä vuoto. Virtaa mitatessa oltava huolellinen, liittimen irroitus voi aiheuttaa pienen kipinän.
  Yksiä kohteita: latauksensäädin (diodisillasta yksi oikosulussa), kahvan- tai kaasuvivun lämmitin piiri (kytkin hiukan hapettunu ja virta pääsee läpi), jokin muu... Oikeastaan piirikaavio kelkasta ois hyvä olla käytettävissä.

  Tuo selitykseni on varmaan hiton epäselvä... Tuolla tapaa olen monesti selvittäny virtapiirien viat autoissa ja kelkassani.
   
 4. 230GL

  230GL Lynx ST600-03

  Kiitoksia, selkeä selostus. Hyvä idea tuo resistanssi-tutkimus. Täytyypä ensin mitata huvikseen vuotovirta niin näkee paljonko se vuotaa ja sitte alkaa seuraan resistanssia plussan ja maan välillä, helpompaa tosiaan ku mitä seurata vuotovirtaa ku irrottelee liittimiä ym.
   
 5. rehto

  rehto Well-Known Member

  Se akkuhan ei sähköistä mitään muuta kuin startin. Eli se purkaa ittensä startin kautta tai sitten akun latauspiirissä on vikaa. Kai se akkukin voi olla rikki.
   
 6. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Niin joo tosiaan, jäi mainitsematta tuo mahdollinen akkun sisäinen purkautuminen. Muutama akku mulla alkanu purkamaan "itekseen" vaikka ovat olleet lähes käyttämättömiä.
   
 7. 230GL

  230GL Lynx ST600-03

  Näyttää että vika paikallistuu sittenkin virtalukkoon eikä akkuun
   
 8. Snowgod

  Snowgod Member

  Onkohan ollut tulpan kestossa ongelmia näissä? Itellä switsu 600liberty cleanfire ja varin puolen tulppa pimenee kylmänä todella herkästi. Mistähän lähtis vikaa etsimään?
   
 9. SJJ

  SJJ Member

  Osaisko kukaan vinkata mistä lähtee vikaa etsiin kun pimeni sähköt koko kelkasta. Lähtee nätisti käymään ja voi ajaa mutta kaikki muut pimeenä, valot mittarit yms.. mitattu jännitettä kahdesta isosta liittimestä ketjukotelon edestä ja jännitteensäätimeltä, mihinkään ei tullut jännitettä eli ei ole vika j.säätimessä. Kyseessä 2006H.O switsu (ei akkua eikä starttia)

  Edit! Kylläpäs sieltä staattorilta tuleekin virtaa jännitteensäätimelle kun laittaa mittarin oikeeseen moodiin ja mittaa vaihtojännitettä :D (20volttia tyhjäkäynnillä) Taitanee olla siis jännitteensäädin taas rikki kun ei sieltä pois tule virtaa. Kerran jo vaihdettu tähän uudempaan ja "parempaan" versioon
   
  Viimeksi muokattu: 6/3/21
 10. MIKES

  MIKES New Member

  2006 vuoden switchpäkin ajattelin ostaa ekaks kelkaks, niin onko noissa jotain erityistä mitä kannattaa kattoa tai jotain huomioitavaa? Missä kilsoissa männät ois hyvä vaihtaa?
   
 11. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Itse kun taannoin olin omaa H.O Switsua ostamassa, niin tuosta mäntien kestosta myös kyselin ja sain silloin sen suuntaista infoa, että yli 20t kestäisi ajaa ilman mäntien vaihtoa. Toki tämän ikäluokan kelkat on yksilöitä ja joissakin ne männät voi olla vaihtokunnossa jo aikaisemminkin. Riippuu monesta asiasta.


  Olet jo varmaan kelkan ostanut, mutta yksi juttu, mikä nyt ainakin tuli mieleen, joka kannattaa tuon ikäluokan switsusta katsoa, niin etupukki. Ainakin omasta huomasin murtuman vasta, kun olin telaa vaihtamassa. Ja sitä oli jo hitsattu aiemminkin, vahvistettu siitä murtumakohdan vierestä. Oli vain sellaisessa paikassa ja sen verran huonosti näkyvä murtuma, että vaikea oli havaita kun telaston oli paikoillaan. Noh luin sitten täältä, että ne on sivuittaisvoimat, joita se ei kestä. Eli kaipaisi sivuittaistukea. Korjatessa sitten pistin 3mm lattaraudasta sivuttaistuiksi pätkät sinne sisäpuoleisiin nurkkiin. Ei vain ole tullut kovin paljoa kilometrejä sen jälkeen, niin en uskalla sanoa, kuinka tuo korjaus onnistui.

  Aika pitkältihän näissä kuitenkin pätee samat säännöt merkistä ja mallista riippumatta, eli telaston nyt ainakin kannattaa tarkistaa.
   
  Viimeksi muokattu: 23/1/22
 12. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  06:ne H.O, eli kaasarikone. Sammutusnappiin kytkeytyy kaksi mikrokytkintä. Johdot kiertää niin, että samutisnapilta isommalle , josta edelleen pienemmälle ja siitä suoraa takaisin sammutusnapille. Voiko ohittaa kokonaan tai vaikka edes toista?
   
 13. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Itse itselleni vastaten:
  Eipä ainakaan käyntiinlähtemiseen tai sammumiseen tuntunut vaikuttavan, vaikka sieltä ne kytkimet pois nappasikin. Ompi vastaisuudessa ainakin yksi mahdollinen vikapaikka vähemmän
   

Suosittele tätä sivua