Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

 1. minägur

  minägur Well-Known Member

  Mulla on 137 ja 1900km alkup.remmillä.. ja happea on kyllä saanut.. rullat on edelleen pyöreät jne.. en tiedä sitte.
   
 2. fleec

  fleec Well-Known Member

  Huippu päivä ja menee melkeinen Sidewinderin mainospuheeksi. SW 137 on loistava jopa yleiskelkka, n.1m lunta ja kelkka menee hienosti tosin pitää vähän katella mihin pysähtyy(varmaan poikasten tyylillä sais helposti kaivatettua pystyyn ja kiinni). Metsä-autotiet, jossa n.30cm puuteria pinnassa niin kelkkahan on oikein elementissään ja pitkät järvenselät, niin helposti voi heittää omille jäljille ja kaasulla sitten annostella vauhdin, mutta hienolta tuntuu vetää "hivenen";) ylinopeutta ja kaasun vaste on tosi terävää. Enpä lähde enää näille lumille enempää säätämään kelkkaa, toimii minun vaihtelevassa käyttötarkoituksessa tosi hyvin.
   

  Lisätyt liitteet:

  janzka, Zombie, Värjäri ja 3 muut tykkäävät tästä.
 3. JRT

  JRT Well-Known Member

  Pitäis vissiin joskus kokeilla muita versioita, ainakaan B-TX ei meikäläistä vakuuttanut lyhyellä koeajolla. En tajua mikä sen kelkan idea on tai mitä se yrittää olla. Voimalinja kuminauhaa, matto on pitkä mutta lisu ja keula leveä. Helvetin raskas kääntääkin.
   
 4. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  Oot maallistunut uskostasi! Häpeä!!
   
  Zombie, Hemikoo ja JRT tykkäävät tästä.
 5. Mikkoyli

  Mikkoyli Well-Known Member

  Joo kyllä on aivan mahtava kelkka. Hiihtolomalla taas tullut ajeltua lisää. Öhlinseillä alusta toimii kuin ajatus ja ei tarvi koko ajan ajaa kaasu pohjassa kun voimaa on. Eilen annoin tossua oikein kunnolla ja kulutus oli 24. Tänään vähän normaalimpaa vauhtia ja kulutus 20,1. Välitys nyt 24/50 ja kyllä pitkillä jängillä se alkuperäinen 21/41 olisi ollut parempi. Palasin alkuperäiseen varin jouseen ja sillä syöttää paremmin. MCX Stage 1 hiljainen vaimennin vähän kuristettuna on sekin vähän turhan äänekäs. Aivan kuin ajaisi ralliautolla. Mutta paluuta vakioon (äänten takia, vakiopöntöllä ei passaa nostaa paineita) ei taida olla, on se lisävoima sen verran mukavaa.
   
  Viimeksi muokattu: 5/3/17
 6. T.F.K

  T.F.K Yamaha B-TX 153 LE

  Loisto peli, ainakin 57mm matolla, tuo kokeilemasi taitaa olla 44mm matolla? Kuminauhamaista voimalinjaa en kyllä tunnista ainakaan omasta kelkasta (vielä vakio), lähtöjä on kyllä tarpeeksi ja saa verrata 800 kakstahtisiin, mutta makuasioita tietenkin?
   
 7. JRT

  JRT Well-Known Member

  Joo oli 44 matolla. En vaan oikein keksinyt mihin se on tehty. Leveän keulan ja lisumaton takia en ees halunnu poiketa reitiltä. Patikkokaan ei houkutellut kun tanko oli niin alhaalla ettei sitä oikein seisten tehnyt mieli ajaa ja kokemukset Catin 153" liukurungoista ei ole positiivisimmat. Hyville baanoille ehkä, mutta semmoisille ottaisin ehkä mieluummin vaikka Apexin. Voimalinjassa referenssinä oli 850 Summit X, siihen verrattuna kaikki on tuntunut kuminauhoilta... Silloin kun tuli turbonelareita harrastettua niin idis oli siinä että ranteet venyy ja jännäpieru pääsee kun liipasee. SW BTX ei tuottanut oikein sitäkään elämystä. Kone kuulostaa hyvältä eikä haise pahalta, siitä plussat.

  Ei sitten herneitä, tärkeintähän on että kukin ajaa sillä mistä tykkää tai mihin lompakko riittää. Makuasioitahan nämä.
   
 8. Taivalkosken kelkkailijat

  Taivalkosken kelkkailijat hillclimb//drag-race//enduro//sprint

  hoxhox sw kaverit meillä on la 11,3 taivalkoskella kiiharit. ja on luokkakin ihan vakio turboille (stock turbo 4t) on lähtömatot,ajanotto,lähtövalot ja saapi nopeudenkin.
  jos haluttaa kokeilla mitense liikahtaa ei muuta kun ilmoa sisään [email protected]

  16825782_1269335696488397_5118794229300075228_o.jpg
   
  Värjäri, Reverend_, fleec ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 9. T.F.K

  T.F.K Yamaha B-TX 153 LE

  Aika samoilla linjoilla olen, mitä tuossa kirjoittelit 44 matolla olevasta B-TX:stä ja tuosta summitistakin samaa mieltä, että sen kelkan parasta antia on voimalinja, jos sattuu olemaan kunnossa (jos vain remmit ja kone kestää)? Muuten ei kummoinen peli ole tai tarkennuksena EI OLE MINUN MIELEEN (ennemmin ostan umpiselle M katin tai RMK pollen), Tullut tuota x-mallia ajettua ihan tarpeeksi, että tietää minkälainen kelkka kyseessä.
   
 10. JMO

  JMO X-ekspertti - 21

  Täytyy kyllä sanoa, ku itelläki tuli omakohtasia kokemuksia "voimansiirto ongelmista" (ei yhtään menetettyä remmiä vielä) että jos ei takuu pelaa niin se on kauppiaasta kiini.
  Kiitokset sodankylän rautia ja maahantuoja.
  Sitä en tiiä sitten vielä koska osat tulee :D
   
 11. Jakelfin

  Jakelfin MtxT

  Mikä siinä jarrussa oli harmina? Mulla loppu nytrosta samanlaiset oireet ku otin käsijarrun pois, se kun hieman hiihteli päällä ja lämmitti levyä/jarruja. Levy lämmetessään hieman heittää niin työntää paloja kauemmas, huomaa edelleenki jos oikein jarrun kans joutuu rossaileen että kahva painuu liian syvälle.
   
 12. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex, ylipainepiano mtx 153",zr 900

  Epäsäännöllisen säännöllisesti kahva painuu pohjaan. Saattaa päiviä olla ihan normaali mutta ihan kerrasta kahva menee pohjaan, häjy tunne kun ranta ja männikkö lähenee kohtuu nopsaan ja saa arpoa että hylkäänkö kelkan kolmannen pumppauksen jälkeen vai kokeilisikko vielä neljännen kerran pumpata jolloin on liian myöhäistä hylätä koko katiska.

  Välillä on päiviä ettei mitään vikaa ja joskus joka jarrutuksessa eri tuntuma. Vaihdettu nesteet, palat ja jarrusatula. Ei mitään radikaalia muutosta. Sormet kun laittaa satulan ja telatunnelin väliin ja painaa jarrua niin satula elää reilusti eli oikasee itsensä kun jarrussa paine. Nyt viime perjantaina vaihdoin maton niin ongelma hävisi, tai ainakin 450km toimi moitteetta.

  Haittapuolena se että taas vehkeet telakalla kun käytetty matto repesi niin että viikon sisällä kaksi matonvaihtoa, alkaa jo luonnistamaan kun 62min meni siitä kun ajoin talliin ja matto oli pois, reeniä horo reeniä. Nyt kun ei ole uusia karheempia mattoja koko maassa niin laitetaan tuo "haista paska" 44mm vakiomatto paikalleen ja jäpöstellään toivottavasti sekin poikki niin saa huoltokin välillä hommia. Katsotaan kuinka jarru toimii tälläkertaa.

  Kyseessä kuiteskin markkinoitten tehokkain kelkka ja kelkassa ongelmia ollut uudesta alkaen tuon jarrun kanssa. Minä ainakin olisin maahantuojana aika helevetin kiinnostunut saamaan ko. vaivan selville. Olenkin miettinyt että kuinkakohan asiat etenisi jos sattuisi jotain vakavampaa ja kaikki tietää että ko. laitteessa on jarru ongelmaa ollut heti uudesta lähtien?

  Niin ja eihän se siihen tänään jäänyt, kallistuksenvakainkin katkesi. Takarunko ja tunnelicooleri vaihtokunnossa. Variaattorina vanhan Viperin vartsu kun vakiolla ei kestä remmit. Hiphurraa, 18te kelkka jolla ajokausi max 4kk ja laitetaan välttämättömät takuu tavarat tulemaan LAIVARAHDILLA uudeltamantereelta, ristus mitä puuhastelua.
   
 13. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Eli sulla taitaa olla runko antautunut, jos oikein ymmärsin tuon.
  Saattaa selittää paljolti tuon historian.

  Itse päässyt nyt tuota säätämään, ja kyllä täytyy sanoa että on mahtava peli, liikkuu vähintäänkin riittävästi ja pystyy ainakin tämmönen vanha ukko ajamaan vähintäänkin reipasta vauhtia päivitetyllä alustalla. Kyseessä siis 141 pitkä, jossa tuo Foxin 2" etupukissa.
   
  paikkari tykkää tästä.
 14. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  Et millään viitisi lähteä ajamaan tuota Sallan enskaa tuolla meijän Viperillä, ku tommoista vetomiestä ollaan hiukan vaille, millä ei mikään kestä. On tähänkin toki osia vaihdettu ja jarrutkin on kesken kisan kadonnu mutta niin vain se on tämäkin maaliin tullut, ei edes viimeisenä. Alusta toimii ja nut on suksetkin CA proot ni pitäs pöherössäkin kantaa. Ainoa miinus on että jarru, jos piettää kokoajan ni rupeaa kiehumaan pikkuhiljaa, mutta tolla moottorijarrulla kuulemma pärjää kohtuu hyvin tuossa enskapatissa, kun vain kuski on hereillä. Ylimääräistä nestettä se jarru ei kestä ku rupeaa säiliö turpoamaan, mutta tuskin tuossa kisassa on sitä vaivaa kun kuitenkin kestävyyskisa kyseessä. Voimalinja ja hyrrävoimat kuin suunniteltu puunkiertoon ja miehekkääseen jarrupattiin. Ei muuta ko ilmoittumaan,Doodoo.
   
  jp10 tykkää tästä.
 15. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex, ylipainepiano mtx 153",zr 900

  Tätähän sanoi huoltomieskin mutta kun on ollut uudesta saakka sama ongelma, on otettu videota ja kuvia maahantuojalle.
   
 16. Jakelfin

  Jakelfin MtxT

  Jaa no sehän on ihan hypemerkkien tasolla ko osia saa ootella kesää myöten ja jotaki lapsellisia vikoja saa ihmetellä. Puuttuu vain joku vähintään jonku valaistuksen kokenu oossomi jätkä joka tulee mainosvilmeihin silmät suurina ja suu vaahossa kehumaan kuinka ihmeellisiä ja maailman ensimmäisiä ja ainutlaatusia mikkäki uuelleen nimetyt keksinnöt on. Se häätyy köyhän onneksi ajaa vanhalla sotanorsula vielä ko osat saa ison veenki takaa reilussa viikossa. Niin ja se minun jarrun häviäminen johtu siis kierosta levystä, sai pumppailla useasti ennenku toppas jos sattu katoamaan. Kyllähän se kivalta tuntu ku naama mittaristossa säätelee seoksia ja vastaranta lähestyy yllättävän nopeasti ko ne muutama sata ponia innostuu laukkaan eikä jarruja olekkaan sielä mistä niitä yleensä tuntus löytyvän. Ei menny takuuseen ko oli jo kuues kausi menossa ja reilu 17t sillon mittarissa, en kyllä kysynykkään, sen verta massimieheltä tuntu sillon ko nyppäsin käsijarrun pois hiostamasta jarrulaikkaa.
   
 17. janiok

  janiok Well-Known Member

  Jos sitä kisassa haluaa pärjätä, niin ei kait sitä kukaan Yamaha kuskiksi lähe.
   
  Hemikoo ja Jäpälä tykkäävät tästä.
 18. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Ihan pölijä kysymys.. onko jarrukahva kokonaisuudessaan vaihdettu... Mietiskelin josko sielä oleva mäntä on liian suurella välyksellä tms..... Eikös näissä ole samat jarrun osat kuin Cat:in vermeis? Siten onko niissä havaittu tämän kaltaisat ongelmaa....
   
 19. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Kyllä tuo jarrunesteen määrä kannattaa jokaisen tarkistaa, tuossa säiliössä ei ole sitä " pussia" enää sisällä joten liika neste saa aikaiseksi sen että jarru alkaa kantamaan.
  Määrät on melko pienet joten ne tuppaa kuumumaan vikkelään ja letkut kuitupintaiset niin eivät jousta siten kuin kumipunosletkut.
  Eli säiliössä pitäis näkyä tyhjää, nk.laajenemisvara.
   
 20. Mihaline

  Mihaline 2 X E-TEC

  Eihän sitä tiedä järjestääkö YlöjärvenLooshi tulokset niin, että varmasti pärjää riippumatta miten kovasti ajaa?
   
  Hemikoo ja vectoori tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua