Voimansiirron setupit

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä JariG_, 21/12/07.

 1. Hesba

  Hesba Polaris Finland missioner

  Oletteko edes kokeillu lopusta syöttävämpää settiä näissä 850 pitkissä kamppeissa? Se että setti syöttää lopusta ei tarkota sitä että se pitäs olla kevennetty alusta, eli tuota jyrkempää alkukulmaa voi ihan hyvin käyttää.

  DRT myy siksi samaa settiä 850 146, 155 2,6 ja 155 3 kun se setti on testattu jokaisessa että se toimii. 146 ja 155 3 on ajettu samana päivänä samassa paikassa samalla lumella ja molemmat toimi samalla tavalla. 155 2,6 on ajettu myöhemmin mutta sekin toimi samalla säädöllä. Niissä on erit välitykset kaikissa mikä kompensoi mattokuorman tuomaa eroa.

  Sikäli että ymmärsin niin esim. A-J on ajanut lähes samalla lopusta kevennetyllä säädöllä 146 ja 155, ymmärrän ihan täysin ettei se toimi molemmissa. Niinkuin itsekkin sanoit ettei 146 siedä loppukevennystä. DRT sen sijaan syöttää loppuun asti mikä muuttaa tilanteen näiden välillä. Nämäkin asiat selviää tutkimalla eri säätöjä eri laitteissa, ei niinkään sohvalta nettiin olettamalla. Itsekkään en uskonut tuota ennenkä samana päivänä monella laitteella sama setti ajettiin.

  Enkä ole missään vaiheessa sanonut että DRT olisi ainoa vaihtoehto, samat asiat saa tehtyä monellakin eritavalla. Se vaan on hyvä vaihtoehto semmoselle jolla ei ole säätö-osia valmiina eikä niin isoa intoa alkaa hakemaan oikeasti hyvää säätöä läpi talven, siihen nimittäin menee aikaa ja vaivaa aikatavalla kun ei tyydy siihen lähes sinnepäin olevaan.

  Ja se miksi minä en sano mitä DRT sisältää johtuu siitä että valmistaja on tähän antanut ehdottoman kiellon. Moni onkin laittanut viestiä että heillä ois osia valmiina mitä tehdään. Näihin olen ehdottanut Polariksen ja Venomin tuotteilla juttuja ja niistäkin saa aivan kelpoja pelejä. Näin tulen toimimaan jatkossakin jos joku haluaa itelleen kamppeen säätää muuten kuin DRT-kitillä

  Välillä tuntuu että osalla porukasta menee vähän puurot ja vellit sekasi. Holeshot cämillä meinaan sitä että se syöttää alusta mutta lopusta rajottaa, en kaikkia jyrkkäalkusia helixejä. Ihan suosituksena kaikille jokka säätöjä hakee niin kannattaa välillä uudistaa ajatusta vanhoista jutuista ja kokeilla erilaisia asioita ja eri säätöjä, sillä tavalla se selviää mikä on hyvä ja mikä ei.

  Ja Jii.Pee olen kanssasi ihan samaa mieltä, ettei -240 ole löysä 42 kulmalle. Ennemminki se on vähän jopa jäykkä ja rajoittaa entisestään sitä vaihtoa ylöspäin, alashan se kyllä vaihtaa mutta ehkä sitä juuri siinä haetaankin, mene ja tiedä.

  Kukanenki tehkööt semmosen säädön kuin tykkää ja ajelee onnellisena auringonlaskuun. Muttei kannata torpata suoraan niitä jokka on vieny asiat hieman pidemmälle kuin vain siihen toimii ihan hyvin ja vielä perustelevat oman kantansa kokemukseen perustuen. Tiedän täältäkin monta jokka on oikeasti kokeillu sen miljona eri säätöä hakiessaan sitä oikeasti hyvää ja suurimmalla osalla on jossain vaiheessa ollu lähes tuo alusta syöttävä lopusta kevennetty malli ja kaikki jokka on uskaltanu lisätä loppuunkin syöttöä näihin 850 peleihin ovat todenneet ettei se ollukkaa huono juttu.

  Mutta peace out! Lähetäänhän kaikki ajamaan viikonlopuksi ja nautitaan siitä. :)

  Edit. Niin ja niille jokka ei hoksi niin se pelkkä cämin vaihto ei tee autuaaksi, tietenkin painot, molemmat jouset ja muut jutut pitää mätsätä siihen käytettävään cämiin.
   
  Alvii, Driver ja jussi 77 tykkäävät tästä.
 2. jussi 77

  jussi 77 Well-Known Member

  No joo kahden vuoden testauksen tuloksena voisin mainita että ei mene pahasti metsään 174" 850 patriotin voimalinja näillä hiluilla: dalton pro:eek:n säätöpainot vakiona painoa 73,8g lisää näihin kärkeen 1g ja löysempi jousi kakkoseen ja eikun kohti auringon laskua. Nuilla se etenee ja vauhtia tulee myös pitkissä vedoissa.
   
  Hesba tykkää tästä.
 3. Janme

  Janme Well-Known Member

  Ainaki vakiota parempi, ku laitoin vaan 10-78 painot. Ei kierrä yli, riittää vetoja pitkässäki kaasutuksessa ja lähtö persdynolla ihan eri maata vakioon. Näillä ajoilla 8100-8200 kiertänyt lumesta riippuen. Inan sais kevyemmät tieten olla, mutta ku ei sitä 76 löytynyt.

  Mielellään testais muitaki setuppeja, niin osais tehdä johtopäätöksiä, että olisiko sijoitettu pääoma investointeihin balanssissa ilon ja etenemisen suhteen.
   
  Hesba tykkää tästä.
 4. möykkä

  möykkä Well-Known Member

  Ite ainaki oon ajatellu asian näin, että ku köyhällä ei oo rahaa ostaa monenlaisia osia, niin aattelin Hesbaan olla yhteydessä ja laittaa drt kitin ja ehkäpä jopa koittaa puhua Hesba ympäri, että se laittas ja säätäs sen kohilleen. :D Näin pääsis laiska ja köyhä helpoimmalla eikä maksu kirpaise ku kerran. :D Toki pitää ensin vielä makustella tuota vakio voimalinjaa, ku ei paremmastakaa oo kokemusta vielä. Joten ei muuta ku bensaa ja vessiä tankkiin ja kohti auringonlaskua... :)
   
  Hesba tykkää tästä.
 5. kikoske

  kikoske Khaos Slash 155

  Jani voisi tehdä lehteen jutun, jossa vertaillaan kytkinkittejä. :D Siinä voisi olla esim. 3-4 kaupallista kittiä ja sitten joku budjetti ratkaisu.
   
  Turskaa ja Hesba tykkäävät tästä.
 6. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Taas on päivä ajettu ja ei voi kun tyytyväinen olla Khaoksen toimintaa. On pirun hyvä kelkka umpisen hauskanpitoon.

  Kokeilin myös voimalinjan toimintaa pidemmissä vedoissa ja hienosti jaksaa kelata vauhtia tuonne ~120km/h lumessa, kovalla otti ~135km/h huippuja. Kivasti tuuppaa vielä 80-90 kun painaa kaasun pohjaan. Puutumista en huomannut, mutta kuskilla tuli rajat vain vastaan pitää kaasua pohjassa. En tule kotimaan rinteissä ikinä tarvimaan tuollaisia vetoja, enkä kyllä missään muuallakaan missä ajan. Vedin uudet tussit kytkimeen ja tältä näyttää lopputulos ajojen jälkeen 11-74 painoilla + 56-42.36er helixillä. Vetojen jälkeen lautasten ja remmin lämmöt 40-45c. Screenshot_20200118-160654.png

  Toimii:cool:

  Edit: Tässä oli siis kahdella kaasutuksella koitetut huiput. Jos olisi enemmän vetänyt, niin varmaan tuo lautasen yläosan kirkas olisi hävinnyt. Sillä nyt ei sinänsä ole mitään väliä, kun ei noin pitkiä vetoja tarvi missään, että sekunti tolkulla vedetään kaasu pohjassa.
   
  Viimeksi muokattu: 18/1/20
  Korbimotors tykkää tästä.
 7. Hentte

  Hentte M8000 153/162 -19, AC 600 Snowcross

  Mitkä jouset sulla oli käytössä?
   
 8. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Kytkimessä 140-320 ja varissa 160-240.
   
 9. Pitkäpätkä

  Pitkäpätkä Polaris

  Eilen meni remmi pusikko keikkailussa ja kytkin kuumui niin ettei kärsinyt koskea , alkuperäiset kalikan muuten paikallaan mutta kytkimestä musta jousi että sain kytkentäkierrokset vähän aikaisemmin ,kytkimeen oon tilannut 10/74 ja ajattelin 44 suoran Helixin ja musta/ pun jousen Helixin , paraneeko 146 Sks noilla vai menenkö huonommaksi ?
   
 10. Jerppaa

  Jerppaa Well-Known Member

  Minkälaiset arvot tossa mustassa jousessa? Mulla kyllä pysyny remmi ja lautaset viileänä vakiopalikoillakin, pusikossa vaatii kylläkin päättäväisen peukalon ettei luistata kytkennän rajoilla. Sullahan taisi olla -20 146, vari vakiona?
  Laitoin 10-72 painot omaani, 150-310 jousi, varissa 60-44,36 helix vakiojousella oliko se nyt 140-200 eli vakio muuten. Jos enempi ajasin pusikkoa, oisin varmaan jo laittanu lyhemmät välit ja säätöpainot ja kokeillu millä painomäärällä tulee mieluinen.

  Edit. Oliko alkuperäshihna? Ultimaxia kokeilin vakiopalikoilla, se tuntu lämpenevän todella herkästi.
   
 11. Pitkäpätkä

  Pitkäpätkä Polaris

  Olikohan tuossa pollen alkuperäinen musta 120/320 , eilen oli raskas keli ja tosiaan joutui siinä rajalla pumppailemaan kaasulla , alkuperäinen remmi oli ja tosiaan kuumui aivan liikaa
   
 12. Turskaa

  Turskaa Summitti

  Terve,

  Minkäslaista voimalinjan setuppia lähtis 2015 800 rmk hakemaan vai sijotanko suosiolla tuohon drt kittiin. Tavoteena olisi saada keula kevenemään kunnolla ja muutenkin räväkyytä umpisen hommiin:)
   
 13. Turskaa

  Turskaa Summitti

  Terve,

  Minkäslaista voimalinjan setuppia lähtis 2015 800 rmk hakemaan vai sijotanko suosiolla tuohon drt kittiin. Tavoteena olisi saada keula kevenemään kunnolla ja muutenkin räväkyytä umpisen hommiin:)
   
 14. Korbimotors

  Korbimotors -95 360S Lynx -90 5900 GLX,-19 850X summitti 154",

  Laita vaikka 46/42 helixi, välitykset johonkin 18 tai 19-44 sektorille, 120-340 jousi vaikka kytkimeen, kakkoseen vois laittaa vaikka 160-240 jousen. Pollen vakio matto on kyllä -15 mallissa sen verran lisu että se sutii aika herkästi. Eiköhän noilla palikoilla jo vähän ala suksen keveneen..
   
  Viable, Turskaa ja andyman tykkäävät tästä.
 15. rikzuu_

  rikzuu_ Polaris khaos 3”

  120-320 kytkimessä vakiona
  155-222 kakkosessa
   
 16. Jerppaa

  Jerppaa Well-Known Member

  Ei ole ainakaan -20 mallin 146sks nuo, vaan 150-310 ja 140-200
   
 17. Pistin

  Pistin Well-Known Member

  Mikä vm? 19 vs 20 eri palikat voimalinjassa
   
  Viimeksi muokattu: 20/1/20
 18. A-J

  A-J -22 155" Matryx Slash world on fire  Tuossa pikku pätkä eiliseltä.
  11-74painot, 140-320jousi ja 56-42.36 helixi vakio jousella.
  Hyvin pystyy viltossa ryömittään, ja matto pyörähtää kunnolla ko kaasua antaa enempi.
  Omaan makuun jees.
   
  FFoxi ja andyman tykkäävät tästä.
 19. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Eilisen ajoin yhden reissun suoralla helixillä ja on kyllä minun mielestä aika turha kun ennen puolta kaasua ei tapahdu oikein mitään. Siis näissä 800 koneissa. Hankikelillä menettelee vaan jos yhtään pehmeämpää niin pitää saada matolle enempi vauhtia alkuun.
   
  Jmp2002 tykkää tästä.
 20. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

Suosittele tätä sivua