Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Kottinen, 8/3/10.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Ei siihen niin vain liitytäkään,wt Maurit on salaseura, kuten vapaamuurarit, pitää olla hyvät suosittelijat, että pääsee rinkiin. :p

    Kelkkoja on, kuten autojakin monenlaisiin eri käyttötarkoituksiin, ostakoon jokainen mieleisensä. :)
     
  2. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Jos kukaan muukaan ei vakuutu leveätelaisten hyvistä ominaisuuksista, valmistus varmaan loppunee muutaman vuoden sisällä. Sitten ei tarvitse miettiä, kuin sitä, että ottaako 145,154 , vai 163-mattoisen, ja kummalla koneella olevan summitin. :)
     
  3. jounia

    jounia Skidoo summit 600 165" -22

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Kyllä meillä vähän tuli vertailupohjaa ku painettiin huonolla kelillä tuolla petojen jäljissä vaikkei nyt sitä kuussatkua mukana ollukaan. Turre ku kaivatti ittensä maata myöten niin tuolla pendoliinolla sai ajaa viereen ja vetassa suksesta ja taas matka jatku. 49:llä ei päässy oikein mihinkään ja niinpä se ootteliki sitte suosiolla kovalla jäljellä että koukittiin kaikki umpismukat. Ja kuskeista tuo ei ollu kiinni, kaikki suurinpiirtein samaa tasoa.
     
  4. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Ei helevetti.. Meikä käy lenkillä, niin heti keskustelu ryöpsähtää..

    Ja koska minä en edelleenkään osaa pitää naamaani kiinni, niin kommentoinpa hieman.

    Eli nyt kun täällä on joissakin keskusteluissa ihmetelty sitä, että miksi siihen WThen pitää tunkea isoa konetta ja karkeaa mattoa, niin miettikääpä sitä nyt tykönänne tovosen verran... Olisko vastauksena se, että "koska se(kin) on mahdollista".

    Otin aikaisemmin tarinaksi 5900sen modaamisen karkeammalla matolla ja isommalla koneella.. Mitä ihmeellistä siinä nyt sitten on? Täällähän on vuorikelkkaossit tunkeneet pidempää mattoa kautta aikain REV-koppaiseen MXään.. Onpa jotkut tunkeneet niihin isompia mottejakin. Onko se modaaminen nyt sitten vain kapeatelaisten kuskien huvia? Eikö WT porukat saa miettiä kelkkojen parantelemista ja modaamista? Olihan tuossa Kekkosen eepoksessa oikein rojektijuttua siitä, kuinka vanhempaan Summaseen tungetaan sitä sivunivelöityä takapukkiakin... Miksi se semmoista pitää suunnitella? Eikö se vakioalustalla taivu tarpeeksi? Eli niin kauan, kun te touhuilette noiden vekottimienne kanssa, niin koittakaa sietää se tosiasia, että WT porukkakin saattaa noille vehkeilleen jotain tehdä. Sinällään, hämmästyttävän vähän noita leveämattoisia on muokattu meikäläisten toimesta.

    Ja se mitä tulee siihen, että Nalle, Moto ja Fred on niitä ainoita leveämattoisten guruja, ja ilmeisesti jopa käyttäjiä, niin aika kovat on meillä meriitit, kun Rovaniemeltä ihan meitä varten suollettiin 8-Komentaja markkinoille. Noh, tarkemmin ajatellen, ei se huono asia ole sekään. Minun puolestani oikein suuret kiitokset Rovaniemen suuntaan. On hienoa, että meitä 50-kriisiä sairastaviakin muistetaan tuotekehittelyn merkeissä ;D

    Mutta valitettavan hyvin paistaa noista muutamien kirjoitteluista se piilotettu huoli, että leveämattoisen kelkan renesanssi etenee.. Kaukana tuntuu olevan ne ajat, jolloin leveämattoinen oli vain työjuhta, eikä millään tavalla hauska laite. :eek:

    Mutta tuohon JRTn kommenttiin pitää hieman tarttua.. Minun mielestäni on aivan totaalisen eri asia tunkea isolohko ja karkeampi matto vanhan 5900sen uumeniin, kuin tunkea 60cm matto Summittiin.. Aivan turhaa sinä siellä irvistelet, kuinka se on vain meisselin pyörittelyä..

    Ei kai se mikään huudon arvoinen asia ole, jos minä koean koneen- ja matonvaihdon olevan ihan kohtuuhelposti suoritettava toimenpide tuollaiseen vanhempaan kelkkaan. Jos se nyt joillekin on aivan kamala urakka, niin ei se sitä minulle ole. Suurempi työmaa on tienata se kone ja matto ja siinä se suurin syy sille, miksi en ole moista rojektia aloittamassa.

    Otetaanpa esimerkiksi vaikka vuosimallin 1988 5900nen.. Ensinnäkin, tuo on jo niin vanha kelkka, että oikeastaan kukaan ei ala tuollaista rakentamaan, ainakaan tosissaan.. Mutta jos rekennetaan tosissaan, niin tuo laite olisi aika lähellä sydäntä.
    -Moottorin paikalleentunkeminen tuskin on mikään aivan tolkuton homma.. pakoputki varmaan teettää eniten touhua, mutta on noita piikasempiakin keksintöjä nähty.
    -Telaston muokkaaminen ei välttämättä olisi edes tarpeen.. Muuta se ei oikeastaan tarvis, kuin alustan pudotuksen ja taaksepäin vetämisen.. Taittopyörät tulisi vaihtaa, koska tuossa mallissa on jo hammaspyörät takana ,mutta samalla vaivalla saataisiin myös taittopyörät liukurunkojen sisäpuolelle...
    -Vaihteiston pudottaminen ja taaksepäin siirtäminen tuo kaivattua tilaa karkeammalle matolle ja uusille vetopyörille.. Ei todellakaan iso homma. Koska runko on peltiä, ei tarvi taikinoida turhia.. Voi kuulostaa kyllä suurensuurelta projektilta, muttei se sitä ole.
    -Jäähyelementin voi tunkea istuimen allaolevaan tilaan.. Suuriman ongelman aiheuttaa vesiputken vetäminen moottoritilaan, mutta ei sekään ole tekemätön paikka.... vai keksiikö joku nyt ihan oikeasti sellaisen oikean syyn?

    Eli mitä ihmeellistä tuossa kuvatussa hommassa oikein olisi? Projekteja kun lukee, niin porukat tekee noille omilleen jopa suurempia muutoksia... Vai onko tämä nyt vain sitä, että koska kyseessä on vanha 5900nen, niin homma on pöljän touhua.. ::) Jos se on ainoa syy, niin kannattaa keksiä parempia syitä.
    ;D
     
  5. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Minkälainen keli oli silloin, oliko ollenkaan kuorta?
     
  6. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Niin, voihan siitä tehdä sammakon tuollakin konstilla.

    Kyllä minulle moottorin kestävyys on tärkeä asia, prioriteettilistan kärjessä. Olen ilmeisesti vain kasvanut ulos tuosta turhanpäiväisestä ruuvaamisesta ja turhanpäiväisestä rahan syytämisestä romuihin. ::)
    Miksi tietoisesti valita kone jonka ylläpitoon tietää jo lähtiessä kuluvan enemmän rahaa kuin vähän vanhemman ja laiskemman, joskin täysin saman asian ajavan moottorin ylläpitoon?
    Puhumattakaan sitten polttoaineenkulutuksesta...

    Mikäpä siinä. Vaikkakin näitä keskusteluja seuraamalla olen saanut täysin toisenlaisen kuvan.

    Kumma homma kun AC:n pannuista ei ole yhtä huonoa kuvaa tullut, vaikka tasapuolisesti kaikkia on tullut lueskeltua..?

    Niin, ja mitä lie sitten kertoo se että omassa tuttavapiirissä ei enää oikein brp:n vekottimia löydy?
     
  7. juhohannu

    juhohannu CF1K 162" -09

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Hei Nalle, ei mulla ainakaan oo mitään sitä vastaan että porukat modailee kelkkojaan. Ja jos tuollaisen projektin aloitat ja teet topicin projektit-osioon niin menee varmasti seurantaan. :)

    Mutta nyt ollaan kuitenkin "Millä kelkalla uskaltaa kairaan nyt?" -keskustelussa. Ja jos nyt ollaan yhtä mieltä siitä, että melko monella kelkalla uskaltaa sinne kairaan kunhan pysyttelee jyrkimmistä rinteistä pois, niin voidaankin alkaa jutteleen siitä mikä kelkka siellä kairassa kulkee parhaiten. Ja oletettavasti näillä muutoksilla siihen 5900:een olisi tarkoitus parantaa niitä umpisen ominaisuuksia?

    Tuo minun edellinen viesti oli ihan vaan heitto siihen, että näitä vanhoja kelkkoja usein kehutaan siitä kuinka ne kelluu siinä lumen pinnalla. Ja vuorikelkka karkeammalla matolla ei sitten kellu enää vähääkään. Niin samalla logiikallahan ne ryömintäominaisuudet heikkenee siinä leveätelaisessakin, kun sinne karkeampaa harjaa tungetaan? Ja tätä sitten joudutaan paikkaamaan teholla. Jonka jälkeen remmit paukkuu pusikossa kurvaillessa?
     
  8. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Niinpä.. Eli kun puhutaan pelkästään kairoissa kulkemisesta, niin silloin ei tarvitse modata 5900sta kuin korkeintaan senverran, että sinne vaihtaa sen 20 vuodessa lisuksi kuluneen maton tilalle uuden ja käy investoimassa uuteen variaattoriremmiin.. Vakiomatollakin se kyllä vielä etenee, mutta miksipä ei vaihtais uutta mattoa alle?

    Eli ihan normaalissa kairankulkemisessa ei tarvita muuta kuin ottaa ja ajaa.. Nyt kun jonkunlaiseksi pakkomielteeksi on noussut se, kuinka se 5900nen ei kertakaikkiaan etene siellä rinteissä, niin päätin ottaa puheeksi, kuinka loppujenlopuksi kohtuupienillä muutoksilla sen kelkan saa siellä rinteissä kiikkumaan jo oikeasti todella hyvin.. Vai keksitäänkö tässä nyt porukalla syitä siihen, miksi tuollainen häiriintynyt 5900nen ei kiikkuisi?

    Mutta jos nyt oikeasti myönnetään tuolta kiipeilijäleiristäkin, että WT-sakki ei väitä noiden vanhojen leveämattoisten kiikkuvan niitä seiniä ylös, kuten Summitti kiikkuu, niin silloinhan ei modauskeskusteluja tarvitse käydä. Minun mielestäni WT-leiri on jo osoittanut noiden laitteiden kyvykkyyden umpisessa..
     
  9. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Ja minäkö luulin ettei kaikki pelkästään crossimehet veisaa samaa virttä :eek: :eek:
     
  10. make k

    make k Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    http://www.dootalk.com/forums/topic/550723-156x20x134-summit-widetrack-homemade/

    rapakon takana näköjään on alettu levittään summitteja että pääsis, heh ;D
     
  11. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Joo.. Tuota samaa tässä yhtenä iltana ihmettelin.. Kukakohan tuolle rakentajalle viittis laittaa sähköpostia, että "turha oli työsi.. ei se mihinkään etene.." :'(
     
  12. juhohannu

    juhohannu CF1K 162" -09

    En näköjään ilmaissut asiaani tarpeeksi selkeästi.

    Juurihan mie kehuin, että niillä muillakin kelkoilla uskaltaa kairaan kuin vuoriporilla. Ja henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tuollainen doupattu 5900 olisi melko hauska ja menevä laite.

    Halusin vain wt-miesten reaktion näihin väitteisiin, joita usein heitellään perustelemaan vuorikelkan kulkua hitaassa puunkierrossa.
     
  13. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Luultavasti olet oikeassa. Laitoin tuohon vasta ostamaani viisysiin viimeisiä suomalaisia mattoja, ja eikait siinä ole kuin toista senttiä tuota harkkoa, ja siksi se on tämänkin talven lumilla mennyt melko pinnassa. Täällä päin lumessa pitkään ollut hyvin ohut kuori on mukavasti kantanut vrt 49-ranger, tosin 49-kuski ei ole neuvolan vaakalla punnittava. :)
     
  14. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Re: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    No juu.. Sori, yritin vissiin lukea liikaa noita rivien välejä.. ;D

    Voihan se olla, että nelinelonen matto alkaisi repiä lumenpintaa eritavoin, kuin se vakio 15mm tai mikä liekään.. Nyt mitä itse olen ulkoiluttanut 38mm Commanderia, on se ainakin sietänyt hidasta ryömitystä todella hyvin.. Toki, keli on ollut varsin hyvin WTtä kantava. Voipi olla, että karkea harkko aiheuttaisi hieman syvemmässä uintia esimerkiksi 5900selle, mutta voimakoneella ja kunnon potkullahan sitä varmaan kompensoitaisiin aika komeasti. Tuohon mun 5900seen tosiaan menee 38 matto varmaan ensi kesänä.. Jännä nähdä, kuinka se alkaa etenemään, mutta sinällään, samaan syssyyn sinne todennäköisesti tungetaan moottoripuolen päivitystäkin hieman, sekä mahdollisesti uusi telasto, eli muutokset ovat suurempia, kuin pelkkä matonvaihto.

    Mutta jännä nähdä.. Itse kyllä oikeasti mielenkiinnolla odotan sitä miten 8-Komentaja otetaan ensi lumille vastaan. Siinähän se vastaus huipputehokkaan leveä- ja karkeamattoisen kulkukykyyn selviää.
     
  15. Jale

    Jale Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Nyt kun nalle kerkesi jo julistautua marttyyriksi ja selvisi minullekkin tuo hänen siviiliammatti, niin ymmärrän hyvin että meinaa mennä ns. kuset ja paskat hieman sekaisin. Moto taitaa myös olla selvä tapaus kun ilmeisesti ajellut ikänsä samalla lykällä jossain riihimäen aseman seutuvilla...

    Mietityttää tosin vielä muiden palstan nettimaurien tekosyyt? ;D

    Ps. Voisikohan sitä itsekkin julistautua WT-mauriksi kun sellaistakin tulee kerta välistä ulkoilutettua... Taidan jättää kuitenkin välistä koska epäilen että minunkin mielipiteet olisivat täysin vääriä (ja kertoisivat vaan täydellisestä fyysisen voiman puutteesta ja osaamattomuudesta joka asian suhteen), joten niitä prossatunnuksia tuskin tähän alfaurosten klaaniin tippuisi.
     
  16. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Nytkös tässä alethaan vielä etelän veteläksikki haukkuhmaan? :eek:

    Kyllä tässä senthään "pikkusen" lähempänä napapiiriä asuthaan..
     
  17. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Aukesko teillä kuvat?
     
  18. juhohannu

    juhohannu CF1K 162" -09

    Pitää olla rekisteröitynyt dootalkiin jotta näkyy.
     
  19. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Jos ois rahaa niin laittaisin vanhaan SRV jammuun apexin koneen kahella erikokosella turpolla, kaasuilla, kotitekosella hiilikuitutunnelilla ja 174" matolla. Ei ois ku yhen illan homma bilteman räikällä. Vain rahasta on kiinni, uskokaa pois.
     
  20. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Otahan Jale vähän henkeä välissä...

    Missähän välissä minä olen itseni marttyyriksi mennyt julistamaan? :eek:

    Ja miten tuo ammatti näihin keskusteluihin liittyy?

    Pitäisköhän sinun perustaa sellainen ihan oma keskusteluketju vaikkapa "Kuinka hyvin mountainilla pääsee siellä kairassa" -tyyliin, niin saat siellä kiehua ihan sydämesi kyllyydestä.. Saattaisit saada vaikka kuinka paljon kirjoittajia kaveriksesi, eikä varmasti tarvis pelätä, että Nalle sinne tulis sinua kiusaamaan..

    Ja mitä vikaa Riihimäessä muka on??

    Ja JRT: Vaihdappa vaikka levyä välillä ;D
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Suosittele tätä sivua