Winha

Keskustelun 'Muut merkit' on aloittanut käyttäjä nirppu988, 12/1/06.

  1. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Outo tapaus, no ei ihme ettei tuollaisen kuvaa löydy. Kai ne on Winha -merkin lopetuksen jälkeen uudistaneet 3900:aa vaihteiston osalta mutta palanneet pian vanhaan lootaan takaisin.
     
  2. pkilpo

    pkilpo Member

    Vs: Winha

    Hei!

    Mulla on Winha 35 vm. 1978. Kaipailisin siihen manuaalia, myös skannattu kelpaa. Löytyisikö? Varaosaluettelo ois kans kiva olemassa, skannattu kelpaa myös.

    Yv:tä tai spostia
     
  3. juhhuu

    juhhuu summit

    Vs: Winha

    Mulla on -83 vuojen 3900 lynksi ja siinä on peltinen alaosa vaihteistossa, ei sekään kuulemma ole kovin hyvä mitä täältä olen lukenu.
     
  4. Rizhto

    Rizhto Well-Known Member

    Vs: Winha

    Meteorin sivuilta löyty JLO:n männän mitat. Tuolla saiskin muokattua Pannoniaan todellisen tehomännän. Puristuskorkeutta on 4mm. enemmän. Männäntappi on kuitenkin vain 16mm, joten mahtaako kestää 18mm avarrettuna?
    Tätä keskustelua lienee syytä jatkaa jossain toisaalla, ettei mene ihan OT:ksi.
     
  5. HeKos

    HeKos okkeli 300

    Vs: Winha



    minulle kans winha 34 maniska jos löytyy?
     
  6. xc 500 sp

    xc 500 sp Vanhaa rautaa

    Vs: Winha

    Joo siinä se vois olla.

    Olin siinä uskossa että tämä on 2+1 loota, pitää käydä vielä tarkistamassa, vetovaihdetta tarvitaan ;D Winha ei oo pihassa niin ei pääse booreja kokeilemaan, eli jos jollain olis irtonainen vetoakseli ::)

    EDIT: Saattaa ollakin pelkkä suunnanvaihtaja. Ompa siihenkin tarvittuu melkonen kasa rautaa...Jos näin on niin saattaa mennä suunnitelmat uusiksi winhan suhteen...

    EDIT 2: Pitäiskö tuohon kylkeen tulla vielä jarrusysteemit kuten linkin sivun 12 kuvassa?
     
  7. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Mahtuuko 70-luvun Winhoihin missä on 50 cm matto, niin joku tehokkampien mallien kuten vaikka tuon 550:n tai sitten jonkun nopeamman vaihdeloota/suunnanvaihdin suoraan paikalleen? Siis vetoakselin puolesta. Kun alkuperäinen ketjuloota ja variaattorin laakerointi oli muistaakseni melko heikko. 503 Rotax istuisi suht hyvin ainakin Winha 54:n koneen paikalle joskus. 52 saa pärjätä kohlerilla, koneen ympärillä oleva kehikkorauta ei salli 503:n laittoa muokkaamatta.

    Ja 3900 on ollut mielestäni vaan suunnanvaihtimella aina uudempikeulaiseen -87:aan asti. Tuosta kokeilulaatikosta en ole varma, olisiko samannäköisenä muuhun malliin tai merkkiin tehty 2-vaihteista. Nettivaraosassa ainaskin 535:n laatikoita on usein, meniskö sellainen 550:een (tai 54:ään)?

    Ja minulle kelpaa 70-luvun Winhojen maniskat, etenkin 52:n, 54:n ja ehkä 55:n
     
  8. HeKos

    HeKos okkeli 300

    Vs: Winha

    Sain just tuohon winha 34 kelkkaan isomman koneen, 440 kohlerin. Siinä tuli vaihdelaatikko mukana, näytti äkikseltään olevan samanlaisella booriakselilla liitäntä vetoakseliin. Viikonloppuna lava kaljaa ja autotalliin. Katotaan mitä siitä tulee.
     
  9. xc 500 sp

    xc 500 sp Vanhaa rautaa

    Vs: Winha

    Otteleppa muutama kuva ennen ku otat sitä kaljaa ;D
     
  10. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Winha

    osto-osastolla näytti olevan jo kuvia, Nordtracin tekemä ratasvälitteinen ja sopii 550 Winhaan heittämällä. Siirtovivustossa voi olla askaretta.
     
  11. pkilpo

    pkilpo Member

    Vs: Winha

    Laitan tässä itse jakoon tämmösen, jos Winhan omistajia kiinnostaa ja on Kohlerin moottori.
    Varmaan jollakin on manuaali voin vaikka itse skannata sen ja lähettää takaisin jos joku vaan lainaa sitä manuskaa.
    Laitan sitten jakoon tänne.

    Kohlerin moottorien sarjanumerot vs. valmistusvuosi. Mulla näky olevan -74 valmistettu moottori.

    [​IMG]

    Edit: Mulla onkin 6 merkkinen sarjanumero, koneen osalistassa sanotaan että tuossa koneessa on 6 numeroiset sarjanumerot 7 sijaan. Niiden ikää ei voikaan tuosta taulukosta päätellä, mistähän se saisi selville?
    Edit2: Pöh. Nuo 6 numeroiset on spec numeroita, eli koneen "versio" kait.
    Tässä koneen tyyppikilpi. Luultavasti tähän on siis vaihdettu kone 60 luvun alkupuolelta sitte...
    [​IMG]
     
  12. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Kohleriin löytyi kipinä kun vaihdoin k295-1 (huvittavan pieni ja kevyt kone) varaosakoneesta ensiöpuolan, konkan ja kärjet. Ensiöpuolassa kärkien johto oli irti ja kärjet oli palaneet. En ole kokeillut vielä käymään. Myös 340:n sain kasattua varaosakoneen männillä, ehjiä neulalaakereita ei toistaiseksi jäänyt yli. 340 on nyt kelkassa mutta pakoputkea en saanut soviteltua, joten vaihdan yksipyttyisen taas tilalle. Kaikki on erilaista 52:ssa ja 54:ssä. Kaksipyttyinen ei edes sopinut ennen ohjauksen tukikehikon vaihtoa. Yksi 340 -varaosakone oli ilm. alunperin mikuni-kaasarilla, paikallaan oli mikunille sopiva tehdastekoinen kumilaippa. Mikunista huolimatta oikea mäntä oli siitä puhki. Kohlereiden magneetot lähti naurettavan helposti irti omatekoisella työkalulla, lattaraudassa reiät niin että sattuivat magneeton reikiin kampiakselin vierellä. Sopivilla pulteilla kiristys niin että rauta painoi kampiakselin päähän, ja heti loksahti irti. Nyt pitäisi olla 2 käyvää kohleria ja varaosina 3.
     
  13. HeKos

    HeKos okkeli 300

    Vs: Winha

    Tässä kuvassa winha 34:ssä paikallaan alkuperäinen voimansiirto. Laakerit leikkas kiinni. Löysin sitte joltain uuden vaihdelootan
    [​IMG]

    Kuvassa asennettu vaihdelaatikko jostain muusta winha mallista. pakki ja 1 eteen. Mistä winhasta lie? Passas booriakseli suoraan. Moottoria joutui siirtämään n.7cm oikealle päin.
    [​IMG]
     
  14. HeKos

    HeKos okkeli 300

    Vs: Winha

    Ja mistä voitelu tuohon ylänippaan mikä on tossa loovassa?
     
  15. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Ainakin Winha 55:ssä taisi pakki olla ja 1 eteen. Winha 600:ssa myös, mutta erinäköinen loota.
     
  16. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Rekisteriotteessa tälle -72 rekisteröidylle Winha 52:lle on ilmoitettu moottoritilavuudeksi 338 cc. Kuitenkin tuo yksipyttyinen Kohler (lähti tänään käyntiinkin jo) on varmasti sen alkuperäismoottori. 338 Kohler ei mahtunut edes paikalleen, ja yksipyttyiselle oli kohdistustappi moottorikiinnikkeissä ym. Onkohan tässä paikallaan joku 338 cc yksipyttyinen Jyty-Kohler, vai onko rekisteröintivaiheessa aikanaan vaan otettu tietoihin kaksipyttyisen moottoritilavuus.. Aika pianhan nämä muuttui 24 hv 338cc Kohlerilla oleviksi, varmaan jo -72 puolivälissä, josta ehkä sekaannus. Mietin vaan että millä koneella tätä pitäisi katsastukseen aikanaan tarjota. Tuo yksipyttyinen mikäliekään on paljon painavampi ja suurempi kuin varaosakoneeksi tullut 295-1, käyntiäänikin oli kuin tykin jyskyttelyä, olisikohan siirtymävaiheessa Winha 52:ta ollut Kohlerin 335-kuutioisella 23 hv yksipyttyisellä?

    Edittiä:

    Eihän näille noita papereita ole luotu kuin vasta 90-luvulla, ja varmaan on sitten tullut uudemman vuosimallin tilavuus paperiin. No saapahan laillisesti asentaa tehokkaamman koneen sitten
     
  17. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Winha

    52 oli yksisylinterisellä MAG 309 moottorilla, viisneloset 2-syl Kohler tai MAG. MAG on itse asiassa Sveitsissä lisenssillä valmistettu Kohler.
     
  18. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Jos 1 syl oikea Kohler ei ole koskaan ollut vakiona, niin tähän on sitten varmaan vaihdettu tuo samankokoinen Kohler tai koneeseen sellaisen puhallinkoppa. Isolla lukee Kohler kyljessä. Kiinnikkeet on sitten sopineet kun on samat koneet kyseessä. Myöhemmin myös 52:ssa oli kaksipyttyinen, mutta vain 24 hv Kohler/MAG, kaverin kotipuolessa oli sellainen.
     
  19. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Winha

    Kaikki on mahdollista, siihen aikaan taidettiin kelkat kasata niistä osista, mitä oli saatavilla. Tuo myöhempien viiskakkosten kaksisylinterinen oli keskipakopuhaltimella varustettu, eli puhallinsiivikko on kampiakselin päässä. 295-1 oli kolmekymppisen ensiasennuskone.
     
  20. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    52 liikkui tänään toista kertaa omin voimin 16 vuoteen. Eilen liikkui ensimmäisen kerran, mutta liike loppui 0,5 metrin päästä ketjun katkeamiseen.. Nyt ketjun kestäessä kelkka karkasi välittömästi käynnistyksen jälkeen ja piti ottaa juosten kiinni. Kytkimen jousi on kai tosi kuoleentunut, ja kelkkaa ei saa ollenkaan pysähtymään tyhjäkäynnillä edes umpihangessa. Yksipyttyinen onkin yllättävän vääntävä kone, paremmin vetää mitä muistin edes 340:n vetävän. Toki puolen kaasun jälkeen ei kiihdy, kun kytkin yrittää vaihtaa liian isolle koko ajan. Mikunin suuttimet taitaa myös olla liian isot tai neula liian ylhäällä, kun käy liian rikkaalla. Saiko näihin Velsan? kytkimiin vaihdettua jousen, jos irrotti vaan sen suojakupin kytkimen päältä, vai pitääkö yritää öljynpaineella saada koko kytkin irti? Ja onko jousia vielä jossain? Pari muutakin velsaa on, mutta niidenkään nykykunnosta ei varmuutta. Onko Rotax 503:lla sama kytkimen kartio kuin Kohler/Mag 309:llä? Olisi myös 503:n IBC alt olemassa.
     

Suosittele tätä sivua