FX Nytro XTX

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Larkko, 11/1/09.

 1. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Laitetaanpa tällekkin mallille oma otsikko, kun näytti vielä puuttuvan ja jutustelua ko. mallista näyttäs löytyvän vielä aika vähän.

  Muutama kysymys näin alkuun:
  - minkälainen toimintasäde tuolla Nytrolla on, kun tankki tuntuu vielä 2t-jammun omistajasta aika pieneltä?
  - tuntuuko xtx alustaansa lyhyemmältä reitillä, eli onko liukujen taivutuksella huomattavaa vaikutusta reittiajossa?
  - mitä mieltä olette telan harjakorkeudesta? tuntuisi, että ei haittaisi vaikka olisi hieman korkeampikin, kun crossover
  malli on kuitenkin kyseessä ja tarkoitus olisi välillä puhkoa umpistakin
  - rtx:llä keula näyttää videoiden perusteella kevenevän kaasulla kohtalaisen helposti, mutta miten on xtx:n kohdalla?
   
 2. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Eikö kukaan ole vielä ajanut ko. kelkalla?
   
 3. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  Toimintasäde pyörii siinä 160-170 km paikkeilla. Kokonaisuutena alusta pelaa hyvin ja ehkä tuosta voisi sanoa että liukojen nosto ei ole huuhaata. Harjakorkeudessa on puolensa. Toisaalta voisi olla korkempikin, mutta onhan tuolla vielä päässyt tässä 20cm lumessa;). Toki kokemusta on tuolta lapistakin ja ainakin joulun aikoihin toimi todella hyvin umpisella. (tosin hanki oli osittain kantavaa, joten puuterikokemuksia en vielä voi sanoa. Ei xtx:n keuliminen ole mikään ongelma, ja se on lisäksi vielä säädettävissä. Alkutalvesta toimii hyvin ojien ylityksessä. Aioin vielä säätää omasta pikkaisen keulimista vähemmäksi.
   
 4. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Kiitos vastauksesta! Mukava kuulla, että alusta vaikuttaa hyvältä, vaikka eihän tuosta mitään patikkohakkuria voi toivoakkaan.

  Vaikuttaisi aivan mielenkiintoiselta vehkeeltä ja varteen otettavalta vaihtoehdolta, varsinkin kun tuntuu nuissa Bomban vehkeissä olevan kaikennäköistä suurempaa ja pienempää vikaa ja vuotoa. Ainakin oma vanha Jammu on pelannut tähän asti ilman mitään murheita (koputtaa puuta). Tietysti yksilöitä löytyy jokaiselta merkiltä, mutta jotenki tuntuu, että Jammussa tuo viimeistely on aina ollut kunnossa, vaikka mm. alusta ei aina olekkaan mitään kiitosta kerännyt.

  Miten nuissa Nytroissa raskas kone tuntuu ajossa? Ainakin omassa kolmepyttyisessä raskas kone tekee ummella kikkailun hieman työlääksi, varsinkin kalttoa rinnettä ajaessa ja ylämäessä puita väistellessä. Tosin ajoasentokaan ei tuossa antiikkimallissa ole mikään ergonominen verrattuna Nytroon, joka tuntui liikkeessä todella mieluisalta. Painonsiirtokin taitaa olla Nytrossa hieman helpompaa ajoasennon ja korkeamman painopisteen vuoksi?

  Millaiset valot tuossa on? Pitääkö alkaa heti tilaileen Xenon satsia?
   
 5. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  Kone on kyseisen vehkeen ehdottomasti parhaita puolia. "Raskas" kone ei mielestäni aiheuta yhtään ylimääräistä päänsärkyä ajettaessa. Kampe vastaa kaasuun todella hienosti ja vääntää alhaalta, joten ei tartte odotella että kaasu kerkeää pohjaan kun jotain pitäisi alkaa tapahtumaan. Jos on pitoa niin ruista pitää olla ranteessa;). Huippuhyvä ajoasento ja painopiste puolestaan kompensoivat mainiosti tätä paljon parjattua painoa. Liikkuminen kelkan päällä on todella joustavaa ja helppoa. Kyseisellä vehkeellä on mukava ajella seisaaltaan, joten patikossa suorastaan naurattaa ajella kun aikaisemmin retromalleilla on pitänyt miettiä et milloin jaksaa keventää ettei selkä ja kelkka hajoa:) En pitäisi kampetta mitenkään erityisen raskaana ajettavana patikossakaan. Tästä on kokemusta muiden merkkien (Poo ja Doo) sekä puolipitkistä että pätkistä 2-t vehkeistä..

  Tämä uusi ajogeometria vaatii totuttelua, joten ekat 50 km ei vielä kerro koko totuutta. ajelee ensin muutamia satoja km ja sitten käy koittaan jotain muuta kampetta (esim omaa vanhaa kelkkaa) niin kokemus on mielenkiintoinen... Kannattaa testata :) Itsellä ainakin fiilikset vain paranivat uuden kelkan suhteen:)

  Mitä tulee valoihin, niin kyllä noilla valoilla pärjää. Tosin sehän on todella paljon mielipidekysymys et mistä tykkää. Toiset virittää autoihinkin lisävaloja mutta itse en ole kyseistä vaivaa nykyään nähnyt tarpeelliseksi.

  Yamahan laatu ja viimeistely on todella hienoa, kuten tuossa jo mainitsitkin. Tunne siitä ettei ole millään lelulla liikkeellä on taattu:)
   
 6. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Kauppias lupaili, että sais ko. kelkan testiin ens viikolla. Kertoili samalla, että he vaihtavat suoraan vakiorautojen tilalle muistaakseni Totaltekin Racing raudat, jos ei asiakas jotain muuta halua. Liekkö nuo sitten vaikuttavat paljonkin ajettavuuteen, vai pitäisikö kerralla ostaa esim. SLT:t. Sanoi samalla, että ne voidaan vaihtaa vaikka koeajokelkkaankin, jos siinä ei niitä jo ole... Kohtuullisen hyvää palvelua...

  Eipä tullut tuossa liikkeessä ihastellessa hoksattua, että onho tuossa Nytrossa mitään makkaran ja sinapin säilytyskoteloa vakiona, vai pitääkö ne laittaa suoraan foliossa pakosarjan päälle? Säästyy samalla kiehisten vuolemiselta ja hiilloksen odottelulta. Tavaralaukkujahan tuohon näyttää saavan vaikka minkä näköstä ja kokosta.
   
 7. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Kyllä ne makkarat joudut suoraan laittamaan pakosarjan päälle, tosin sekin vaatiin kurkottelua telatunneliin ;D Sinapille ei sitten löydy mitään paikkaa. Kannattaa hommata tarvikemallin varahihnanpidin ja laittaa hihna siihen hihnasuojuksen päälle, niin hätätilassa työkalulaukussa kulkee sinappi ja makkara. Itselläni on siellä vielä toinen lisälaukku EA-laukulle, varahanskoille ja -laseille.
   
 8. Fiiberi

  Fiiberi Guest

  Kannattaa laittaa se tuulilasilaukku, siinä ne makkarat kulkee mukavasti.
  Tinkaat vaan samaan kauppaan.
   
 9. fxjannu

  fxjannu -19 Xterrain 850 RE 3700

  Tai Yammun oma reppu, tosi sopivan kokoinen, saapi vielä kaffeaineetkin ja kameran (jolla ei koskaan ehdi kuvaamaan ;D) mukaan!
   
 10. znood

  znood Guest

  en tiedä saako nytroon tankkilaukkuja, mut rx-1:ssä ne on todella kätevät
   
 11. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Näkyhän tuohon olevan vaikka jos minkä näköstä laukkua ja reppua, kun tuolta Yamahan lontoon kielisiltä sivuilta kävi vilkasemassa. Näytti olevan polttoainekannuillekkin omat satulalaukut, mutta hinta oli kyllä todella suolainen. Saattais olla ihan pätevät, jos tulee kauemmaksi kairaan lähdettyä. On tuossa kuitenki sen verran pieni tuo tankki...
   
 12. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Tässäpä lyhyt amatöörikuskin kertomus lyhyestä koeajosta otsikon mukaisella vehkeellä. Olosuhteet koeajolle olivat tosin sellaiset, että kovin tyhjentävää arviota kelkasta on kyllä vaikea antaa.

  Koskaan aikaisemmin en ole ajanut yhtä jäistä baanaa. Koeajoreitti oli suurimmaksi osaksi peilijäässä ja tela suti lähes koko ajan. Enää en ihmettele yhtään, jos jotkut asentavat telastoihinsa nastoja. Pito oli kerrassaan olematon, ekä mutkiin oikein uskaltanut päästellä, kun perä yritti kokoajan kiriä suksien ohi ja vastaantulijoiden pelossa ei viitsinyt koko ajan hakea parempaa pitoa ulkokurveista. Koeajon perusteella maton pitävyydestä ei kyllä voi sanoa juuta eikä jaata.

  Suksien pito oli kyllä kohillaan. Minkäänlaista vetelyä tai poukkoilua ei ohjauksessa esiintynyt ja kelkka kääntyi jäätikölläkin ilman puskemista. Tiedä sitten oliko alla ihan vakio raudat, mutta sukset olivat ainakin orkkikset. Vauhtikaan ei kyllä ollut edellä mainituista syistä johtuen lähellekkään normaalia, että silläkin voi olla oma osansa.  Ohjaus tuntui hieman raskaammalta hitaassa ajossa kuin mitä odotin, mutta oli se silti nykyistä kevyempi :) Vauhdin kasvaessa ohjaus keveni.

  Keli ei muutenkaan oikein suosinut, koska valoisuudesta johtuen reitin epätasaisuuksia ei tahtonut erottaa huonostikkaan. Tämä osaltaan laski nopeutta oudolla reitillä ja lainakelkan ollessa alla. Välillä tuli kyllä kokeiltua kulkupuoltaa hieman uhallakin ja meno oli vakaata. Alusta poimi epätasaisuudet hienosti (mistään sikapatista ei ollut kysymys) ja kelkka tuntui kulkevan kuin kiskoilla. Mutkatkin tuntuivat taipuvan hyvin, silloin kun niitä pääsi ajamaan, ja mitään ylimääräisiä kallistuksia tai suksen nostoja ei esiintynyt. Tosin vauhtikaan ei ollut mitään hampaat irvessä revitystä. Tiedä sitten johtuiko liukkaasta kelistä, vai onko liukukiskojen päiden taivuttamisella todellakin merkitystä, mutta en huomannut pitkän maton vaikuttavan mitenkään mutkakäyttäytymiseen. Tela tuntui kääntyvän kevyemmin kuin omani 345:nen.

  Isompaakin patikkoa lenkiltä löytyi, mutta todellisia patikko-ominaisuuksia ei päässyt kokeilemaan, koska 50 - 150 m välein piti hiljentää tienristeyksiin. Seisaaltaan kelkka ylitti patit mukavasti, mutta samalla jäin miettimään, että pitäisikö tankoa korottaa vielä tuuma tai kaksi. Se varmasti selviäisi pidemmällä lenkillä ja ajan kanssa. Alustaa en koeajon aikana saanut pohjaamaan kertaakaa, mutta en sitä kyllä yrittänytkään. Varmasti sekin onnistuu kovemmalla vauhdilla, sitä en kiellä.

  Kelkan käyntiääni oli kaksitahtiseen tottuneelle hieman erikoinen, mutta nykyiseen kelkkaan verrattuna miellyttävän vaimea. Triplen "hento" ja voimaa uhkuva kehräys loisti poissaolollaan. Tilalla oli hieman laiskalta kuulostava, kumea nelitahdin murina. Moottorin käytöksestä jäi sellainen olo, että voimaa on tarjolla kun sitä pyytää, mutta kytkimen toiminta tuntui äkkiseltään todella hätäiseltä. Kaasun "lipsuttelu" ryömintänopeudessa sai aikaan äkkinäisiä hypähdyksiä. Toisaalta varovasti liikkeelle lähtiessä, ennen kytkimen tarrautumista tuntui ja kuulosti siltä, että kone vähän hyytyisi (booasi), mutta tätäkään ei enää esiintynyt, kun kierrokset hieman nousivat. Moottorin ja kelkan reagointi kaasuun tuntui kyllä olevan kohdallaan, sen minkä pito-ongelmilta sai kokeiltua, eli patikon rytmittäminen kaasulla varmasti onnistuu.

  Itseäni askarrutti ennen koeajoa, kuinka raskaalta Nytron keula tuntuisi ajossa. Reitillä keulapainon olemassaolon kyllä aistii, mutta se ei ainakaan tämän testin aikana häirinnyt millään tavalla. Jäisessä mutkassa keulan paino tulee esille ehkä siinä, että keula menee kuin kiskoilla sinne päin minne sukset näyttävät, mutta huomattavasti kevyempi perä yrittää väkisinkin rinnalle ja vieläpä ohi. Lisäksi keulapainon huomaa mm. siinä, että jos kovalla alustalla yrittää riuhtaisemalla nostaa suksea, voimaa pitää käyttää huomattavasti enemmän kuin esim. Polaris 600 RR:llä, jossa suksi tuntuu nousevan jo melkein sivulle nojaamalla. Kaasulla avittamalla suksi kyllä nousee aika kevyesti.

  Vauhdin noustessa huomasi, että kylmällä säällä parempaa tulisuojaa tulee kyllä varmasti kaipaamaan. Ilmavirta tuntui painavan aika reilusti suoraan rintakehään. Kahvan lämmittimetkin tuntuivat aika heikoilta verrattuna omaan vanhukseen, jossa käsiä alkaa polttaa kovemmillakin pakkasilla. Nyt pakkasta oli vain viisi astetta ja lämmittimien olemassa olon juuri huomasi, tosin eipä ne huomion keskipisteenä olleetkaan ja ilmankin olisi pärjännyt.

  Itseäni kiinnostava seikka, eli kelkan soveltuvuus myös umpisen ajoon ja siellä kikkailuun jäi vielä täysin toteamatta. Lumi oli kovaa, sitä oli vähän ja oikein minkäänlaista aukeaa ja puutonta paikkaa ei reitin varteen osunut.

  Koeajon tuloksena voi todeta, että eiköhän tuo ihan kelvollinen kelkka ole ainakin sallittujen reittinopeuksien puitteissa ja ehkä hieman ylikkin ;) Umpisella kun vielä pääsisi kokeilemaan ja reitilläkin paremmissa olosuhteissa...
   
 13. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  Jäinen reitti ei todellakaan ole paras mahdollinen testialusta millekään kelkalle, kuten tuossa totesit.

  Eilen tuli "pörrättyä" ko. kamppeella n.300km:n lenkki. Kerrankin oikkouileva selkä ei ollut reissusta moksiskaan. Kulutustakin tuli mitattua ja lukemat asettuiva 14 l/100km. Meinas hymyilyttää;). Mutkissa kallistelu ei ole mielestäni mikään ongelma. Ajelin "uudemman geometrian" muillakin vehkeillä eilen ja sisätassu tuntui nousevan jopa hieman helpommin, kuin Nytrossa. Painonsiirtoa vaan kurvissa sisään ja eikun menoksi. Niinpäniin säätöjuttujahan nämä on.

  Itsellä on vielä alkuperäiset raudat ja sukset, joten tämä hieman kiusas välillä jäisellä reitillä. Onneksi päivitystä on tulossa ensviikolla kunhan maahantuoja saa uusia sivakoita suomeen.
   
 14. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Ei kuulosta kulutus pahalta.

  Jäi kyllä harmittamaan, kun ei päässyt kunnolla päästelemään. Odotukset olivat korkealla, mutta käteen jäi hieman vaisu fiilis olosuhteista johtuen. Vielä kun tuo paikallinen myyjä sais leimattua lupaamansa X-Trimin, niin pääsis vähän vertailemaan.

  Merkkinä Yamaha kyllä kiinnostaa enemmän, mutta X-Trimissä olis toisaalta isompi tankki, telassa korkeampi lappu, painoa olis jonkin verran vähemmän ja kyytiläinenkin kulkisi tarvittaessa lisäpenkillä mukavammin mukana. Nytron vakiopenkillekkin tilapäisesti kyllä kaks vaikuttas mahtuvan, mutta siihen lisäpenkkin hommaaminen tuntuu olevan hieman hankalampaa. Suomessa ne on varmasti törkeän hintaisia, jos edes löytyy, ja jenkeistä niitä sais sopuhintaan, jos ei tarttis tulleja ja veroja maksaa. Yksinhän tuolla tulisi tietysti enimmäkseen ajeltua, mutta joskus pitää varmasti ottaa kauniimpikin osapuoli kyytiin. Tourinkia en kuitenkaan enää aio hankkia, koska se ei oikein sovellu pääasialliseen käyttötarkotukseen ja kahteen kelkkaan ei pörsissä ole katetta.

  Suurempia tankkejakin Nytroon näkyy tarvittaessa löytyvän ja vieläpä ihan kohtuulliseen hintaan, että sekään ei sinänsä ole mikään ongelma ja korkeampaa lappua saa rahalla myös Nytroon.

  Vaikeita vain nämä valinnat, kun kyse on kuitenkin yli 10 kiloeuron leikkikaluista ;)
   
 15. frosty

  frosty Well-Known Member

  Valinta ei ole vaikeaa, vaan sen perustelu emännälle. :D

  Hyvä selostus Larkolla tossa aiemmin.
   
 16. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  Jonkinverran on kokemusta 2-päällä ajosta. Kokonaisuutena se on ihan ok vakiopenkilläkin. Lisäjakkaran nytroon saa 650-800 euron hintaan täältä suomestakin.
   
 17. Gman

  Gman Yamaha Nytro RTX-ER CO TT, Yamaha Venture 600

  Osanumeroiden persuteella 09 Nytroissa näkyy olevan phazerin sukset. Matalammalla kölillä on yritetty rauhoittaa keulaa?
   
 18. Larkko

  Larkko Well-Known Member

  Mikä firma näitä tuo Suomeen ja onko kyseessä Seat Jack?
   
 19. frosty

  frosty Well-Known Member

  GT-motors toi joskus suomeen Seat Jackiä, mutta en tiiä onko nyt kyse siitä.
   
 20. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  GT-Motorilla jäi muuten Erolan Arska eläkkeelle eli uudesta omstajasta ei mulla ainakaan mitään tietoa, toki firma pyörii edelleen.
   

Suosittele tätä sivua