Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 19/2/13.

 1. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Ei ollut reikää, aattelin jotta olis ollu mutta ei. Nimenomaan suljettuun tilaan tiivistyy kosteutta lämpötilan vaihtelun johdosta ja ennen pitkään hölskyy. Tuokin yleensä talliin tyrkätty ajon jälkeen niin eipä ihme tuo tiivistyminen. Sentään huomasin tuon vaurion. Ehkä täälä foorumilla olevat kuvat herätti mielenkiinnon tarkempaan syyniin.
   
 2. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Kyllä sitä pukkia ei kondenssivesi ole särkenyt. Jos miettii millaisia voimia tuon putkihässäkän pitää kestää, niin kyllä syy on väsymisessä.
   
 3. Mickelson

  Mickelson Well-Known Member

  Jos putkea kiinnihitsatessa lämpötila olis ollu 20 °C ja suhteellinen ilmankosteus 100 % (17 g vettä /m3), olisi desin vetävään putkeen joutunut vettä 0,0017 g. Näin teoriassa. Korroosioon tarviis lisäks happea.
   
  Värjäri tykkää tästä.
 4. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Joo ei sitä kondenssivatten särkeny. Kyllä se särkijä on se pölijä joka keikkunu sarvis. Noh, rompe kasas. Näköjään nopiakin olin kun ei luntakaan keriinny sataan.
  Riipasin koko hässäkäm alta pois. Saipa silimitellä muitakin paikkoja. Samoten voidella kunnolla. Aattelin varautua liukumuovien hankintaan mutta nuilla ajaa vielä toisen mokoman. Tasaisesti kulunu, joka hiukan yllätti.
   
  Mickelson tykkää tästä.
 5. Mickelson

  Mickelson Well-Known Member

  Joo nythän noita on hyvä viilailla jos sattus vielä talavi tulemaan. Itekkii yrittäny katella mitä ossaa (eli ei paljoa). Yks mitä ihmettelen on ohjekirjan mukaan öljynsuodattimen vaihto 20 tkm kun öljyjen vaihto 1 tkm ja sen jälkeen 4 tkm välein. Ei oo tämmöstä tullut missään muussa vempaimessa vastaan. On tuohon omaan kelkkaan ainakin merkkihuollon mukaan joka huollossa vaihdettu. Käsittääkseni uusi öljy on aina pesevämpi kuin vanha niin eikö se vanha suodatin paskaa uuden öljyn. No tämä nyt on tämmöstä saivartelua, vituttaa kun ei pääse ajamaan.
   
  Kamppi tykkää tästä.
 6. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Ite vaihtanu aina suodattimen öljyn vaihdossa. Sen verran edullinen purkki ettei kannata jättää vaihtamatta. Oikeestaan joka kaudeksi öljyt vaihtanu. Nyt homma vaan repes kun huomas tuon alusta harmin. Josko viä kytkimen ja varin tarkistais.
   
 7. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Nytro 141"

  Tuossa muutamana päivänä vilkaissut jenkkifoorumin puolelle ja naamakirjastakin, kovin paljon juttua tällekin kaudelle vaihdelaatikoiden hajoamisista, en muista että kukaan täällä ois isommin kertonut.
  Moni pitää syynä tuohon liian löysää ketjua jolloin sieltä ei kiristinpuolelta ketju lyö siihen keskelle jolloin hajoaa, minä oon huollattanut tuossa paikallisessä osaavilla kavereilla kelkat ja monesti on ollut vaan lopputulos ettei ole tarvinnut kiriä juurikaan ekan kirimisen jälkeen. o_O Kait minä sen verran rauhallisesti ajelen että ei ketju veny, tekeeköhän nuo jenkkien maximi nopeus ajelut sitten enempi hallaa...

  Toinen on tuon kuivanpään alemman laakerin rasvaus 4tkm välein ja monet jo uutena laittaa lisää rasvaa ettei hajoa.

  Siinä pari paikkaa katsella jos joutilasta aikaa on.
  Youtubesta Biker Mike ja Rockerdan tuntuu olevan kovia intoilijoita ohjeineen ja Bill Mohr foorumeilla ja sosiaalisessa mediassa.
   
 8. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Juuri tuo kyseinen laakeri hiukan pohdituttanu, useastikkin, jotta pitääskö sille tehä jotain, vaihtaa / voidella. Monesti kokeillut "harjoitella" irtolaakerilla sen suojan poistamista ehjänä. Prkle, kertaakaan en ole onnistunut, aina on suoja kärsinyt tavalla tai toisella. Vaan, kait se on vain tusinalaakeria motonetista tms haettava ja opeteltava.
   
 9. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Käyt @Kamppi tilaamassa uuden laakerin liikkeestä, ei noiden kanssa kannata enempää värkätä.
   
  Hemikoo, Kamppi ja Seiti tykkäävät tästä.
 10. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Mitä noita hajonneita ketjukoteloita olen tässä aikojen saatossa tutkinut, niin pääsyy on liian kireälle riivitty ketju ja ylärattaan heikko voitelu.
  Vanhemmissa malleissa noissa ylärattaiden liukulaakereissa ei ole voitelureikiä, 2020 mallin rattaaseen on lisätty reijät.
  Liian kireälle riivitty ketju vääntää kotelon sisällä olevat ohjuritapit, jolloin ketjun paine muuttuu ja liukulaakeri kuluu kartioksi. Ja samalla ketju pääsee rikkomaan pakin siirtohaarukasta liukupinnan, jonka jälkeen särkyy pakkirattaan ja ylärattaan hammastus ja se onkin sitten kotelo valmis.
  Melkoisen monessa videossa kuulee, kuinka ketjukotelo viheltää liian tiukan ketjun takia, mikä indikoi onkelmia.
   
  Hemikoo ja Kamppi tykkäävät tästä.
 11. perttuni

  perttuni AC XF800 2012

  Huoltomanuaalin ohje ketkun kireyteen oli muistaakseni sormitiukkuus ja puolitoista kierrosta siitä auki eli suht löysälle se ketju. Tämä koskee Catin 7000 malleja eli kaiken järjen mukaan myös SR Viperia.
   
 12. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Juuri näin! Ei kai se ole sen ihmeempi homma vaihtaa ku jaappanin jammuun, vai?
   
 13. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Kyllä uusiminen ois paras ratkaisu. Pitääpä muistaa kysellä tuosta läheltä ja roista.

  Kerran tuli ketju kiristettyä liiaksi, brp "tavalla". Kyllähän se piti meteliä. Kerkisin yhen viikon ajeleen, 800-900km, sit löysäsin. Juurikin täältä ilmaistun nevon mukaan. Ei nyt muista kuin oli service manuaalissa kerrottuna.
   
  Viimeksi muokattu: 12/2/20
 14. Vesukka

  Vesukka Xtrim 600 re

  Valitettavasti merkkihuollossa väännetään helposti normi ohjeen mukaisesti nuo nelarin ketjut eli 0,5 kierrosta auki eikä 1,5 niinku pitäs. 2x käyny itellä Viperissä. 1x ensihuollossa, jolloin käytin seuraavana päivänä uudestaan, ku ketjukotelo piti merkittävästi ääntä ja toisen kerran seuraavana vuonna 4tkm huollossa. Sen jäliltä löysäsin ite. Molemmat huoltopaikat vielä eripaikkoja..
   
 15. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Minkälainen ääni? Mietin että onko sama ääni kuin mulla oli rmk:ssa silloin kun sen ostin. En keksinyt syytä sille.
   
 16. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Nytro 141"

  Minä muistan tämä tapauksen.
  @Fiiberi nyt oli kyllä niin selvästi kerrottu että tumpelompikin ymmärtää, liekköhän tuo jenkkilän poikien suosima miljoonia maksava aftermarket yläratas vastaava kuin 2020päivitys?
  Itse ole sitä mieltä että kyllä se tehdas yleensä on suurimmaksi osaksi nuo huolto ja korjaustoimenpiteet tehneet oikeiksi ja oon tässä oppinut huoltoon luottamaan monta kertaa enempi mitä autopuolen jannuihin...
   
 17. Makestain

  Makestain SR Viper XTX & Nytro RTX

  Tuoko on se jarrun takana oleva laakeri? Pohdiskelin viime kesänä jos tästä on puhe. Varin takana olevan rasvasin, lähti tiiviste nätisti silmälasiruuvarilla tiivisteen välistä sisäkehää kiertäen. Onnistuisko tuon jarrun takana olevan laakerin rasvaus samalla tavoin jos purkaa sen verran että saa jarrulevyn irti?
   
 18. perttuni

  perttuni AC XF800 2012

  Tämmösellä ite rasvaillu niin ei tartte irrottaa sitäkään laakerisuojaa. Rasvaprässin kanssa vaatii melkein kaverin, joka pitelee rasvaprässiä, jotta pysyy tuo neula ehjänä ja suorana, mutta onnistuu kyllä.

  https://www.ikh.fi/fi/rasvaprassin-neulasuutin-normaali-ma3240820

  Jarrulevyn irrottaminen vaatii jarrusatulan halkaisua ja siitä saattaa sitten seuratakin semmoinen hauska ilmausoperaatio jarrulle.
   
  Viimeksi muokattu: 12/2/20
  Vesukka tykkää tästä.
 19. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Nytro 141"

  Se alempihan sieltä ekana menee, saa vielä kuumaa ja kylmää vuorotellen sekä vettä ja lunta ihan tarpeeksi.
  @perttuni lla tais jäädä kuva liittämättä?
  Jarrun ilmaus taitaa olla vähän samanlainen operaatio kuin polkupyörien jarruissa jotka on tässä vuosien aikaan aiheuttanut päänvaivaa ihan täysillä mutta kun tekniikan oppii niin menee sekin, yleensä näissä työnnetään väärinpäin lopussa painetta tai imaistaan alapääatä kunnolla.
   
 20. Makestain

  Makestain SR Viper XTX & Nytro RTX

  Paljonko purit että pääsit tuolla neulalla tyrkkäämään rasvaa tuohon jarruhässäkän laakeriin?

  Mulla on tuollainen "mato", niitä kannattaa ostaa kerralla pari kun voi harjoitelessa mennä ensimmäinen käyttökelvottomaksi - kuten Perttuni jo vinkkasikin.
   

Suosittele tätä sivua