Yamaha RS Vector LTX GT -08 ---->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä RosvoX, 26/11/12.

 1. RosvoX

  RosvoX Well-Known Member

  Terjens, yrittäny haulla ja lapiolla kaivaa tietoa nimenomaan LTX mallista, mut ei irtoa tai sit on hakusanat päin v#¤%&a.

  Ei ole aikaisempaa kokemusta nelarista, näistä haisevista vehkeistä kokemusta on ihan riittävästi, ja niimpä huomenna tulee tuohon pihalle lunta odottamaan -08 LTX-malli, siirrytään nelarileiriin ja unohdetaan nuo 2-tahdit.

  Kelkka tulee perus reittiajoon + umpista pelloilla lähinnä.

  Haluaisin kokemustietoa/huoltotietoa lähinnä tuosta "puolpitkästä", onko miten paljon parempi umpisessa, ja yleensäkin ne plussat ja miinukset verrattuna perus Vectoriin, RX-1:seen...

  Onko järkeä laittaa näihin sitä oikeaa lohkolämmitintä ?
  Tuleeko ruiskumalli -06 lähtien, jne jne ....joten infopakettia tulemaan tietäjiltä/käyttäjiltä, sekä jos jossain on linkki vastaavaan keskusteluun niin kertokaa.

  Huomenna muuten alkaa tulla lunta, mukavaa ajokauden odotusta tänne etelän tyypeille :D
   
 2. Jukkis

  Jukkis Sidewinder X-TX 146, Viper X-TX 141

  Vs: -08 Yamaha RS Vector LTX.

  Jep, kyllä -08 on vielä kaasaripeli. Hyvä kelkka jos ei tarvi aivan sikapatikkoa paukuttaa. :)
   
 3. RosvoX

  RosvoX Well-Known Member

  Vs: -08 Yamaha RS Vector LTX.

  Ai se on kaasaripeli, luulin sen olevan jo ruisku.
  Missäs vuosimallissa nykyaika tulee mukaan ruiskun merkeissä ?
  Vai onko ne enemmän mallikohtaisia juttuja ?
   
 4. Zombie

  Zombie Raskassointinen flyygeli

  Vs: -08 Yamaha RS Vector LTX.

  Eipä taida juuri olla LTX- keskustelua kuin muiden topiccien sisällä mm. http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=3664.0
  ja http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=95674.0.
  Hyvä peli, mukava ajaa pitkääkin pätkää.Ei mikään ummen kulkija, mutta yleiskelkkana mielestäni pätkää mukavampi. Pienellä modaamisella saa varmasti itselleen sopivan omasta
  mausta riippuen. Puslat varmaan menee etupäähän ja alustaan uusiksi ja kannattanee hieman panostaa, niin tulee kestävämpi. Noilla topiceilla asiasta lisää.
  Itse laitoin etupäähän topakammat jouset ja nyt on menossa Öhlari alustaan. KYB vaatii niin tiheetä huoltoa, että ei vanha jaksa koko ajan olla ruuvvaamassa :).
  Ja jos ei huolla, niin jotain poikii "satavarmasti" monosta. Liekö tuo Ö mikään ratkaisu, mutta kokeillaan. Varsinaista vikalistaa ei noiden lisäksi oikein tule mieleen.
  Onnittelut uuden pelin johdosta. Eipä ole kolmen nelarin jälkeen tullut 2t- ikävä muulloin, kun "Ruåttin vuorilla" :). Sitäkin vois lievittää ahtimella, mutta kohta alkaa tulla
  kommenttia, ettei tuota 3- pyttystä kannata ahtaa, vaan suoraan RX1 tms. ;)
   
 5. Zombie

  Zombie Raskassointinen flyygeli

  Vs: -08 Yamaha RS Vector LTX.

  Tais olla jokunen välivuosi tuon 08:n jälkeen Vectorin tuonnissa? Siis pätkien. Ventureahan on tullu ja siinä on jo ollu ruisku. Oisko joskus -10 tms?
  Uudet LTX:t tulee ruiskulla. Kyllä kaasarillakin pärjää, kun muistaa käyttää ryyppyä "oikein", eli ei käytä ryyppy päällä ku minimin.
  Konekin muuten tais tuossa päivittyä? Joku guru, Hanski-58 viimestään nää päivittää :)
   
 6. PKE

  PKE Well-Known Member

  Vs: -08 Yamaha RS Vector LTX.

  Olikos se -10 vai -11 kun tuo pikkusen alta tonninen 3-mukinen vaihtui Nytron 1049cc koneesta kesytettyyn ruiskumalliin.

  -06 tuli RX-1 ruiskuna, ja Nytro sitten ihan uudella motilla -08 alkaen.
   
 7. PekkaVirtanen

  PekkaVirtanen Well-Known Member

  Vs: -08 Yamaha RS Vector LTX.

  Moro

  Ei se kovin paljoa parempi hangessa mene kuin pätkäkään, toki hieman paremmin, suurin osa kuluista riippuu käyttäjästä. :) Pääset pellolla hangessa ja pääset varmaan nostelemaan yammua hangesta. Matto 32ripsaw? En suosittele, ummella melko... huono. Reitillä menee suttailussa, ei tosin pidä paljoakaan.

  Alusta taitaa olla mono, eli sama kuin warriorissa ja uudessakin vectorissa, suosittelen vahvistamista varsinkin liukurungoista ja etupukista. Liu'ut katkeavat siitä takapukin kiinnityksen kohdalta, blinfactorylla oli vahvikkeita(?). Kone on hyvä ja kestävä. Räxä starttaa helpommin kuin tuo kaasari, lähtee tuokin tulille vaikka pakkasta, eikä roikan päässä ole ollutkaan. Yläpäästä puuttuu räxän kiekaisu, mukavat äänet tosin. Huoltaahan se kannattaa, jotta on valmis kauteen. Etupään puslat voi olla kuluneet, vai liekkö olemassakaan, nimimerkillä hanski-58 oli ainakin joskus puslia etupäähän.

  Iskareiden simmitys ja ehkä jäykemmät jouset, ainakin warriorin keula kaipasi öhlinssin jousia. Ei tietoa kylläkään mitkä iskarit sulla on siinä, mutta jos gyt-r:rät, niin nuo toimenpiteet auttaa kummasti. :) Samallalailla alustaan simmitystä, itsellä oli öhlinssi, joten en tiedä millainen se alustan iskari tuossa vectorissa on. (Tuskin hyvä patikkoon. ::)) Sukset ne mtx-mallit vai jotkut muut yammun puukot? Ne mtx:ät kantaa ummella hyvin, reitilläkin toimii hyvillä raudoilla. Jos paljon umpea, niin juuri jotkut leveät sukset paremmat kuin ne vakiot, haukkailee melkolailla..

  Perus korjaus on pakoputkiston donitsit, pakoputki alkaa rämisemään tyhjäkäynnillä ja putkistosta kuuluu metallista kilinää tms. Huomaa kyllä. Tilalle kupariset donitsit, nimimerkiltä bavo ainakin itse sain ne joskus. Penkki voi olla melko pehmyt, jos haluaa niin kovempaa tavaraa sisälle. Ajoasento rento ja suht. hyvä. Ummelle ehkä korotusta tankoon, riippuu kuskin pituudesta.

  Varmasti hyvä kelkka ja hyvä ajaa. Itselläkin tuollainen oli mielessä, vaan tuli sitten warriori. Nyt takaisin kakstahdeissa. ::) Koneeseen en luota niin paljoa kuin Yamahaan! Tosiaan tuossa jo zombie kirjoitteli samat asiat, en jaksa alkaa valkkamaan samoja pois. :) Tosiaan ryyppyä mahdollisimman vähän, menee tulpat vehkeestä.
   
 8. Zombie

  Zombie Raskassointinen flyygeli

  Vs: -08 Yamaha RS Vector LTX.

  niin ja semmonen tuli mieleen, että viimeiksi kun oli pajalla tuolla Centerillä, niin pyysin laittaa kaasarit balanssiin. Kannatti, eli heittoa oli.
   
 9. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Vs: -08 Yamaha RS Vector LTX.

  Emännällä just ton vuosimallin pailakka. Ajettu 13500 ilman mitään varsinaisia murheita. Tietenkin niitä puslia on vaihdettu... Ne kannattaa tosiaan vaihtaa parempilaatuisiin.
  Liukurungon vahvikeita napsuu tiheään. Mulla on rosterisia vahvikkeita jotka kestää kyllä paljon kauemmin kuin alumiiniset mutta parempi ratkaisu on varmaan noi Blingin vahvikkeet.
  Minimitoimenpiteet on iskarien simmaus ja suksien vaihto parempiin jos siinä on alkuperäiset. Mammalla Sly Dogit joilla kelkka muuttui tosi paljon niin reitillä kuin ummella. Niin mikään umpisen kelkkahan toi ei ole niinkuin edellä mainittiin. Satulaa kannattaa myös korottaa maun mukaan.
  Saishan se olla ruisku, mua hiukan häiritsee aavistuksen hidas reagointi kaasuun rx:ään verrattuna, mutta tollakin pärjää.
  Kokonaisuutena hieno luotettava ja vähäruokainen kelkka reittiajoon.
  Vuoden päästä kelkan vaihto eessä niin harkitsen yhtenä vaihtoehtona tota uutta LTX.ää ;)
   
 10. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Vs: -08 Yamaha RS Vector LTX.

  Blingin vahvikkeet eka fiksi
  Suksia en vaihtaisi vaan kunnon ohjainraudat mallia totaltek racing, ittellä oli LTX:ssä kokeilulla SLT+PP mutta palasin vakioihin, PP:t liian jäykät käännellä pitkällä matkalla SLT:t liian kapoiset. Apexissa viime talvena kokeilin lisäksi Slydoggeja 50km mutta ainoa parannus oli kunnon puuterissa ajo johon kaasari LTX:ää ei ole tehty, reitillä huonommat kuin alkuperäiset. Täälläpäin porukka hiukan korottanut keskiköliä ja taivuttanut suksen takapäätä ylemmät niin löytyy pitoja paremmin mutta sama "keveys" ohjauksessa ilman korotusta.
  Ajappa bavo kaasaripelillä apexin jälkeen :-X mutta plussaa tuosta kaasaripelin pienestä kulutuksesta, itekki mietin kovasti uuden LTX:n ja Apexin väliltä mutta kun kerran sitä voimaa saanut alleen....
   
 11. RosvoX

  RosvoX Well-Known Member

  Vs: -08 Yamaha RS Vector LTX.

  No niin, kelkka pihassa...näkyy olevan viel GT-malli, vai onko ne kaikki LTX:ät GT-mallisia.

  Onhan tuossa pientä näpräämistä, mutta näpräys sisältyy kyl mun mielestä hintaan, sen verran kohdallaan oli hinta omasta mielestäni.

  Miinukset ja laitettavat kohteet näin äkkiä katsottuna:

  - yksi avain ja sekin melkein poikki.
  - Näkyy etupään puslat olevan ok, ei välyksiä, vaihdan silti ne parempiin.
  - Peräpään pakoputkien suojat ym. takavalon kehykset on irti ja rämisee.
  - (- miten penkki lähtee irti, oikeaoppisesti ? )
  - Liukukiskojen vahvikkeet molemmilta puolilta poikki. ( Voiko nää tehdä yhtä paksusta alumiinilatukasta, kun aika arvokkaita ainakin noi Blingin kiskot )
  - Toinen liukukisko melkein poikki.

  Plussaa, hyvä matto, vaihdetut sukset, uudet ohjainraudat, juuri tehty öljynvaihtohuolto/tulpat, uusi akku, ehjä penkki ja siisti yleisulkokuori !!!
   
 12. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Vs: -08 Yamaha RS Vector LTX.

  -Kaikki -08 on GT malleja
  -Avain kannattaa teettää suutarilla
  -Kun otat etuiskarit poies niin sitten näet kaikki välykset, hiukan hankalat vaihtaa ne sisemmät puslat mutta kannattaa.
  -Penkki lähtee kun otat ne pakoputken suojat pois ja tais olla 1kpl muoveja niin paljastuu mutterit joissa on kiinni koukkupultit (muistinko oikein?) ja takapaksista saattaa löytyä pari kappaletta läpipultteja tunneliin (badboyssä lensi penkit aikoinaan huitsin kuikkaan)
  -OSTA SUOSIOLLA BLINGIN VAHVIKKEET!!! Paras sijoitus luultavasti.... Voihan ne tehdä alumiitista itekki mutta pultinreiät oltava just eikä melkein! samoin se ura liukurunkoon
  -Hitsuuta se ja vahvike piälle ko luultavasti on poikki sieltä takapukin kiinnityksen kohdalta ;D
  Sitten vaan keulille Öhlinsin 26-28 jouset ja perseen alle öhlinsin kepukka ;D vakiollakin ajaa ja ottaa 5min pois ja 10min asentelee takas. Jos otat alustan pois niin etupukissa harvoin on liikaa rautaa ;) myös ne takapukin 4x"sormet" kannattaa katella ettei ole ruostetta hitsisaumoissa.
   
 13. RosvoX

  RosvoX Well-Known Member

  Vs: -08 Yamaha RS Vector LTX.

  Onnistuuko kuinka helposti noiden liukukiskojen/muovien vaihto, siis noi muoviset lärpättimet ?
  Näkyy toinenpuoli olevan siitä vahvikkeiden kohdalta jakautunut kahteen osaan, mutta ei ole poikki !

  Että, kannattaako edes yrittää itse vaihtaa vai vienkö suosiolla liikkeeseen jotta hyvä tulee ;D
   
 14. Vs: -08 Yamaha RS Vector LTX.

  Aika nätitsti saa vaihettua matto paikoillaan. Liukukiskon etupäästä ristipää ruuvi irti, Naputtelet vasaralla ja meisselillä liuvun päästä soljenreijästä että lähtee liikkumaan taaksepäin.. Katot että matossa on soljenreikä oikeassa kohdassa niin liuku mahtuu tulemaan läpi perästä. Sitte kun liuku sopivasti ulkona niin poraa siihen muoviin sopiva reikä, meisseli läpi ja vetoa niin koko ruoto tulee nätisti ulos ;) Pituusmitta vanhasta, uudet poikki sopivasta kohtaa, takapää vistota ettei tökkää pakittaessa ja nätisti naputtelemalla paikoilleen.

  Muista kattoa että muovi lähtee menemään urallensa liukurungossa heti alusta asti. Nm. muutaman muovin särkeneenä :-X

  Auttaa myös kun voitelee jollain uutta liukumuovia etupäästä. Ensimmäiset 10 senttiä hankalimmat. Sitte menee ihan helposti loput.

  Mattoa voi myös löysätä jos haluaa mutta ite en ole koskaan tuon takia sitä tehny.
   
 15. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Vs: -08 Yamaha RS Vector LTX.

  Maton löysäys auttoi kummasti liukujen poisottoa pätkämonossa, suosittelen kaikille liukuvasaraa noiden poisottoon ja jotain liukastetta laittaessa.
   
 16. Vs: -08 Yamaha RS Vector LTX.

  Jossakin mallissa voi olla suurikin merkitys maton löysäyksellä mutta itellä ei ole ollut varsinaista tarvetta vaikka joskus löysännyt olenkin.. Liukuvasarallakin onnistuu varmasti. Itellä tullua aina ihan nätisti vetämällä pois ku istahtaa persiilleen sinne taakse ja ottaa jaloilla kääntöpyöristä tukea.
   
 17. RosvoX

  RosvoX Well-Known Member

  Vs: -08 Yamaha RS Vector LTX.

  Aika hyvän hintaiset noi Blingin vahvikkeet, mutta marmoritiski veti kyl pohjat hinnoissa, nuo 4kpl vahvikkeita vain ---> 522€ ( shokkihinta ) :eek: Kilohinta kohillaan.
  Kyllähän tuohon hintaan kannattaa jo itse tehdä, ja sattuhan reiät kohdilleen kun laittaa kohdilleen, onhan siinä ex-kappaleet mallina.
   
 18. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Vs: -08 Yamaha RS Vector LTX.

  Kun teette ne vahvikkeet tehkää VÄHINTÄÄN niin pitkät kuin blingin versiot, itte pidän noita todella halpoina ja varmasti sellaiset kuin pitää ollakin. Kun teette jostain 10mm alulootusta niin taitaa joutua uusimaan pari pulttia pidemmiksi, blingin versiossa näytöstäisi olevan pulteille upotukset.
  Tuollaisilla alkup. mallisen kaltaisilla käikäleillä ei tee mitään, rungot hajoaa sieltä takapukin kohdilta
   
 19. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Vs: -08 Yamaha RS Vector LTX.

  10mm karkaistusta alumiinista yksinkertainen tehdä toimiva ratkaisu, vahvike kummallekkin puolen ja liimalla sekä pultilla kiinni, kyllä alkaa kestämään.
  Vahvikkeiden pituutena riittää 35cm ulkopuolelle ja 15 cm sisäpuolelle siihen tyypilliseen ratkeamapaikkaan.
   
 20. RosvoX

  RosvoX Well-Known Member

  Vs: -08 Yamaha RS Vector LTX.

  Täytyy kokeilla tehdä itse, tai sit tilaa noi Blingin versiot.
  No toinen ylläri tuli kun aloin laittaa kelkkaa kärryyn, suksien leveys 132cm....ja kärry sisämitta 125cm....
  Taidettu laittaa aika leveet sukset alle....

  Onko se kolmio varoitusvalo bensan vähyyden merkki, ainakin katosi kun kaadoin 10 litran tankkiin ?
  Onko sillä kolmiolla muuta tarkoitusta ?

  Sit käynnistys, hyvin läks käyntiin....sit jäi palamaan se merkkivalo siinä vieressä, pyöreä jossa "lämpömittari" ?
  Kävi ihan ok, ja sit sammui itekseen ku seinään n.1 min kuluttua.....uus käynnistys perään ja hyvin läks taas ja nyt se merkkivalokin oli kadonnut.

  Onkos nämä miten tarkkoja kastelemaan tulppia, kun ei oikein tiedä kuinka tuota oikeeoppisesti käynnistää.
  Samalla kun starttaan niin oon ryyppyvipua antanu sen verran, että käynnistyy...ja sit pienennys sen mukaan kun jaksaa käydä.

  Eikö näissä oo tapponarua lainkaan, miks ?
  Sit ihmetyttää virtalukon vieressä jokin liitinsetti...siinä näkyvissä 2 kpl perus liittimiä ja johto välissä joten ovat yhdessä, mikähän tuo on ?
   

Suosittele tätä sivua