Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Kottinen, 8/3/10.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Niin... Se kun vaan itsellä tulee mieleen, että jos "..aikuista näin huudattaa..", niin eikä se ole niin luettavissa, että kirjoittaja tuntee itsensä aikuiseksi, jota jostain syystä huudatuttaa.. Nojoo, meni pilkunnussimiseksi, mutta parempi kai se, ku pulunnussimiseksi. ;D

    Mutta toki, saa täällä porukat parkua. Eihän se ole ku pistää kirjaimia ja sitämyöten sanoja soppelisti peräkkäin ja lisää pari huutomerkkiä siihen rimpsun loppuun. :p
     
  2. ITP

    ITP Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Eikö kukaan ole vielä kommentoinu tuosta Nallen avatar kelkasta? ;D
     
  3. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Näistä paljonpuhutuista hyrrävoimista, tehkää kotonanne pientä empiiristä testiä. Ottakaa vaikka irto polkupyörän rengas vanteineen tai pelkkä vanne napoineen. Navasta kaksin käsin kiinni ja pyöräyttäkkää ratasta ja sitten yritystä käännellä pyörivää rengasta.

    Toinen tieteellinen testi voisi olla käännellä käynnissä olevaa rälläkkää hiontalaikalla vrt. stopissa olevaan rälläkkää. En väitä näillä olevan mitään yhteyttä ummenajoon, mutta jos joku epäilee hyrrävoimien olemassaoloa niin näistä voisi viisastua.

    Siksi toisekseen miksi polkupörä, moottoripyörä jne. pysyy vauhdissa pystyssä, muttei paikallaan ::)
     
  4. Jale

    Jale Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Innokkuutta kieltämättä tuntuu kirjoittelun koukeroiden hienouksiin löytyvän. Taisi alkaa ura sillä tehtävällä jossa piti osata vaan lukea...

    Mikäpä se siinä, itsekin innostun aina kovasti kun oppii jotain uutta. ;D
     
  5. Koulupoika

    Koulupoika Summit 850

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Tuli kerran taloa rakentaessa testattua tuota rälläkkää. Rälläköin katossa jotain, laskin sitten rälläkän alas reiden viereen. Vielä pyörivä rälläkkä kampesi itsensä pudotuksen aikana sivuun, suoraan reisilihasta poikki leikkaamaan. No, meni vain housut ja ihoa timanttilaikalla. Terveellinen opetus hyrrävoimista.
    Jos polkupyörä ei liiku, ei voi liikuttaa tukipistettä kaatuvan painopisteen alle.
     
  6. skspolaris

    skspolaris Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    moottori sahassa on kans ilmeisesti hyrrävoimaa ;D
     
  7. A-J

    A-J -22 155" Matryx Slash world on fire

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Putosin kyllä täysin.

    ;D ;D ;D
     
  8. sir pulju

    sir pulju Ski-doo Skandic SWT 600 ace

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Eilen pääsi maistamhan Levillä BRP:n kiertueen ens vuojen uutuuksia. Kyllähän tuo uus summit 800 154`` ja boondocker 800 3900 oli semmosia pelejä pyörimhän hangessa, että ACE miestä hirvitti ;D

    Ei ole kovinkhan kokemuksia ollu ennen tuommosista ko joskus 600 summitista niin ohan nuo niin eri laitheja viijä hangessa ko leveätelaset. Varsinki tuo uus summit 800 oli huomattavasti näppärämpi käsitellä pusikossa ko boondocker. Toinen mikä pistin merkille, niin oli tankojen korkeuvet, lynxeissä (600 ja 800 dokkeri) tanko huomattavasti matalamoi ko summitissa, itellä pituutta 191 cm. Kyllä tuo 600 dokkeri 392cm matolla kulki seki, mutta ei íhan niin ko kasisataset.
    Mutta yllätyin summitin ryömimiskyvyistä positiivisesti, ei sitä ollu pakko huuattaa, joten nyt kyllä uskon että kyllä silläki saattaa puureki hyvin liikahtaa :)
    Summa summarum: Kyllähän son niin,että skandic ja summit on niiiiin erilaisia kelkkoja. Pakko vain myöntää että summit on vain paljon hauskempi laite 8) Molemmilla pääsee mahtavasti mutta eri tavoilla

    Edittinä vielä, että uus RE Rave 800 oli kans perkulhen hauska (tehokas) laite reitillä ja ummessa meni minne halus vaikka pätkä oliki. Toista soli aikoinhan Lynx Lightin puikoissa ummessa, vitutti niin ettei veri kiertäny ja aina jäi kiinni koei tela jaksanu pyöriä. On ne kelkat tainnu vähä muuttua 90-luvulta :)
     
  9. jysse

    jysse Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Olipa "sir puljun" ajatuksia mukava lueskella. Onkohan ketään semmoista, joka ei kokisi samoin vastaavassa tilanteessa.
     
  10. JuZe

    JuZe Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Ihan sama asia kun hitsaat ohjausakselin suoraan ettet voi tankoa kääntää ja lähet veivaamaan. Siinä ei paljoa hyrrävoimat pitele jos tasapaino ei ole täydellinen.
     
  11. make k

    make k Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Moro vaan!
    Täytyypä itekki tässä jotain kommentoida kelkkojen ominaisuuksista. Itellä on 2012 mallin commander e-tec ja järvellä se on ammattikalastuskäytössä eli käytännössä lähes aina on reki perässä. 800 summitillakin olen joskus päässyt hieman ajelemaan. Jossain joku väitti, että commander ei etene järvellä sohjossa, se ei pidä alkuunkaan paikkaansa. 5000 km on takana kelejä erilaisia ja sosetta näissä hommissa kohtaa väkisellä, toisinaan melko reilustikkin. 2 kertaa olen comentajan kiinni saanut soseeseen 2 talven aikana ja molemmat kerrat tapahtui noin kk sitten, siis reki perässä.
    Se siis tapahtui sillä lailla, että tuuli oli pieksänyt hangen suht kovaksi, ja hangen alla oli noin 30 cm vettä, joka oli railosta sinne noussut. Tästä kun ajoin liian hiljaa, niin tela putosi hangen läpi soseeseen ja jäi astimista kellumaan ilmaan. No reki irti ja hieman pakkia ja sitte ykönen ja kaasu pohtaan, sieltä nousi molemmilla kerroilla. Sitten ajoin noin 50 metriä kuiville kelkan ja vein paksun köyden rekeen, nykäys ja sekin tuli mukavasti pois.
    Yhdesti oli comentaja suht tiukilla kun oli noin 300 metriä pitkästi paksulti sosetta jäällä ja oli 3 metriä pitkä ahkio perässä jossa oli 500 kiloa painoa, mutta kaasu pohjassa kelkka kuitenkin kulki sen 50 km/h ja selvittiin siitäkin.
    Mielestäni ykkösellä erittäin vahva veturi.

    Sitte vielä siitä, että summitin tyyppiset kelkat varmasti on todella päteviä umpisen menijöitä ja rinteitten kiikkujia kun yksinään ajellaan, mutta leveätelaiset on takuulla parempia 2 päällä ja jos pitää vetää rekeä tms. Yleiskelkkoina esim. commander on kyllä aika huippu peli.
    Emännän velimiehellä on ac snopro 800 ja ennen oli lynx rave 670 bigpipe x ja ollaan otettu kiihdytys skaboja huvikseen monet kerrat sekä ummella, että kovalla jäljellä. comentaja pesee ykkösellä kiihdytyksessä molemmat kelkat välillä 0-80 km/ h ja sekös sporttikelkkamiestä ketuttaa :). Tietysti se johtuu siitä, että ison telan pito on tautinen. sitte menee kaveri ohi, mutta kyllä commari 140 kulkee jälellä gps nopeutta.

    800 commari on varmasti mahtikampe hommaan ku hommaan,
    ei summittikaan huono varmasti ole, mutta commari on monipuolisempi laitos, jos pitäisi valita, niin commari ehdottomasti.
     
  12. pexi

    pexi Matryx rmk 850 155 -22, SKS 800 155 -16

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Kerran meinasin, mutten kehannu...hieno avatar mutta tuo kelkin asento vaatis mountainin :)
     
  13. Porokone

    Porokone Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    http://www.nettimoto.com/lynx/5900/1452628

    Tämmönenköse paras ummenkulkia 5900 on?
     
  14. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Joo, ja ei.
    Tuohon karkea matto läpivetävillä 8 piikkisillä, alustaa alaspäin ja ohjausakselista rajottimet pois (näistä pääsee helpoiten eroon harjateräksen pätkällä ja vasaralla..).
    Taittopyörät liukurunkojen väliin, ja mieluiten 200 milliset pyörät. Perälinkku kohtalaisen tiukalle.

    Ohjaustankoa ku korottaa sen verran että pystyy seisaaltaan ajamaan niin hyvä, saa vähän vipuvartta pensikkoon ja sivurinteeseen. Vuotsolaiset mahdollisimman eteen ja sivulle asennettuna (että muovin nokka tulee mahdollisimman pitkästi suksen nokasta yli, ja kelkka pysyy mahdollisimman kapeana). Ite laittasin ne kapeammat vuotsolaiset.

    Noitten muutosten jälkeen aletaan puhua pystyvästä mettäkelkasta jota ei haittaa puuteri eikä pieni ylämäki.
     
  15. jysse

    jysse Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Tuohan selittääkin sitä miks sulla pakittaa se niin huonosti. Mä ite pitäisin nuissa puhkuissa sen niin löysällä kuin mahollista.
     
  16. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Iteasiassa tuo menee pakilla varsin hyvin, ei sitä liikkumattomaksi ole kiristetty.
    Oletettavasti luulet sen pakittavan huonosti sen videon perusteella? Kuten sanottua, peruutan siinä ylämäkeen.

    Mutta, linkku kohtalaisen tiukalle siksi että kelkka pysyy paremmin hangen pinnalla. Jos linkku on liian löysällä niin se ei kannattele.
     
  17. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Nojoo.. Tuo kuva otettiin tosiaan muuan vuosi takaperin. GLSsä oli silloin vielä maalaamattomana, mutta kone- ja erityisesti alustan jatkot oli just saatu asemoitua paikoilleen. Pukit olivat vielä vanhaa EasyRideä, mutta vaihdettiin RCG -tyyppisiin myöhemmin. Koneena oli tuossa vaiheessa vielä turbotettu litrainen Rotaxi, mutta sittemmin vakiokone laitettiin takaisin.. Ihan kivasti se kiikkui ja kirnusi, mutta ei täyttänyt niitä tarpeita, joita minulla kelkalle on.

    Sittemminhän GLS muuttui tuon näköiseksi

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us

    Mitä tulee tähän kommenttiin, niin kyllä, minä olen se kirjoittava osapuoli, mutta jostain syystä osaan myös lukea.

    Sinällään hassua, kuinka nämä tietyt kommentit edelleenkin henkilöityvät minuun.. Miltäpä Jale tuntuisi, jos sinunkin esittämiin kommentteihisi heitettäisiin vastakommenttia, johon liitettäisiin sinun ammattisi.. Nytpä heitänkin haasteen, että uskallatko kertoa oman ammattinimikkeesi. ::)
     
  18. jiiipeee10

    jiiipeee10 Guest

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    ei taida uskaltaa ;)
     
  19. Jale

    Jale Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    En usko että kovin pahalle tuntuisi... Ammattinimike on asentaja, eli vain taivas on rajana kun väännät siitä vitsiä menemään.

    Ps. Eikä tuosta aiemmasta ikivihreästä paskalakki vitsistä kannata turhaa imaista hiekkaa pimppiin, kunhan vaan varsin "pistin niitä kirjaimia ja sitämyöten sanoja soppelisti peräkkäin ja lisäsin pari huutomerkkiä siihen rimpsun loppuun". ;D
     
  20. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Valitettavasti joudun sinulle tuottamaan pettymyksen, sillä sinäkään et onnistunut pilaamaan iltaani tuolla kätevällä sutkautuksellasi.. Mutta sinällään hieman kieltämättä ihmetyttää, että kuinka helposti porukat nykäisevät sivuraiteille keskusteluissa ja päätyvät noinkin vanhanaikaiseen.. Jos ei ne omat kirjoitukselliset lahjat muuten riitä, niin voin vihjaista, että tuolla henkilökohtaisella tasolla se vitsinvääntäminen on jo melkoisen vaarallista touhua.. Vähän niinkuin ripulin parantamista pieremällä. Melko helposti nimittäin tuollainen henkilökohtaiseksi "läpäksi" tarkoitettu sutkaus kajahtaa karille ja kirjoittaja munaa itsensä.

    Apropoo.. Montako kertaa olet itse yrittänyt hakea kurssille, kun kerta osaat noinkin hyvin kertoa, mikä se ensimmäinen tehtävä siellä pääsykokeissa oli? Vai onko tullut lueskeltua papereita siihen malliin, että mieli tekisi, mutta... ::)

    Ja tuossa sinun kirjoittamassasi ei minun nähdäkseni ollut niinkään kyse sukkeluudesta, vaan ihan siitä perinteisestä "paskalakki" -huudahduksesta siellä väkijoukossa. Naamattomana on varmaan ihan kiva koittaa olla rohkea.

    Mutta jottei nyt menisi ihan taas "Muutamat vuorikelkkamiehet vastaan Nalle" -tyyliseksi mölinäksi, niin lisätään ikävää.. Just tuli taas ulkoilutettua WTtä pitkin mettiä ja voin jälleen sanoa, että jos ei sellaisella etene, niin sitten pitää opetella ajamaan. ;)
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Suosittele tätä sivua