FX Nytro XTX

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Larkko, 11/1/09.

 1. frosty

  frosty Well-Known Member

  Pitääki käydä pyörähtämässä kun siinä nurkilla tulee käytyä. Kyselemässä että mitä kaikkea niiltä kelkkaan onkaan tarjolla.
   
 2. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  Motormannissa Oulussa oli ainakin jokin aika sitten vielä tarjolla lisäjakkara suht järkevään hintaa.
   
 3. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Ei taida löytyä ko. lisäpenkkiä Suomesta. GT-Motors kertoi myyneensä joskus tilaamansa penkit Motormanille ja Motorman pyysi ottamaan yhteyttä GT-Motorssiin :) GT-Motors kertoi, että uutta erää ei ainakaan näillä näkymin ole tulossa.

  En kysellyt tarkemmin, että mitä kaikkea GT-Motors myy kelkkoihin, mutta ainakin iskareita niiltä kuulema löytyy...
   
 4. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Tuli sitten haettua kotiin tuollainen XTX, kun myyjä teki vanhasta niin hyvän tarjouksen. Ajotyyli kyllä pitää opetella uuden ajoergonomian myötä uudelleen, mutta kyllä se vauhtikin alkaa pikkuhiljaa löytymään. Vakiosuokset vain pakkaa puskemaan mutkissa, jos on pehmeää lunta. Lisäksi mutkasta ulos tullessa kaasun kanssa pitää vähän varoa, kun sukset tahtoo irrota lumesta aika herkästi. Alustakin kaipaa pientä tiukkaamista, mutta aika makeahan tuolla on päästellä.

  Kauppias suositteli orkkisrautojen vaihtamista Totaltekin Racingeihin. Liekkohän tuolla paljon vaikutusta tuohon kääntyvyyteen? Minkälaisia säätöjä olette kokeilleet alustassa?

  Sais vain tulla vielä vähän lisää lunta, niin sitte alkas olheen makkeimmilhaan
   
 5. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  Tässä olis mun setuppi:

  - takajousi tiukimmalla
  - painonsiirtoa takaa olen säätänyt hieman vähemmäksi. (ei keuli niin paljon) Tämä vaatii vielä hienosäätöä, kun saan uudet sukset ja raudat, niin näkee et miten kääntyy. Toisaalta tämä on tosi hyvä ominaisuus kun saa tassut kunnolla ylös kaasulla.
  - Etupukin remmin olen laittanut yhden pykälän tiukemmalle (ei nosta tassua niin helposti mutkassa, mutta on hieman raskaampi kääntää)
  - SLT sukset ja totaltekin raudat on tulossa. Alkuperäiset raudat kannattaa kyllä vaihtaa vaikka suksia ei vaihtaiskaan, kääntyvyys paranee selkeästi varsinkin jäällä.
  - Tankoon laitoin tuumasen korokepalan niin pystyy ajamaan seisaaltaan paremmin
  - Keulan/alustan iskareiden säätö on hyvinkin makuasia ja niihin löytyy ajan kanssa ajotyylíin sopiva setuppi. Toki ei nuo alkuperäiset kepit ole mitenkään kisakäyttöön tarkoitettukaan.

  Kahvanlämmittimet on aika hengettömät, joten jos ne ei pelaa kunnolla niin valitusta myyjälle, niin viesti menee maahantuojalle asti. Yamaha on kuulemma maahantuojan mukaan miettimässä tähän jotain korjausta, mut mitään ei ole vielä luvattu. (tilanne oli alkuviikosta tämä)
   
 6. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Kahvanlämppäreistä pitää kyllä mainita viimeistään eka huollon yhteydessä. Eipä niiden olemassa oloa oikein edes huomaa vaikka paahtavat täysillä.

  Laitahan kokemuksia, kun saat uudet sukset alle. Enpä taida alkaa uusia ohjureita laittamaan alle. Taitaa olla somempi vaihtaa kerralla sukset. PP:t taitaa olla vähän turhan ottavat reittikäyttöön, varsinkin kun en ole mikään ekspertti tuossa alustan säätämisessä...

  Itellä ongelma ei ole niinkään kovalla kääntyminen. Suurempi ongelma on se, että pehmeällä kääntyvyys loppuu lähes kokonaan ja siitä syystä on meinannut olla hetkittäin hieman ohjelmaa. Vaikuttaisi, että suksen leveys vain pahentaa tätä ominaisuutta. Tuntuisi, että kölin pitäisi olla korkeampi ja suksen laitojen nousta ylemmäs, koska nyt tuntuu siltä, että suksi kallistuu kääntäessä niin paljon ettei köli enää tahdo osua maahan. Suksi kyllä kantaa ummella mukavasti. Siitä plussaa...
   
 7. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  Suksenvaihto ei käynytkään ihan niin helposti, kuin olisi luullut. Alkuperäisissä "lumikengissä" on selkeästi pidempi akseli/holkki, jolla suksi tulee kiinni "hunajakennoon", kuin SLT:n satuloissa. Eli ei muutakuin sorvaamaan / uusia holkkeja hommaamaan. Tämä kannattaa ottaa huomioon jos sivakoita aikoo vaihtaa ko vehkeeseen. Sorvausvaihtoehdossa voisi hieman (n.2cm) säätää raideleveyttä suuremmaksi. Onkohan tästä kellään kokemusta? Niin toisaalta tuotapa kannattanee miettiä, että leventääkö raideleveyttä vaiko eikö. Riippuu tietysti missä ajelee..

  Kerron het kokemuksia kun saan sivakat alle ja testikilometrejä mittariin...
   
 8. KMV

  KMV ZR 6000 137" SP LTD

  Muista sitten jos lisäät raideleveyttä niin olkatapin toiselle reunalle tulee huomattavasti enemmän painetta kuin toiselle. Eli se kulutusholkki ei varmaan tule olemaan kovin pitkäikäinen...
   
 9. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  No nyt on kokemusta uusista sivakoista n 200 km verran. Täytyy myöntää että olis pitänyt heti uutena vaihtaa SLT:t alle. Kelkka muuttui oleellisesti paremmaksi keulan suhteen. Nyt kellkka kääntyy selkeästi pienemmällä vaivalla. Eli kääntymiseen ei tarvitse "keskittyä" niin paljon kuin aikaisemmin. Nyt ei tarvitse mutkissa enään "yliohjata" vaan kampe kääntyy niinkuin pitääkin. Keula rauhoittui vielä entisestään ja kampe menee junan lailla suoraan, eli vetele eikä poukkoile.

  Palautin eturemmin takaisin alkuperäiseen asentoon ja tällä tavoin ohjauksen sai hieman kevyemmäksi. Toisaalta kelkka kallistuu pikkaisen helpommin, mutta se ei haittaa kun pistää vartaloa kehiin. Alusta puolestaan on selkeästi parempi (kantavampi) meikäläisen ajoon kun saa koko keulan joustomatkan käyttöön. Lisäksi tuntui että keulakin toimii paremmin kun paino ei makaa suksien varassa niin paljon.

  Kokemuksia suksista on toistaiseksi vain suht pehmeällä ajosta, kun lunta on tullut muutama päivä putkeen. Laitoin raudoiksi Totaltekin racingit, joten eiköhän ne pure kovallakin mukavasti. Eihän SLT:t mitkään parhaat umpisen sukset ole leveytensä puolesta, mutta mielestäni toimivat vallan hyvin ihan puuterissakin.

  Pelkkää positiivista kerrottavaa ;D ;D ;D
   
 10. PKE

  PKE Well-Known Member

  Varmista vielä, että suksien kumit on se harkkopuoli eteenpäin. (Vakiona taaksepäin)
   
 11. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  Juu -09 mallissa on harkot molempiin suuntiin, eli kumit on tehty uudet. Alkuperäisissä suksissa on leveämpi kiinnitys, niin jouduin hieman säätämään kumien ja holkkien kanssa.
   
 12. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Nyt alkas alusta olemaan kuosissa ja aurauskulmatkin oikeissa säädöissä. Aurausta oli nimittäin luovutushuollon jälkeen lähes 2 cm ja sen kyllä huomas. Mitä hekkis päädyit tekemään niiden holkkien kans? Pätkitkö lyhyemmiksi, vai hommasitko kokonaan uudet?
   
 13. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  sorvasin vanhoista, kun en saanut uusia holkkeja ennen viikonloppua. Laitoin sukset hieman leveämmälle, eli tein holkeista epäsymmetriset. Ulkopuolena holkin leveys on luokkaa 10 mm eli sain näin levennettyä raideleveyttä yhteensä n.2cm. Ainakin toistaiseksi näyttää toimivan ihan hyvin. Kuten tuossa kommenttia jo olikin, niin saattaa olla et tällä on vaikutusta kestävyyteen, mutta uus holkkisetti maksaa 12 euroa, joten äkkiäkös nuo päivittää.

  p.s. katteleppa alustan etupään kannatinremmejä. Itellä alkaa olla jo eka setti käytännössä finaalissa. Tästä on selvitystä käynnissä maahantuojan suuntaan. Jenkkilässä pojat ovat taistelleet saman ongelman kanssa.

  Tuon linkin päästä löytyy aiheesta keskustelua ja spekulaatiota. Minun mielestä perusongelma on se että remmit eivät pääse pyörimään vapaasti yläpään akselin ympäri, joten pultin alapuolelle tulee saranakohta, josta remmi sitten taittuu ja hajoaa..

  http://www.ty4stroke.com/viewtopic.php?t=67248&postdays=0&postorder=asc&highlight=limiting+strap&start=0
   
 14. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Pitääpä seurata tilannetta. Pikkusen näky rajoitinremmien reunassa säikeitä, mutta ei mitään sen vakavampaa. Eipä tuolla ole kyllä vielä kilometrejäkään paljon takana.

  Jos on päivityksiä tuloillaan, niin toivottavasti tulee ennen ekaa huoltoa. Ei tarttis moneen kertaan kuskata kelkkaa huoltoon, kun ei ole paikkakunnalla yamahan puotia/huoltoa.
   
 15. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  Maahantuojalla ei ole kyseeseen ongelmaan ratkaisua tarjota ainakaan toistaiseksi. Eilen on ollut tarkoitus pistää maahantuojalta raportti valmistajalle, jossa tämä ongelma on kerrottu. Samassa raportissa on myöskin tuo kahvanlämmitin ongelma. Takuuseen saa kuulemma remmejä kohtuullisen määrään, ja vaihtokin onnistuu myyjän toimesta jos haluaa kuskata kelkkaa huoltoon. Itse odottelen remmejä ja aion itse vaihtaa ne. Ajatus on samalla saada ongelmakohtaan hieman lisää tilaa hiomalla, jotta remmit pääsee pyörimään paremmin akselin ypäirllä.

  Eilisessä Yamahan tuotejulkaisussa näytti olevan XTX:n yhteydessä mainittu 10-malliin uudet kahvanlämmittimet, joten ongelma on havaittu;)
   
 16. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Ajeltiin tuossa viime viikonloppuna reilun 20 asteen pakkasessa ja kyllä sitä pärjäs nuillakin lämppäreillä, mutta ei kyllä haittais jos ne lämmittäiski. Aika jännä, että Yamahalla on sattunu rajoitinremmien kans tuollainen bugi. Vanhassa Venturessa oli just samanlaiset, eikä niiden kans ollu kyllä mitään ongelmia. Voisivat huomata, että suksien suunnittelussa on sattunu moka ja ne vaihdetaan parempiin ;)
   
 17. PKE

  PKE Well-Known Member

  Toi rajoitinremmi juttu tuttua kauraa RS malleista. Niissä on samaa vaivaa. Itse ajattelin, että en jaksa tuskailla niiden alkuperäisten liisterihihnojen kanssa, vaan laitan homman kerralla kuntoon. Ostin sellaiset ruskeat kevlarpintaiset yleismallin remmit. Olikohan Duell:in kamaa? En ole ihan varma. Mutta ei muistaakseni maksanut paljon mitään. (10-20€??) Ovat n.5cm leveät, eli ainakin BadBoyssa piti kaventaa mattopuukolla molemmista päistä. Reiät porasin vanhaa remmiä sapluunana käyttäen.
  Siihen loppui ongelmat, ja väittäisin että telasto saattaa toimia jopa herkemmin kun ne remmit pääsee pyörimään ilman ylimääräistä kitkaa.
  Ajoin niillä tarvikeremmeillä n.6000km, ja uusi omistaja jatkaa siitä mihin minä jäin.

  Joskus hyvinkin pienellä sijoituksella homman saa toimimaan, ja ennekaikkea mukava ajaa, kun ei tarvi pelätä, että koska ne remmit katkee. Ja silloinhan on vaarana, että etupukin iskarin mäntä nappaa korkista kierteet tontille ja matka loppu siihen.
   
 18. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  hyvä idea laittaa jotkut liukkaammat remmit niin huilaa paremmin. Alkuperäiset tuntui olevan todellakin liisteriä, kuten tuossa jo mainitsitkin. Mistäs hommasit ko. remmit?

  Ihmetyttää vaan et miten nää perushommat tökkii näin pahasti ja kone on kuin toiselta planeetalta;(
   
 19. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440


  Vaihtoehtojakaan ei ole montaa, Duellin lisäksi. Allright tai EMC, melkeimpä voisi sanoa, että noista ne löytyy.
   
 20. maajo79

  maajo79 VENTURE TF 11-, RAVE 440,SNO PRO 600 12-

  Morjesta!

  Yamaha moottorikelkkojen koeajopäivä su 15.2.2009 klo 10,00 eteenpäin Savonlinnan seudulla "Kerimaassa"

  Ajettavana on Nytro xtx 09, enduro racer 08 ja rtx
  Phazer 2009 crossi kitillä oleva, sekä 07 reittikelkka
  Rs Venture tf 2009 ja katotaan jos keksitään jotain muuta

  Jos on Yamaha kelkkoihin liittyvää kysyttävää ni paikan päällä on KL-motorsin väki, Maahantuojan edustaja Yamaha Racing temin kaksi nytro kuskia Kalustoineen Kalle Laamanen ja Ami Tuovinen

  Kokeneemmilla kuskeilla on mahdollisuus päästä koittamaan Kallen 2009 enduro kisalaitetta.

  Ja ajopaikka on hyvä vaihtoehtona on crossirata sprinttirata ja kelkkareitti

  Kerimaan Lomakeskus
  Kerimaantie 65
  58200 KERIMÄKi
   

Suosittele tätä sivua