Revin viat

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä tompa, 28/10/06.

 1. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  ei noissa ole luistinjousia.
  Siinä vivustoissa on vastajousi mistä voi pyöräyttää yhdellä kierroksella jousen esijännitystä löysemmälle. MUTTA tämä on täysin omalla vastuulla ja VOI jättää kaasua päälle löysätessä, eli pukin päällä pitää testata ennen ajamistä että putoaako luistit normaalisti alas täydeltä kaasulta.
   
 2. Zulu

  Zulu Active Member

  Joo ei ole jousia vaan tuo kierre jousi, jota ei voinu löystää tai jää luistit puoliväliin kantamaan.
   
 3. Jackpot

  Jackpot Lynx,Skidoo Elan -83

  Kelkka mxz 600 xrs -07 sdi. Tänään kasattiin kone täysin,eli lohkot auki ,uusi magneeton ja kytkimen puolen stefa,rasvat jne. Lohkot yhteen ja uudet männät, tiivisteet ja pytyt paikoilleen. Yläkertaan uudet tiivisteet. Kone paikoilleen ja ruiskuille uudet o-renkaat. Läpille uudet tiivisteet,läpät ja kaasarit paikoilleen,ilman putsari .
  Sitte konetta tempomaan käyntiin ja n 15 vetoa ja syttyi. Mutta kone käy ensimmäiset 20 sek 3500 rpm ja sitte pomppaa jo 6000kiekkaan.
  Imu puolen vialta haisee, mutta noin raaka vuoto niin pitäis ehkä löytääkki.
  Mitä arvelette, mistä kannattais alkaa hakemaan vikaa?
   
 4. Nixu

  Nixu Well-Known Member

  Mxz 600 sdi - 06, tovi sitten toinen tulppa meni ja joutui jonkun matkaa ajaa yhdellä pytyllä autolle. Vaihdoin uudet tulpat niin tuntu kuin ei ois halunnu mennä kovempaa, eli korkeat kierrokset hidas vauhti, välillä kun sai enempi vauhtia ja otti kaasua vähän pois niin löyty taas vauhtia normaalisti, sit eilen "räjähti" hihna ettei saanut vauhtia ollenkaan, mietin voiko olla variaattorissa jotain häikkää, vai onko se yhdellä pytyllä ajaminen tehny hihnalle jotain ettei toiminu normaalisti? Jos jollain vastaavaa kokemusta tai tietoa niin oisin kiitollinen ettei uusi kallis hihna tulis vielä kalliimmaksi :)

  Edit.
  Tarkennetaan vielä siis että ei ns vaihtanu isommalle normaalisti, ja tämä alkoi sen jälkeen kun se tulppa meni ja joutui ajamaan yhdellä pytyllä muutama km.
  Edit.
  Olihan siellä häikkää.. [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 19/1/21
 5. Jackpot

  Jackpot Lynx,Skidoo Elan -83

  Ylempänä oleva vika selvisi ,kaasuläpät olivat hiukan auki,vaijerista säädettiin että menivät täysin kiinni. Kone käy nätisti tyhjäkäyntiä.
  Mutta... Sen jälkeen tuli seuraava vika että lämpimässä syttyy kohtuu hyvin mutta ulkona kylmässä ei. Tätä lueskellu ja aika varattu roikan nokkaan kassuläppien säätöön.
   
 6. rainbow6

  rainbow6 KRT

  ^ TPS reset toiselta nimeltään.
   
 7. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  550 F revi -08

  Bensa mittari jumissa/ sökö, voikohan korjata?
   
 8. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Koho jumittunu? Siinähän on semmonen mekaaninen "mittari". Sen saa helposti pois tarkistusta varten. Meirän rev:ssä tuo hiukan takkuaa, joskus täytyy ottaa katteita vähän pois ja napata käsiin koko mekanismi.
   
 9. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Ei siinä ollut koko kohoa, pelkkä korkki jäljellä.

  Säädöistä vähän kyselisin. Oli kohtuu jämyn kuuloinen, niin eipä ihme joka jousi oli täysillä. Tiputin hajaneulat kolmoseen, etupukki nelonen ha keula nelonen. Painoa kamat päällä 80 kg

  Mutta miten tuossa suksen iskarissa pitäisi ymmärtää tuo klikkeri?

  Sehän pyörii meisselillä pyörittäen loputtomasti suuntaan tai toiseen. Eli onko siinä vain jotkut tietyt asennot, mitkä tuon määrää vai mikä. Eli tuommoinen hpg clicker shock, missä meisselillä säätö.
   
  Viimeksi muokattu: 13/3/21
 10. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Aah, eli toinen toimii, toinen pyörii tyhjää. Voiko tuon huoltaja korjata?
   
 11. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Uusia osiahan se tarvitsee, riippuu kummasta kierre on mennyt.
   
 12. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  No niin, sitten se perusvika, hajosi kääntöpyörästä laakerit.

  Mikähän se tuossa se perusvika on, kun ei tuolla ole edes ajettu vielä lujaa, kun nyt pidetty, että pysyis muksujen ajettavana kunnossa.

  Kirisikö tuo muka mattoa niin rajusti, kun alusta kasassa, ettei sitä kestä? Kun ajettu muksujen kanssa kaks päällä, kun niitä opetettu ja on se nyt kohtuu läjässä käynyt.

  Ja sattuisko sitten tietty jollain olemaan joutilaana parempi kääntöpää?
   
 13. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Son kato jo liki 15 vuotta vanha niin jo vain ne kulluu ja särkyy
   
 14. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Kyllä se ikä ja laakeriin jäänyt kosteus tehny tehtävänsä. Johan ollut jousis kunnon esijännitykset. Meitin rev:ssä hakaneulajouset kakkos asennos mutta kytkentä palikan asento joku.. Takapukin iskari soft reijissä, tuos yksilös on kaksi vaihtoehtoa. Suksis tais nyt olla pari milliä esijännitystä.
   
 15. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  No eihän tuo hinnan kiroissaan ole. EMC:llä uusi pyörä 34€. Jos ostais samalla molemmat uudet ja yhden mukaan varalle, niin silloinhan sen pitäisi varmaan kestää... Vai olisiko jollain joku parempi/kestävämpi pyörä tiedossa? Onko ns. Orkkis lujempi?
   
 16. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  vaihda siihen laakeri jos ratas on muuten kunnossa. Ei niitä pyöriä tartte laakerin takia vaihdella.
   
 17. Nixu

  Nixu Well-Known Member

  Mökäpöntön vaihdoin alkuperäiseen, siitä lähtien alkanu vikavaloa välkyttää jos kovemmin ajaa/kiihdyttää, luin et egt anturin vihreä täppä sivuposkeen päin, mut ei auta. Mökäpöntössähän anturi oli kiinni vaan kyljessä erillisessä putkessa josta ei pakolämpöjä saa mitattua. :confused:
  Käykö kelkka oikeasti liian laihalla josta korkeat pakolämmöt vai huvikseen vilkuttaa ja mikä neuvoks? Mökäpönttöllä paukutti putkessa jonkin verran.. Oon silti vakiovaimennin paikallaan useamman sata km reittejä ajellu eikä vielä hajonnut, kelkkana 600 sdi

  Edit. anturin asentoa muuttamalla tuntui rauhoittuvan vikavalo, ainakin 60km lenkillä. Mut toinen vika, mikä oikeastaan alkoi jo eilen, on että kylmänä tahtoo käydä yhdellä eikä meinaa pysyä käynnissä, tänään se lisäks alkoi pintakaasulla tasakaasulla rötää kokoajan mut muuten toimii normaalisti, uudet tulpatkin vaihdoin ilman vaikutusta. Vikavaloa ei anna. Mikähän voisi olla vikana? o_O
   
  Viimeksi muokattu: 14/3/21
 18. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT


  Oli tietty pyörähtänyt sen verran, että pyörä sökö ja se muoviholkki ja suoja samaten.
   
 19. tika73

  tika73 Well-Known Member

  Meillä pojat kokkeili sdiihin tehoputkea ja mökäpönttöä,niin kelekka rötäsi ja pelasi muutenki huonosti. Vaihtovat sitten vakiot takasi ja pelasi taas normaalisti.
   
 20. Kertturacer

  Kertturacer Well-Known Member

  Mulla on sdi:ssä koson pakolämpömittari ja 6000 ja 7000 kierroksen välillä pakolämmöt nousee 700 asteeseen eli kuumana käy kone.
   

Suosittele tätä sivua