YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä iso-R, 25/1/08.

 1. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Tänään teki sitten minullakin sen ettei pa.pumppu lähtenyt pyörimään kun kytki virrat päälle. Startti pyöritti konetta virkeästi.

  Mittaristo kertoi vikakoodia 43. Yläkoppa auki ja kopistelin niitä releitä, ei auttanut. Avasin sitten molemmat sivutkin koska en ollut varma onko nuo ainoat releet ja sulaketauluakin etsiskelin. Sulakkeet oli ehjät Käytin myös akun napaa irti. Sitten vielä lämmittelin ja kopistelin lopussaan vielä lisää noita keulan releitä ja jo alkoi pumppu pyörimään. Pidin tuon ajan myös lohkolämmitintä ihan varmuuden vuoksi. Kelkkahan lähti käymään kuin palmun alta.

  Releet on mustat. Onko noista vain yksi pa.pumpun rele? Ja mikä se niistä on? Mitä ne muut releet ovat? Kelkka on vm.12 tai ainakin silloin myyty. Näissä on ilmeisesti jossain vuosimallissa jo paremmat releet? Saako noita uusia takuuseen vai pitääkö ne ostaa uudet?

  Edit: tuoltahan tätä tietoa jo löytyikin https://ty4stroke.com/threads/fault-codes-relay-fuse-location-wire-diagram-diagnostics.83992/

  Tässä kamppeessa pätkii myös mittaristo siten että näytöstä häviää välillä kaikki data, joko johtosarjassa tai mittariston piirilevyssä on kenties jotain hämminkiä. Onko kokemuksia? Saakohan tuon nätisti auki ja jos kattelisi vähän juotoksia. Onneksi tuossa ei ilmeisesti ole sen kummemin älyä...ajonestoa tms. eli kelkka ilmeisesti toimii vaikka ilman mittaristoa. Ajokilometrit ynnä muut kerää ECU ja mittaristo vain näyttää tiedot. Mikähän väylä tuossa siirtää tietoa?

  Myös vasurin kädenlämmitin on pimeänä, oikeanpuoleinen ja peukalolämmitin toimii, mutta diagnostiikka ei anna vikakoodia.
   
  Viimeksi muokattu: 22/2/19
 2. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Kuumaa vettä päälle ja rele herää.käy hae se uuden mallin punainen rele ja ongelma loppuu
   
 3. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Mitä tuossa uudessa punaisessa releessä on muutettu? Edit: no voi helevetti tätä sisälukutaitoa tai muistia: samassa linkissähän tuo on selitetty "New for 2014 is a new solid state fuel relay (old relays were mechanical - moving parts) - the new solid state relay has no internal moving parts so sticking when cold shouldn't be a problem. "

  Onko tuo siis ihan "vain rele" eli sen avulla vain ohjataan jännitettä/virtaa eli toisinsanoen siihen johtoihinhan sitten voi kytkeä ihan mitä tahansa varmasti toimivan releen.

  Onko näissä muuten tuo ECU helposti ohjelmoitavissa ja onko ohjelmoinnilla saatavissa mitään hyötyä? (Nyt en tätä asiaa edes etsinyt täältä tai googletellut...).
   
  Viimeksi muokattu: 22/2/19
 4. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  No relehän se vaan on, kaipa siihen voisi soveltaakkin.
  Tuon ecun muokkamiseen sitten jo tarvitaankin sopivat "lelut" ja tietotaitoo.
  Kyllähän sekin on tiettävästi täällä kotomaassakin aukastu ja jotain sille tehty;)
   
 5. Värjäri

  Värjäri - Sidewinder B-TX LE -

 6. Connery

  Connery Active Member

  Joopa joo, tuli ostettua 07 rs venture tf,,,,moottorin öljyt ja uusi suodatin pitäs vaihtaa,,,onko kellään tietoo paljonko menee moottoriin ja sumppu pönttöön öljyä? Voiko laittaa Mobilin 1 öljyn? tai kannattaako ostaa Yamahan oma öljy?
   
  Viimeksi muokattu: 23/2/19
 7. Jack796

  Jack796 Kelkaton

  https://www.yamahamotorsports.com/assets/service/manuals/2009/LIT-12628-02-72_RSVenture_1751.pdf
  Öljymäärä jne.. sivu 53
  Öljy 0w-30 tai 0w-40
  Moottoriöljyn pitää olla JASO MA luokituksen öljy, koska öljy ei saa sisältää kitkanpoisto aineita.
  Moottoriöljyn taso tarkistetaan moottori/öljy käyntilämpöisenä.
  Kaikki yllä olevat löytyy linkin manuaalista ;)
   
 8. Connery

  Connery Active Member

  OK,,manuaalissa kerrotaan että lisätään 2l öljyä sumppu säiliöön,,ja lisäillään jne..,,eikö moottorin puolelta sitten laiteta öljyä ollenkaan vaikka koneessa on venttiili kopassa täyttö aukko? Kannattaako laittaa moottorin täyttö aukosta 1 tai 1,7l?.....ois heti öljyä pumpulle kun käynnistää?? Vois kait tehä niin että tyhjentää ekku moottorin öljyn omaan astiaan ja sumppu pöntön toiseen ja sit kattoo paljonko määrä on ja kaatelee vastaavat määrän niihin?
  With oil filter cartridge replacement:
  3.0 L (3.17 US qt, 2.64 Imp.qt)
  Total amount:
  3.7 L (3.91 US qt, 3.26 Imp.qt

  Kokonais määrä 3,7l.....mikä luku on toi 3l?....tarkottaako toi sitä että 3l on tikussa näkyvä minimi määrä ja 3,7 on tikun maksimi?

  Elikkä Mobilin 1 ei voi käyttää tässä koneessa?? sisältää tieten kitkan poisto aineita?? lueskelin netistä että Mobilin 1 0 öljyä on käytetty ja toimii hyvin koneessa??? pitääkö paikkansa?
   
  Viimeksi muokattu: 23/2/19
 9. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Tuo öljyjuttu nyt hieman mietityttää, JASO MA on käsittääkseni luokitus märkäkytkimille tarkoitetusta öljystä,
  mutta myös mm. mönkijän vaihteistot kaipaa tuota, voin toki olla väärässä, itse olen käyttänyt tuota Mobilin 0-40 öljyä, se erona Yamaluben tuotteeseen että ei näyttäs vaahtoutuvan sumpussa niin paljon.
   
 10. Connery

  Connery Active Member

  Jep, märkäkytkin koneeseen toi Mobilin1 ei käy,,,,Kyllä taian laittaa ton Mobili 1 öljyn.....
   
  Viimeksi muokattu: 23/2/19
 11. Jack796

  Jack796 Kelkaton

  Niin se tuolla manuaalissa neuvoo, mutta voihan yammun "taka-ajatus" olla saada myytyä KALLISTA öljyä.. Itsellä käytössä xps 4t öljy
   
 12. Auvinen

  Auvinen Member

  Onko antaa vinkkiä mistä vois kuulua helvetillinen ”burr burr” ääni linkin videossa. Se alkaa kuulua aina kun vauhtia on yli 60. Kuulostaa että ääni tulis kelkan takaosasta.
   
 13. Fiiberi

  Fiiberi Erikoismies yrityksessä Vmax Oy ja Vmax Rentals

  Linkkuperä siellä humppaa, ei vakavaa.
   
 14. Connery

  Connery Active Member

   
  jtek tykkää tästä.
 15. Connery

  Connery Active Member

  Oisko kellään tietoo mikä jäähytin neste käy -07 rs venture tf.ään? Nykyään 3 erilaista....perinteinen vihreä, sit uudemmat sininen ja punainen....paisuntasäiliössä sen verran vähä nestettä että ei oikeen ota selvää minkäväristä neste on?
   
 16. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Mulla on sininen omassa
   
 17. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Tarkista linkun puslat ja linkun jousien tiukkuus
   
 18. [peltsi

  [peltsi New Member

  Potilaana rs rage sillä kolme pyttyisellä kaasari koneella. Ehdin ajella noin kymmenen kilometriä ja öljyvalo syttyi. Oli pukannut öljyt ilmansuodattimeen. Lisäilin öljyä ja tutkin asiaa. Tuosta keltaisen nuolen osoittamalta liittimeltä tuli ihan reilusti valumalla öljyä kun letkun irrotti ja punaisen nuolen osoittaman letkun kun irrotti sumpusta roiskui ihan reilusti öljyä ulos. Ja nämä siis kone käynnissä tietty.

  Mistä tuo voisi johtua?
   

  Lisätyt liitteet:

 19. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Onkos siellä se ilmansuodattimen pohjassa oleva letku kiinni, jää herkästi huonolle kiinnitykselle siellä ahtaassa tilassa
   
 20. Maikkoli

  Maikkoli Well-Known Member

  RS Vector variaattorin linjaus. Onko moottorin tuennassa säätöjä? Pari hihnaa menny jo vähälle aikaa. Jos jollakulla mittoja tiedossa niin olisin hyvin kiitollinen. Kytkin ja variaattori puhdistettu.
   

Suosittele tätä sivua