RatLynx 163" (vol 2.0)

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Camorider, 21/10/14.

 1. MVa~1

  MVa~1 Well-Known Member

  Vs: RatLynx 163" (vol 2.0)

  Minäki pihinä miehenä hain Cometin kytkimeen sopivan pultin. Makso parikymppiä. Tallissa ei vesipistettä, että pullolla pitää aina vesi hakea talosta sisältä ja putkiteippikin on monesti hukassa. Moottori kelkassa paikoillaan vielä yleensä ku kytkintä irrottelee, että joka kerta saa kelkan kaataa kyljelleen.

  Melkein on jossain vaiheessa jo ruvennu harmittaan tuo kympin säästö, mutta ei vielä ;D

  Onko mahdollista puottaa ketjukoppaa niin paljon alas, että vari-akselikin menee tunnelin puolelta? Vai saako siltikään riittävästi tilaa?? Ois ainakin tukevat paikat variakselinkin laakereille..
   
 2. Camorider

  Camorider RatLynx

  Vs: RatLynx 163" (vol 2.0)

  Mietin tuotakin, että ois tehny syvennyksen tunneliin. En vielä mitannut, mutta taitaa silloin vastata tuohon mattoon. Ei oo lynxit suunniteltu 80-luvulla 64mm harjalle ::)
   
 3. A-J

  A-J -22 155" Matryx Slash world on fire

  Mulla ois Pro Rmk Polariksen remmiveto hammasrattaat myyä sulle... ;)

  Lähetetty minun XT1072 laitteesta Tapatalkilla
   
 4. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

  Jos ketjukotelossa riittää mitta, että vetopyärät ja matto mahtuu akseleitten väliin, niin elä suotta mitään poteroa tunnelin kattoon rupee väsään tai ees suunnittelee kotelon jatkoa.
  Suoraan vaan kyljestä läpi se ylävetari. Niin se on Catilla mennyt kilpureissa jo -08-11.
   
 5. Bestservice

  Bestservice X-trim

  Vs: RatLynx 163" (vol 2.0)

  Mulla ois etekin ketjukotelo jossa pieni halkeama kiristimen kohdalla kantta ei ole.
  Eikä maksa mitään.
   
 6. Camorider

  Camorider RatLynx

  Vs: RatLynx 163" (vol 2.0)

  Niin plus pollen remmi 200e, ei kiitos ;D

  Jakopäähihnaa + rattaita mietin, mutta tulee sen verta kuormaa ettei taida kestää. ::)

  Tuossa on melko lyhyt tuo ketjukotelo, en muistanut vaan mittoa. Tod näk hipsii matto ylempää vetaria, joten tuo ei toimi. Mielenkiintoinen olisi ollut toteuttaa.

  Pidetäänpä mielessä. Halvalla saisin jatkettua tuota omaa koteloa.

  Tuo kannen jatkaminen tulee ongelmalliseksi, kun siinä on se korkin kohta täydellisesti edessä. Ne jotka on tähny näitä hommia, niin ootteko jatkanut myös koteloa vai tehneet uuden kannen. Sen tiiviiksi saamisessa voi ilmeta ongelmia :-\
   
 7. moilaneripe

  moilaneripe Well-Known Member

  Vs: RatLynx 163" (vol 2.0)

  eikö muka mistää saa halpana tarvikkeena tuommosta hammashihnaa niinku tuo pollen hihna? auton jakohihna siinä ei ainakaa tuu kestämään ku on tuossa tosiaanni pikkusen nokka-akselin pyöritystä isompi rasitus ku jossai nuoskalumessa vonguttaa :D
   
 8. Camorider

  Camorider RatLynx

  Vs: RatLynx 163" (vol 2.0)

  En itse ainakaan ole nähnyt yhtä leviää hihnaa mitä rmk:ssa on. Saa kyllä laittaa tänne vinkkiä, mistä löytää tai mikä passaa.

  Tässä pitää puntaroida mikä on helpoin ratkaisu tähän. Hihna olisi kevyt ja erilainen vaihtoehto, mutta hinnat kipuaa nopeasti pilviin.
  Oliko Arscars:lla jatkettu ketjukotelo muuten tuossa protossa? Tuo kansi nimittäin on se ongelmallisin homma.

  Edit: Kävin tarkistamassa Proton projektista. Jatkettu kotelo ja kansi näytti olevan. Näyttää tuo kannenkin jatko onnistuvan.
   
 9. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Vs: RatLynx 163" (vol 2.0)

  Onnistuisko soveltaa jonkin okkelin esim 4500:sen tai fighterin hihnavetosysteemistä tuohon kamppeeseen sopivaa?
   
 10. TeHo

  TeHo #13 2015 ZR 6000 R

  Vs: RatLynx 163" (vol 2.0)

  Joko olet mitannut akseleiden etäisyyden toisistaan? Vai oliko mutua että ottais ylävetariin kiinni jos sen siirtää tunnelin puolelle?
   
 11. Camorider

  Camorider RatLynx

  Vs: RatLynx 163" (vol 2.0)

  Mutulla mennään kun en muistanut mitata sitä etäisyyttä viikonloppuna. Tallille pääsen vasta kahen viikon kuluttua, joten sillon saan vasta varmaa tietoa. Tietenkin jos jollain on levällään samanlainen ketjukoppa niin saa mitata ;D

  Tuo kävi mielessä kun luin kelkkalehden juttua okkeleista. Kestävyys kuitenkin mietityttää.

  Tuolla näyttää olevan nuita "läskiremmejä" Onhan se halvempi mitä polariksen... ;D

  http://www.rinab.nu/snoeskoter-a/Ockelbo/Kedjehusdelar/Kuggrem
   
 12. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Vs: RatLynx 163" (vol 2.0)

  Mie olen aikanaan ajanu 13000 km remmivetosella okkelilla ja koko aikana meni yks remmi. Tosin tehoa ei ollu ku 377 Rotaxin verran :D
   
 13. Camorider

  Camorider RatLynx

  Vs: RatLynx 163" (vol 2.0)

  Joo se voi olla siinä ja siinä kestääkö... ;D

  http://www.sks.fi/www/sivut/186CEF516D83C523C2257B6B003E6E36/$FILE/PU_hihnak%C3%A4yt%C3%B6t_esite.pdf

  Tuommoseen törmäsin. Heti toisella sivulla on tuo megapower-hihna. "Soveltuu voimansiirtohihnaksi" Mitenkähän tuommonen pelaisi? ??? Ainakin tuo pituus ei ole ongelma.

  Tuo linkki näköjään heittää jotai settiä, mutta maalaa ja raitti klikkaus ja "siirry osoitteeseen..."
   
 14. janne_87

  janne_87 Yamaha RX-1 er 136" ja Yamaha RX-1 "pätkä"

  Vs: RatLynx 163" (vol 2.0)

  eikö moottoripyörän ketjulla olis helpoin ja halvin totetuttaa tuo veto? muistaa vaan öljytä välillä
   
 15. Arscars

  Arscars Proto, Winha31 -71

  Vs: RatLynx 163" (vol 2.0)

  Joo mullahan tosiaan on se jatkettu kotelo ja hyvin on pelannu ja pitänykki. Mulla on se liitoskohta sen verran ylhäällä että ei sinne korkeudelle tule ko roiskeöljyä.
  Aivan samoja ajatuksia ja ideoita kävin läpi ko tuon ongelman kohtasin ;D
  Jakopaanremmin hylkäsin just keston takia. Kestäviä remmejäki saa mutta joskus ko remmiahtimeen teetin remmin niin se oli lähelle satasta,että ei mikkään halvin vaihtoehto. Hihnapyörätkihän saa teetettyä, mutta sitte aika työlästä jos halua vaihtaa välityksiä.Tai ei satu kerrala sopivat välit.
  Tuota moottoripyörän ketjuhommaa mietin seuraavaksi mutta tulikohan siinä joku homma ettei ollu oikeen sopivan kokosia kiekkoja tarjolla kelkan väleiksi.. Tai en oo varma. Ja vähänhän siinä tullee sorvailua että kiekot saa passaamaan akseleille.

  Ite mietin sitäki että tuo vanhan mallin lynxin ketju mikä sullaki varmaan on? Niin sehän on helallinen ketju ihan niinkö pyörän ketjutki. Että en tiiä kuinka se tuota öljyä etes kaipaa... Joskus ajoin puoli talvea ilman öljyä ei mittään ongelmaa.
  Nii oli aika lähellä että ois kokkeillu vain sahata kopan poikki ja palaset erilleen ja kansi pois. Välilä ois vain käyny suhauttaan ketjuöljyä.. Varmaan ois pelannu niinki.
  Semmonen uuempi lamelliketjuhan kyllä tarvii öljyä ko siinä ei ole helaa "laakerina"..
   
 16. Camorider

  Camorider RatLynx

  Vs: RatLynx 163" (vol 2.0)

  Moottoripyörrän ketju on varmaan aika äänekäs ronklottoja, jos sellaisen pistäis. Ja nuo kiekot voi olla just tuo ongelma.

  Taitaa vielä olla tuo vanha helallinen, -89 vuosimallia pulkka. Mitenköhän nuo rattaat tykkäis, jos ilman öljyä kurrais. Voi jonkin näköstä kulumaa olla tiedossa. Kuitenkin järkeenkäypä vaihtoehto tuokin.

  Paljoko sulla sitten tuli tuota jatkoa koteloon? 5cm?
   
 17. Arscars

  Arscars Proto, Winha31 -71

  Vs: RatLynx 163" (vol 2.0)

  Joo jotaki viitisen senttiä sitä piti jatkaa. Ja sitä helallista ketjua saa metritavarana. En kyllä mene takkuuseen kestääkö se ilman öljyä mutta sama rakennehan siinä ketjussa on ko moottoripyörän ketjuissa. Tosin niissä taitaa olla joku suoja siinä helan päässä ettei paskaa mene.

  Tuohon ei oikeen täydellistä ratkasua taida olla. Ko tuossa vanhassa helallisessa ketjussa on se huono että kiekkovaihtoehtoja on tosi vähän ko niitä ei oikeen ole ollu vissin ko nuissa 3000 sarjan vehkeissä? ja kaikissa aika samat jaot ollu käytössä.
  Mulla tais olla nyt 21-43. Ylös mahto saaha 23 ja 16. Alas oli vissin vielä huonommin vaihtoehtoja. Tai ainakaan saatavilla ennään..
   
 18. 39syncro

  39syncro skidoo

  Vs: RatLynx 163" (vol 2.0)

  mulla on lynx 2300 hommasin siihen 3300välitykset ja ketjun. ketju oli aivan liian lyhyt. mietin että voisko tuo 2300 ketjukoppa olla korkempi? jos jatkaa ketjukoppaa ja ei saa pitävää niin laittaa vaseliinit sisään ???
   
 19. Vaaranvalloittaja

  Vaaranvalloittaja ACME co. racing

  Vs: RatLynx 163" (vol 2.0)

  Kannattee kysellä farmilaitteelta tms. Ku työkoneissa näkyny paljo tuota kolmirivikettinkiä ja hammasrattaita. Tietenkihä siinä joutuu akseleita mulukkaamaan. Ja esim. Paalaimessaki on tuommosta ihan teräketjuvoitelu tsydeemillä toteutettuna :) ja ääntä varmasti löytyy va tahtovat kilikatella ja rämistä muutenki,ainaki mulla ;D
   
 20. 39syncro

  39syncro skidoo

  Vs: RatLynx 163" (vol 2.0)

  paalaimissa on jo vähä turhan järeää kettinkiä ;D on niitä niitäki pitäny liitellä ku parhaillaan 4pätkässä ja rehut niitettynä ;) eikä varmaan tarkoitettu kovin suurille pyörintänopeuksille :)
   

Suosittele tätä sivua