FrosZ1T

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä frosty, 3/2/18.

 1. Tampio89

  Tampio89 Ainakin 200 eri kelkkaa kärrylle ja alas :D

  Ite kans mietin tuota millijärjestelmään muuttamista mutta taitaa olla 6mm mikä tuohon pitäs laittaa ja kyllä net heliksin seinät jäis sitte ohkasiksi. Millisissä olis kyllä hyvin tarjolla 10.9 ja 12.9 pultteja ja vielä erinlaisilla kannoilla ihan pulttiliikkeissä. Orkkikset on kyllä ihan syvältä jostain. Jännä nähä millainen kelkkareittien maantiekiitä tuosta tulee:)
   
 2. frosty

  frosty Well-Known Member

  46/40 helixi toimii minusta paremmin ku alkuperäinen 46/38. Saa jäädä.
  Shimmiprikan se vielä vaatii variin että saa remmiä ylemmäksi.
  Varin takaosa on kyllä julmetun lähellä DD:tä. Ne vanhemman mallin pultit on syytä upottaa kunnolla.
  Vanhemman mallin varin pultit on tilauksessa Hekulilta.

  Imuilman skooppeja ei oo tehty kovaan reittipaukuttamiseen kun putoilevat paikaltaan jatkuvasti. Niihin on tehtävä ensviikolla joku järkevä kiinnitys.
   
  Viimeksi muokattu: 11/3/18
 3. frosty

  frosty Well-Known Member

  Imuilman skoopit alkoi pysymään paikallaan kun kuumailmapuhaltimella hiukan lämmitti niiden muovikynsiä ja väänteli tiukemmiksi. Tehtaan jäljiltä aika löysä sovitus.

  Telaston iskarit alkaa olla nyt aika loppu. Etupukista on vaimenmus kadonnut kumpaankin suuntaan ja takapukkikin on jo sisäänpäin aika vetelä.
  Etupukin korvat kiskoista taipuilee kun musta väri halkeilee molemmin puolin samasta kohtaa. Sama homma pukkien välissä. Ei vissiin ole suunniteltu läskipattiin. Olipa yllätys. Tulipahan nähtyä mitä se kestää.
  Taitaa olla aika kammeta se rossimallin telasto ja iskarit paikoilleen.

  Ajoasento tossa sopii tälläselle tumpille minusta aika hyvin. Pikasäätö ohjaustangossa on kyllä näppärä, mutta minusta aika turha. En minä ainakaan säätele tankoa sen jälkeen kun se on hyvä. Eli se muuttuu yksinkertaisempaan malliin ilman sellasia pikasäätöjä. Ohjausakselin topparia korotuspalikan eteenpäin siirrolle täytyy pikkusen muokata että palikkaa saa vähän eteenpäin. Tai sitte sitä korotuspalikan alaosaa. Muuten se natsaa nyt mulle kivasti.
  Jonkinmoisia kahvasuojia se pikkusen kaipailee kylmillä keleillä tuolla järvenselillä. Ja onhan ne ihan kivat silmäänkin jos ovat kivat silmään. Täytyy ehkäpä Hekulilta kysellä niitä. Sillä on semmosia kivoja alumiitti kiinnikkeitäki niille.
   
  Viimeksi muokattu: 24/3/18
 4. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Ne Hekulin alumeettikiinnikkeet kässuojille tuntus olevan ihan kelvot. Tai ainakaan vielä puolentoista talven temuamisella en saanu niitä solmuu, kerran tais joutua kevyesti kääntää takasin päin. Yleensähän nuo on ollu aika kulutustavaraa
   
 5. frosty

  frosty Well-Known Member

  Ei ne mittää kestä.
  1000km huollosta ja siitäki puolet järven jäätä.

  69BFE5B5-568C-455A-ADCD-49CE637A55FB.jpeg
   
 6. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Ottaisin tuon kortsun pois iskarin päältä. Jos kuvaa oikein tulkitsen
   
 7. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  En ottaisi, nimim. otin pois ja jää pakkautuu tuon jousen väliin, saapi sitten sahata iskarin alapään akselin poikki jotta saa uuden tilalle. :D
   
 8. frosty

  frosty Well-Known Member

  Ei se jäästä hajonnu. Sulat oli ennen ajoon lähtöä. Pattipätkällä vaan perinteisesti anto periksi. Se ei tuo pikkunen foxi ole mikään järin tukeva iskari.
  Tota kortsua ei rossimallin lisäsäiliöllisessä foxissa olekaan.
   
 9. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Emmie Riku tuota tarkoittanutkaan sinun kohdalla, näkee tuosta että keppi on rikki.
  Eikä se merkkaa mitään, jos iskari on lähteissä sulana. Hallissa mekin simmiä vaihdettiin ja jätettiin kortsu pois tuosta progressiivisestä jousesta.
  Ajoin reilun kymmenen kilsaa ja sitten meinasin lentää patikosta metsään ykskaks, kurkkasin alle, niin iskarin varren ympärille jousen väliin oli paantunut 10 cm jääkikkare ja akseli niin kiero, kuin killisilmän katse. :D
   
 10. frosty

  frosty Well-Known Member

  Oishan noita kyllä jos jonkinmoisia pussukoita iskareille mutta niistä ei vesi poistu sitten senkään vertaa.

  Tossa jokunen viikko takaperin pistin merkille että tuosta etupukin iskarista nousi höyry semmosen 5km:n kuluneen reitinpätkän jälkeen. Koitin kädellä ni eihän siinä jengaosassa kyenny kättä pitämään. Mutta olihan se jo sillon tiedossa että, iskari alkaa antautua.
  Meinasin vaan että se lämpönen iskarihan vetää magneetinlailla sitä lunta itteensä. Sama ku lämpösestä tallista lähtee suoraan huttulumeen pyörittämään ni onhan tukossa joka välikkö.

  Äsken kävin kattoo tarkemmin telastoa ni on se takapukin iskarikin ihan fyysisesti loppu. Puolestavälistä kun ottaa kiinni ja nitkuttaa niin taittuu sentin verran vaikka on päistä kiinni.
  Tosta kuvastakin näkyy että etupukin jousen säädön lukitusmutteri on näköjään pyöritelly ittensä itekseen alas asti, vaikka takuulla junttasin tiukkaan ne vastakkain.
   
 11. frosty

  frosty Well-Known Member

  Siinähän se

  05C5DF17-250F-412F-83A6-C9584954A017.jpeg
   
 12. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Tuohon lumen kertymiseen auttaa kun laittaa tuon iskarinjousen oikeinpäin..
   
 13. frosty

  frosty Well-Known Member

  Tuo on kyllä ihan oikein päin.
  Eikä tässä siis ole ollut ongelmaa lumen kertymisen kanssa.
   
 14. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Tuo tiheämpi eli "progressiivinen" osa kannattaa olla sylinteriputken kohdalla eikä tuolla varren päässä, tai näin ainakin omissa iskareissa sen olen laittanut..
   
 15. hemuli

  hemuli Well-Known Member

  Onko kansi jäänyt löysälle vai onko liian paksulla tiivisteellä kasattu ?
  Kyllä tuo jousen tiheä osa kuuluu iskarin putken päälle.
   
 16. frosty

  frosty Well-Known Member

  Onko se oikein vai väärin, mutta se tulee tehtaalta noinpäin. Edelleenkään lumen kertyminen ei ole ollut ongelmana tässä tapauksessa.
  Mutta enivei, tiiviste on pullahtanut. Näyttäs että kansi on ulompana ku kuuluis. Joko löysällä ollut, väärä tiiviste tai sitten vaan yksinkertaisesti korkannut. Sitäki on sattunut. Mutta eipä sen väliä, rempattava se joskus kesällä ja myydä jollekki tarvitsevalle.

  Fiksumpihan se on siinä iskarin putken päällä kyllä, mutta tuo iskari ei tuu enää takas tähän kelkkaan ja seuraavaan iskariin ei tule progressiivista jousta ollenkaan.
  Apujousta saatan koittaa enstalvena.
   
  Viimeksi muokattu: 25/3/18
 17. frosty

  frosty Well-Known Member

  Kun ei ajamaankaan pääse tässä kuumehouruisessa influenssassa ni aloin väkertää viideota parinkymmenen kilometrin päiväajelulta.
  Minun editointitaidot ehkä hieman vielä kaipaa harjottelua. On se tyhmää hommaa istua läppärillä nykertämässä.:D

   
 18. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Tänään meinasi harvankin jousen sisään kertyä selän hajoittava pommi.

  Videosta sen verran että Kainuulainen kelkkailija olisi jo lopettanut ennen kuin kelit on tuolla mallilla mutta aloittavat vaikkei ole kuin kuura ja pelkkää vetistä suota/kivikkoa :).
  120cm lunta joten jonkin aikaa voip pittää kivaa vielä :D
  Influenssasta kun toivut eikun lumille
   
 19. frosty

  frosty Well-Known Member

  Täällä tuli videon kelien jälkeen parikymmentä senttiä uutta lunta, mutta nyt sataa kaatamalla vettä. Alkaa se kausi olla lopuillaan täällä etelässä. Tarvis sitten lähteä lumien perässä jonnekki ylemmäs ajamaan.
   
 20. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  120cm
  IMG_20180404_094045.jpg
   

Suosittele tätä sivua