BRP Pdrive & QRS - säädöt, säätäminen ja remmiongelmat 2017->

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Driver, 3/2/18.

 1. Mihaline

  Mihaline 2 X E-TEC

  Jep. Saaks tähä vielä kirjottaa että haluatko tahallaan särkeä moottorin?
   
 2. Helge

  Helge Well-Known Member

  Rampit on kakkosella...
   
 3. Driver

  Driver Summit X Expert 154" & RS600

  Jo pari pidempää vetoa riitti toteamaan että puntti ei riitä. Ei se kone ehkä parin kilsan ajolla hajoa, mutta tuskin tykkää hyvää pidemmän päälle.
   
 4. Mihaline

  Mihaline 2 X E-TEC

  Mitenkä nyt sitten kun siulla kiertää se kone yli niin siulla on vaan se 80hv käytössä, niin säädetäänkö se puntti nyt sen mukaan?
   
 5. kaner

  kaner HC Evo 153"

  Niin eli sulla on ottanu moottori rpm piikkejä sinne +8400 asti, se livenäyttö ei vain ehi mukaan niihin piikkeihin ja tuskin edes näyttää niitä.. Miten todistat että se muka oikiasti kiertäis KOKO ajan kohoten sinne +8400rpm. Ei se isompi vaihe siellä variaattoreilla meinaa sitä että se kone kiertäis yhtä lailla enemmän.
  Ja vastasit ite itelles, että jos livenäyttö näyttää 7950-8050rpm ja olet tehoalueella niin mikä siinä mittarin lukemassa kusee?
   
 6. Driver

  Driver Summit X Expert 154" & RS600

  Kuten sanoin, ihan suomessa dynossa todettu.

  Ja tarkoitin että maks kiekka alueelle 7950-8050 niin vetää oikeasti paljon paremmin. Kirohärö korjattu, hyvä että olette tarkkana.

  Miten sinä todistat että se livenäyttö näyttää oikein? Muuten kuin DJ artikkelista, joka ei oikeastaan todista yhtään mitään vaan tuo vain yhden näkökulman lisää.
   
 7. Mihaline

  Mihaline 2 X E-TEC

  Pronomini: sie
  1. perusmuoto pohjoismurteissa: sinä
  Nyt kun olet sanonut että kelkkasi moottori kiertää yli ja kierrätät sitä yli 8400 niin miten sinä säädät nyt sitten painon painovarsissa? Minulle kerrottiin aiemmin, että moottori hajoaa kun sitä kierrättää yli 8000 ja nyt kumoat sen että se ei hajoakkaan, vai oliko se 8200? Olen todella hämmentynyt, mitä tässä voi enää uskoa? Ennen sanoit että kelkkasi moottori kiertää 7900-8000 ja nyt se kiertää yli 8400? Miksi olet säätänyt voimalinjasi sellaiseksi että kelkkasi moottori kiertää +8400?
   
  pezq^ tykkää tästä.
 8. Driver

  Driver Summit X Expert 154" & RS600

  Vaikka selvästi pelleilet, vastaan silti asiallisesti että kaksi prikkaa lisää keskelle ja kaksi kärkeen niin nyt pelaa ja kiekat siellä 8000 hujakoilla +-50.
   
  mikzar tykkää tästä.
 9. Karpalet

  Karpalet Well-Known Member

  Siis nollaat maxit silloin kun livenä tyhjäkäynti näyttää 1250-1300, ainakin itsellä tallentuu 1600 silloinkin muistiin eli live näyttää sen 300rpm "liian vähän".
   
 10. Zanne81

  Zanne81 Axys Pro rmk 155

  Pakko sen verran kommentoida että meinaatteko että teillä olis noissa laitteissa eri anturit sitten maksimi ja livenäytölle?? Ei vaan se live näyttö päivittyy hitaampaa ja on just sitä varten että sillä säädellään se voimalinja eikä sen numerot hypi lukukelvottoman nopeasti ja maks tallentaa ne piikit missä se kone on edes hetkellisesti käynyt. Eli se sinun kone on hetkellisesti käynyt sen 1600 rpm..

  Ja driverille; jos se live näyttää todistetusti parisataa kierrosta liian vähän niin eikös sen voi kompensoida niin että säätää sen näyttämään vaikka 7700 jos tavoitellaan 7900-8000??
   
 11. Karpalet

  Karpalet Well-Known Member

  Edelleen, silloinkuin live tippuu sinne 1250-1300rpm tienoille kun kelkka lämpenee, ja sitten nollaa maxit (kun live pyörii 1250-1300), niin sinne tallentuu ne 16xx lukemat. Oli pakko kokeilla, kun maxeihin tosiaan tallentuu aina enempi mitä live näyttää.
   
  Driver tykkää tästä.
 12. Driver

  Driver Summit X Expert 154" & RS600

  Periaatteessa joo. Mutta jos palaan aikaisempaan esimerkkiini, niin vaikka esim kiihdyttäessä suoralla niin pikkuhiljaa se maks kiekka nousi koko ajan 8200->8400 ja yli, ennenkuin sain painot kohdalleen. Samalla livenäyttö hyppi 8100-8200 välillä vaikka moottorin käyntinopeus nousi tasaisesti vauhdin kiihtyessä. Ja en ole vielä keksinyt että mikä se oikea korjauskerroin sille mittarille olisi että osaisin sitä tulkita oikein, välilä se näyttää 100 kiekkaa liian alas ja välillä 300.

  Tämän tavan olen itse havainnut parhaimmaksi saada itselle kiekat kohdilleen, mutta jokainen tyylillään tässäkin asiassa.

  Katsotaan/selvitetään saisiko tuon iso livenäytön jotenkin muutettua ”race moodiin” samaantapaan kuin vanhemmissa, silloin pitäisi ison livenäytönkin näyttää lukemat tarkemmin kuin 100 kierroksen tarkkuudella. Toki varmaan siltikin se olisi vielä perässä ehkä samaantyyliin kuin nyt.
   
 13. Sape

  Sape Polaris indy 400, Axys RMK & Winha

  Mikä näissä pdrive kytkimissä on lautasväli kaulalla ja ylälaidassa sekä hihnaleveys?
   
 14. Korbimotors

  Korbimotors -90 5900 GLX,-19 850X summitti, -20 khaos 850 QD

  Itse kokeilin eilettäin näin että nollasin max.kierrokset ja lähdin rauhallisesti kiihdyttämään kelkalla vauhtia ns. Täyteen vaihtoon ja lopulta kun alkoi tuntumaan jo melkein pahalta huudattaa pysäytyin kelkan. Kierrokset livenäyttöä oli koko loppuajan mitä ajoin kaasu pohjassa tasan 8000rpm. Max. Vauhdiksi tallentui 130km/h ( olis se vielä kulkenut ehkä lujempaa mutta ei viitsi tyhjää särkeä vehkeitä ja remmiä huudattamalla kaasupohjassa kovalla jäljellä. ) sitten mentiin tarkistamaan mitä se tallensi max. Kerroksiin ja sieltä löytyi lukemat 8090rpm. Testi jatkui edelleen ja nollasin tuon max. Rpm näytön ja lähdin suoraan vaaran alhaalta kauhomaan kohti vaaran lakea ja mitä Välilä ehdin vilkuilemaan live näyttöä kierrokset oli 7900-8000rpm tienoilla aikalailla koko ajan. Joskus saattoi hetkellisesti kun kaasua pumppaili niin live näytössä näkyä hetken aikaa esim. 7500, mutta kuuli korvalla selvästi että kierrokset kuitenkin oli heti siellä 8000rpm tietämillä, live näyttö ei vaan ihan samantien ehtinyt mukaan kun kierrokset vaihteli rajusti kaasun pumppaili takia. No sitten kun pääsin ylös niin katsoin max. Jengat niin oli tallentunut 8180rpm mikä varmasti pitää kutinsa koska jossain tilanteissa kierrokset pääsevät käymään hetkellisesti korkeammalla kun kaasua pumppaillaan ja kelkka menee välillä ties missä asennossa ja telalla on sillon vähemmän pitoa niin kiekat käy korkeammalla.
  Sitten tein vielä kolmannen testin, tasamaalla nollasin max. Jengat ja vedin sitten muutaman vedon kaasupohjassa reilusti keulitellen niin max. Jengat oli tallentunut 8280rpm. Silti kun tasamaalla seuraa livenäyttöä niin kierrokset naputti koko ajan tasan 8000.
  Aikasemmin kun kokeilin 24g painoilla samassa paikassa niin ensin live näytti ihan aluksi 8000ja tipahti 7500 ja vedot loppui siihen paikkaan ja kone kyykkäs. Ei jaksanu siis yhtään vetää. Nyt on tuo 21g per pultti ja pelaa ku makiainen:)
   
  Driver tykkää tästä.
 15. Zanne81

  Zanne81 Axys Pro rmk 155

  Niin ja edelleen silloin ne kierrokset on hetkellisesti käyny 16xx rmp, mutta ei niin pitkään että se live näyttö reagois siihen... Se maksimi näyttö näyttää aina enemmän kuin se live kun se tallentaa kaikki huippukierrokset vaikka ne olis kestäny kymmenesosasekunnin. Ei se etecikään oikeasti käy niin tasaista tyhjäkäyntiä että ne kierrokset pysyis jatkuvasti 100%:sti siinä 50 rpm sisällä..

  Mulla oli joskus -08 xp summitissa sellainen racing mallinen kierroslukumittari jossa numerot hyppi justiinsa koneen kierrosten mukaan niin eihän siitä saanut kuin korkeintaan kahesta ensimmäisestä numerosta selvää, loppuihin olis tarvinnu suurnopeuskameraa :D.

  Tuo nykyinen live näyttö laskee käsittääkseni sellaista lyhyen ajan keskiarvoa niistä kierroksista juurikin siksi että siitä sais paremmin selvää ja siksi siitä jää lyhytaikaiset huiput pois niin ylä- kuin alapäästäkin..
   
  Karpalet ja Korbimotors tykkäävät tästä.
 16. Mihaline

  Mihaline 2 X E-TEC

  Lautasväli yläreuna 72mm, kaulalla lautasväli 35mm, hihnan selkä 38mm ja hihnan sisäleveys 30mm. Pakka uutta hihnaa ei ollu josta mitata.

  :D
   
 17. Karpalet

  Karpalet Well-Known Member

  Just mietin että saisko tuohon kiini analogisen mittarin, laittais semmosen vanhanliiton 10cm halakasijaltaan olevan kiini tuohon nii ei ainakkaan siittä jäis kiinni. Tuntuu, ettei tuohon mittariin ole oikein uskominen missään asiassa.
   
 18. Tasala

  Tasala Sidewinder MTX

  No tuota mitens se kelkka pelas enneku lisäilit yhtään painoja siihen 38mm pulttiin? Eikös se pelannu mahtavasti pelkillä 38 pulteillakin? Kuiten painoero on melkonen 16,7 --> 21.
   
 19. Korbimotors

  Korbimotors -90 5900 GLX,-19 850X summitti, -20 khaos 850 QD

  No tuota tuota. Kyllä, kelkka pelas hyvin myös ennen tuota painojen lisäämistä, mutta sitten sain itsekkin kipinän kokeilla lisätä painoa ja katsoa kuinka paljon se kestää lisätä ja melkoisesti sitä kärsi vielä lisätä ennenkuin kone alkoi kyykkäämään. Ei ole vaan aikaisemmin tullut mieleen että kokeilempa lisätä painoa lisää ja nyt kun sai prikkoja käsiin ja ja nuo mustat 40mm pultit niin samahan se oli kokeilla kun kyse oli kuitenkin noin helposta kokeilusta. Oliko väärin jos aikaisemmin sanoin kelkan pelaavan hyvin? En ole huomannut oikeastaan mitään suurta muutosta koneessa vaikka painoa lisäsinkin noin paljon.. mutta yleensä olen kelkat säätänytkin niin, että painoa niin kauan lisää että kone alkaa kyykkäämään ja sit vähä pois ja kovaa ajoa. Pyrkinyt myös siihen että saisin kelkan toimimaan mahdollisimman löysällä jousella.
   
  Driver tykkää tästä.
 20. Tasala

  Tasala Sidewinder MTX

  En mie pahalla vaan mielenkiinnolla ku muistaakseni sanoit että kiertää 8000 silloin pelkillä 38 pulteilla. Tällä hetkellä itellä on 22,3g painoa ja kiertelee yli (8200) rampit kolmosella.
  Kestaakhän laittaa 45mm pulttia ja kuinka paljon vaatii rikkoja alle?
   

Suosittele tätä sivua