FX Nytro XTX

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Larkko, 11/1/09.

 1. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Vs: FX Nytro XTX

  Lumia ootellessa on käyny mielessä pieni hienosäätö ensi ajokaudeksi ja aattelin kysellä mielipiteitä viisaammilta, kun nuo voimansiirtoasiat ei ole itellä oikein hanskassa. Tavoitteena olis saada Nytrosta ajettavampi myös ns. köröttelyyn, kun välillä tulee ajeltua eukon kans ja rekeä vetävän porukan mukana. Nythän ongelmana on lähinnä se, että hihna tahtoo kulua hitaasti ajaessa vähän turhan nopeasti ja kytkin ottaa kiinni ehkä hieman liian ylhäällä ja ajosta tulee helposti tökkivää. Esimerkiksi 600 kilometriä käsivarressa rekikolonan perässä kulutti remmin vaihtokuntoon.

  Kysymys kuuluukin, että mikä olis kokonaisuuden kannalta järkevin ratkaisu? Olisiko järkevämpää vaihtaa välityksiä ketjukoteloon, säätää kytkintä vai molempia? Ja jos valmiita säätöjä tai esim. jousivaihtoehtoja on tarjolla, niin niitä otetaan mielellään vastaan.
   
 2. Fiiberi

  Fiiberi Guest

  Vs: FX Nytro XTX

  No tuossahan vois kattella löysemmällä lähdöllä varustettua jousta, jossa suurippiirtein sama loppu.
   
 3. RedneX

  RedneX Member

  Vs: Re: FX Nytro XTX

  Miltä jäykempi jousi on tuntunut, kannattaisko laittaa? Hivenen jäykkyyttä kaipais joka nurkkaan lisää. Etupukki pohjaa pikkasen liian herkästi. Voisko joku neuvoa simmauksen saloja, kun ei mitään hajua. Onko jotain säätöjä esmes painon mukaan, vai sanonko tiskillä että simmatkaa jämäkämmäksi =)

  Miellyttävä kampe on ollut. Jäi vielä keväällä aiempi kampe pihalle roikkumaan ( -08 Renegade 600 SDI X) ja niitä sitten vuoron perään loppukauden samoissa maisemissa ahkerasti testailin. Rinteessä kikkailu on jammulla helpompaa, Rene ei oikein tahdo totella kallistelukäskyjä vaikka korkeemmalla tangolla on. Jotenkin möhkömmän oloinen vietävä vaikka onkin paljon keveämpi. Yamahan paino ei ajaessa tunnu, vaikka kovasti pelotti ostovaiheessa. Kovista vauhdeista sitä ei toki kovin äkkiä pysähtymään saa, liekö sitten telasta tai painosta kii, mutta jyrää eteenpäin junan tavoin :)

  Karmee kampe kiikkuun! Voi kyllä ihan rehellisesti sanoa että kiikkuu sinne minne Renegadekin, tosi jälkimmäisessä vaivaa tehopula ;D

  Yllättävän pinnalla kulkee puuterissa. Tuossapa kuva, heti vajos haaroja myöten kun astinlaudalta hankeen astui.

  [​IMG]

  Reitillä mukava, ei mikään sikapatin nielijä, mutta eroa ei ainakaan Renegadeen paljoa ole.

  Positiivista on se että tuohon koneeseen uskaltaa luottaa. Nyt pari tonnia takana eikä koneessa/kelkassa ole ollut mitään vikaa. Pakkasellakin lähtee iloisesti käyntiin, eipä sitä käynnistys narua ole kaipaillut kertaakaan vielä. Tohon kun vertaan edellistä kelkkaa oli noilla kilometreillä vikavalo jo hyvin tuttu näky "check engine" paloi vähän väliä ja löi vikamoodille koko ajan. Jotain ropleemia ruiskujen kanssa, ilmeisesti toinen kusi koko ajan ja vaiva vaan paheni. Eivät merkkiliikkessä saaneet kuudessa viikossa kuntoon. Sössivät mittaritkin heilumaan miten sattuu siellä. Sieltäpä kävelinkin suoraan Yamaha kauppiaalle, olin aiemmin kuullut hurjia tarinoita rajavartioiden jammulla ajamista kilometrimääristä ja pelkillä normi huolloilla.

  Laatu on ihan eriluokkaa ja sen huomaa, kun riisuu eka kerran katteet pois Yamahasta. On se vaan kumma että myyntihinnat ovat kohtuu lähellä toisiaan. Yamahan viimeistely on ihan eri maailmasta! Tulee mieleen, että toinen myy laatua sikahalvalla ja toinen ämpärimuovia sikakalliilla.

  Hajuhaitoistakin pääsi eroon! Eron huomasi kun Pajalassa menin kaveria aamulla herättämään sen huoneesta. Oven kun aukasi niin olipa tyrmäävä vastaanotto! ;D

  Tälle kaudelle matto vaihtuu 44mm, leveys pysyy samana. Läpivetorattaat on melkein pakkohankinta, tehoa tuossa piisaa. Turbohan tuohon on melkein pakko asentaa, kun kerran niin kivuttomia settejä on saatavilla!
   
 4. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  Vs: FX Nytro XTX

  Jousen vaihto etupukkiin osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi ja maksoi muistaakseni jotain satasen luokkaa. Itse shimmautin iskarit "ammattilaisella", joten kepakoista tuli kerralla hyvät. Eiköhän iskareihin saa hyvät simmaukset kun kertoo, että mikä on nykyisessä setupissa ongelmana. Itse mainitsin että kelkasta pitäs saada pinnasta pehmyt, mutta loppuakohti vaimennusta siten että ei pohjaa isommassakaan patissa. Shimmauksen ja suksien vaihdon (SLT) jälkeen kelkan olemus muuttui selkeästi sporttisempaan suuntaan. Eli nyt voi painaa vaikka isoakovaa;)

  Tulipas vaan mieleen, että jos (kun) uusia kelkkoja koeajetaan ja vertaillaan vakiokokoonpanoilla (jousitus, iskarit, sukset) ja sen pohjalta kirjoitetaan arvioita, niin lukijalle välittyvä kuva ei välttämättä ole ihan todenmukainen. Tosin enemmän kelkkailua harrastaneet kyllä tietävät että erityisesti jousituksella / vaimennuksella on suuri merkitys kelkan käyttäytymiseen ja siihen löytyy apua tarvittaessa.
   
 5. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  Vs: FX Nytro XTX

  Onkos kellään kokemusta vetokoukun asennuksesta XTX:ään?

  Kyselin paikalliselta jälleenmyyjältä, mutta ei löytynyt kuulemma valmista ratkaisua Suomenmaasta.

  Näyttäis Yamahan kotisivuilta löytyvän kuitenkin jonkinlainen viritelmä:

  http://www.yamaha-motor.com/sport/accessories/acscitem500/5/494/2018/15918/all/3/7624/0/main/itemdetail.aspx

  Tuosta apinoimalla voisi tehdä jonkinlaisen kopion aiheesta :p
   
 6. Jukkis

  Jukkis Sidewinder L-TX 137, SRX 137

  Vs: FX Nytro XTX

  Maahantuojahan virittelee niitä 08 nytroja pidemmäksi ja niihin tulee koukullinen puskuri. Löytysköhän sieltä suunnalta apuja.
   
 7. elani

  elani SRViper LTX-15ProBoost,Viking -91,SD Elan-75 ja-82

  Vs: FX Nytro XTX

  Mulle laitettiin Viime keväänä XTX:ään vetokoukku Lapin Motoroissa puh:0207289860. Koukku on ihan tehdasvalmisteinen ja tosi siistin näköinen.
   
 8. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Vs: FX Nytro XTX

  Voi olla, että voimansiirtoon kannattaa samalla tehdä muutoksia, jos meinaa rekeä vetää. Voi olla, että hihnat kuluu muuten aika nopsaan. Tai sit rekeä pitää vetää aika lujaa ;)
   
 9. Fiiberi

  Fiiberi Guest

  Vs: FX Nytro XTX

  Eipä tuossa mainittavaa kulumista näkynyt viime talvena, kun parirekeä kiskottiin.
  Ainoastaan sitten ihan kevään suojakeleillä, raskaasti lastattuna remmi haiskahti liikkeelle lähtiessä.
  Muuten se ei kyllä suttinut yhtään/kulunut normaalia enempää.
   
 10. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  Vs: FX Nytro XTX

  Kiitokset vinkeistä!
   
 11. RedneX

  RedneX Member

  Vs: FX Nytro XTX

  Joo taisi olla ihan puuterimaalattu/pinnoitettu mitä tarjosivat Motoroilla. Siistin näköinen.
   
 12. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  Vs: FX Nytro XTX

  Hinta kuulosti olevan 299,-
   
 13. Ragetti

  Ragetti Well-Known Member

  Vs: FX Nytro XTX

  Tuota... mitenkä tämä nytrolla reen vetäminen poikkeaa jollakin muulla yammun nelarilla reen vetämisestä? Ite vetelin rekeä viime ja toissa talvena silloin tällöin ehkä muutaman sata kilometriä/viikonloppu eikä ollut kulumista havaittavissa normaalia enempää. Normaali kuluminen oli mun ajossa 1 hihna/4000km ja siihenkin tuli kolo kun jämähdin kiinni ja miehestä loppui voimat ;D
   
 14. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Vs: FX Nytro XTX

  Olisko jollaki tietoa, että minkä kokonen koropala tähän menee ilman vaijereiden ja jarruletkujen jatkamista? Meneekö esim. MTX:n koropala suoraan?
   
 15. Linski

  Linski sr viper 162 mtx mcx racing kit

  Vs: FX Nytro XTX

  Noin 7 cm palanen mut joutuu ottaan tangon keskeltä muovin poijes.Meinasin jatkaa johtoja ja vaijereita jotta sais laittaa säädettävän jatkon mutta liian hankalaa.
   
 16. mikada

  mikada Yamaha Sidewinder 2017

  Vs: FX Nytro XTX

  Tuossa kun katellu noita Nytro XTX:iä, niin onko mitään dramaattista eroa vm 09 ja 10 välillä? Hinnassa on uutena liki 2000€, mutta onko sitten tapahtunut mitään huimaavaa tuotekehitystä?
   
 17. elani

  elani SRViper LTX-15ProBoost,Viking -91,SD Elan-75 ja-82

  Vs: FX Nytro XTX

  Kahvanläppärit päivitetty tehokkaammaksi ja telapyöriin voi vaihtaa laakerin, -09 telapyörä menee vaihtoon kun laakeri menee sököksi. Lisäsi tietysti värit katteissa ja penkissä vaihtuvat, kuten myös teipit.
   
 18. Linski

  Linski sr viper 162 mtx mcx racing kit

  Vs: FX Nytro XTX

  Putket on uudessa kuulemma 1.5 millistä.Muutenki alustaan pitää vaihtaa vähän korkeammat pyörät niin loppuu kiskojen meno.
   
 19. fxjannu

  fxjannu -19 Xterrain 850 RE 3700

  Vs: FX Nytro XTX

  Mitkä putket, tukivarsienko?
   
 20. Linski

  Linski sr viper 162 mtx mcx racing kit

  Vs: FX Nytro XTX

  Pakoputket.
   

Suosittele tätä sivua