GLX 5900

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä GLX 5900, 27/12/05.

  1. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: GLX 5900

    Jos tarkoitat uudemman 59/STn puskuriin tarkoitettua rautaa, niin käviskö tuommoinen..

    [​IMG]

    Ja tuohan on ihan tilaustavaraa.. Ainakin minä olen noita hommannut omiin kulkineisiin.
     
  2. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: GLX 5900

    Minä taas olen rälläköinyt ja hitsannut noita alkuperäisen puskurin kylkeen kiinni. Vaarallisia ojan ylityksissä.
     
  3. junnua

    junnua comatsu

    Vs: GLX 5900

    tuommosesta puskurista ole muutaku haittaa, aina ensimmäisenä tökkää johonki esteeseen ja sitte se taipuu alle jos antaa periksi.
     
  4. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: GLX 5900

    No itseasiassa minä olen aivan erimieltä..

    Eli ST/5900 tapauksessa se alkuperäinen alumiinipuskuri on kiinnittyneenä pellistä prässättyyn kehikkoon ja pohjamuoviin. Lisäksi se alkuperäinen puskuri taipuu todella helposti osuessaan johonkun. Tuo army-puskuri tukevoittaa keulaa vallan merkittävästi. Kyllähän tuo hieman ulottuvaa mallia on, mutta tuo kärjen kolmio hylkii lähes kaikkia käteviä iskuja, eikä näinollen suoraa kulkusuunnan mukaista tälliä kovin helposti tule, ellei tuota kärkeä poraa isänmaahan.

    Mutta makuasioita. Mie tykkään niinpaljon, että nyt molemmissa möröissä on tuo vahvikerauta olemassa.
     
  5. junnua

    junnua comatsu

    Vs: GLX 5900

    ehkä tuo kärki kolmio tasamaalle kelpaa, ei ojan ylityksiin, paras olis kun laittas toisen alumiini puskurin päälle, sitte on jämy eikä ulkonäkö muutu, aikoinaan oli semmonen omassa
     
  6. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: GLX 5900

    Tuo tuki on muuten hyvä, ja olenkin sen jättänyt niihin kelkkoihin, joissa se on ostaessani ollut, mutta em muutokset olen tehnyt omiin, ja monien muiden kelkkoihin, koska tiedän monta tapausta, joissa ojan ylityksessä tuo kärki on osunut vastapenkkaan, ja kelkka on pysähtynyt, mutta ukko ei. Ja ikävästi se kärki kiilaa pajut yms esteet suksen juureen. Mutta makuasia, kuten sanoit.
     
  7. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: GLX 5900

    Mutta ne uusien 59- ja 69 Yetien lisäpuskurit, Huh huh? On se kumma, ettei niihin saatu kunnollista siistiä kokokiertävää vakiovarustepuskuria(eikä sitä 81.5 cm raidevälillä olevaa 59 Yetiä) :mad:
     
  8. Saamelainen

    Saamelainen Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Rajamiehillä on kans ollut kelkoissa nuita vahvistettuja "teräviä" puskureita. Ne on rapsineet niitä pois kun ojanylityksissä kelkka jää vastapenkkaan. Tuossa on myös sellainen ongelma (josta joku jo mainitsikin) että kiilamainen muoto siirtää kaikki puut suksille ja ripustuksille. Puskurin mutohan on kinni siitä, että millaisessa maastossa kelkkaa käyttää. Tuollainen puskuri, kuten kuvassa on kyllä vahva ja vahvistaa keulaa, mutta se ei kyllä ole suunniteltu maastokäyttöä varten. Samanlaista puskurin muotoa viljellään nykykelkoissakin, ei hyvä. Minusta kelkan puskurissa pitää olla edessä tasainen osuus, jolla pusketaan puuta nurin telan alle. Siellä puut rasittaa kelkkaa vähemmän kuin suksen ripustuksella niitä kaadettaessa. Puskuri ei saa tulla pitkälti yli kelkan kaulasta, muuten se on penkassa kiinni. Kelkan kuomukin pysyy parempana, kun puu kaatuu puskurin työntämäna nätisti kelkan alle. Kaikilla ei tietenkään ole tällaista tarvetta käyttää kelkkaa, mutta meillä kun ei noita aakeita laakeita kovinkaan paljon ole..
     
  9. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: GLX 5900

    Puit ajatukseni sanoiksi, en vain jaksanut miettiä järkevää sanamuotoa.
     
  10. dvdr

    dvdr Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    siinäpä tuli hyviä ja huonoja puolia. Lts -91 keulassa alumiini vahvike taitaa ajaa saman asian,muutenhan sen retelin luulisi olevan rungossa kiinni ?. Sitten kuljetuksesta.. Miten olette sitoneet lynxin kärryn kyytiin. Kiinnitys lenkkien paikkaa olen lähes valmiiseen kärryn tekeleeseen miettinyt. Helposti ja nopeasti pitäisi suoriutua. Monta paikan vaihtoa päivässä ,kyytiin ja pois.
     
  11. HJR

    HJR Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Tuli väsättyä omaan 59:iin uusi jarrukahva kun entinen oli niin korroosion syömä ja pääsylinteri juminut. Elimen luovuttajan toimi 2007 Skidoo MXZ 550f ja kahva meni miltei plug & pray menetelmällä entisen tilalle jarruvalon johtoja myöten. Pieni kiila piti laittaa tangon etupuolelle, että sai kahvaa vähän etemmäs tangosta, mutta muuten ei mitään yhteensopivuusongelmia. Banjoliitin oli täysin samanlainen kuin Skippadoossa ja nyt tuossa on hydraulinen seisontajarrukin ;D Vielä kun pääsisi koeajamaan että pysähtyykö se ollenkaan...
     
  12. dvdr

    dvdr Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    kaasuttimen jälkeinen kumi adapteri hakusessa.ehkä vuotaa onko suurta haittaa.. Mistähän osaisi kysellä tai tilata.
     
  13. HJR

    HJR Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Näistähän on ollut paljon juttua, että tarvikeosat ei oikein kestä, vaan kannattaisi hakea marmoritiskiltä alkuperäisosa.

    Tarvikkeena löytyy esim. -> http://www.emc24.fi/product_info.php?products_id=2705&language=se

    Jos se vuotaa, moottori käy laihalla seoksella ja pahimmillaan leikkaa kiinni, eli kannattaa korjata.
     
  14. jyrmy

    jyrmy Lynx X-trim 600 und 5900 glx Kittycat

    Vs: GLX 5900

    kaasuttimen jälkeinen kumi adapteri hakusessa.ehkä vuotaa onko suurta haittaa.. Mistähän osaisi kysellä tai tilata.

    Joo ON HAITTAA Leikkaakiinni jos imee ilmaa-(menee laihalle). Etsi uus A.S.A.P Duelilla luulis olevan uusia halpiksia.
     
  15. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: GLX 5900

    Kaasuttimen jälkeinen kumi? Siis kaasuttimen ja moottorin välissä vai kaasarin ja sen imuboksin välissä oleva??
     
  16. J_T_J

    J_T_J Active Member

    Vs: GLX 5900

    Onko kellään käytettyä hyväkuntoista mattoa tarjota kohtuuhinnalla? viime vuonnahan tuon vasta osti mutta loppu talvesta tuli murtuma ja nyt se antautu siitä sitte ekoilla ajeluilla:D Nii ja se o -87 tuo 5900..
     
  17. Juriihi

    Juriihi New Member

    Vs: GLX 5900

    Pitääpä nyt hippasen hehkuttaa täälläkin, tuli testattua tänä viikonloppuna aijemmin syksyllä ostamaani -87 5900 glx jota olen käyttökunnostellut. Kylläpä oli komiata päästellä umpisella tuolla Isonsyötteen maisemissa jossa on lunta jo melko mukavasti. Enimmillään vaaroista löytyy 80cm umpihankea :p Ja voin sanoa ja kehua, että mahtavasti kannattelee nuo leveät Vuotsolaiset(250mm) keulaa ja kun telastoakin on laskettu niin ei tarvinnut ihan astinlautoja myöden möyriä menemään. Mageeta oli 8) Nyt vain oottelen seuraavia vapaita jotta päästään kurvaileen ;)
     
  18. dvdr

    dvdr Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    saattaapi se telaston läpi menevä alumiiniputki olla jumissa,siis se putken sisässä oleva alumiiniakseli rullien välissä.omassa näin oli.
     
  19. JusuN

    JusuN Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Moro.

    Putsasin vastaavan kytkimen alkukaudesta, kun toi sun. Oli kartiolla ja piukassa. Hakkasin hylsyllä ja lekalla kiinteänlautasen irti liikkuvasta. Siitä mistä kytkimen kiinnityspultti menee kytkimen sisään.

    Räjäytyskuvien mukaan siellä red/yellow 70-230 jousi sisässä. (jäykkyysarvosta ei varmaa tietoa, mutta googlettamalla löyty tollane)

    En tiedä millaset kytkentä kierrokset tolla moottorilla pitäs olla, mutta luulisin korkeampia.

    Eli pitäsköhän sinne laittaa sellanen jousi, joka on jäykempi alusta ja löysempi lopusta?
    Jos ihan höpöjä kirjoittelin niin korjatkaa ihmeessä.

    -Juha-Matti
     
  20. dvdr

    dvdr Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    eli mistä kertoo.. jäin kiinni- kakkos vaihteelle ei tela pyöri mutta kone huutaa.1 vaihteella lähte heti matto pyöriin ja irti päästiin.variaattori puolelle pitäis varmaan jotain tehä mutta mitä?
     

Suosittele tätä sivua