RapuRacing Vol4. Ralli RS ja köyhän miehen Freeride RS.

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Ässä, 15/10/14.

  1. matti

    matti XRS 600 -07

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Eikös katkos aukon kohdalla nimenomaan ole huono? Rengas pääsee aavistuksen elämään jos katkos aukossa ja silloin katkoksen päät on aavistuksen levällään ja ikäänkuin kynnystää kun rengas tulee takaisin aukon ala / yläreunaan.
     
  2. KKKP

    KKKP Well-Known Member

    RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Rotax 600 RS moottorin wössner mäntäsarjaa on K7053DA-2 on tehty kahta eri mallia. Mäntä on kahdella renkaalla ja ensimmäisessä mallissa männänrenkaiden päät olivat keskellä imuaukkoa ja päällekkäin, elkon männän mukaisesti. Toisessa mallissa männänrenkaiden päät siirrettiin keskiaukon molemmin puolin olevien siltojen keskikohdille, niin kuin yleensä. Mitoituksena käytettiin 2008-2010/ 623480 ja 2011/ 623481. Minusta vuosimallista 2012/ 623481 eteenpäin sylinterin keskiaukko lähti leviämään ja sillat kapenemaan, niin paljon ettei se toinen malli enää käynyt. Wössner on palannut takaisin ensimmäiseen malliin. Kahdella renkaalla lämmön siirtyminen männästä sylinterinkautta jäähdytysnesteeseen on parempaa. Toista mäntä mallia on käytetty rotax 600 SDI/HO/ETEK malleissa hyvällä menestyksellä ja välyskin on sopiva, 012 mm.
    No, niin elkon kuin wössnerinkin rengastuksella on saatu aikaiseksi sylinterin pilaantumisia, olipa männänrenkaan katkein ja pieni tappi ollut missä kohdassa tahansa. Asiaa on yritetty selvittää monen asiantuntijan voimin, mutta yhtään selventävää ja poissulkevaa asiaa ei ole kuulemma vielä löydetty. Yleensä rikkoontumisissa, moottoria on käytetty aivan liian laihalla ja nakutuksen rajamailla sekä ehkä väärällä 95E10 polttoaineella. Käyttötarkoituskin pitää huomioida ns. kilpamoottoreissa.
     
  3. markozoo

    markozoo Ski doo rev 880R summit open mod

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    kiitos kkkp tiedoista täytyypä talven mittaa olla yhteydessä kun männät vaihdan omaan kilpuriin.
     
  4. KKKP

    KKKP Well-Known Member

    RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    No, alunperin yli 2 vuotta sitten esitin maahantuojalle kahden renkaan kevyttä mäntää 600 RS moottoriin ja muihinkin merkkeihin 600 kilpureihin ja wössnerhän ne sitten teki. Sitä ei vain huomattu ja/tai tiedetty, että se keskiaukko vain leveni ja leveni, jopa vajaa 4 mm, vm. 2013-2015/ 623483 sylintereihin, myös muutkin aukotukset ovat saaneet modifiointia. Viime talvena tätä asiaa puitiin puolin ja toisin, yhdet viottuneet sylinteritkin ja männät käytettiin Saksassa wössnerin tehtaalla tarkastettavana maahantuojan toimesta. Maahantuoja on informoinut jälleen myyjiä tässä mäntä asiassa ja sopivuudessa. Näissä ns. kilpamoottoreissa tulee ottaa myös huomioon männänvaihto välit, ei niillä voi vain ajaa tuhansia kilometrejä ja kaikki säädöt sekä polttoaineet tulee olla kohdallaan, limiitit on vain niin likellä vrt. heikoin lenkki.
     
  5. Tertzi

    Tertzi Well-Known Member

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    No niin...tuossapa niitä perusteluita tosiaan jo tuli ku ei kerinny vielä päivällä kirjottelemaan enempi tästä aiheesta.

    Mutta tosiaan 2011 mallista eteenpäin on se keskimmäinen imuaukko leveämpi ja kannas on niissä niin kapea että renkaan päät eivät siinä pysy ja ne alkavat ottamaan kiinni aukon reunoihin ja sitten tulee tuhoa...kaksi moottoria täällä ainakin hajotettiin näillä.
    Mutta sanoisin että männänrenkaat on wössnerissä lujaa tekoa kun toisessa koneessa oli lähteny leikkaamaan lastua sylinteristä eikä ollu renkaat katkennu ;D

    Vanhemman RS:n koneiden kohdalla en osaa sanoa kestääkö tämä systeemi mutta kuitenkin jos sylinterit menee pilaan niin ne on kohtuu kalliita ostaa.. jos etes selviää pelkästään niiden ostamisella :(
     
  6. KKKP

    KKKP Well-Known Member

    RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    No joo, keskustelu meni ohi vähän itse pääaiheesta, mutta vastata kuitenkin piti jotenkin, kun sivuttiin wössnerin männistä.
    Korjaamo osiossa, wössner männistä aivan mielenkiintoinen keskustelu puolesta ja vastaan, kun wössneristä tuli uutuus ja jossakin määrin "hitti" tuote. Ohittiko se vanhan wisecon, kun ne meni tuottamaan mäntänsä Kiinaan vai mihin Aasian maihin.
    Sylintereitä on hajoitettu elko männillä varmaan enemmän, kuin muilla tarvike männillä, mutta ei niistä puhuta ja tuoda esille millään palstoilla. RS 600 kelkoille, molemmille merkeille ei ole annettu takuuta enää moneen vuoteen, oli käyttö sitten mitä tahansa, näin on ilmoittanut maahantuojat ja jälleenmyyjät, minun tietooni. Sylinterin hankinta on kyllä kallis, mutta uudestaan pinnoittamalla on edullisempi, mutta pitäisi saada sylintereitä kiertoon enemmän, varsinkin 2011/ 623481 sylintereistä eteenpäin 2012/ 623482 ja 2013-2015/ 623483. Kelkkojen valmistus ja tuonti määrät ovat pienentyneet huomattavasti takuun muuttuessa. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta, mutta männän rengastuksessa on palattu alkuperäisen malliseen. Luulenpa, että toisen mallisen männän rengastuksesta tulee vielä kysyttyä tavaraa 600 HO/SDI/ETEK moottoreihin. Maahantuojan ja jälleen myyjien varastoissa on vielä niitä jonkin verran, nopeimmat syövät hitaimmat.
     
  7. znood

    znood Guest

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Tekeekö sielä tallilla vielä muut rojektia vai onko porukka harventunu kun ei oo kuulunu ?
     
  8. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Jotain muistelisin kuulleeni, et tekemistä ainaki olis? Taitaa tulla taas joku viikon pikarypistys, jahka alkaa reissua pukkaa päälle ;D
     
  9. rmm

    rmm IQRsdi ja IQRR

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Raatoja on kyllä tallilla. Aikaa ja motivaatiota vähemmän... :D

    Kai se jouluksi pitäs itsestään liikkuvaksi taas taikoa. Paljon ei ole tekemistä, mutta jos eturungon, telatunnelin, telastonpukit, telaston puslat ja iskarit kattois uusiksi? Muutama nippuside ja taas rokkaa? ::)
     
  10. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    saat multa Rikumattiheikki nippusiteet vaihossa niihin renkaisiin
     
  11. jarppijeij

    jarppijeij Rmk axys

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    [​IMG]
    Älä sitten sorru amatöörivirheeseen niinkö tämä asentaja, vain würtin mustat nippusiteet kelepaa kantaviin rakenteisiin ;D ;D
     
  12. Ässä

    Ässä G4 RS & REX2 RS

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Vähän hidasta päivittelyä, kun on vapaat illat ollu melko vähissä eikä ole ehtinyt mitään tehdä tälle.

    Tosiaan tallissa on edelleen useampi laitos, mutta aika hiljaista ollut ja viime talvena jäi ajot vähiin kun ei ollut etelässä talvea. Kohta vois ottaa RMM:n sdi pollen vintiltä tallin puolelle... Siinähän sitä sitten ohjelmaa onkin... ;D

    Kiitos. Tässä tuli aika hyvää infoa aiheesta ja ymmärsinkö oikein, että nuo männät missä renkaiden katkokset on kannasten kohdalla pitäisi mennä huoletta 623481 sylintereihin? Tähän kelkkaan on vaihdettu uusi -11 mallinen moottori jonkin aikaa sitten. Mäntien vaihtokin saattoi olla vähän ennenaikaista, mutta helpompi vaihtaa kun kuitenkin piti tarkistaa mitä kone on syönyt.

    Pitääpä haastatella ihmisiä vielä vähän lisää ja jos ei kuulu mitään ihmeellistä niin kokeillaan miten ne toimii -11 mallissa. ;D Oliko nuo sun tiedossa olevat uudempia kuin -11?
     
  13. Ässä

    Ässä G4 RS & REX2 RS

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Missä ihmiset on pitänyt öljykannua näissä rallimalleissa jos on lähdetty pitemmälle touringireissulle? Imuboksin ja tankin väliin sopii, mutta kestääköhän ehjänä, kun siellä on kaikkea pellin reunaa ja reitillä saattaa joskus joku pattikin olla... ;)
     
  14. cz85b

    cz85b Well-Known Member

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Siellä se minulla on ollut ja hyvin on kestänyt. Kiilaa kunnolla kiinni, niin eihän sille mitään voi tapahtua, jos pullo on kunnollinen.
     
  15. rave 440/mxz 800

    rave 440/mxz 800 Well-Known Member

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Tässä parempi idea ;D
    [​IMG]
     
  16. Ässä

    Ässä G4 RS & REX2 RS

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Ei menny hukkaan tän projektitopicin kirjoittelu! oppinut jo niin monta niksiä mitkä voi olla tarpeen ihan minä päivänä tahansa kun vanhalla ooppelilla ajelee... ;D
     
  17. Jauho

    Jauho Rmk 155" ja CFI800RR 128"

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Totta siellä on rässä valmistunu käsiin ku ei miestä näkyny messuillakaan ? ;D
     
  18. Tertzi

    Tertzi Well-Known Member

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Jos se todella on -11 mallin moottori niin siinä pitäisi jo olla suuremmat aukotukset ja siinä moottorissa tulee juuri tämä ongelma.

    [​IMG]
     
  19. Ässä

    Ässä G4 RS & REX2 RS

    Vs: RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    Siellä on sylinterit 623481 numerolla.

    Räjäytyskuvissa -12 mallissa on -482 loppuinen sylinteri ja 2011 -481 loppuinen osanumero. Onko niin että tuo -481 sylinteri ei kuitenkaan kestä näitä tämän mallin wössnereitä niin kuin Tertzi sanoi?

    Ei muuten, mutta olen mä ennenkin mäntiä varuiksi vaihtanut, mutta en koskaan ajamattomina. ;D
     
  20. KKKP

    KKKP Well-Known Member

    RapuRacing Vol4. RS:n elvytystä.

    No, vara ei venettä kaada, laita varmuuden vuoksi 623481 sylinteriin ja siitä eteenpäin wössnerin männät, jossa renkaiden päät ovat keskellä aukkoa. Vertasin sylintereitä 480 (VAKIO) ja 481 (PFR) niin kannakset ja keskimmäinen aukko ovat lähes yhtä leveitä, mutta toleranssiahan (+-0,5 mm) näissä voi olla mitä tahansa. Tertzin kuvassa kannakset näyttävät erittäin kapeilta ja aukot leveiltä, niin kuin niitä olisi käsitelty ja aukkojen reunoja viistetty sekä pyöristetty.
     

Suosittele tätä sivua