Polaris AXYS RMK 850 ( RMK, PRO RMK, ASSAULT RMK) 2019 ->

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Hemmo, 6/3/18.

 1. Pertuzi

  Pertuzi Aziz20188001553

  Nojjaa tuosta viimeisestä lauseesta, kun ottaa kaksi viimeistä sanaa pois niin ollaan lähempänä totuutta. Surkeahan se tuo pro rmk:n (ja oletettavasti myös khaoksen, kun sama paska eripaketissa) jäähdytysteho on. Tiiä sitte oisko siitä MTNTK:n lisätunnelijäähyttimestä vastaavaa hyötyä, kun ei sitä etujäähytintä edelleenkään olisi. Saisivat kyllä jo tehtaalla tehdä näihin jonkun bolt on lisäjäähdyttimen. 5 kilon painonlisäys olisi aika pieni hinta sille, että kelkkaa pystyy käyttämään ympäri vuoden ja ajamaan reittisiirtymät pelipaikoille ilman kikkailuja. Todennäköisesti senkin kyllä hinnoittelisivat yhtä hyvin kuin esim. tukivarret niin saattaisi ostokynnys tulla aika korkeaksi.

  edit: niin tosiaan itselläni vain yhdet raapijat mutta en usko, että ne toiset tilannetta niin paljon muuttaa kuin olisi monesti tarve. Monta kertaa ollu nuilla yksilläkin tilanne, että liukurungot/telasto/roiskeläppä/pulkan keula on ollut hyvästi lumessa mutta jäähytinelementeille asti lumi ei löydä. Ja itselläni 800cc mutta eipä se lämpöhaasteiden puolesta taida 850:stä erota.
   
  Viimeksi muokattu: 17/5/20
 2. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex ja ylipainopiano mtx 153" -20

  Mtx winderissä etujäähy ja lyhyt kenno tyyliin ála mtntk niin ainut missä oli ongelmia niin kilometrin siirtymä jäistä näreikköä jossa ei voinut ajaa kävelyvauhtia kovempaa, silloin sytytti lämpövalon ja lämmöt kävi 108°. Muutoin vaikka kirkkaalla jäällä raappojen kanssa 78° tosin nelarin lämmöt erit muutenkin. Ja roiskeläppää ei ole tässä kelkassa ollut edes uutena.

  Eli jos prormk/khaoksessa olisi etujäähy niin eipä olisi enää ongelmia juuri kellään lämpöjen kanssa, olkoot keli millainen tahansa.
   
 3. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Vaatii tosiaan HYVÄT raapijat, jotta 850 RMK ei lämpene liikaa. Siksi niitä onkin mulla kahdet (halpa sijoitus joka kannattaa, jo mielenrauhankin vuoksi) . Brp kahden jousen raapijat on paljon löysemmät mitä Snell tarvikemallit. Käytän brp raappoja aina silloin, kun normaali olosuhteet ja molemmat on alhaalla todella kovalla tai vastaavasti sose pohjalla. Normaalistihan läppää ei tarvi ollenkaan, mutta auttaa kyllä paljon jähytykseen. Pro Riden lirmuläppä ei ole lähellekkään yhtä tehokas pitämään konetta viileänä, kuin tuo ketjuvetoisen umpikuuppa. Testattu on sekin ja makaa täysin käyttöä vailla tallin hyllyllä.

  Yammun MTX ei läppää tarvinnut ollenkaan. Viperissa oli tosin flekti, joka kävi vissiin kerran päällä ajossa 4tkm aikana.
   
 4. A-J

  A-J -19 850 RMK

  850 155" SKS:llä ajelin koko talven ilman roiskeläppää ja raapijoita.
  Hyvin pärjäs lämpöjen puolesta vielä kevään betonikeleilläkin, mutta kyllä raapijat laitan ens talveksi ettei liu'ut sula alle.
   
 5. kuuskolme

  kuuskolme Polaris Khaos & Lynx GL360S

  Joo ei kyllä khaos tarvi raapijoita eikä siltikään lämpeä. Liukujen takia hyvä olla mutta ei muuten tarvitse.
   
 6. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Silti Foxi laittoi kahdet :rolleyes: Ootko katsonut ettei sulle ole vahingossa mennyt etujäähy tehtaalla jos pelkkä ilmavirta riittää jäähdytykseen?
   
  Vilbur tykkää tästä.
 7. kuuskolme

  kuuskolme Polaris Khaos & Lynx GL360S

  Saahan niitä laittaa vaikka kymmenet jos haluaa. Eriasia tarviiko niin monia :D Ei oo etujäähyä. Eipä oo siltikään ollu ikkään mittään jäähytysongelmia :p
   
 8. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Laitoin kahdet raapat varmistamaan jäähdytyksen/voitelun kaikissa olosuhteissa ja samalla on varalta mukana, jos toiset särkyy. 99% ajoista pärjää yksilläkin ja käytän reitillä aina raappoja vaikkei lämpöjen puolesta tarviskaan. Mitään haittaakaan en noista keksi.

  Brp tuplajouselliset maksoi 90€ ja Snellit Sledstoren alesta 29€. Nyt jäis Brp:t hyllyyn ja ostaisin samaan rahaan kolmet Snellit. Varaosiksi vaikka. Brp mallit ei jaksa pureutua jäähän yhtä hyvin kuin jäykemmät Snellit.

  Khaosta laittaessa kuulin juttuja ettei tuolla voi ajaa reitillä ilman lämpöongelmia, kun puhuin että yleiskäyttöön tulee ja saatan käydä pidempääkin päivälenkkiä reitillä. Tuollaiset jutut saa huuhdella pytystä alas.

  SKS lisäjäähystä en tosin uskoisi ainakaan mitään haittaa olevan RMK malleissakaan. Tuskin tuo kenno nesteineen niin paljoa painaa, että sitä joku huomaa? Seuraavaa kelkkaa miettiessä tulee taas Jaakobin painia harrastettua. Toivottavasti saavat vielä tuleviin SKS malleihin Velocity iskarit ja Khaoksen telaston ympättyä, niin mulle paketti olisi Series 6 matolla sitten osimoilleen siinä. Ketjuveto tuntuu edelleen varmimmalta ratkaisulta, kun noita akseliongelmia ilmennyt siellätäällä ja siihen olen tyytyväinen ollutkin. Hereyttä on omiin tarpeisiin sen verran tarpeeksi ettei tälläinen pullaposkikuski pysy aina mukanakaan.
   
 9. julli

  julli rmk

  itelle en etukennollista ihan helposti huoli koska kivillä on taipumus penetroitua etukennosta läpi telan päälle päästyään
   
 10. JMO

  JMO ProRmk -20

  Sais etes titanicin syylärin nuihin lisävarusteena :D kyllä mulle kelpais parempi jäähytys... Vaikkaki alle 75 on tainnu raappojen kans pysyä lämmöt.. Vaan enpä ole kovimmilla keleillä ajellukkaan...muttaku, tulee tilanteita ettei lumi pölise.
   
 11. kuuskolme

  kuuskolme Polaris Khaos & Lynx GL360S

  2020 talven oli 155 3" khaos, jossa voimalinjana 11-74 painot, 180-320 kytkinjousi, 160-260 varijousi ja 56-42. 36 helix. Ei yhtään hinhaa katkennut koko talvena, vaikka aika kovilla se oli. Ensvuodeksi tulee samanlainen hihnaveolla, mikähän siihen ois hyvä voimalinja? Mahollisesti vähän terävämpi vielä jos on mahollista.
   
 12. Korbimotors

  Korbimotors -90 5900 GLX,-19 850X summitti, -20 khaos 850 QD

  Kokeilin omaan remmi khaokseen 60-42.36 helixiä sekä kakkosessa 160-240 jousta niin kone parkui 8600rpm vaikka mulla oli spi magneetti painoissa 81g eli kaikki reiät täynnä. Jyrkempää helixiä ja sitten jotain 76-77g painoa niin alkaa olemaan jo siellä päin. Itse kokeilin 48-44f kulmalla ja hyvin jaksoi vetää..saa nähdä millaisella setillä sitä lähtee sitten ens talvena ajamaan.
   
  kuuskolme tykkää tästä.
 13. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  48-44F tiputti ketjuvetoisessa kierroksia 100-200rpm verrattuna 56-42.36.

  Katellaan ensi talvi mikä setuppi sinne jää sisään. 48-44 tuntui myös vetävän hyvin.
   
  kuuskolme tykkää tästä.
 14. kuuskolme

  kuuskolme Polaris Khaos & Lynx GL360S

  Vois enstalvena kokeilla tota 48-44. Oisko sen kanssa parempi varijousi 160-240 vai 160-260?
   
 15. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Mulla on 160-240 paikalla
   

Suosittele tätä sivua