YAMAHA SERVICE-CENTER 4-T

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä iso-R, 25/1/08.

 1. Connery

  Connery Active Member

  OK,toi on ihan asiaa,,,pien kone bensa kanisteri 4-5l aika kallis ja sitä tarttee niin vähän,,,oisko 2-3 desiä,,,sit ens kauelle loput menny jo väliäksi,,,,,pienellä budjetilla pitäs pärjätä tälläsen köyhäno_O,,jos käyttää kaasarit tyhjiksi niin onko hapettumista tiedossa jos säilyttää ilmavassa hyvin tuulettuvassa tallissa? Ainakin olen todennut moottoripyörissä että jos bensat lilluu kaasareissa pitemmän aikaa niin tosi vaikia saaha tulille.....en tiä sit?? asiasta viisastuneena olisin ton kuivaksi käyttämisen linjalla??,,,,,ei ainakaan pääse bensa kiteytymään tms??,,,,ehkä järkevin konsti pitää vaan bensat tankissa ja käyttää tulilla jonku aikaa pari kertaa kesä kauella???mitä sanoo arvon raati?
   
  Viimeksi muokattu: 23/3/19
 2. TaistoTurrikka

  TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

  Laitat sen kannulllisen sitä pienkonebensaa tankkiin ja ajat sen kaasareille asti. Pieni raha kaikkeen muuhun vaivaan nähen. Tuli yamaha aikoina stabilointiaineita kokeiltua jne ja kyllä se joka syksynen homma oli ottaa kaasarit pöydälle ja puhistella kun halvalla yritti selvitä. Mukavin oli ku kassareista tiivisteet kuivu ja vuoti sen jälkee ni ei sekään ilmasta ollut.

  Eli kaikessa ei kannata säästää, mutta voihan sitä tietty kokeilla...
   
 3. Connery

  Connery Active Member

  OK,,,kiitoksia tiedoista,,,,luultavasti teen sit näin,,,,hirvittää vaan jos joutus purkaan kaasareita,,:(,,kone kuin uusi,,,,kaikki tehtaan jäljiltä,,,,meikälle harvinaista herkkua,,,kerranki kunnon 4t vehe,,,,ei 2t enää koskaan....ok Jukkiksen tiedosta myös
   
  Viimeksi muokattu: 23/3/19
 4. Jukkis

  Jukkis SRViper X-TX & Enticer

  Ei se pienkonebensa happane, säilyy pänikässä useemman vuoden. Itse olen kaikissa kausivehkeissä käyttänyt stabilointiainetta vuosikausia ja ei mitään ongelmia. :)Ajelee vaan sen verran stabilointiaineen kanssa että menee joka paikkaan.
   
 5. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Mamman Vectori jo 11v eikä ole ollut mitään ongelma kaasareiden kanssa. Koskaan ei ole käytetty 98 huonompaan bensaa ja kesällä käytellyt silloin tällöin. Alkukaudesta laittanut tankkin kaasareiden puhdistusainetta.
   
 6. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Tuon kaasariversion käynnistyksistä on täällä poristu enemmänkin.
  Tuossa tahtoo tuo bensapumppu kuivaa ja sitten se ei ala syksyisin pidemmän seisonnan jäljiltä jaksaa imeä tavaraa tankista.
  Siksi helpoin ratkaisu nuihin on iso ruisku kooltaan jotain 50ml, jolla ruuttaa polttiaineen suoraan sinne kaasariin siitä polttoainepumpun letkun lähdöstä, paukusta käyntiin.
  Jos oikein budjettiratkaisua tuohon säilytykseen hakee niin tankilliseen bensaa muutama desi 2-öljyä ja käyttää sillä lämpimäksi niin että se leviää sinne kaasarehin.
  Savuaa kyllä syksystä mutta on voidellut nuo linjat missä bensa kuljee ja palaa.
  13 tkm ja rapiat tuossa omassa Venturessa ja ei ole tarvinnut kaasareita aukoa, ehkä pitäs mutta ei ole ollu tarvetta.
   
 7. Jack796

  Jack796 Kelkaton

  Pieni kulu se n.18 euroa 4 litrasta on, verrattuna vaikkapa 3-4 kaasarin ultrapesuun (90-120 euroa pelkkä irtokaasuttimien pesu) ;) "Jos" ei omista sellaista itse, tai ole suhteita..

  Wikipedia kertokoot pienkonebensan edut: https://fi.wikipedia.org/wiki/Pienmoottoribensiini
   
 8. Connery

  Connery Active Member

  Jep,,,menen tolla pienkone bensalla,,,kiitoksia tiedoista:)
   
 9. RSV

  RSV Member

  Aina välillä tulee F_011 koodi näyttöön? RS Vector -13 kyseessä.
   
 10. Fiiberi

  Fiiberi Erikoismies yrityksessä Vmax Oy ja Vmax Rentals

  Tuon pitäisi indikoida polttoaineen varoitusvalon yhteydessä, valon syttymisen jälkeen ajettua matkaa.
   
 11. RSV

  RSV Member

  No joo, tankilla olin kun huomasin ja tankkaus varoitusvalo oli aktiivinen!
   
 12. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Viper Mtx 162"

  Miten niitit helpoin kiinnittää ,kytkimen painoihin?
   
 13. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Alasinta vasten vasaralla, itsellä tappi jossa päässä kolo johon niitinpää litistyy nätisti.
   
  Snowmare tykkää tästä.
 14. JiiPee74

  JiiPee74 Yamaha RX-1 -03

  Omat kokemukset tuosta viime kesältä. RX-1 tuli ajokauden jälkeen kerran kuukaudessa pyöriteltyä lämpimäksi, mutta jossasin vaiheessa se sitten pääs unehtumaan ja sitten tuossa ajakauden alussa saikin sahata akun tyhjäksi ja latailla että rakkine lähti käymään.
  Tankissa oli vanhat bensat siis, mutta käyntiin kun lopulta sai niin kyllähän se soi sitten ihan normaalisti. Eli kun ei tullut sitä säännöllistä käyttöä tehtyä varmaan 3 kuukauteen niin pääs ilmeisesti kuivumaan. Itte en tosiaan kyllä kuivana säilyttäisi kuten täällä jo asiasta mainittiinkin.
  Nyt kokeillaan tää seuraava seisonta niin että muistetaan käyttää aina välillä.
   
 15. JiiPee74

  JiiPee74 Yamaha RX-1 -03

  RX-1 projektiin olisi tarkoitus laittaa 307 maton tilalle 325 matto niin mitäs raati on mieltä että pistänkö 10cm jatkoilla vai olisiko parempi siirtää koko alustaa 10cm taakse?

  Lueskelin että jatkamalla tuo geometria muuttuu niin että alkaa tiukkaamaan mattoa kun joustot painuu alas, onko se jo ongelmallista tuolla 10cm jatkolla?
  Tuli hommattua SRX:n liukukiskot kun joku edellinen omistaja oli ajanut noista alkuperäisistä muovit puhki ja kaarien kohdalta on varsinkin toiselta puolelta kisko varsin pahasti kulunut, mietin sitäkin että kiskosta varmaan senkään vertaa siirry enää lämpö siihen alumiiniin kun on niin loppu ja sen takia syö liukuja niin nopeasti toi rakkine.
  Samalla tuli otettua taka-akseli, eli jos jatkoilla teen tuon projektin niin tuosta akselista voisi kenties rakennella tunneliin taaemmaksi telan kääntöpyörät jolloin ilmeisesti tuon geometriavirheen saisi korjattua?

  Niin ja jos jatkot laitan niin ajatus oli rakennella ne pätkät noista vanhoista kiskoista jolloin tuon rakkineen saa takaisin pätkäksi kivuttomasti tarvittaessa.
   
 16. Pelle Peloton

  Pelle Peloton Member

  Yamaha vector RS korjaus keulaan, omavalmiste, vahvike toiselle puolelle. Tyyppi ongelma ilmeisesti näissä kun osuu tukivarsi johonkin niin murtuu korvakko. Tehty suorasta naulauslevystä, pitkästä hylsystä leikattu pultin päähän tuleva holkki ja hitsattu tuki. Ruma mutta toimiva ratkaisu. Poikittais tuki kans välissä. Onhan näitä valmiita jenkeissä vaan köyhä tekee itse
   

  Lisätyt liitteet:

 17. Fiiberi

  Fiiberi Erikoismies yrityksessä Vmax Oy ja Vmax Rentals

  Minulta löytyy noita puolikkaita pinossa, jos haluat tehdä korjauksen oikein.
  Käytettyjä, mutta ehjiä ja edullisia.
   
 18. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Tuota pienkonebensaahan saa joltain nesteen asemiltakin suoraan pistoolista. Olikohan jotain 2 euroa/litra pari vuotta sitten. Eli halvempaa kuin kaupan valmiissa kanistereissa.

  Itse oon ratkaissut kesäsäilytysongelmat siten, että käyttää koneen lämpimäksi kerran kuussa. Ei ole ollut ongelmia.
   
 19. Sami9000

  Sami9000 Member

  Onko akku voinut tyhjentyä kesän aikana kun yamaha rx-1 ei starttaa ollenkaan enään??
   
 20. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  On.
   

Suosittele tätä sivua