Voimansiirron setupit

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä JariG_, 21/12/07.

 1. Pistin

  Pistin Well-Known Member

  Taitaa olla kompensoitu aika hyvin väleillä se ja vetarin halkaisijalla tuskin kaukana ovat toisistaan tai mene ja tiedä?
   
 2. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Kirjoitin aiemmin kuinka hienoa on miten Polle piireissä jaetaan tietoa voimansiirron setuppien suhteen. Tarkemmin asiaa tutkiessa, sitä ei voi täysin kuuluttaa. Oikeastaan hyvin pieni osa näihinkin keskusteluihin osaa ottanut on tuonut konkreettisia setuppeja julki ja miten ne missäkin tilanteessa toimivat. Vertailuja, ynnä muuta testattua. Kiitos niille, jotka uskaltavat. Muut kasvattakaa selkäranka juttujenne tueksi.

  Mainosmiesten jutut ymmärrän ettei myyntiin meneviä säätöjä voi paljastaa, mutta onko tämä oikea paikka niille mainoksilla? Tuolla on ihan yritysnurkkaus bisneksiä varten.

  Tyhjän lätinää on paljon ja kerrotaan kyllä mieluusti mikä ei toimi. Noilla jutuilla ei paljon arvoa ole. Oikeastaan melkoista haistapaskapuhetta, mitkä voisi siivota pois koko keskustelusta. Mukaan lukien tämä viesti siinä samalla.
   
  Jannne tykkää tästä.
 3. Janme

  Janme Well-Known Member

  Se vaan on niin, että niitä makuja on niin erilaisia, että aina löytyy se, jonka mielestä joku setuppi ei ole pelaava. Kyllähän se häätyy vaan testata, jos varmasti itelle mieleisen hakee. Ja niin paljo kiinni siitäki, että missä ajaa. Varmasti mukava jollain kipiästi syöttävällä setupilla vetää jängällä rallia, mutta ei ainakaan itellä käet riitä puskassa semmosella meuhkata. Eikös teilläki FFoxi oo usiampia Polariksia ajoporukassa, niin siitä vain eri setupit vehkeisiin ja testaamaan, että mikä kenestäki tuntuu parhaalta ja sitä itelle parastahan voi sitte hieroa, jos siihen kokee tarvetta tai mielenkiintoa.

  On tässä nyt minusta aika moni jo kertonu tähän mennessä, että millä tykkää ajaa. Aika monta vetoukkoa ei oo käsittääkseni muuta tehny ku vaihtanu punttia kytkimeen ja kaasutellu menemään. Jotenki tuntuu muutenki hullulta, että ku tehot ja ajo-ominaisuudet vehkeissä lisääntyy mahotonta vauhtia, niin silti se hierominen ei vähene mihinkään, vaikka varmasti suurimmalle osalle riittäs ainaki tuolla kaseikkoralleissa ku kiekat on saatu jotenki kuriin ja tehot telalle. Ja ainaki itellä tuntuu tuolla pusikossa, että taitas monesti olla helpompi kaasutella sillä kuussatasella, ku pystys sitä täyttä vetoa pitämään yllä enemmän ku 2 sekunttia. Se on ainaki itelle tuo tehonsäätely sillä kaasukahvalla yllättävänki hankalaa, jos on kovin repivä vehe. Tässä siis tämmösen suht aktiivisen keskivertokelkkailijan ajatuksia asiasta. Tähän mahtuu molempiin suuntiin melko pitkälle eri taitosta porukkaa ja molempiin suuntiin se täydellinen voimalinja varmasti muuttuu.
   
  Rautane, Pistin, A-J ja 2 muut tykkäävät tästä.
 4. Nykänen

  Nykänen Well-Known Member

  Tss-04 tietäjät.. Millä helixillä oletta saahneet noita 850 polleja repihmään ja mikä on ollu toimiva helix puunkierthoon / viistorintheesseen?
   
 5. Pistin

  Pistin Well-Known Member

  Eihän se vaikuta tänne panna keskeneräisistä säädöistä mitään tietoa jotka toimii sisäänajo pailakassa katotaan sitten miten pitää muuttaa kun tuosta myllystä saa täydet tehot ulos... lähinnä säädin jo nyt kun muuten alkaa valot vilkkua mittarissa jos tuo moottori ei saa kuormaa
   
 6. mikkohen

  mikkohen Axys SKS

  Vaihdoin jouseksi punaisen 140-320. Pika testin perusteella toimi ihan makiasti. Sen 8200 kiersi hyvin tuossa nätälumessa ja mustat alko häviämään kytkimeltä. Epäilen, että keveässä kelissä kiertää vielä yli. Starttikehä poistettu tuosta kytkimestä, joten ei ihan vakio. Paremmasta ko ei vielä tiedä, mennään seuraava pitempi reissu näin.
   
 7. Pistin

  Pistin Well-Known Member

  Sinuna panisin heliksin 56-42.36 koloon ja vaihtasin varille jouseksi 160-240:sen veikkaan että pelaa paremmin kokonaisuutena ja alle vaihtaa hiukan ripeämmin
   
  mikkohen ja Viable tykkäävät tästä.
 8. mikkohen

  mikkohen Axys SKS

  Täytyy kokeilla vielä tuota variaatiota. Jousikin löytyis jo valmiina...
   
 9. Pistin

  Pistin Well-Known Member

  Älä koske kytkimeen anna olla 10-72 ja 140/320 Ei pitäs kiertää liikaa ja jos kiertää niin löysempää kytkimen jousta
   
  mikkohen tykkää tästä.
 10. MMi

  MMi SKS146

  Mulla vissiin menny tuo turkulainen urheiluseura rikki ku vääntyy yli...?
   

  Lisätyt liitteet:

  Pistin tykkää tästä.
 11. Pistin

  Pistin Well-Known Member

  No niin löytyhän sitä vetoja! Vai liekkö rikki :)
   
 12. Jerppaa

  Jerppaa Well-Known Member

  TPS 95% nopeutta matolla 106kmh.
   
  Jii.Pee tykkää tästä.
 13. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Mikä tuo TPS lukema on?

  Throttle position sensor?
   
 14. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Ajaa järvenselkää kaasupohjassa niin tps 100 ja 150kmh :rolleyes:
   
 15. MMi

  MMi SKS146

  Kyl se juur tuo on eli kaasuläpän asentotunnistimen arvo. Vähän sarkasmia arkeen kun niin huvitti nuo arvaukset ja tietämykset.
   
 16. MMi

  MMi SKS146

  Ai niinkö soli, olipa hyvä kun korjasit no eipä ollu sit häävit lukemat
   
 17. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Nyt on -18 850 3900 Dockerin kans ajettu samalla kertaa. Hankikelit tuli, joten sai mukavasti pitoja. Dockeri veti 67-71 mattonopeuksia 64mm lapulla. Pitemmässä vingutuksessa antoi +80 lukemia, mutta vaati tosiaan pidemmän vedon. Samoja tuntemuksia, kuin aiemminkin näiden vertailusta. Lynxillä menee hetki herätessä ja veto on selvästi kuminauhamaisempi.

  Khaos 3" lapulla näytti 81-87 lukemia lyhyille vedoille ja nosti lukemat 92-98 pidemmässä keulituksessa.
   
  nopottaja tykkää tästä.
 18. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  1000km nyt rullattu alkuperäisellä remelillä. Pari kertaa kireyttä säädetty ja ei muita huolia tähän asti sen puolesta. Tästä eteenpäin kaikki kilometrit vain plussaa, jos yhtenä kappaleena pysyy. Keskikulutukset viimeisellä 500km +50l/100km.

  Ei luistata remmiä missään vaiheessa, eikä luistosta jää kyllä jälkiäkään lautasille.

  Yhden mukana olleen Khaoksen kanssa kuului pakittaessa jumista väkisin irti, että taisi remmi luistaa aikalailla ja varmaan tykkäsi huonoa tuosta hommasta.
   
  Viimeksi muokattu: 16/2/20
 19. MattiM

  MattiM SKS 850 146

  Laiskaksi tullut vanhenhemmuuttaan voimalinjan ruuvaamisessa. Joskus piti sovitella repullinen helixejä ja jousia talvessa että tuli mieleinen.
  Tämän vuotinen 146 patriot alkoi kiertämään 8450 niin heittelin hyllystä löytyneet magneettisäätöpainot paikoilleen. Painoa tuli n75g. Kierrokset alkoi pysymään kohdillaan, mutta kytkennästä tuli melko raaka 4600. Enää ei lähdetä edes tallista sutimatta. Jousi näissä ilmeisestikkin on vakiona 120/320? Jousen maalaajalla ollut ilmeisesti maanantai päivä.
   

  Lisätyt liitteet:

  Viimeksi muokattu: 18/2/20
 20. Jerppaa

  Jerppaa Well-Known Member

  Vakiojousessa sininen rantu kylessä, joka on 150-310, mulla 10-72 punteilla kytkennät oli 3700 luokkaa, siihe asti että jousi katkesi ja alko kytkeen jo 2000.. Eihä menny pusla huonoksi painoja vaihtaessa?
   

Suosittele tätä sivua